POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti'yi kapatma davası: Bakan Tunç'tan açıklama!
DEM Parti'yi kapatma davası: Bakan Tunç'tan açıklama!
Erdoğan: Özgür Özel ile haftaya görüşeceğiz!
Erdoğan: Özgür Özel ile haftaya görüşeceğiz!
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
13 Şubat 2019 Çarşamba - 12:20

CHP Konak Başkanı Gruşçu’dan Batur, Kocaoğlu, meclis listesi mesajları!

CHP Konak İlçe Başkanı Gruşçu, Kafe Siyaset programına konuk oldu. Gruşçu, Konak Adayı Batur ve yıldızının barışmadığı Kocaoğlu özelinde önemli açıklamalarda bulundu. Gruşçu, Konak’ta meclis listesinin büyük oranda değişeceğini söyledi, nasıl bir liste olacağını anlattı. Gruşçu sandık hedeflerinin yüzde 65 olduğunu ifade etti.

CHP Konak Başkanı Gruşçu’dan Batur, Kocaoğlu, meclis listesi mesajları!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında gazeteci Sercan Avcı’nın konuğu oldu.

Gruşçu, partinin Konak Adayı Abdül Batur, yıldızının barışmadığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hazırlanan meclis listesi ile AK Parti’nin Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci ve Konak Adayı Melek Eroğlu özelinde önemli açıklamalarda bulundu.

Gruşçu, sandık hedeflerinin yüzde 65 olduğunu söyledi.

BARDAĞIN DOLU TARAFINDAN BAKTIK
Gruşçu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un Konak’tan aday gösterilmesi sonrası ilçede parti içinden çatlak ses yükselmemesini şu sözlerle değerlendirdi:
Siyasette yarışabilirsiniz karşı karşıya gelebilirsiniz aynı düşünmeyebilirsiniz ama mesele ve maksat CHP iktidarıysa, toplumsal anlamda yaşanan erozyonun karşısında durabilmekse, AKP’nin zulüm ve baskısından, ekonomideki yakıcı sorunlardan kurtulmaksa CHP’liye yakışan birlik beraberlik içinde durmaktır. Hep bardağın boş tarafından bakmak doğru değil. CHP olarak bu noktada eksiğimiz var birbirimizle uğraşmaktan asıl meseleyi unutuyoruz. CHP olarak, Türkiye’de başka bir parti yokmuş, karşımızda sorunlar yokmuş gibi davranıyoruz. Halbuki toplumun eksikliklerinden nasibini almış bir parti olarak bu eleştiriyi yapmak lazım . Ancak o zaman ilerleriz. Bugüne kadar direnç göstermemizi beklediler, bunu bana mesaj ve telefonla söyleyenler oldu. Ama doğru olan bu değil. Bardağın dolu tarafından da bakarak CHP’ye yakışan şekilde davranmak gerekiyordu. Abdül Başkan, çok değerli bir isim. 20 yıldır belediyecilik anlayışını yerleştirmiş, sokakta olan insana dokunan, kenti dönüştüren daha yaşanılabilir bir kent idealiyle yönetmiş, parti örgüt ilişkisi son derece sağlıklı olmuş bir isim. Bu taraflardan bakmak lazım. Biz Konak’ta 400 bin nüfusun çok daha mutlu yaşamasının altyapısını oluşturmak zorundayız. Biz sahip çıkmaya devam edeceğiz. Abdül Başkan da bize sahip çıkan, sonuna kadar elimizi birlikte kaldıracağımızı, süreçte belediyecilik anlayışı ile yöneteceğinin sözünü verdi. Onun ne kadar mert, yiğit olduğunu, bu sözü tutacağını biliyorum. Kavgadan beslenen değil barış içerisinde hareket edeceğiz”

YERELLEŞMENİN ÖNÜNÜ AÇABİLECEK BİR İSİM
Batur’u, “Halka yakın, insan içinde, diyoloğu çok iyi, güzel bir insan” olarak tanımlayan Gruşçu şunları söyledi:
“Örgütümüze  dokunarak, beraber yürüyeceğini göstermiş birisi... Abdül Başkanın avantajları; daha önce belediyecilik yapmış olmasından da kaynaklı. Konak’ta belediyecilik konusunda eksiklerimiz var. AKP’nin bugüne kadarki baskısı, benden olan olmayan diyerek yasal mezvuatla ayırmasından dolayı yapılamayan işler var. Yerelleşme süreci Türkiye’de tıkandı biz de bunu açalım diyoruz. Abdül Başkan bu yüzden geldi, yerelleşmenin önünü açabilecek bir anlayış için geldi. Geçtiğimiz gün Abdül Başkan ile beraber Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılçdaroğlu ile görüştük. Genel başkanımız da Abdül Bey’e şunu söyledi; Seni, kucaklaşmayı toplumsal bütünleşmeyi göstermek için, yeni bir hizmetin siyasallaşacağı bir belediyecilik anlayışı için Konak’a gönderiyoruz dedi. Önümüzdeki süreci iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Konak’ta eksik kalanları bu dönem tamamlayacağız”

KENDİSİYLE ÇOK SIK BİR ARAYA GELEMESEK DE...
Yeniden aday gösterilmeyen Pekdaş ile ilgili ise Gruşçu şu ifadeleri kullandı:
“Sema Başkan’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Sema Başkan iyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla 5 yılı geçirdi. CHP bayrağının belli bir noktaya gelmesi için çalışmalar yaptı ama artık yeni bir süreç başlıyor. Önümüzde yeni bir sayfa var. Sema Başkanın örgüt ilişkileri noktasında karşılıklı diyaloğa dayanan bir ilişkisi vardı. Kendisiyle çok sık bir araya gelemesek de daha fazla hizmet yapmak için uğraştı. Kendisinin çabalarını halk nezdinde görmek lazım. Biz sokakta bunu görüyoruz.

Yaptığı hizmetlerle ilgili kendisini anacağız ama zannediyorum Sema başkan için 5 yıl yeterli olmadı, yeterli olsaydı daha farklı bir Konak’ta yaşıyor olacaktık. Önümüzdeki 5 yıl da Abdül başkan eksiklerin tamamlanması için çalışacak” 

DEĞİŞİMİ BEKLİYORDUM
İzmir’de 16 ilçede yaşanan başkan adayı değişimini yorumlayan Geruşçu, “  Ben bekliyordum. Çünkü en son genel merkezdeki yakınlarımızdan aldığımız bilgiye göre İzmir’de yeni bir sürecin başlaması düşüncesi vardı. Çünkü seçim 31 Mart’a kadar değil asıl 1 Nisan sabahı başlayacak. Türkiye’de operasyonlar başlayacak.. Yerel yönetimlerin üzerinde karabulut gibi duran AKP baskısı var. Kendinden olmayan partilerden olan belediyelere operasyon yapmak kayyum atamak gibi... Şimdiden tehdit ediyorlar. Bu değişimin sebebi aslında budur. Çünkü bu yıpranmadan çıkmış, dinamik, enerjik, gövdesini taşın altına koyacak arkadaşlarımızın aday gösterilmesi gerekiyordu. Tabiki geçmiştekiler de yapacak güçteydi ama yoruldular. Kolay değil bu süreçle mücadele ettiler. Süreç içerisinde Hep Ankara’dan baskı vardı. Şimdi sorunlar daha da artacak, çok daha güçlü çalışmamız için genel merkezimiz titiz davrandı. 1 Nisan’dan itibaren dirayet gösterecek arkadaşlarımız çıktı” dedi.

GÜZEL BİR KONAK LİSTESİ BİZİ BEKLİYOR
Meclis listesine yönelik hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen Gruşçu, “ Nasıl bir meclis listesi olacak” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Herkesin kendini göreceği, her kesimin kendi kesimini temsil edebileceği bir liste olacak. MYK bu listelerin hazırlanması ve yetkisinin alınması noktasında bir çalışma içerisinde...Biz de ilçe başkanları olarak, il başkanımızla, ilçe belediye başkan adayımızla, büyükşehir belediye başkan adayımızla beraber bu konuda bir mesai halindeyiz. Elbette il başkanımız ve adaylarımızın düşünceleri, önerileri doğrultusunda bir değerlendirme yapıyoruz. İyi bir yapı çıkması, temiz bir yapı çıkması, siyasette görev yapmış, emek vermiş, kentle ilgili kaygısı olan, liyakat sahibi, insanımıza dokunabilecek, muhtarıyla iyi ilişkiler içinde olabilecek, sivil toplum örgütleriyle, gönüllü kuruluşlarıyla birlikte hareket edecek meclis üyelerinin oluşması gerekiyor.  Bu çok önemli... Geçmiş dönemde bir takım sıkıntılar yaşadık. Ben son 5 yıl boyunca meclis üyeliği yapmış arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve onları tebrik ediyorum. Çünkü böyle zorlu bir dönemde yaptıkları iş kolay değildi. Şimdi daha yenileşmeye ihtiyaç var. Büyük ölçüde yeni bir liste olacak. Olamayan arkadaşlarımız zannetmesinler ki değersizler, bu işi yapamazlar... Her biri bu işi yapmaya muktedir arkadaşlarımız. Aday adayı arkadaşlarımızın dosyalarını tek tek inceledim, her biri çok iyi niteliklere sahipler ama 37 arkadaşımız bu listede yer alacak. Olamayan arkadaşlarımız da  siyasete belli kadrolarda, belli çalışmalarla devam edecekler. Bu, uzun soluklu bir maraton.  Bu mücadeleyi sürdüreceklerine inanıyorum. Bir CHP’liye yakışan budur.Eğer siz “ben aday adayı oldum, adaylaşmadım, ben yokum” diyorsanız CHP’li değilsiniz demektir. CHP’li olmak her daim mücadele etmek demektir. Zor bir süreç... Mesela, bizden uzun zamandır listeleri istiyorlar ama öyle titizlikle yaklaşıyoruz ki... Nasıl, belediye başkan adayları belirlenirken titizlik gösterildi ve süre uzadı diye yakınmalar oldu. Aynı şekilde meclis üyelerini yazarken de böyle... 37 arkadaşımızın, yedekleriyle birlikte 74 arkadaşımızın çok muktedir olmasına özen gösteriyoruz. Karşılıklı fikir alışverişlerinin uzlaşıya dayalı olmasını önemsiyoruz. O uzlaşıyla birlikte çok güzel bir Konak listesi bizi bekliyor.Biz İYİ Parti ve HDP’yle çok iyi  ilişkiler içinde olduk ,ikisi de kapı komşularımız. Karşılıklı görüşmeler yapıyoruz. Herşeyi bırakın, insan tabanında, dostane görüşüyoruz. Farklı görüşlerde de olsak bizi bir arada tutan anlayışa göre hareket etmemiz lazım. Listede her renkten, her kesimden arkadaşımız olmasını önemsiyoruz.  Konak minyatür bir kent. Her kesimden temsil edebileceğine inandığımız kişilerle hareket edeceğiz. Bütün kesimlerden gelecek arkadaşlarımız var ama tabiki makul ölçülerde...Listemizde yer alan, emek verip mücadele etmiş arkadaşlarımızın hakkını da koruyarak, makul bir ölçüde makul bir sayıda arkadaşlarımıza da yer vermek önemli olacak.O sıralama bize ait olacak. MYK’mız da takdir hakkını kullanacak”

İYİ PARTİ’NİN TALEPLERİ VAR
İYİ Parti’nin Konak’ta aday çıkarmama kararını yorumlayan Gruşçu, “ Bu birinci derece genel merkez politikası ile oluştu.Bizim görüşmelerimiz oldu ama bu süreçte alanda, sandıkta birbirimize destek vermek üzereydi. Ama Deniz Başkanla dünkü yapılan görüşmede aday çıkarmayacaklarını ve Konak’ta çeşitli talepleri olduğunu ifade etmişler, o talepler bana geldi. İYİ Parti Konak ilçeyle oturduk görüştük anlaştık. Hiçbir sıkıntı yok o konuda... Makul seviyede yaklaşarak , mücadele ettiğimizin AKP zulmü, baskısı olduğunu, bunu baz alarak hareket etmemiz gerektiğini, ortak paydamızın bu olduğunu düşünerek hareket etmemiz, hem  belediye hem meclis listelerinde iyi tasarlamak,  aritmetiği iyi yapmak gerektiğini konuştuk., Ben yaptım oldu değil de ilkeler tabanında olması mantığıyla hareket etmemiz gerektiğini söyledik. Özellikle liyakata önem vermemiz gerektiğini söyledik, onlar da makul karşıladılar. Artık bunun belirleyicisi yönetimimiz sonra da MYK’mız olacak” dedi.

 ZEYBEKCİ İZMİR’E UYMADI
AK Parti’nin Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci ile Konak Adayı Melek Eroğlu’nu değerlendiren Gruşçu, “ Zeybekci İzmir’e uymadı. Zeybekci çok fazla İzmir’in yapısı ve kültürüyle, dokusuyla, anlayışıyla bütünleşebilen bir aday olmadı. İzmir ile ilgili çeşitli açıklamalar yapıyor ama İzmir’e ne kadar şaşı baktığını görüyoruz. Özgürlüklerden bahsederken, kent yönetimi, çalışmalarından  bahsederken AKP’nin ayrıştırıcı üslubunun Zeybekci’nin üslubuna da yapışmış durumda olduğunu görüyoruz. O yüzden İzmirli, özünde gerçek anlamda İzmir’e sahip çıkacak, İzmir’i özümsemiş kendi hemşerisini görmek istiyor ve kendi hemşerisinin aşkla İzmir’i yönetebileceğini biliyor. Biz İzmirli hemşerilerimize yeni bir süreç vaat ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Tunç Soyer “Aşkla İzmir” diyerek yola çıktı. Tunç Bey, İzmir’e aşık bir insan, İzmir için gecesini gündüzüne katabilecek, sorunlarını bilen bir insan. Zeybekci’nin İzmir’de giydiği ceket bol geldi ama Tunç Soyer’in üzerine giydiği ceket değil smokin ve  o smokin üstüne tam oturdu. Melek Eroğlu ile ilgili; Konak’ı ne kadar tanır bilmiyorum ne kadar tanıdığı ile ilgili sıkıntılar var. Kendisine İzmir’i , Konak’ı tanımasına ilişkin sormuştum cevap veremedi. Demek ki çok yakında takip etmiyor, bilmiyor. Kendisine başarılar diliyorum. Ama biz 20 yıllık belediyecilik deneyimi olan örgütüyle iyi ilişkileri olan, halkta karşılığı olan bir adayla yola çıktık. AKP’nin adayının üzerine kat be kat koyarak karşılık bulmuş bir aday. Bizim hedefimiz yüzde 65 bandını yakalamak. Bu hamasi bir söylem değil . Herhangi bir aksilik olmazsa bunu başaracağız.  CHP’nin kalesi niteliğinde olan İzmir, sosyal demokrasinin kalesi olacak.   Bu felsefeyi burada siyasallaştıracağız. Genel merkezimizin  Tunç Soyer’i belirlemesi İzmir’i ne kadar iyi dinlediğinin, algıladığının göstergesidir. Sayın Zeybekci’ye de Denizli siyasetinde başarılar diliyoruz, kendisini Denizli’ye göndereceğiz” dedi.

KOCAOĞLU’NA TAVSİYEM...
Gruşçu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla yıldızının barışmaması ile ilgili ise şunları söyledi: Aziz Başkan 15 yıl boyunca bu kente hizmet etmiş önemli bir isimdir. Şunu söyleyeyim; kırgınlıklarımız oldu, anlaşamadığımız, uzlaşamadığımız noktalar oldu. Ama ben siyasete hiçbir zaman bireysel olarak bakmıyorum, hiçbir zaman siyaseti bireysel anlamda yapmadım.Ben olayım da gerisi ne olursa olsun ya da ben olayım da onlar olmasın anlayışıyla asla siyaset yapmadım. İlkesel olarak çalıştım, kent için çalıştım. Hep İzmir için mücadele ettim. Beni üzen... Bu sadece Aziz Başkan nezdinde değil,  beni üzen ilkeler tabanında yapılmayan siyaseti gördüğüm anda gerekeni yapmaktı.  Sadece tek bir şey söylerim; örgütüyle barışık, örgütüyle bir arada olan, örgütüne saygı gösteren bir anlayış her zaman başımızın üzerindedir.Kimsenin şahsıyla ilgili hiçbir sorunum yok ama bunu dışındaki bir yaklaşım...Benim derdim örgütümün, halkımın mücadelesine katkı sunmaktır. Bazı noktalarda eksik gördüğümüzde bunları kendisiyle paylaştık, kendisi değer görmedi, kabul görmedi. İlkeler tabanından çıktığını anladığım anda gerekli tepkileri gösterdim. Kendisiyle bugüne kadar hiçbir sorunum olmadı. Kendisinin benimle ilgili sorunları olduysa o ayrıdır. Benim tek derdim ilçelerdir, mücadelemi bunun için verdim. Tabi ki şuan büyükşehir belediye başkanımız olarak devam ediyor. Kendisine tavsiyem; parti içinde alacağı tüm görevlerde örgütüyle barışık olmasını, örgütüne saygı göstermesini ve sahip çıkmasını çok isterim. Kendisi bizim değerli bir partilimizdir.

 
Büyükşehir'den Karşıyaka'ya 5.4 milyonluk can suyu
 
Büyükşehir'den Zeybekci'ye 'bütçeden pay' yanıtı: Vergide 3, yatırımda 19.sırada!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de CHP ve AK Parti'de genç seçmen atağı!
CHP ve AK Parti gençlik kolları üyeleri, 31 Mart yerel seçimlerde ilk ...
CHP'li Serter'den 'ekonomik çöküş' çıkışı!
Maliye ve Hazine Bakanı ile iktidar milletvekillerinin ekonomiye dair ...
'Taşınma' meclis gündeminde: CHP'li Polat'tan GSF soruları!
CHP’li Polat, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınmasını ...
 
Kocaoğlu adam adama markaj istedi!
Karaburun'da CHP ilçe örgütüyle buluşan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bugün Türkiye ...
CHP'li Bakan o planı Meclis'e taşıdı: İzmir'in tarımı, ormanı talana mı açılıyor?
CHP İzmir Milletvekili Bakan, İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı’nı TBMM gündemine taşıdı.
Zeybekci'den yaşam tarzı ve Atatürkçülük çıkışı!
AK Parti Büyükşehir Adayı, "İzmir’de hayat tarzı tartışması çıkarmak, ...
 
İzmir'de meclis üyeliği listesi trafiği!
İzmir’de CHP ve İYİ Parti İl Başkanlıkları arasında meclis üyelikleri ...
Soyer projelerini anlatmaya başladı: Çocuk köyü... Gençlik meclisleri!
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Halk TV'ye ...
Akar'dan helikopter kazasıyla ilgili açıklama
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul'daki helikopter kazasına ilişkin, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri