POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
25 Kasım 2020 Çarşamba - 11:52

CHP Konak'tan 25 Kasım mesajları

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Kadın Kolları basın açıklaması yaptı.

CHP Konak tan 25 Kasım mesajları

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Kadın Kolları basın açıklaması gerçekleştirdi.
   
Son yıllarda yaşanan kadın cinayetlerinin hızla artış göstermesi dolayısıyla duyarlılığın ve dayanışmanın toplumun her kesimine yayılması gereken şu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Kadın Kolları’nın ve eş zamanlı olarak tüm Türkiye’de ki Kadın Kollarının birlikte gerçekleştirdiği basın açıklaması büyük ilgi çekti. “Kadına Şiddet Politiktir” başlığıyla yapılan açıklamada bulunan ifadeler şu şekilde;
                         
"Kadına Şiddet Politiktir"
Bundan tam 60 yıl önce Dominik Cumhuriyeti’nde yaşayan ve tarihe kelebekler olarak geçen üç kız kardeş; Mirabel kardeşler, ülkedeki diktatörlüğe karşı direndiler. Hapsedildiler, tutuklandılar, ağır işkencelere maruz kaldılar. Var güçleriyle 30 yıldır süren diktatörlüğe meydan okudular. 25 Kasım tarihinde iktidar güçleri tarafından tecavüz edilerek öldürüldüler. Cansız bedenleri bir uçurumun dibinde bulundu. Kadınların baskıya karşı mücadelesini, Mirabel kardeşleri yok ederek sindireceğini sanan diktatör, onların katliamının ardından patlayan ve ülkeyi saran öfke seli ile devrildi. 

Mirabel Kardeşler, her 25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün, dolayısıyla insan hakları ve demokrasi mücadelesinin sembolü oldular. Bütün dünyada kadınlar, bu üç kız kardeşten aldığı mücadele bayrağını daha da ileri taşımanın inancı ve dayanışması içinde CEDAW’dan, İstanbul Sözleşmesi’ne kadar önemli uluslararası anlaşmaların hayata geçirilmesini sağladı.
   
Bu yıl 25 Kasım’ı pandemi koşullarının gölgesinde karşılıyoruz. Ancak hepimiz biliyoruz ki; ülkemizde kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve hak ihlalleri artarak devam ediyor. Kadınlar şiddete, istismara, yoksulluğa, güvencesizliğe sıkıştırılmış hayatlar yaşıyor. Pandemi döneminde bu sorunların daha da büyümesi yetmezmiş gibi; kazanılmış haklarımıza dahi göz diken, kadınları “fıtrat ve kader” arasına sıkıştıran bir iktidarla mücadele ediyoruz. Kadınların kıyafetinden kaç çocuk doğuracağına, nafaka hakkından İstanbul Sözleşmesi’ne kadar uzanan ellere, gereken cevabı her gün büyüttüğümüz örgütlü mücadelemiz ile veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. ‘’Kadına yönelik şiddet politiktir’’ diye haykırmayı sürdüreceğiz. 
   
Bizler Halide Edipler’den, Bahriye Üçoklar’dan, Türkan Saylanlar’dan aldığımız ilhamla, kadınların demokrasi, eşitlik ve insan hakkı mücadelesini uluslararası dayanışma içinde sürdüreceğiz. Sokakları, meydanları, kampüsleri, fabrikaları, tarlaları terk etmeyeceğiz. Hayatı kurduğumuz her alanda sözümüzü çoğaltacağız. Siyaset yapmaktan da emeğimizin hakkını savunmaktan da vazgeçmeyeceğiz. Eşit, özgür ve demokratik bir gelecek; biz kadınların ellerinde yükselecek.
   
Yaşamın her köşesini sevgiyle, barışla, kardeşlikle, güvenli bir gelecekle donatacağız. El ele verip, önce eril zihniyeti sonra dünyayı değiştireceğiz. Cesaret biziz. Azim biziz. Emek biziz. Biz kadınlarız. Biz her iki kişiden biriyiz. Bu 25 Kasım hepimize; kardeşliğin, dayanışmanın, eşitliğin, mücadelenin ve kazanımların habercisi olsun!

Eşitlikle ve sevgiyle,
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları

 
İzmir'de yasakların ardından AVM'ler boşaldı
 
CHP Narlıdere’den açıklama: Kadına şiddet politiktir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat: En büyük engel Hisarcıklıoğlu!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ...
CHP'li Yücel'den AK Parti'ye sert yanıt: FETÖ borsası kuranlar...
CHP İl Başkanı Yücel, Menemen Belediye Başkanı Aksoy’un tutuklanmasıyla ...
CHP İzmir'den "Kadınlar Yaşasın" çağrısı!
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı İpek Onbaşıoğlu “Kadınlara Yaşama Hakkının ...
 
Meclis Genel Kurulu'nda virüs paniği
Meclis Genel Kurulu'nda virüs paniği yaşandı. Bir milletvekilinin virüs ...
AK Parti'den 'Serdar Aksoy' açıklaması: Uyarmıştık!
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikâp” suçlarından ...
AK Parti eski milletvekili disipline verildi
AK Parti MYK, eski Diyarbakır Milletvekili M. İhsan Arslan'ı disipline sevk etti.
 
Sındır: Esnaf tükendi, destek bekliyor
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, salgın nedeniyle beli bükülen ...
Bülent Arınç istifa etti: Helalleştik ve ayrıldım!
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Kılıçdaroğlu: Almanya'yı da İtalya'yı da şiddetle kınıyoruz
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Irini Operasyonu kapsamında, Libya'ya ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri