POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Özel ve Erdoğan'ın gündemi ne olacak?
Özel ve Erdoğan'ın gündemi ne olacak?
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Sinir krizi geçirdi, motosikletini ateşe verdi!
Sinir krizi geçirdi, motosikletini ateşe verdi!
25 Haziran 2021 Cuma - 16:30

CHP Lideri İzmir'de gençlere seslendi ve ekledi: Demokrasi gelmeden yorulmak bize haram!

Olası bir seçimde sandığa gidecek ilk genç seçmenlere seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bu gençler bizim bugünümüz ve geleceğimiz. Bu gençler umutla demokrasiyi getirecekler. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Asla umutsuzluğa kapılmayın. Yol yakındır; diktatörleri indiriceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, "Demokrasi gelmeden, huzur gelmeden asla yorulmayacağım. Yorulmak bize haramdır" mesajını da verdi.

CHP Lideri İzmir de gençlere seslendi ve ekledi: Demokrasi gelmeden yorulmak bize haram!

Mehmet İŞLER / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de tek günlük mesaisinde Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete aldığı 4 büyük yatırımın açılışını gerçekleştirdi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Ödemiş ilçesi oldu. Kılıçdaroğlu burada Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'nin açılışını yaptı. CHP Lideri, törendeki konuşmasında çarpıcı mesajlar verirken, "Yerel seçimlerde Mart'ın sonu bahar demiştik. Şimdi ampul patlayacak ve güneş doğacak" ifadelerini kullandı. 

- KILIÇDAROĞLU: AMPUL PATLAYACAK, GÜNEŞ DOĞACAK!... 

- VE HAVUZ İZMİR KAPILARINI AÇTI... 

Kılıçdaroğlu Ödemiş mesaisinin ardından İzmir'de 30 Ekim 2020'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlarla buluştu.

- KILIÇDAROĞLU İZMİR'DE DEPREMZDELERLE BULUŞTU... 

CHP Genel Başkanı deprem mağdurlarını dinlediği bu buluşmanın ardından Bornova'ya geçti ve bu kez Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda bulunan olimpik yüzme havuzunun açılışına katıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin yüzme sporunu teşvik etmek, bu spor dalı ile uğraşan profesyonel takımları desteklemek için 15 milyon 593 bin liralık yatırımla kente kazandırdığı Havuz İzmir'in açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Yola çıkarken; “Biz önceliği arka sıralardakilere vermek üzere tüm İzmir’e hizmet edeceğiz” demiş; “İzmir’in refahını arttırıp, bunu da adil biçimde bölüştüreceğiz” sözünü vermiştik. Aşık Veysel Yüzme Havuzu ile bu çalışmalara bir yenisini ekliyoruz" mesajı damga vurdu. 

Kılıçdaroğlu'nun açılış maratonundaki üçündü durağı Çiğli'de yapımı tamamlanan İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir programı kapsamında İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nin de açılışını yaptı ve merkezin girişine zeytin ağacı dikti. İzmir Tarım modeli kapsamında üreticilerin ürünlerinin pazarlanması için gerekli ARGE ve ihracat birimi de Türkiye’de bir örneği olmayan bu merkezde bulunacak.

Kılıçdaroğlu, Çiğli programı sonrasında ise Gaziemir'e geçti. Kent içi toplu ulaşımında kullanılmak üzere satın alınan 364 adet yeni otobüsün hizmete giriş törenine katılan Kılıçdaroğlu'na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcıları, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri, ilçe belediye başkanı ve parti yöneticileri eşlik etti.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in seçim vaatleri arasında bulunan, 'Bir dönem içinde 500 otobüsün filoya kazandırılması' sözü kapsamında gerçekleşen alım için önemli mesajlar verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in göreve gelmesi sonrasında toplamda 451 otobüs alındığı da belirtildi.

YOL YAKINDIR; DİKTATÖRLERİ İNDİRİCEĞİZ
Kılıçdaroğlu, "İzmir'in dağlarında çiçekler açıyor ve içinde de açıyor. Bunları yapan da Büyükşehir Belediye Başkanımız, hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum hizmet verdiği için. Bugünkü yatırımların tutarı 1 miyar liranın üzerinde. 1 milyarın üzerindeki yatırımı İzmir Büyükşehir Belediyesi izmirlilerin hizmetine sunmak için gerçekleştirdi. Son derece mutluyum. Tarımdan sanayiye kadar çaba harcıyor. 364 otobosü bir kezde almak, tasarruf sağlamak İzmirlilere hesap vermek demektir. Belediye başkanlarımızın en temel özelliği hesap vermektir. Onların harcadığı para onların değil sizin paranızdır. Yerel seçimler öncesinde 'aman ha, sakın ha CHP'li belediyellere oy vermeyin' dediler. Niçin? Yardımları keserler, halka gitmezler dediler. Tam tersine, yardım mı kesildi? Onların yaptıklarını 3'e, 4'e katladık. Bunu yaparken kişinin onurunu koruduk. Temel hedefimiz de bu. Dostlarımızla birlikte iktidar olduğumuzda aile destekleri sigortasını getireceğiz. Nerede bir çocuk açsa o sorunu çözeceğiz. Size sözüm söz; Anadolu coğrafyasında yoksulluğu sonlandıracağız. Bizim yurdumuzda al bayrağımızın altında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Belediyeler ve Millet İttifakı'yla biz bunu yapacağız. İktidar olduğumuzda göreceksiniz her kuruşun hesabını size vereceğiz. Tüm dünyaya örnek göstereeceğiz. Dünya, otoriter bir rejimi demokratik bir yolla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları değiştirdi diyecekler. İlk defa sandığa gidecek gençlerimiz var. Bu gençler demokrasiyi geri getirecekler. Bu gençler bizim bugünümüz ve geleceğimiz. Bu gençler umutla demokrasiyi getirecekler. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Asla umutsuzluğa kapılmayın. Yol yakındır; diktatörleri indiriceğiz" dedi.



DEMOKRASİ GELMEDEN YORULMAYACAĞIM!
Kılıçdaroğlu, "Sayın başkan 4 açılış için sizi çok yorduk dedi. Sayın başkan demokrasi gelmeden, huzur gelmeden asla yorulmayacağım. Yorulmak bize haramdır. Biz çalışmak zorundayız. Söz verdiysek sizin için, eevlatlarımız için çalışacağız. Türkiye'nin onurunu koruyacağız. Biz bunları yapmakta kararlıyız. En büyük gücümüz sizlersiniz. Siz güç verdikten sonra yapamayacağımız hiçbir şey yok. Bütün kuşaklardan oy istiyorum. A kuşağından Z kuşağına kadar, demokrasiye aşık olan her vatandaşımdan oy istiyorum. Geçmişte hangi partiye oy vermişse vermiş, eyvallah ama şimdi yol ayrımındayız. 83 milyonu seviyorum, hizmet edeceğim. Bu benim en büyük hedefim, arzumdur. Gençlerimizde 'acaba yurt dışına mı gideyim' kaygıları oluyor. Hiç umutsuzluğa kapılmayın. Mustafa Kemal'in bize vasiyetidir. Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştırmak ve aşmak. Temel hedefimiz Atatürk'ün koyduğu bu çıtayı aşmaktır. Bunu sizlerle birlikte yapacağız. Demokratik Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Türkiye rahat bir nefes alacak. Göreceksiniz Millet İttifakı iktidarında ilk 6 ayda çok şey değişecek. Ampulu patlatacağız, Güneş yeniden doğacak. Tam zamanı" dedi.  



SİZİ YORDUK AMA HİÇBİRİNİ ES GEÇEMEZDİK!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "Sayın genel başkanım bugün 4 açılışla sizleri yorduk. Ama bunların hiçbirini es geçemezdik. Her biri sizin varlığınızla taçlandı, heyecanımız ve gururumuz arttı" diyerek sözlerine başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer şunları söyledi: Görev süremizin ikinci yılında, yoğun bir mücadelenin sonucunda, Türkiye’de tek seferde en büyük otobüs alımını gerçekleştirerek İzmir’e 364 otobüs kazandırdık. İki yıllık görev süremizde; filomuza daha önce kattığımız 83 otobüs ve Türkiye’de ilk kez engelli vatandaşlarımıza özel hizmet verecek 4 otobüsümüz ile birlikte, 451 yepyeni aracı İzmir halkının hizmetine sunduk.451 otobüs! Bu rakam İzmir’lileri her gün evinden işine taşıyan, sevdikleriyle buluşturan tüm otobüs filosunun tam üçte birine tekabül ediyor. Sadece iki yılda, İzmir’in devasa otobüs filosunun üçte birini yenileyerek, halkımızın hizmetine sunduk.Bizim İzmirliler’e üç temel borcumuz var: Birincisi Hizmet. İkincisi Hesap Verebilirlik. Üçüncüsü ise Adaleti ve Refahı Büyütmek...



242 MİLYONLUK TASARRUF
Filomuza dahil ettiğimiz 451 otobüs, halkımızın şehir içindeki ulaşımınına büyük kolaylık sağlayacak. Yeni filomuzla, seyrek hatlardaki sefer sayısını artırıyoruz. Ulaşım anındaki rahatlığı ve konforu daha da geliştiriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin her bir arka sokağına hizmet götürmesini sağlıyoruz. Dahası, otobüslerimiz yeni teknolojilerle üretildiği için mazot masrafını düşürerek halkımıza ait kamu kaynaklarını tasarrufla kullanıyoruz. Hesap verebilirlik, yani şeffaflık, İzmir’e hizmet etme anlayışımızın en temel ilkelerinden biri. 2020-2024 dönemini kapsayan beş yıllık Stratejik Planı’mızda, 500 yeni otobüsün alımını hedeflemiştik. Gururla söylemeliyim ki toplamda 451 otobüs alımı ile bu hedefimizin yüzde 90’ını iki yılda gerçekleştirdik. Dahası, bugün hizmete aldığımız 364 yeni otobüsü filomuza kazandırırken yaptığımız anlaşma, İzmir’e toplam 242 milyon liralık bir tasarruf sağladı. Bunun 103 milyon lirasını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan bu otobüsler için özel olarak almayı başardığımız KDV istisnası sayesinde gerçekleştirdik. 139 milyon liralık kısmını ise tedarikçi firma ile yaptığımız anlaşmayla sağladık. Otobüslerimizi; Devlet Malzeme Ofisi fiyatlarından 139 milyon lira daha ucuz bir bedelle, bir yıl önce Türk Lirası bazında yaptığımız bir sözleşmeyle satın aldık. Özetle otobüslerimiz, daha tekerinin tozuyla İzmirliler’e 242 Milyon TL kazanç sağladı.
İnanıyorum ki, Belediyemiz adına ESHOT Genel Müdürlüğü’müzün yaptığı bu alımın kârlılığı, kamu kaynaklarının şeffaf ve tasarruflu kullanımı konusunda tüm Türkiye’ye örnek olsun. Göreve gelmeden evvel İzmir’de bireysel araç kullanımını teşvik etmek yerine, toplu ulaşımı İzmir’de en ücra noktalara kadar yaygınlaştırmaya dair söz vermiştik. Raylı sistemler, deniz ulaşımı ve elbette bugün olduğu gibi otobüsler ile İzmir’in her yerinin, toplu ulaşım ile erişilebilir olacağını belirtmiştik. Raylı sistemlerde Narlıdere Metrosu, Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı gibi çok önemli işlere imza attık. İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun temelini, umuyorum ki yine sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile önümüzdeki aylarda atacağız.Tüm bu çalışmalarımız bir Belediye hizmeti olduğu kadar, aynı zamanda şehrimizdeki adaleti ve refahı büyütmeye yönelik bir kaldıraç. Adaleti ve refahı büyütmek, az önce de ifade ettiğim gibi en temel önceliklerimizden biri...

İzmir’in toplu ulaşım ağını güçlendiren her bir yatırımın, şehrimizin refahını adil paylaşmak ve binlerce gencimize yeni iş imkânı sağlamak için önemli bir araç olduğunu hatırlatmak isterim. Nitekim, ilk defa Çiğli Metrosu ihale şartnamesinde genç mühendis istihdamını zorunlu kılarak bu vizyonla ilgili adım atmıştık. Dahası, Buca Metrosu ve diğer büyük yatırımlarımız sayesinde; sadece projede çalışanların değil, bölgedeki esnafın, imalat ve hizmet sektörlerinin de refahı artırıyoruz. Tüm bu adımları atarken genel başkanımızın “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi” bizim en temel rehberimiz. Bu önemli günümüzde bizleri onurlandıran kıymetli Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bu başarının arkasındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Ailesi’ne yürekten teşekkür ediyor; hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

İZMİR'E DAHA ÇOK KADIN ELİ DEĞECEK
ESHOT'ta 87 kadın şoförün hizmet verdiğini aktaran Soyer, "87 kadın şoför sayımızı 100'e tamamlayacağız. 100 kadın şoförümüzle İzmir'e daha çok kadın eli değecek" dedi.  

 
Macron’dan Türkiye açıklaması
 
İzmir'de Kılıçdaroğlu ile açılış maratonu: 4 büyük yatırım yola çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu İzmir'de depremzedelerle buluştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de 30 Ekim 2020'de yaşanan ...
Ankara'dan AB liderlerinin kararına tepki
Dışişleri Bakanlığı, AB Liderler Zirvesi ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, ...
CHP'de sürpriz istifa: TİP'e katılıyor!
CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, partisinden istifa ...
 
Günaydın'dan Soyer'e salvo, Tekin'e çağrı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Torbalı genelinde gerçekleştirdiği kazı ...
"Devletin kapısını yurttaşın yüzüne kapattılar"
CHP İzmir Milletvekili Sındır, "Yılbaşından bugüne 40 bin esnaf kepenk ...
Ve Askeri Ceza Kanunu teklifi yasalaştı
Askeri Ceza Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi Meclis Genel Kurulu'nda ...
 
AK Parti'den Soyer'e 'su' ve 'ulaşım' tepkisi!
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, düzenlediği basın ...
Babacan'dan İzmir mesaisinde ikinci gün: Ekonomimizi yeniden ayağa kaldırmak için geliyoruz
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Emaneti teslim almak, ekonomimizi ...
İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması
Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin 26 Haziran'da atılacağı duyuruldu. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri