POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolar!
Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolar!
'Karşı konulmaz askeri güç inşa edeceğiz'
"Karşı konulmaz askeri güç inşa edeceğiz"
DEM Parti'yi kapatma davası: Bakan Tunç'tan açıklama!
DEM Parti'yi kapatma davası: Bakan Tunç'tan açıklama!
24 Ağustos 2019 Cumartesi - 13:05

CHP'de kritik zirve: Yücel'den adaylık sinyali, Özkan'dan 'iktidar' mesajı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nün danışma kurulu toplantısı İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıda konuşan İl Başkanı Yücel, "Ben buradayım ve yapacak çok işimiz var" derken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan da "İlk seçimlerde iktidarız" dedi.

CHP de kritik zirve: Yücel den adaylık sinyali, Özkan dan  iktidar  mesajı!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nün danışma kurulu toplantısı İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya; Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir’i temsil eden Parti Meclisi(PM) Üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, il disiplin kurulu başkanı ve yönetimi, ilçe belediye başkanları, kurultay delegeleri, il kadın ve gençlik kolu il başkanları ile ilde kayıtlı kadın ve gençlik kolunun Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, İlçe başkanları, ilçe sekreterleri, ilçe saymanları, büyükşehir belediye meclis üyeleri, ilçe belediye meclis üyeleri, ilde kayıtlı PM eski üyeleri, üyeliği devam eden; eski milletvekilleri, eski il başkanları, kentteki sendika ve meslek kuruluşlarının parti üyesi başkanları katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer’in şehir dışındaki programı nedeniyle toplantıya katılamadığı belirtildi.  

Programın başlangıcında toplumsal olaylara farkındalık yaratmak amacıyla ‘Ölmek İstemiyorum’, ‘Orman Yangınları Çıkaranlar Katildir’, ‘Kaz Dağları Akciğerimizdir’, ‘Kadına Şiddete Hayır’, ‘Emine Bulut’  yazılı pankartlar açıldı. Toplantıda il yönetim kurulunun 1 sene boyunca yaptığı çalışmaların yer aldığı video gösterimi de yapıldı.

YÜCEL’DEN GÖREVDEN ALMA MESAJI
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Deniz Yücel şunları söyledi:
İlçe danışma kurulu toplantılarımızı yaptık. Konuşarak, tartarak, eleştirerek eleştirileri dikkate alarak emin adımlarla ilerliyoruz. Geçtiğimiz pazartesi günü halkın iradesine darbe vuruldu. Seçilmiş Mardin Diyarbakır ve Van belediye başkanları görevlerinden alındı. Anayasaların, yasaların ve seçim mevzuatlarının çizdiği kriterlere sahipler ama bir sabah ansızın görevden alındılar. Haklarında dava ve soruşturma varmış. Anayasanın ilgili maddesine göre haklarında karar olmadan suçlu sayılamaz. Bunlar anayasayı ihlal ediyorlar. Bu, HDP’nin, CHP’nin ya da AK Parti’nin meselesi değil. Demokrasiye inanan herkesin karşı durması gereken bir mesele. AK Parti iktidarı seçime girebilirsin ama yönetemezsin diyor. Bunu İstanbul seçimlerinde de yapmadılar mı? Ekrem İmamoğlu’nun anasının ak sütü gibi helal bir şekilde kazandığı seçimi iptal ettiler. Sonra 13 bin oy fark açıldı. Neden? Çünkü adaletle ve seçmenin onuruyla oynadılar. Seçmenin hakkını yemeye artık yer yok. Bu bir mücadeledir. Bu mücadele faşizme baskıya ve hukuksuzluğa karşı...

KARALAMA KAMPANYASI UYGULADILAR
Yakın bir zamanda bir seçim atlattık. Her seçimde olduğu gibi AK Parti iktidarı İzmir’deki belediye sayısını artırmak için kamunun bütün olanaklarını kullandı. Kara iftira, çamur atma, hakaret etme gibi başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere karalama kampanyası uyguladılar. Bu beklediğimiz bir şeydi. Ne olursa olsun seçimden alnımızın akıyla çıktık. CHP terör örgütleriyle meclise giriyor dediler, millet ittifakı, zillet ittifakı dediler. Biz ittifakımızı halkımızla yaptık,  vatanına, milletine, bayrağına bağlı kişilerle bir ittifak yaptık, haksızlığa uğrayan kesimlerle yaptık, 17 yıldır kullanılan kesimlerle yaptık ve demokrasiye inanan kesimlerle yaptık. 31 Mart yerel seçimlerinde 22 olan CHP’li belediye sayısını 24 yaptık. İYİ Partiyle birlikte 25 belediye kazandık. Kaybettiğimiz 8 ilçenin 5’ini kazandık ama beklemediğimiz bir şekilde CHP’li 2 ilçeyi kaybettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

BEN BURADAYIM VE YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR
Emek vermeden gelen başarı ya tesadüftür ya da şanstır. O başarıyı da kaybetmek çok kolaydır. O yüzden 31 Mart’ta bize verilen bu fırsatı çalışarak değerlendirmek zorundayız. Farklılıkları zenginlik olarak gören bir anlayıştan geliyoruz. Kırmızı çizgimiz belli. Vatanımız millet ve bayrağımız bizim çizgimiz. Bugün Cumhurbaşkanı diyor ki, ümmeti parçalamayın. Böyle bir zihniyet ülkeyi yönetemez. Sen alevisin, kürtsün deseydik ne vatan ne de millet kurtulurdu. Her türlü ayrımcılık ve ötekileştirmeyi reddederek emin adımlarla iktidara yürüyeceğiz. Ne olursa olsun partili belediye başkanlarını ve yöneticilerini basın ve sosyal medya üzerine eleştirmemek erdemdir. Bu parti Cumhuriyeti kuran bir parti geçmişi var. Bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız parti organlarına başvurursunuz. Danışma kurullarımız var. Kongreler, kurultaylar var. Büyükşehir belediye başkanımıza ve ilçe belediye başkanlarımıza çok ağır eleştiriler oldu. Sosyal medyada İzmir il başkanı görevden alındı, istifa etti deniliyor. 19 ayda 10 kere basında istifa ettiğimiz yazıldı. Ben buradayım ve yapacak daha çok işimiz var. Bütün partililerimizle birlikte çalışmalarımı sürdüreceğim. Ben yetkilerini kullanan bir il başkanıyım. Partinin başarısına zarar verecek hiçbir şeye sessiz kalmam. Bunlar bizim hassas noktamız. Kamplaşma, ekipleşme, kutuplaşmaya tahammülümüz yok, izin vermiyoruz. Benim tek bir ekibim var o da CHP. Adamcı siyaset çok tehlikeli, asla izin vermeyeceğiz. Önce insan olmamız lazım. Adaletli ve hakkaniyetli insan olmak lazım… O yüzden birbirimizle uğraşmaktan vazgeçeceğiz. İzmir örgütü Türkiye’yi kucaklayacak.



ÖZKAN: İLK SEÇİMLERDE İKTİDAR BİZİM! 
İl Danışma Kurulu toplantısında Yücel'in ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan partililere seslendi ve önemli mesajlar verdi.  Özkan, “Aramızdaki safları sıklaştırarak, asla kırgınlıklara geçmiş dönem çekişmelerine izin vermeyelim. Bu büyük yolculuğu tamamlayacağız. Bu yolculuk ancak birlikte olur. Siz yaratacaksınız, İzmir örgütü Türkiye’ye örnek olacak. Başarı, paydaşların başarısıdır. Bugün Millet Koalisyonu sayesinde büyük başarılara koştuk. Yerel yönetimlerde belediye başkanlarımızın enerjisini daha ileriye taşıdık. Eksiklerimizin farkına varacak ve onları gidermeye çalışacağız. En önemli şey namusluca, birlikte, beraberce bu başarıyı sürdürmek. Hesap veremediğimiz ve açıklayamadığımız hiçbir şey yok. Sizin başarılarınız bizi çalışma noktasında daha da şevklendiriyor. Görevli arkadaşlarımızın üzerinde de herhangi bir kumpas varsa hep birlikte onu yakacağız. Bazı hatalar olabilir ama onu kendi içimizde hallederiz. Onun için ben İzmir İl Örgütü'nü gönülden alkışlıyorum. Hep beraber yapacağımız yolculuğun mihenk taşısınız. Her eleştiriyi dinler ve kabul ederim. Nedenlerini açıklarım. Daha sonra kol kola iktidara yürüyeceğiz. Kadınlarımız sokakta kesiliyor, doğamız zehirleniyor. Biz bu zehrin panzehiriyiz. Yerel seçimlerde gücümüzü gösterdik, ilk seçimlerde iktidar bizimdir. Yürüyelim arkadaşlar durmak bize yakışmaz. Bu karanlığı Mustafa Kemal’in aydınlığıyla temizleyeceğiz” diye konuştu.

CHP İl Danışma Toplantısı bu konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti. 

 
İzmir'de yangın bitti, 'nöbet' devam ediyor!
 
Doğum yapan eşini hastanede bıçakladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Çıray'dan çarpıcı İdlib çıkışı
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan’ı Aytun Çıray, ...
"Milletin vergisini Kandil'e gönderene seyirci kalmayız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, subay ve astsubay mezuniyet töreninde konuştu. ...
"Bu davanın yükünü kaldıramayanlar oldu"
AK Parti'nin 18. kuruluş yıldönümü resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı ...
 
CHP'de Özkoç ve Özkan'dan İzmir turu!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir'de ...
AK Parti'de olağan kongre süreci o tarihte başlıyor!
AK Parti MKYK gündemiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda ...
Yıldırım İzmir'e geliyor: Yangın alanını inceleyecek!
Binali Yıldırım, cumartesi İzmir'e gelecek ve kentteki yangında zarar ...
 
İYİ Parti İzmir'de o isimden 'disiplin' isyanı!
Sosyal medyada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İzmir İl Başkanı ...
Erdoğan ile Putin arasında İdlib görüşmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü.
HDP'den Soyer'e ziyaret: Neler konuşuldu?
HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu ve beraberindeki heyet, İzmir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri