POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
6 Şubat 2020 Perşembe - 13:26

CHP'de kongre öncesi son büyük zirve: Neler konuşuldu, Yücel ne mesaj verdi?

CHP İzmir’de kongreye 48 saat kala son büyük zirve Ege Palas Oteli’nde gerçekleşti. CHP İl Başkanı Yücel ilçe başkanları ile bir araya gelerek süreci masaya yatırdı. Zirvenin ana gündem maddesi blok/çarşaf konusu oldu. CHP İl Başkanı'ndan toplantı sonrası önemli mesajlar geldi. Öte yandan Yücel, dün akşam Soyer ve Özuslu ile de bir araya geldi.

CHP de kongre öncesi son büyük zirve: Neler konuşuldu, Yücel ne mesaj verdi?

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü 8 Şubat’ta yapılacak il kongresine kilitlendi. 

Kongre öncesi İl Başkanı Deniz Yücel’den henüz resmi adaylık açıklaması gelmezken, 30 ilçe başkanı ortak deklarasyonla kendisine desteğini açıklamıştı. CHP’de İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz il başkanlığına koltuğuna talip olduğunu ilan eden ilk isim olurken, Narlıdere’den il kongresi delegesi olan İzmir Eski Milletvekili Adayı Ezgi Deniz Urunga da adaylık niyetini ortaya koymuştu.

CHP İzmir’de tüm bu gelişmelerin gölgesinde son büyük zirve Ege Palas Oteli’nde gerçekleşti. CHP İl Başkanı Yücel ilçe başkanları ile bir araya gelerek süreci masaya yatırdı. 

KÜÇÜK İLÇELER BLOK DİYOR
Yücel’in ilçe başkanlarıyla buluşmasında çarşaf/blok liste konusu masaya yatırıldı.

Metropol dışı küçük ilçelerden başkanların çoğunun blok liste dediği öğrenildi. Başkanların liste üzerinde mutabakatın sağlanması, 30 ilçenin temsiliyetinin listeye yansıması halinde blok listeli seçimin sağlıklı olduğunu savundukları öğrenildi.

METROPOLDE KARŞIYAKA'NIN TAVRI FARKLI
Karşıyaka dışında metropol ilçe başkanlarının ise ‘çarşaf’ dediği öğrenildi. Bornova, Konak, Çiğli, Buca, Bayraklı, Urla ve Gaziemir ilçe başkanlarının demokratik bir yarış olması ve kongreye katılımın yüksek olması adına çarşaf listeli seçimi savundukları belirtildi.

TÜRKBAY’DAN UYARI
Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın ise “Örgütün alacağı karara saygılıyım. Blok listeyi salondan geçiremezseniz çarşaf çarşafa dolanır. İyi düşünün” dediği öğrenildi.

KOÇ’TAN YÜCEL’E ANAHTAR ÇIKIŞI
Blok listeyi savunan Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç’un İl Başkanı Deniz Yücel’e, “Çarşaf listeli seçimde çizikler olacak. Seçim çarşaf olursa teminat veriyor musunuz anahtar listenizin dışında başka anahtar liste çıkmayacağına... Ben delegelerime şuan gitsem blok liste için imza alırım” dediği öğrenildi.

GRUŞÇU: BİRBİRİMİZE GÜVENMELİYİZ
Çarşaf listeyi savunan Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun ise “Çarşaf olursa doğrusudur. Bizim örgütümüz de bunu destekliyor. Blok listeyi örgüte anlatamayız. Birbirimize güvenmemiz lazım önce. Birbirine güvenmeyen var mı burada? Çarşaf olunca anahtar çıkacak. Buna uyacağız. Ben asla intikam duygusuyla salona gelmeyeceğim. Bir kişiyi de çizdirmeyeceğim. Ben söz veriyorum" dedi.

“İLÇE BAŞKANLARININ TAMAMI YAZILSIN”
Kurultay delegeliklerinde ise 30 ilçe başkanının tamamının yazılması konusunda hemfikir olunuldu.

BELEDİYE BAŞKANLARIN DURUMU DA NET DEĞİL
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dışında, belediye başkanlarının kurultay delegesi yazılmaması da bazı ilçe başkanlarından öneri olarak gelirken, bazı başkanlar “Ya hepsi yazılsın ya da hiçbiri yazılmasın” çıkışında bulundu.

ÖNERİLERİ İLETECEKLER
Öte yandan İl Başkanı Yücel, kongrede il yönetimi, disiplin kurulu ve kurultay delegelikleri için ilçe başkanlarından kendilerine yazılı öneri iletmelerini istediği öğrenildi. Yücel, ilçe başkanlarına delegelere blok mu, çarşaf mı yönünde görüş sormalarını istediği öğrenildi.

YÜCEL’DEN TOPLANTI RAPORU 
Toplantı sonrası açıklama CHP İl Başkanı Yücel’den geldi. Yücel, “Kongremize 48 saat kala ilçe başkanlarımız ile bir durum değerlendirmesi yaptık. Salı günü 30 ilçe başkanımız il başkanlığımızda bir araya gelerek şahsımla ilgili desteklerini açıkladılar. Ben ilçe başkanlarımıza bu destek açıklamasından dolayı teşekkürlerimi sundum. Benim için çok değerli ve anlamlı bir hamleydi. Partimizin İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde belki de ilk kez yaşanan bir olaydı. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin yakaladığı bir başarı var. Bu başarı CHP’nin ve genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşması ve umut olması sonucunda gelen bir başarıydı. Bu başarıyı CHP’yi genelde de iktidara taşıyarak taçlandırmak istiyoruz. O yüzden İzmir’de bu birlik ve beraberliğin sağlanması bizim açımızdan ve CHP açısından gerçekten çok değerli ve anlamlı. Bunu da kongremizde ve kongreden sonraki süreçte de devam ettirme konusunda kararlıyız. O yüzden ilçe başkanlarımızla bir araya gelerek değerlendirme yaptık. Tüm ilçelerin temsil edebileceği, tüm ilçelerin beklenti ve önerilerin karşılık bulacağı bir kongre süreci yaşamak için ilçe başkanlarımız ile istişare toplantısı yaptık. Gayet güzel, verimli bir toplantı gerçekleştirdik” diye konuştu. 

BLOK LİSTE Mİ, ÇARŞAF LİSTE Mİ OLACAK?
“Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Başkanvekili Mustafa Özuslu ile bir görüşmeniz oldu. Büyükşehir kanadının il kongresinde blok liste istediğine dair iddialar var. İl kongresine yönelik büyükşehrin talebi nedir? Siz kongrenin blok listeyle mi çarşaf listeyle mi olması noktasında ne düşünüyorsunuz?” soruları üzerine Yücel şu açıklamayı yaptı:
“Büyükşehir kanadı demek doğru değil, biz burada bir aileyiz. Belediye başkanlarımızla, büyükşehir belediye başkanımızla,  ilçe başkanlarımızla, milletvekillerimiz ile İzmir İl Örgütü bir bütündür. Bunu ayrıştıracak, bu bütünlüğü bozacak hareketlerden ve söylemlerden kaçınmak gerekir. Belli kişilerin belli grupların blok liste yönünde bir düşüncesi olabilir ancak tüzüğümüze göre çarşaf liste asıldır, esastır. Bu konuda ilçe başkanlarımızın da görüşlerini aldık. Neticede kongreye çarşaf listeyle mi blok listeyle mi gidileceği konusunda nihai kararı verecek olan il delegelerimizdir. Bu konuda bizim bir dayatmamız asla söz konusu olamaz. Çarşaf listenin daha demokratik olduğu gerçektir. Ancak bu konuda delegenin iradesi esastır.”

DİVAN BAŞKANI KİM OLACAK?
“Kongrenin divan başkanı belli oldu mu? Bu noktada genel merkezin bir yönlendirmesi var mı?” sorularını cevaplayan Yücel, “Genel merkezden bir yönlendirme yok. Bizim divan başkanlığı yapacak, yapabilecek birbirinden değerli, partimizde görevler almış isimler var. Bu konuda bir öneri ya da bir dayatma söz konusu değil” dedi.

KILIÇDAROĞLU GELECEK Mİ?
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kongreye katılıp katılmayacağı konusuna da açıklık getiren Başkan Yücel, “Şu an için gelmemesi daha yüksek bir ihtimal. Çünkü daha önceden yapılmış bit takım programlar var ama biz yinede Genel Başkanımızı burada, CHP İzmir İl Kongresi'nde görmek istediğimizi kendisiyle paylaştık. Şu ana kadar geleceğine dair bir bilgi tarafımıza ulaşmadı” ifadelerini kullandı.

TEK ADAY DA OLABİLİR, BİRDEN FAZLA DA…
İl Delegesi Ezgi Deniz Urunga'nın da adaylık yönünde bir sinyal verdiği hatırlatılması üzerine açıklamalarda bulunan Yücel, "Tek aday, çift aday ya da üç aday, beş aday... Bunlar kongre günü belli olacak hususlardır. Adaylaşma divana verilecek önergelerle olur. Elbette birden fazla aday yarışabilir, tek aday da olabilir. Bunu şu anda kestirmek de mümkün değil, bu konuda görüş bildirmek doğru da değil. Ancak adayların çıkması, adayların yarışması demokrasinin bir zenginliğidir. Bu konuda aday olmak isteyen veya aday olan tüm arkadaşlarımıza da başarılar dilerim" diye konuştu.

KOCAOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?
“Aziz Kocaoğlu’nun kurultay delegesi yazılıp yazılmaması noktasında kendisiyle bir görüşmeniz oldu mu ya da olacak mı?” sorusuna yanıt veren Yücel, “Sayın Aziz Kocaoğlu bizim için çok çok değerlidir. Uzun yıllar partimize ve kentimize çok başarılı hizmetler vermiştir. Ancak bu konuda bir görüşmemiz olmadı. Bu konuda bir düşüncemiz şuan için yok diyebilirim” açıklamasında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANLARI KURULTAY DELEGESİ YAZILACAK MI?
Yücel, “Toplantıdan, belediye başkanlarının kurultay delegeliklerine yazılıp yazılmaması konusunda bir irade ortaya çıktı mı?” sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:

Belediye başkanlarımız kurultay delegesi yazılacaktır ya da yazılmayacaktır diye bir karar alınması söz konusu değil. Neticede ilçe önerileri öncelikli... İlçelerin önermesi halinde, ilçelerin bu konuda talebi olması halinde belediye başkanlarımızın da kurultay delegesi yazılmasına engel bir durum yok.

GÖREVDEN KAÇMAK OLMAZ!
Geçtiğimiz günlerde 30 ilçe başkanının il kongresi için kendisine yönelik destek açıklaması yapmasını değerlendiren Yücel, “30 ilçe başkanımızın açıklaması benim için çok değerli, çok önemli, çok anlamlı… Evet, bu görevlere talip olunmaz, bu görevler talep edilmez. 30 ilçe başkanımız yaptıkları açıklamayla bu görevi tarafıma tevdi etmişlerdir. Görevden ve sorumluluktan kaçmak olmaz!” dedi.

YÜCEL-SOYER VE ÖZUSLU BULUŞTU
Öte yandan CHP’de bir önemli buluşma da dün akşam gerçekleşti. İl Başkanı Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le yemekte bir araya geldi. Buluşmada Soyer’in yurt dışında olduğu geçtiğimiz hafta kongre görüşmelerini yürüten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu da yer aldı.

Soyer ve Özuslu’nun kongrede uzlaşı olması nedeniyle blok liste ile seçimin yapılmasının daha sağlıklı olduğunu, çarşaf liste ile isimlerin yarıştırılmaması gerektiğini gündeme getirdiği, Yücel’in de çarşaf-blok liste konusunda kararı salonda delegenin vereceğini ifade ettiği öğrenildi.

Görüşmede listeler için isim konuşulmazken, ilçelerin taleplerinin listeye yansıtılacağı konusunda fikir birliğine varıldı.

Soyer ve Yücel’in Cuma günü bir kez daha bir araya geleceği öğrenildi.

O YEMEK İPTAL
Öte yandan Büyükşehir Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun öncülüğünde 'değişim'  cephesine yakın bazı ilçe başkanlarının kongreye yönelik gerçekleştireceği bu akşam gerçekleştirmeyi planladığı yemekli buluşmanın iptal olduğu öğrenildi.

 
Çocuklar için Akdeniz programı zamanı!
 
Diş hekimi öldü, işi çıkan eşi kurtuldu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cengiz cansız 6 Şubat 2020 Perşembe 21:38

İl kongresine tek adayla gidilmesi örgütü fazlası ile üzmüştür birde blok liste olursa rezalet olur bari çarşaf liste olsun da arkadaşlarımız yarışsın ilçe başkanları delege yazılsın belediye başkanlarıda yazılırsa geriye ne kaldı körler sağırlar birbirini ağırlar olur bence hiç hoş olmaz

Yorumu oyla      0      0  
MUHARREM DOĞAN 6 Şubat 2020 Perşembe 18:18

HAYIRLISI OLSUN

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnternetten silah satışına yasak geliyor!
Hükümet, pompalı tüfeklerin internetten satışını yasaklamaya hazırlanıyor. ...
Sözcü Kalın'dan AP'de düzenlenen konferansa tepki
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) PKK, ...
Yücel'e bir destek de disiplin kurulundan!
CHP İzmir’de il kongresi öncesi, ilçe başkanları ve il yöneticilerini ...
 
CHP İzmir’de il kongresi öncesi son büyük zirve!
CHP İzmir’de Cumartesi günkü il kongresi öncesi son kritik zirve gerçekleşecek. ...
MHP'den Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu!
MHP, CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında konusu suç olan açıklama ve fiilleri ...
"İdlib'deki saldırı Suriye'de yeni bir dönemin miladı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 şehidin verildiği rejimin İdlib saldırısına ilişkin ...
 
CHP İzmir'den dev 'insan hakları' adımı: 'Lider'e ve tüm örgütlere de gidecek!
CHP İzmir İnsan Hakları Komisyonu, İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme ...
CHP İzmir’de imza krizi… O Kongre Genel Merkeze taşındı!
CHP Karşıyaka’da 2 oyla biten gençlik kolu kongresi Genel Merkeze taşındı. ...
O ilçede AK Parti'den CHP'ye 30 projelik rapor!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, görevine yeni başlayan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri