POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
21 Mayıs 2018 Pazartesi - 13:07

CHP İzmir listesine kadın aday isyanı!

İzmir milletvekili aday listeleri belli olurken, seçilebilecek sıralarda sadece 2 kadına yer verilmesine örgütten ve STK'lardan tepki geldi. 

CHP İzmir listesine kadın aday isyanı!

İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir milletvekili aday listeleri belli olurken, seçilebilecek sıralarda sadece 2 kadına yer verilmesine tepki geldi. 

İzmir'de seçilebilecek sıralarda yalnızca Selin Sayek Böke ile Sevda Erdan Kılıç'a yer verildi. 1'inci bölgeden 10'uncu sırada Nilay Kökkılıç ile 11'inci sırada Ezgi Deniz Urunga'ya yer verildi. 2'nci bölgede Sevda Erdan Kılıç üst sıralarda yer alırken, Ebru Okay ise 13'üncü sıraya yazıldı.



KEŞKE BÖYLE OLMASAYDI! 
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı mümkün olduğu kadar çok kadının listelerde yer almasını istediklerini; ancak seçilebilecek sıralarda yalnızca 1'er kadına yer verildiğini belirtti. Balcı, "Listelerde kadın adaylara yer verilmesini herkesten çok ben istiyordum; fakat bu iş listelerden çok memleket meselesi. Ülkemizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın geleceği söz konusu. O nedenle elimizden geleni yapacağız. İsimlere takılmayacağız. Üzgünüm, böyle olmasaydı keşke. Daha çok kadın seçilebilecek sıralarda olsaydı. Kadınların emeği var; ama bu iş memleket meselesi. Biz sonuna kadar çalışacağız, listeler önemli değil" diye konuştu.

CHP'nin listesine Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) İzmir Şube Başkanı Nuriye Çelik de tepki gösterdi. Çelik, çok üzgün ve çok kırgın olduklarını belirttiği kadınların "Nasıl hareket edelim?" diye arayış içinde olduklarını dile getirdi.;

Çelik, "Bu, kabul edilebilir bir durum değil. Kadınlar, tüm sivil toplum örgütleri ile birlik olup Ankara'ya gitme fikrini de tartışıyor. İYİ Parti ve AK Parti'nin listesini de görelim, daha sonra net bir karar ortaya çıkacak. Ama şunu bilmenizi isterim ki kadınlar çok kızgın. CHP için 'Bu kadın kollarını kapatalım, çünkü bu kadın kollarının başındaki kişiler bizim haklarımızı yeterince savunamıyor' tarzında fikirler de var. Biz, bu kadarını da beklemiyorduk" diye konuştu.

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Tülin Kesiktaş Eraslan ise bunun, sosyal demokrat anlayışa sığmadığını savundu. Listelerde yine kadın sayısının az olduğunu anımsatan Eraslan, "Muhtemelen kadınlar, yine alt sıralarda yer alacak. Bunun önemli bir seçim olduğunu, o nedenle stratejik davrandıklarını söylüyorlar; ama sonuçta geçmiş dönemlerde de aynı şey oldu. Bu stratejinin içine nüfusun geri kalan yüzde 50'sini de katsalardı fena olmazdı. Kadınlar üzerinde de stratejik davranmaları gerekirdi" dedi. (DHA)

 
MHP İzmir’e simülasyon desteği
 
Bayır'dan 'sıra tartışmaları'nın gölgesinde flaş açıklama: Gün sızlanma günü değil!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kızbes Seyhan Aydın 21 Mayıs 2018 Pazartesi 18:08

Kadin meselesi fde memleket meselesinin bir parcası.Bu toplumun yarisi biziz Diger yarisini da biz doguriyoruz.Ama nedense ulke meselesi stratejisine yerlesemiyoruz. Memleket meselesi deyip geçistirilecek bir olgu degil bu.Ne yani kadin lar memleket meselesinden anlamazlarmi ki az sayida gosteriyorlar. Simdiye kadar erkekler cok oldu da ne oldu. Memleketi bu hale erkek siyaseti getirmedi mi?... KADINLAR BIRLIK OLURSA YER YERINDEN OYNAR. YETTI ARTIK. KADINI OLMAYAN MEMLEKET ZATEN BATMAYA MAHKUM. BATSINDA MEMLEKET BU BATAKTAN CIKMAYI OGRENEBILSIN,HICOLMAZSA HER SEFERINDE SIRASI DEGIL DENIYOR SIRA NE ZAMAN KADINLARA GELECEK ANLAMIYORUM. HAYDIN KADINLAR, LAFLARA KARNIMIZ TOK . MEMLEKET MESELESI BIZIMDE MESELEMIZ .KENDIMIZ ICIN MEMLEKETIMIZ ICIN ARAMIZDAKI FARKLILIKLARI ZENGINLIK SAYARAK BIRLESELIM.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir’e simülasyon desteği
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Cumhur ...
CHP’li Erdem’e şok: İddianame ve yurt dışı yasağı!
Almanya seyahatine çıkan CHP istanbul Milletvekili Eren Erdem, Atatürk ...
CHP'nin İzmirli PM Üyesi'nden listelere sert tepki!
CHP’de aday listeleri kritik PM’de şekillenirken, toplantıda kürsüye gelip ...
 
CHP'de liste dışı kalan Balbay'dan ilk açıklama!
CHP'de milletvekili aday listesi belli olurken, İzmir Milletvekili Balbay ...
Başbuğ'dan yanıt: İYİ Parti'den aday olacak mı?
İlker Başbuğ, İYİ Parti’den milletvekili adayı olacağına ilişkin iddialara yönelik açıklama yaptı.
İnce cephesinde son karar: Mitingler yapılacak
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bugünkü iki mitingini “ses ...
 
‘Özkan’ bombası: CHP İzmir listesi değişti!
Genel Merkez’de dün yapılan MYK ve PM toplantılarının ardından belli olan ...
CHP'nin İzmir listesi!
CHP’nin MYK ve PM’sinin ardından İzmir listesi son dakika değişikliği olmazsa netleşti!
İzmir listesinde arka sıralara yazılan eski başkan çekilecek mi?
CHP İzmir listesinde kendisine 2. Bölge 9'uncu sıradan yer bulan İl Eski ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri