POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
3 Temmuz 2018 Salı - 10:13

CHP'de gündem yerel seçim: İzmir adayı kim olacak?

24 Haziran seçimlerinin ardından kurultay tartışmalarının yaşandığı CHP’de parti yönetimi, 2019’da yapılacak yerel seçimler için kolları sıvadı. Seçimin erkene alınma ihtimali kulisleri de daha da hareketlendirdi. CHP İzmir’de, Büyükşehir Belediye Başkan Adayının kim olacağı merakla bekleniyor. İşte kulislerde konuşulan isimler...

CHP de gündem yerel seçim: İzmir adayı kim olacak?

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçim startını verdikleri ve belediye başkan adaylarını erken açıklayacakları yönündeki açıklamalarının ardından patlak veren erken seçim iddiaları kulisleri hareketlendirdi. 

Belediye başkan adaylarını eylül ayına kadar açıklamayı planlayan CHP yönetimi, en doğru ismin belirlenmesi için anket çalışmaları yapıp, kanaat önderleriyle bir araya gelecek. Bu süreçte, bazı genel başkan yardımcıları ve milletvekillerinin de parti örgütleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

CHP'de cevabı en çok merak edilen soruların başında ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın kim olacağı geliyor.



KOCAOĞLU DEVAM MI/TAMAM  MI?
Süreçte üç dönemdir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aziz Kocaoğlu’nun tavrı merak konusu...

“Seçimlere 6 ay kala aday olup olmayacağımı açıklayacağım” diyen Kocaoğlu’nun erken seçim ihtimalinin giderek daha yüksek sesle dillendirilmesinin ardından kararını kısa sürede vermesi bekleniyor.

Parti kulislerinde Kocaoğlu’nun yakın siyasi çevresiyle sohbetlerinde aday olmama noktasında mesajlar verdiği iddia ediliyor. Kocaoğlu’nun aday olmama yönündeki eğiliminde ilerleyen yaşı, ailesine zaman ayırma isteği, koltuğu zirvede bırakma düşüncesinin yattığı ifade ediliyor. Kocaoğlu’nun son dönemde Genel Merkez’le parti içi yarışlarda ayrışmasının da kararında etkili olacağı belirtiliyor. Kocaoğlu ‘devam’ kararı alırsa bu kez top Genel Merkez’de olacak. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve mevcut Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) İzmir’de değişimden yana olduğu öğrenildi. Kocaoğlu adaylık kararı alırsa Genel Merkez’in nasıl bir tavır alacağı da merak konusu olacak.



KOCAOĞLU 'ATİLA’YI ÖNERİR' İDDİASI
Kocaoğlu’nun aday olmaması halinde Genel Merkez’e kendisinden sonra o koltuğa oturacak isim için öneride bulunması bekleniyor. Kocaoğlu’na yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre bu isim Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila...

Öte yandan Kocaoğlu’nun aday olmak istememesi halinde, yakın siyaset arkadaşı Alaattin Yüksel’in de nabız yoklayabileceği belirtiliyor.

KILIÇDAROĞLU’NIN KAFASINDA SOYER Mİ VAR?
İsmi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 2014 yerel seçimlerinde de gündeme gelen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer adı da adaylık için öne çıkıyor. Aynı zamanda Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği'nin (SODEM) başkanı olan Soyer, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun takdirini alan isimlerden. Parti içi siyasete mesafeli oluşu, belediyecilik anlayışı, ülke ve dünya genelinde bir çok belediye ve STK’yla olan diyaloğu gibi faktörlerle dikkat çeken Soyer için parti kulislerinde “Kılıçdaroğlu’nun İzmir için kafasındaki birkaç isimden biri” yorumu yapılıyor.

Atila ve Soyer dışında isimleri Büyükşehir için anılan diğer belediye başkanları Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina...



SÜRPRİZ İSİM BAKAN!

Kulislere Büyükşehir Adaylığı için düşen sürpriz isim ise CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan... 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 yılında yapılan genel seçimlerde vekil seçildikten sonra 24 Haziran listesine 1. Bölge’de ilk sırada yazılan ancak daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın listeye dahil edilmesiyle ikinci sıraya inen Bakan, parti içinde yükselişini hızla sürdürüyor. Son dönemde Genel Merkez ile diyaloğunu arttıran Bakan, tüzük kurultayında komisyonda yer almıştı. Bakan’ın gönlünde Büyükşehir Belediye Başkanlığı yattığı adaylık için süreçte nabız yoklayacağı iddia ediliyor. Siyaset çevresinde Bakan'a yakın isimler “Büyükşehir Adayı olursa sürpriz olmaz” yorumunu yapıyor.

Ulusal medyada ismi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yazılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın Türkiye siyaseti yapmak istediği bu nedenle yerel yöneticiliğe sıcak bakmadığı konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun büyükşehirlerde güçlü isimlerle yürüyecekleri mesajını vermesi sonrası Özkan’ın isminin aday yelpazesinde olacağını ifade ediliyor.

Mevcut milletvekilleri içinde Büyükşehir için adı geçen bir başka isim de Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır... 2009-2014 yılları arası Bornova Belediye Başkanlığı yapan Sındır, daha sonra girdiği önseçimden çıkarak vekil seçilmişti. Kılıçdaroğlu ve kurmayları tarafından 2. Bölge listesine 3. Sıradan yazılan Sındır’ın ismi uzun süredir Büyükşehir için geçiyor.

KADIN ADAY FORMÜLÜ BÖKE!
Parti içinde ‘kadın aday’ formülünde tek bir isim gündemde. 24 Haziran’da İzmir’den 3. kez vekil seçilen Selin Sayek Böke... İlk vekil seçildiği 7 Haziran’dan sonra İsmi yerel ve ulusal basında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için yazılan Böke, süreçte CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve kurmaylarına yönelik çıkışlarıyla dikkat çekmişti. Böke’nin çıkışları sonrası İzmir için şansının azaldığı konuşulsa da Kılıçdaroğlu’nun parti içi bazı toplantılarda “İzmir’e kadın aday yakışır” çıkışında bulunduğu ve Böke’yi işaret ettiği öne sürülüyor.

Özkan, Bakan, Sındır ve Böke için en büyük handikabın, 24 Haziran'da vekil seçilmeleri gösteriliyor. Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez’in vekil listesine yazdıkları ve seçilen isimleri yerelde adaylıkta düşünmedikleri de parti kulislerinde konuşuluyor.

İNCE İZMİR’E OLUR MU?
Parti kulislerinde konuşulan bir diğer sürpriz isim ise Cumhurbaşkanı Adayı gösterilen Muharrem İnce... Parti içinde kurultay seslerinin bastırıldığı ortamda İnce’nin yol haritası merak ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi belli olmadan önce yerele hazırlandığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için nabız yokladığı iddia edilen İnce için İstanbul ihtimali ağır basarken, İzmir’den aday gösterilebileceği de iddia ediliyor. İnce’ye yakın kaynaklardan gelen bilgi ise  İnce’nin yerel seçimlerde aday olmayacağı, seçimler sonrası partinin başına geçeceği yönünde...   

 
Bucalı miniklere 12 boyutlu hediye!
 
Başkan Uyar kadınları ağırladı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikri Deniz 11 Aralık 2018 Salı 21:41

Bence, İzmir'e BŞB Başkanlığına kadın aday gösterilmeli; IŞILAY SAYGIN veya CANAN ARITMAN.

Yorumu oyla      0      0  
Emre Akbaş 23 Kasım 2018 Cuma 08:52

İzmiR'e HASAN KARABAĞ Yakışır ...

Yorumu oyla      0      0  
Yusuf Tasliçay 28 Ekim 2018 Pazar 11:28

KBUNLARIN ARASINDAN TEK KELİMEYLE İKAMİL OKYAY SINDIR VE HASAN KARABAĞ. ARASINDA GEÇER SÜPRİZ İSİM YZOR

Yorumu oyla      0      0  
Muazzez Gürsoy 25 Ekim 2018 Perşembe 22:40

Seferihisar Belediye başkanı Tunç Soyer%75oy alır bence o seçilmeli

Yorumu oyla      0      0  
Fatih çelik 19 Ekim 2018 Cuma 22:08

İzmir CHP İzmir belediye başkan adayı IŞILAY sayğın adı geçiyor sayğının kabul etmesi durumda CHP IŞILAY sayğını aday gösterecek

Yorumu oyla      0      0  
Talat 18 Ekim 2018 Perşembe 23:09

Cevat Durak olsun,Karsiyakayi degistiren adam Izmiri ne yapmazki

Yorumu oyla      0      0  
Fatih çelik 2 Ekim 2018 Salı 01:38

İzmir de chp izmir büyük şehir Başkan adayı IŞILAY saygın yakışır tüm ilçeleri tekrar chp hediye eder

Yorumu oyla      0      0  
Karşıyaka Belediyesi 1 Ekim 2018 Pazartesi 12:11

Cevat durak olsun

Yorumu oyla      0      0  
Cihan. 23 Temmuz 2018 Pazartesi 01:39

Kılıçdaroğlu yerel seçimlerden güçlü çıkmak istiyorsa güçü bir aday olsun. Tuncay Özkan İzmir’de yüzde 60 dan fazla oy alır

Yorumu oyla      0      0  
Partili 4 Temmuz 2018 Çarşamba 10:15

Aziz kocaoğlu olmasın lütfen. CHP li bir aday olsun.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de parti parti yerel seçim kulisi: Hangi başkanların adı adaylık için geçiyor?
24 Haziran geride kalırken, yerel seçim trafiği erkenden başladı. Partiler, ...
Bahçeli'den 'o görevden alma'ya tepki!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan ...
Kılıçdaroğlu ile İnce'den seçim sonrası ilk temas!
CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce bu akşam bir araya geldi. Görüşmenin ...
 
İnce o gece neden YSK'nın önüne gitmediğini açıkladı!
Muharrem İnce, 24 Haziran gecesi sonucu etkileyecek bir karar almaması ...
AK Parti İzmir'de mazbata mesaisi!
İzmir'de mazbata mesaisi AK Parti ile sona erdi. AK Parti'de İzmir'den ...
Dernek başkanından CHP'lilere siyasi söylem sitemi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı yönetim ve üyeleri; ...
 
AK Partili Elitaş'tan flaş yerel seçim açıklaması
Yerel seçimlerin erkene alınacağı iddialarıyla ilgili de konuşan AK Partili ...
MHP İzmir'de yeni vekillerden mazbata mesajları!
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinin ardından vekiller ...
Dervişoğlu mazbatasını aldı, o mesajı verdi: Seçimin kaybedeni...
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dervişoğlu, "Bu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri