POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
3 Kasım 2019 Pazar - 11:12

CHP'de o başkandan sert 'mavi manifesto' çıkışı: Maskeli balo!

CHP İzmir’de delege seçimleri öncesi ilçelerde ‘değişim’ mesajı veren ve mavi listelere destek olunması çağrısı yapılan ‘manifesto’ parti gündemine oturdu. ‘Mavi manifesto’ sonrası CHP Konak İlçe Başkanı Gruşçu, sosyal medya hesabından dikkat çekici bir çıkışa imza attı. ‘Maskeli balo’ benzetmesi yapan Gruşçu, “Bireysel menfaatleri uğruna ilkelerimizi mundar edenler partimiz içinde kutuplaşma ve ayrışma sürecinin de kurdelesini kesmiş görünüyorlar” ifadesini kullandı.

CHP de o başkandan sert  mavi manifesto  çıkışı: Maskeli balo!

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de 8 Kasım’da başlayacak olan delege seçimleri öncesi, sosyal medya aracılığıyla dikkat çeken bir manifesto yayınlandı.

- CHP İZMİR'DE SANDIK ÖNCESİ ÖRGÜTE MAVİ MANİFESTO! 

7 maddelik manifestoda örgüte ilçelerde mavi listelere destek çağrısı yapıldı. Manifestoda kongreler sonunda mevcut ilçe yönetimleri yerine göreve gelmesi gereken yeni kadroların tarifi yapıldı. 

Manifestoyla  ‘değişim’ mesajı verilirken, manifestonun mevcut İl Başkanı Deniz Yücel ve ilçe başkanlarına karşı yayınlandığı öne sürüldü.

Sosyal medya aracılığıyla yayınlanan manifesto ‘Ülkemiz için, partimiz için, iktidarımız için’ başlığı ile verilirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve İl eski Başkanı ve PM eski Üyesi Rıfat Nalbantoğlu’yla birlikte hareket etmesi beklenen isimlerin manifestonun paylaşımını yapıyor olması dikkat çekti.

GRUŞÇU’DAN DİKKAT ÇEKİCİ ÇIKIŞ

Partide gündeme oturan ‘mavi manifesto’nun ardından, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, sosyal medya hesabından dikkat çekici bir çıkışa imza attı.

Gruşçu, ‘Maskeli balo’ benzetmesi yaparken, “Bireysel menfaatleri uğruna ilkelerimizi mundar edenler partimiz içinde kutuplaşma ve ayrışma sürecinin de kurdelesini kesmiş görünüyorlar” ifadesini kullandı.

Gruşçu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Değerli yol arkadaşlarım,

Biz; Cumhuriyet Halk Partililerin ülkemizin ve partimizin geleceğine ilişkin çok önemli sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukların bilinciyle partimizin kıymetli kültürüne ve tarihsel değerine katkı sunmak isteyen her bir yurttaşımızla ortak paydalarda buluşarak kol kola, omuz omuza girerek partimizi iktidara taşıma mücadelesi veriyoruz.

Ülkemiz her geçen gün sorunların daha çok ağırlaştığı bir dönemden geçiyor. Yoksulluğun iliklere kadar işlediği, işsizliğin gençlerimizi intihara sürüklediği, ailelerin ağır ekonomik ve sosyal şartların altında ezildiği için yuvalarını dağıttığı acı bir dönemdeyiz. Cumhuriyetimizin temel değerleri örselenmekte, kanla irfanla yoğrulan her bir karış toprağımız ne yazık ki bir grup tefeciye teslim edilmek üzeredir. İşte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifemiz olan istiklalimizi ve cumhuriyetimizi kurtarmak ve korumak gelecek nesillere borcumuzdur.

Yükümüz ağır, hedeflerimiz büyüktür!

Bizler, bu gök kubbe altında yaşayan her bir canlının özgür, barış içinde, mutlu ve huzurlu yaşayabildiği bir iklimi yaratmayı partililik sorumluluğuyla bağdaştırırız. Bu nedenle Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülkemizin dağ köylerine kadar ulaşan birlik, beraberlik ve kardeşlik söylemlerini sokağa yansıtmak için var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz.

Birbirimizi severek ve birbirimize güven duyarak parti içindeki uzlaşı iklimini daha da perçinlemeliyiz. Çünkü, birbirine inanan ve samimiyetle yaklaşan her bir partili yoldaşımız, yurttaşlarımıza da aynı inanç ve samimiyeti aşılayabilir. İktidar partisinin toplumu kutuplaştırma, ötekileştirme ve ayrıştırma politikalarına göz yummayacağımız gibi partimiz içinde yaratılacak kutuplaşma ve ayrışma süreçlerine de asla destek olmayacağız.

Uzun yıllar sonra ülkemizin başta büyükşehirleri olmak üzere birçok il ve ilçesi Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarınca yönetiliyor ve bu da ülke nüfusumuzun yüzde 65’ine hitap ediyor. Bunun farkında olmak ve değerini iyi bilmek zorundayız. Bu değer aynı zamanda partimizin uzun yıllar bedel ödemiş, iktidarın baskı ve zulmüne boyun eğmemiş, yağmur çamur demeden her bir insanımızın gözünün içine bakarak, elini samimiyetle sıkarak, yeri geldiğinde kardeş, yeri geldiğinde yol arkadaşı olmuş değerli ve onurlu Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün eseridir.

Ancak, her ne kadar parti içi uzlaşı ikliminin sürdürülmesinden, birlik ve beraberlikten, parti örgütünün emeğinden söz ediyorsak da uzun yıllardır partimizde emek, liyakat ve niteliğin üstüne basarak partimizdeki genç ve kadınları bir yükselme basamağı olarak gören, bireysel menfaatleri uğruna ilkelerimizi mundar edenler partimiz içinde kutuplaşma ve ayrışma sürecinin de kurdelesini kesmiş görünüyorlar.

Bilinmelidir ki, ödenen bu bedellerin ve verilen bu emeğin parti içi kısır çekişmelerle, kutuplaşma ve ayrışmaya zemin hazırlayanlar nedeniyle zayi olmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Parti örgütümüzün demokrasiye ve iktidara inanmış her bir neferinin alın teri sayesinde kentin yönetiminde kendisine görev tevdi edilmiş olanlar kentimizin sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarının çözümü için çalışmaya devam etmelidirler!

Siyaset, partimizin kıymetli örgütünün seçerek göreve getirdiği ilçe ve il yönetimlerinin görevidir. Yıllardır parti içi siyaseti bulundukları makam ve mevkilerinde tahakküm altına alan, parti örgütlerini görmezden gelen hatta kendisini parti örgütlerinin üzerinde gören bir anlayışa bugüne değin sessiz kalmadık; kalmayacağız!

Daha önce partililer olarak sıkça izlediğimiz bu filmin tekrarını veya yenisini izlemeye hiç niyetimiz yok.

MASKELİ BALO

Maskelerini takarak selden kütük kapmaya çalışanlar, bireysel çıkarları için örgütümüzün neferlerini basamak olarak kullananlar, demokrasi havariliği yapıp günü geldiğinde parti içi demokrasinin gereklerini rafa kaldıranlar, kürsülerde mangalda kül bırakmayıp ‘Devrimlerden, Denizlerden, Mahirlerden, Yusuflardan’ dem vurarak eylemde sınıfta kalanların maskeleri düşmüştür artık! Partimize gönül ve emek vermiş her bir yol arkadaşımın içi rahat olsun ki bu ‘maskeli balo’ sona erdi.

Her kongre süreçlerinde rengârenk listelerle ancak içleri renksiz, bilindik ve alışıldık söylemlerle bireysel iktidarını yaratmaya çalışanların, partimizin iktidara yürüme mücadelesine nasıl bir katkı sunacağını sorgulamak ve yorumlamak örgütümüzün vicdanına kalmıştır.

Biz, tarihsel kökleri cumhuriyetin kuruluşuna dayanan en büyük değerimiz olan partimizi, Cumhuriyet Halk Partisi’ni bugüne kadar olduğu gibi bireysel değil ilkesel mücadelemizle iktidara taşımaya and içtik. Örgütümüzün hizmetkârları olarak bu sözümüz gerçekleşinceye ve her bir yurttaşımızın yüzünün güldüğü günleri görünceye kadar bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.

İktidara koşarken uzlaşı ve birliktelikle gerçekleşecek ilçe ve il kongrelerinin yanı sıra güçlü bir kurultay oluşturarak sorunları dağları aşan ülkemizin insanlarına umut olmak için; güçlü ve aydınlık Türkiye’nin teminatı olmayı sürdüreceğiz.

İlkeleri için bedel ödeyen tüm emekçi yoldaşlarıma selam olsun!

 
Ege'de Ekim ayında dev ihracat!
 
Öğretmen yarışçının hedefi dünya pistleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de ilçelere saat, adres ve duyuru uyarısı!
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından ile başkanlıklarına gönderilen yazıda; ...
Sözcü Kalın'dan ABD'li heyetle kritik zirve!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Temsilciler Meclisi heyeti ile görüştü.
"Saldırı YPG'ye kol kanat gerenlere ibret olsun"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tel Abyad'daki terör saldırısına ilişkin, ...
 
Selçuk'taki saldırı olayıyla ilgili CHP düğmeye bastı
Selçuk'ta Başkan Sengel'e eski Başkan Ülgür ve bazı akrabalarının saldırması ...
Soyer'in Cumhurbaşkanı'na 'davet' sitemine Sürekli'den kontra!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’de gerçekleşen CHP ...
Dağ'dan İzmir'de Ak Nokta mesaisi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "AK noktalarda bulunacak arkadaşlarımız ...
 
CHP İzmir’de 9 ilçede 'delege seçimi' tarihleri belli oldu
CHP İzmir’de 9 ilçe delege seçim tarihlerini il başkanlığına bildirdi. ...
CHP Bornova yeni bina satın aldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova İlçe Başkanlığı, mevcut ilçe binasının ...
CHP İzmir’de sandık mesaisi öncesi örgüte ‘Mavi Manifesto’
CHP İzmir’de 8 Kasım’da başlayacak olan delege seçimleri öncesi, sosyal ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri