POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
22 Ocak 2020 Çarşamba - 12:20

CHP İzmir’de il kongresi kulisleri!

CHP İzmir’de gözler 8 Şubat’taki il kongresinde… İşte kulislerde konuşulanlar!

CHP İzmir’de il kongresi kulisleri!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde gözler 8 Şubat’taki il kongresine çevrildi.

İl Başkanı Deniz Yücel’in kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yücel önümüzdeki günlerde ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla toplantı yapacak ve il kongresiyle ilgili fikir alışverişinde bulunacak.

LİDER ‘YÜCEL’ DİYOR

Sürecin en başından bu yana Yücel’in devam etmesine sıcak bakan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aynı tavrı sürdürdüğü öğrenildi.

CHP Lideri’nin kendisine il kongresiyle ilgili görüş soranlara Yücel’in devam etmesi noktasında mesajlar verdiği belirtildi.

İŞTE NEDENLERİ

Kılıçdaroğlu’nun Yücel ısrarının nedenleri arasında olağanüstü kurultay için imza toplama sürecindeki net tavrı dışında, genç oluşu, yerel ve genel seçimlerde başarılı bulması ile uzlaşıcı tavrının olduğu öğrenildi.

TEK ADAYLI OLURSA GELECEK

Kongrenin tek adaylı olması durumunda Kılıçdaroğlu’nun İzmir İl Kongresi’ne katılması bekleniyor. CHP Lideri’nin İzmir kongresinin ardından bir gün sonra yapılacak olan İstanbul kongresine geçebileceği ifade edildi.

ÖZKAN EKİBİ YÜCEL KONUSUNDA NET

Kongre sürecinde metropol ilçelerden iyi sonuçla ayrılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ekibinin Yücel’e destek noktasında  net oldukları belirtildi.

NALBANTOĞLU LİDER’E KARŞI ADIM ATMAYACAK

Delege seçimlerinin başında ‘değişim’ sloganıyla yola çıkan ve İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun başını çektiği ekip ise süreci izliyor. Ekibin uzun süredir Genel Merkez’de Yücel’in neden olmaması yönünde mesai harcadığı gelen bilgiler arasında.

Ancak Nalbantoğlu’nun CHP Lideri’nin Yücel’e yönelik net tavrını sürdürmesi halinde karşı bir aday çıkarma niyetinde olmadığı öğrenildi. 

Nalbantoğlu ve ekibinin öncelikle il yönetimi ve kurultay delegelikleri noktasında masaya oturacağı, istedikleri isimlere yönelik ısrarcı olacakları ifade edildi. 

Ekibin içinde yer alan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun da kendisine il kongresiyle ilgili danışan isimlere ‘bekleyin, herhangi bir tarafa konumlanmayın’ mesajı verdiği öğrenildi.

ÇARŞAF AĞIR BASIYOR

Aktörler Deniz Yücel'İn olası tek adaylığında süreç içinde öncelikle liste için uzlaşı mesaisi harcayacak. Blok listeli bir seçimde liste için uzlaşının zor olduğu savunuluyor.  İl kongresi için çarşaf liste ağır basarken, Yücel’in adaylığında ekiplerin anahtar listelerinin yarışması muhtemel. Çarşaf listeli seçimde çok sayıda ismin hem il yönetimine hem de kurultay delegeliğine aday olması bekleniyor.

Süreç içinde aktörler arası görüşmelerin tıkanması, uzlaşıyı bozacak adımların atılması halinde Nalbantoğlu cephesinde il başkan adayının İzmir Eski Milletvekili Adayı Devrim Barış Çelik olması bekleniyor. Bu cephenin aday çıkarmayıp salona girecek farklı bir adaya da destek vermesi ihtimaller arasında.

ÜÇÜNCÜ YOL ARAYIŞI

Öte yandan parti içinde üçüncü yol arayışı da var. Kongrenin tek adaylı olmaması gerektiğini savunan bazı aktörlerin  İzmir Eski Milletvekili Musa Çam ve İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Yüksel Çakmur’un salona aday olarak girmesi için çalışma yürüttüğü iddia edildi.

SOYER’İN TAVRI

Delege seçimleri ve ilçe kongrelerine müdahale etmeyen ve sürecin dışında kalan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ise il kongre sürecini yakından takip etmesi bekleniyor.

Daha önce 2-3 kez Yücel’in değişmesi yönünde CHP Lideri ile görüşen Soyer, beklediği yanıtı alamamıştı. Soyer’in Genel Başkan’la İzmir özelinde bir kez daha görüşmesi bekleniyor.

Soyer’in CHP Lideri’nin Yücel tavrını sürdürmesi halinde farklı aday varyasyonuna girmeyeceği,  liste yapılırken isim konusunda taleplerini masaya koyması bekleniyor. 

Kılıçdaroğlu'nun il kongresine yönelik tarafsız kalması halinde ise Soyer'in Nalbantoğlu ile birlikte Yücel'e karşı aday çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor.

BELEDİYE BAŞKANLARI YAZILACAK MI?

İl kongresinde kurultay delegeliklerinde belediye başkanlarının yazılıp yazılmaması konusu da parti içinde merakla bekleniyor. Bu konuda Genel Merkez’in sağlam bir liste talep edebileceği bu nedenle KIlıçdaroğlu’nun da yer aldığı MYK tarafından atanan belediye başkanlarının  listelerde yer almasını isteyebileceği öğrenildi. Çarşaf listeli seçimde ise belediye başkanlarının bazılarının delegeden vize alamayacağı konuşuluyor.

 
Peynir altı suyundan yenilebilir ambalaj ürettiler
 
Yunanistan'da bir ilk: Kadın cumhurbaşkanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Çöp krizi'nde AK Parti'den CHP'li Başkana çok sert tepki: Daha fazla rezil olmasın!
Menderes’te yapılması planlanan çöp tesisinin oylamasına katılmama sebebini ...
CHP'li Polat'tan 'TSE' salvosu!
CHP'li Polat’ın, Meclis’e taşıdığı Helal Akreditasyon Kurumu hakkındaki ...
Türkiye'den Rum kesimine BM'de engel
Türkiye, Kıbrıs Rum kesiminin Cenevre’de düzenlenen BM Silahsızlanma Konferansı’na ...
 
Gümrükçü'den siyasi partilere teşekkür turu!
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’e yapılan ...
AK Parti İzmir'de il danışma kurulu mesaisi: Yıldırım ve 2 Bakan da katılacak!
AK Parti İzmir İl Danışma Kurulu’nun tarihi ve yeri belli oldu. Danışma ...
Trump'ın Senato'daki azil duruşmaları başlıyor
ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil sürecinde Senato'daki duruşmalar ...
 
CHP’li Polat’tan AK Partili Kaya’ya Menderes kontrası ve ‘zübük siyaset’ çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, İzmir ...
CHP İzmir'de 17 yıl sonra bir ilk olacak mı?
CHP İzmir’de gözler 8 Şubat’taki il kongresinde. İl Başkanı Deniz Yücel, ...
Erdoğan'dan CHP'ye 'Burak Oğuz' çıkışı!
Almanya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri