POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
759 bin çocuk kutlama yerine çalışmak zorunda!
759 bin çocuk kutlama yerine çalışmak zorunda!
TBMM 104 yaşında, devlet erkanı Anıtkabir'de
TBMM 104 yaşında, devlet erkanı Anıtkabir'de
Şimşek: Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var!
Şimşek: Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var!
8 Ağustos 2020 Cumartesi - 17:48

CHP Menemen'den 'darp' açıklaması

Menemen'de AK Partili Meclis Üyesi Can'ın darp edilmesi sonrası yaşanan tartışma ve ortaya atılan iddialarla ilgili CHP Menemen İlçe Başkanlığı açıklamada bulundu.

CHP Menemen den  darp  açıklaması

Menemen’de AK Partili Meclis üyesi Hanifi Can’ın darp edilmesi ardından tartışma yaşanıyor.

AK Parti'den saldırıya sert tepki gelirken Can ise olayla ilgili sorumlu olarak Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’u göstermişti.

Olayın aile içi bir kavga olduğunu belirten Aksoy, eleştiri oklarını kendisine ve belediyeye çevirenlere sert tepki göstermişti.

Yaşanan olay ve beraberinde gelen tartışmayla ilgili CHP Menemen İlçe Başkanlığı da yazılı açıklama yaptı.

İlçe Başkanı Turan Erdoğan sosyal medyadan şu açıklamada bulundu;

“Cumhuriyet Halk Partisi için siyasal yaşamda görev almak onurlu bir toplum hizmetidir. Erdemli olmak, Cumhuriyet Halk Partili olmanın ön koşuludur. Hiç kimseyi, inancına, SİYASİ GÖRÜŞÜNE , yaşam tarzına, DÜŞÜNCELERİNE, kökenine, cinsiyetine göre, ötekileştirmeden ve toplumu ayrıştırmadan " ÖNCE İNSAN" felsefesiyle hareket Cumhuriyet Halk Partisi' nde önceliktir. Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütü olarak bu inanç ve hassasiyetimizi yineler, 06 Ağustos 2020 tarihinde ilçemizde yaşanan Ak Parti Meclis Üyesinin darp edilmesi olayını faili kim olursa olsun doğru bulmuyor ve KINIYORUZ.
Yaşanan olayda adı geçen belediye çalışanı ' Sosyal Medya' hesabında belediye de çalışan emekçilerin sendika baş temsilcisi olduğunu, ilgili Ak Parti Meclis Üyesinin belediye çalışanlarının bir kısmının işten çıkarılması talebine karşı tepki gösterdiğini, aynı zamanda akrabası olan meclis üyesi ile akrabalık bağları içerisinde konuştuğunu ifade etmiştir. Kesinlikle siyasi bir amaç taşımadığını, üçüncü bir tarafında olayda müdahil olmadığını yazılı olarak sosyal medya hesabında söylemiştir. Doğal olarak bu tasvip etmediğimiz olay yargıya intikal etmiştir. Olay aydınlanacaktır. CHP İlçe Örgütü olarak yargının kararını bekleyerek süreci takip edeceğiz.
Yargıya intikal eden bu olayın sonucunu beklemeden Menemen Ak Parti İlçe Örgütü olayı siyasallastırmaya, başka mecralara, siyasi ranta taşımaya çalışması telaşını anlamakta zorlanıyoruz. Hatta olayı demokratik kurallarla işleyen Temmuz ayı belediye meclisinin, faaliyet raporlarını oylaması ve toplantıda alınan kararlara ilişkilendirmesi akıl tutulmasıdır, değilse art niyetten de öteye bir manevradır. Siyasi aymazlıktır. Normal DEMOKRATİK işleyişlerde tartışmaların, eleştirilerin, lehte ve aleyhte alınan kararların olabileceği meclis oturumlarını içlerine sindiremediklerini biliyoruz. Ayrıca 31 Mart 2019 seçimlerinde, belediye başkanlığını, meclis üyesi çoğunluğunu CHP’nin öncülük ettiği "Millet İttifakı"nın kazanmasını hazmedemediklerini, hala kaostan beslenmeye çalıştıklarını esefle şahit olmaktayız. Şunu CUMHURİYET HALK PARTİSİ kimliğimizle ifade ediyoruz; DEMOKRASİYİ sizlere rağmen işleteceğiz/ işletmeye devam edeceğiz.
Sonuç olarak:
Cumhuriyet Halk Partisi, siyasi kimliği, duruşu, geçmişi ve değerleri gereği bu kadar basit ve ucuz siyasi polemiklere sapmayacak ilkeli bir partidir. Partili Belediye Başkanı Sayın Serdar Aksoy seçildiğinden beri siyasi kimliğini bir tarafa bırakarak tüm Menemen halkına eşit hizmet sunmayı ilke edindiğinden kuşkumuz yoktur. Pandemi sürecinde de görüldüğü gibi Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları oldukları her yerde MİLLETE umut olmuşlardır. Menemen Belediye Başkanı bu umudu yaratanların İÇİNDEDİR.
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü olarak tüm seçilmişleriyle, hem olayı hem de olayın ardından yaratılan siyasi saldırganlığı, haksız siyasi algıyı kabul etmiyoruz.
SAYGIYLA DUYURULUR. “

 
Göztepe, Burak Süleyman'ı transfer etti
 
Bucaspor'un genç yıldızı Fenerbahçe'de!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli başkandan Kılıçdaroğlu fotoğrafıyla 'İnce' çıkış
Menemen Belediye Başkanı Aksoy, sosyal medya hesabından CHP Lideri ile ...
CHP'de Yüksek Disiplin Kurulu başkanı belli oldu
CHP’nin “İktidar Kurultayı” temasıyla tamamladığı 37. Olağan Kurultayı’nın ...
İnce: Parti kurmuyorum, hareket başlatıyorum
CHP’li Muharrem İnce parti kuracağı iddialarıyla ilgili konuştu: “Ben ...
 
Kılıçdaroğlu : Bizi bölmek, parçalamak isteyecekler
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 37. Olağan Kurultayı'nın ardından ...
Deniz Baykal'dan Muharrem İnce hamlesi
YeniÇağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Deniz Baykal'ın Muharrem İnce'nin CHP'den ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'kanalizasyon' salvosu!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Seferihisar’ın Turgut ...
 
CHP'de kurultaya sayılı saatler kala İzmir cephesinde 2 önemli gelişme!
CHP Kadın Kolları Kurultayı'na sayılı saatler kala Nazlıaka'nın adaylık ...
Darp edilen AK Partili Meclis Üyesi Can: Azmettirici belediye başkanı!
Menemen Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hanifi Can, meclis toplantısı ...
Erdoğan'dan 'İnce' ve 'Akşener' mesajları!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, piyasalardaki hareketliliğe ilişkin, ''Ben dövizin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri