POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
5 Haziran 2023 Pazartesi - 13:29

CHP'de Aslanoğlu'ndan seçim raporu, 'kurultay' ve 'adaylık' sorularına yanıt!

CHP İl Başkanı Aslanoğlu düzenlediği basın toplantısıyla geride kalan genel seçimler ile iki turda tamamlanan Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Aslanoğlu, “En başarılı il İzmir” derken, parti içinde başlayacak olan olağan kongre sürecine yönelik mesajlar verdi. “Genel Başkana muhalefet görmüyorum” diyen Aslanoğlu, “İl kongresinde aday olacak mısınız?” sorusunu da yanıtladı.

CHP de Aslanoğlu ndan seçim raporu,  kurultay  ve  adaylık  sorularına yanıt!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında geride kalan genel seçimler ile iki turda tamamlanan Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik değerlendirmelerde bulundu.
 
"İZMİR KILIÇDAROĞLU’NA SAHİP ÇIKTI"
Seçim sonuçlarıyla ilgili detaylı bir sunum yapan CHP İl Başkanı Aslanoğlu, “İzmir Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmıştır” dedi.
 
"İLÇELERİMİZ OYLARINI ARTTIRDI"
Rakamlar vererek değerlendirmesini sürdüren CHP İl Başkanı şunları söyledi: İzmir’de Kemal Bey’in aldığı oy Erdoğan’ın aldığı oydan 1 milyon 20 bin fazladır. Seçim sadece İzmir’de olsaydı seçim açık ara bitmiş olacaktı. Büyükşehir belediyelerinin CHP’de olduğu illere baktığımızda İstanbul’u saymazsak diğer 9 il, İzmir kadar artı oy oluşturmuyor. İzmir artı 1 milyon oy vermiştir.

Belediyesi CHP’de olan illere bakıldığında oyların artış azalış oranlarına göre İzmir yüzde 6.9 oy arttırmış 2019 yerel seçimine göre…

Milletvekili olarak seçimde bir önceki seçimin hemen hemen aynısı sonuçlar, ciddi bir oy artışımız yok. AKP’de oy düşüşü var.

İlçelere baktığımızda bir tek Kiraz ve Kemalpaşa’da Erdoğan’ın arkasında kaldık. 28 ilçede önde göğüsledik. Metropol ilçelerin tamamı oylarını yükseltti. Kırsaldaki ilçelerimizde oylarını yükseltti. Kiraz ve Kemalpaşa da dahildir.”
 
“GENEL BAŞKANA MUHALEFET GÖRMÜYORUM”
Değerlendirmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aslanoğlu, parti içindeki kurultay taleplerinin sorulması üzerine, “Ben kurultay talebi görmüyorum. Genel Başkan, üst yönetim değerlendiriyor. Başka gelişmiş bir şey görmüyorum. Ben Genel Başkana muhalefet görmüyorum. Kurultayda öne alınmış bir süreç yok. Normal süreci başlattı Genel Merkez…” dedi.

CHP İl Başkanı, listelerde yer bulamamış bazı isimlerin dönem dönem eleştirileri olabileceğini bunun anlayışla karşılanması gerektiğini ifade etti.
 
“ADAY OLACAK MISINIZ?” SORUSUNA YANIT!
Parti içinde başlayacak olağan kongre sürecine yönelik “Aday olacak mısınız?” sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, “Adaylık kararı için çok erken. Önce delege seçimlerini, ilçe kongrelerini yapalım. Şimdiden söz söylemek delegasyona ayıp olur” dedi.
 
"EN BAŞARILI İL İZMİR"
İzmir’de Kılıçdaroğlu’nun aldığı oyun  hatırlatılıp “Sonucu başarı görüyor musunuz?” sorusuna ise Aslanoğlu, “81 il içinde en başarılı il İzmir’dir… Bunu sadece il ilçe örgütlerine belediye başkanlarına bağlamıyorum. İzmirlilerin teveccühüdür. İzmirlilere teşekkür ediyorum” diye yanıt verdi.

"BEN DE LİSTEYİ PM’DE ÖĞRENDİM"
Aslanoğlu, süreçte çok tartışılan milletvekili aday listelerine yönelik soru üzerine ise, Genel  Başkan’a isim önermediğini daha çok oy getirebilecek adaylar üzerinden tarif yaptığını söyledi ve "Bütün listeden haberdar mıydınız? derseniz… Ben de PM’den öğrendim” diye konuştu. 
 
Aslanoğlu, “İYİ Parti ile ittifakta yer alan diğer 4 partiden oy geldi mi?” sorusunu ise, "Sandıklardaki mahalle bazlı değerlendirmelerde hocalar danışmanlar çeşitli analizler yaparlar. Bunların her biri yorumdur. Kamera koymadıysanız sandığa bunu bilemezsiniz” sözleriyle yanıtladı. 
 
CHP İl Başkanı yeni kabinede İzmir’den bir isim yer almamasıyla ilgili de, “İzmir’de bakan olmamasına üzülüyorum. Ben CHP il başkanı da olsam diğer partilerde de partimde de İzmir’in payını alması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 
GÖREVDEKİ 4 AYLIK SÜRECİ ANLATTI
Görevde geride kalan 4 aylık süreçle ilgili bilgi veren Aslanoğlu,“Ocak ayının ortasında göreve başladık yönetimimizle… 4 aydan kısa bir süre içinde seçime girdik. İlk önce ilçelerde aktivasyonu arttırmak için ziyaretler, esnaf çalışmaları, ev ziyaretleri yaptık. 3 haftayı böyle tamamladık. Örgüt yeni il yönetimini bağrına bastı. Sonra büyük bir deprem oldu. Deprem çalışmaları durdurdu, başka bir eksene kaydı çalışmalar. Deprem bölgesine gittik. Deprem yardımlarını örgütlemeye gayret ettik. Daha sonra sürece destek veren STK’ları ziyaret ettik. Yardımlar ve destekler için teşekkür ettik. Deprem bölgesinde belediyelerimizle çalışmalarımızı sürdürdük. Nisan ayında adaylar belli oldu. Seçim kampanyamızı başlattık Kiraz’ın Dokuzlar Köyü’nden… İlçeleri dolaştık, mitingler düzenledik, STK’larla bir araya geldik. Bağımsız gençlik merkezleri açtık. Daha sonra İzmir Mitingi oldu.  Güzel başarılı bir miting geçti. İlk tur seçim çalışmaları 13 Mayıs’ta bitmişti. 14 Mayıs’ta vekiller seçildi. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. Tura kaldı. İlçelerde mesaimiz sürdü. Esnaf, ev, STK ziyaretlerimizi sürdürdük. Kemal Bey’in belgeseli ile bitirmiştik" diye konuştu. 
 
AKALTUN: SEÇİM GÜNÜ HİÇBİR SORUN YAŞAMADIK 
CHP İl Eğitim Sekreteri İlhan Akaltun ise sandık eğitimlerine yönelik bilgilendirme yaptı. Akaltun, “İlk önce eksik olan öbek çalışmalarımızı tamamladık. Yüzde 18 olan hane ziyaretlerimizi yüzde 56 bandına çıkardık. 2022’den itibaren parti okulu eğitmenleri genel merkez adına daha önce sandık görevi almış kişileri arayarak görev alıp almayacaklarını sorduk. Bir havuz oluşturduk. Hem asil hem yedik. Okul ve kat sorumlularını oluşturduk. 23 Nisan’da tüm sandık görevlilerimizin ataması tamamlanmıştı. Sandık güvenliği ile ilgili 5 Nisan’dan itibaren seferberlik başlattık. Tüm asil ve yedek sorumlulara eğitim verdik. Genel Merkezin hazırladığı sandık sorumluları kitapçığını hepsine verdik. Seçim günü hiçbir sorun yaşamadık” dedi.  
 
ÜNSAL: 2 BİN 113 AVUKATLA SAHADAYDIK 
CHP İl Sekreteri Özlem Ünsal ise seçim güvenliği noktasında bilgilendirmede bulundu. Ünsal, şu bilgileri paylaştı: İlk önce askıları kontrol ettik. Gelen tüm ihbarları dikkate alarak, yerine tespit yaparak tüm itirazlarımızı yaptık. Sandığa gidemeyecek engelli, hasta ve yaşlılar için seyyar sandık başvurularını yapmalarını, İzmir’de oy kullanmak isteyen depremzedelerin yasal sürede başvuru yapmasına yardımcı olduk. Gönüllü ordumuz vardı. Hem seçim öncesi hem seçim günü görev almak isteyen gönüllüler için çağrı yaptık. Sahada örnek bir işbirliği yaptık. Seçim güvenliği en önem verdiğimiz konuydu. Genel ihbar şikayetlere derhal müdahale etmek için alo sandık hattı oluşturduk. Çağrı merkezimiz koordinasyon merkezimizde hazır bulundu. Millet İttifakı ortaklarımızla işbirliği yaptık. Dönem dönem koordinasyon toplantıları yaptık. Ana gündem seçim güvenliği oldu. 30 ilçede bir takım görevlendirmeler yaptık. Seçim güveliği için seçim günü hukuk kriz, bilişim ve çağrı merkezi masamızı oluşturduk. Hepsi sabah 5’te görevinin başındaydı. Gelen tüm şikayet ve ihbarlarla ilgilendik. Oy verme işlemi bittikten sonra bilişim masamızda uyuşmayan sandıklarla ilgili bilgiler verilmeye başladı. Bir çoğu maddi hata kaynaklıydı. Düzeltmelerini yaptık. 2 bin 113 avukatla seçim günü sahadaydık. İzmir Barosu ile birlikte koordinasyon içindeydik. Cumhurbaşkanlığı da 600 oy milletvekili seçiminde 300 oy itirazlarımızla lehimize döndü.
 
"SADECE 18 SANDIĞA GÖREVLİ KOYAMADIK AMA ONLARA DA MÜŞAHİT KOYDUK"
Bilişim Sorumlusu Tevfik Türk ise yapılan çalışmaları şöyle anlattı: 30 ilçemizde okul bilişim sorumluları önce belirlendi. Seçim sonuç giriş sorumluları ve çağrı merkezi sorumlularını belirlendi. Eş zamanlı tatbikatlar yaptık.Okuldaki bilişim sorumluları sandıklar açılınca sonuçlar mobil sistem üzerinden bizim sistemimize yüklendi. YSK verileriyle tespit edilen uyuşumsuzlukları hukuk masamıza bildirdik. Seçim günü sabah 5’te göreve başladık. 90 bin kişiye yakın bir operasoynu yönettik. Yaklaşık 10 bin sandığımız var. Sabah görevine gelemeyen asil sorumlulardan 50’si oldu. Hemen yedeklerden koyduk ancak 18 sandığa sandık görevlisi koyamadık. Ancak bu sandıklara müşahit koyduk...

 
Körfez'e inen Soyer'den 'koku' ve 'yüzme' müjdesi!
 
Körfez'de 'temiz' mesai: 1 ton atık çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'nda Fidan dönemi resmen başladı
Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...
Yeni ekonomi yönetiminden önemli mesajlar
Yeni kabinede görevli Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ticaret ...
Buldan ve Sancar kongrede görevi devredecek
HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, yeniden aday olmayacaklarını açıkladı.
 
Sinan Oğan'dan yeni kabine değerlendirmesi
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesi Cumhur İttifakı'na desteğini ...
Gözler yeni MYK'da: CHP’de örgüte İyi Parti modeli:
Olağan Kurultay öncesinde yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) belirleyecek ...
Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı.
 
Erdoğan: Büyük kucaklaşmaya ihtiyaç var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Beştepe'de göreve başlama töreni ...
CHP'nin yeni meclis yönetimi belli oldu
CHP'nin yeni Meclis grup yönetimi de belli oldu. Buna göre; CHP Grup Başkanı ...
CHP'de 5 saatlik PM'de 'kurultay' kararı: Gözler yeni MYK'da!
CHP Parti Meclisi toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri