POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
21 Ocak 2022 Cuma - 08:37

CHP'den sıra dışı zam protestosu! 2 vekil TIR'la İzmir'e geldi, ne mesaj verdi?

CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Akın ve CHP Uşak Milletvekili Yalım akaryakıt, otoyol ücretleri ve maliyetlerdeki fahiş zamlara dikkat çekmek İstanbul'dan TIR'la İzmir'e geldi. Akın ve Yalım Bornova'daki Işıkkent Kara Nakliyeciler Sitesi'nde yapılan basın toplantısında hükümeti sert sözlerle eleştirdi.

CHP den sıra dışı zam protestosu! 2 vekil TIR la İzmir e geldi, ne mesaj verdi?

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) sıra dışı bir zam protestosu gerçekleşti. 

?CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım akaryakıt, otoyol ücretleri ve maliyetlerdeki fahiş zamlara dikkat çekmek için yollara düştü. CHP'li Akın ve Yalım şoför esnasına ve taşımacılık sektörüne destek olmak için İstanbul'dan TIR'la yola çıkarak İzmir’in Bornova ilçesindeki Işıkkent Kara Nakliyecileri Sitesi’ne geldi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın ve Uşak Milletvekili Yalım burada nakliye esnafının dernek binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın açıklamasına CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Bedri Serter ve Tacettin Bayır’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu da katıldı. 

YALIM: VERGİ VERİYOR AMA KÖPRÜDEN GEÇEMİYORLAR!
Bir şoför esnafının, "Para kazanmak yok, arabamızda lastik bile yok, Kredi kartına, esnaf kefarete borcumuz var ve ödeyemiyoruz. Osman Gazi Köprüsü'nden ilk kez geçtim, o da parasını ben ödemediğim için geçtim. Keşke imkanımız olsa hep geçsek ama fiyatlar el yakıyor geçemiyoruz" sözleriyle yaptığı isyanla başlayan açıklamada ilk sözü alan CHP'li Yalım, "Kaptan 'İlk kez geçtim' diyor. Neden? Çünkü parasını biz ödedik. İdris Ağabey 4-5 yıldır yapılmış köprüden ilk kez geçiyor. İşlem güzel, yol güzel, köprü güzel ama maalesef, kamyoncu, otobüsçü, kamyoncu arkadaşlarımız bu yolu bu fiyatlarla kullanamıyor. Bu arkadaşlarımız motorlu taşıt vergisi veriyor ama köprüden geçemiyor. Bu aracın lastiği, vergisi,  bakım masrafını arkadaşlar karşılayamıyor kontak kapatıyor. Mazot 14 lira 30 kuruş, motorin ile bu iş gitmez!” dedi. 

AKIN: KAMYONCU, TIR'CI KONTAK KAPATACAK NOKTADA 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın ise şu mesajları verdi: “Ülkeyi yönetmek çok ciddi bir iştir, büyük bir ekonomik buhran var ama yok gibi göstermeye çalışıyorlar. Bir de bu buhrana enerji sektörü eklendi. Kamyoncu, TIR'cı kontak kapatacak noktada. Bu politika ile zamlar durmaz. Bir de fedakarlıktan söz ediyorlar. Milletin gözüne baka baka bunu söylüyorlar. Burada bir fedakarlık varsa bunu yapan; esnafımız, çiftçimiz, vatandaşımız. Gelen zamlarla kamyoncular, TIR'cılar perişan olmuş. Avrupa İstatistik Ofisi vatandaşına zam yansıtmadı. Bizimkiler ise zam üstüne zam! 1 dolar mazot fiyatının altında kaldı. Depolar boş, tencereler de boş! Döviz yükseldi, zam yaptılar, döviz indi, zam bitmedi. Vatandaşı müşteri gibi gören bir AK Parti var. Vatandaşı, şoförü, benzinciyi  vergi dairesi olarak görüyor. Biz tüm şoför esnafın sorunlarına talibiz ve bu sorunu biz çözeriz. Bu konuyla ilgili Genel Başkanımıza biz bir dosya sunacağız. Biz yola, köprüye karşı değiliz ama oraya harcanan paranın hesabını verecekler. Soruyoruz, 'Ticari sır' diyorlar. Vatandaşın parasını babasının parasından daha rahat harcayan bir iktidar var. 580 kilometrelik yolda İstanbul Kınalı’dan çıkıp İzmir’e geldik. Aralık’ta geçen sene bu köprüye bin 579 lira ödüyordu bu sene bin 890 lira oldu, mazot bin 740 liraydı, şimdi oldu 3 bin oldu. Toplamda 4 bin 500 lira oldu. Buna 'Ayıp, yazık, günah!' denir. Esnafta masraf çok gelir yok. Bakım yüzde 100, sigorta yüzde 25, Kasko yüzde 45, lastik yüzde 300, mazot yüzde 100 arttı... Tüm şoför esnafı bilsin ümitsiz değiliz. Bu sorunu bizler çözeceğiz ve mazot desteği vereceğiz. Avrupa’da bu var. Yıpranma ücreti, mazot desteği verilmeli ve KOSGEB desteğinden yararlanmalıdır. Nakliye alanında yaşanan sorunlar acile çözülmelidir. Biz dostlarımızın sorunlarına talibiz ve sorunlarını da çözeriz. Açık ve net olarak söylemeliyim ki tüm yollar ve köprüler ile mazot desteği kamyoncunun hakkıdır ve bizim iktidarımızda bu haklarını alacaklar!

 
HSK'nın 'İlke Kararları' Resmi Gazete'de
 
İzmirli Devrim Seyrek O Ses Türkiye'de finalde!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yaşar yıldırım 21 Ocak 2022 Cuma 22:07

yorum olarak etki bir muhalefet şekli Destekliyorum SAYIN vekilleri kutluuorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu, Akşener ve Davutoğlu buluştu
Muhalefet liderleri Kılıçdaroğlu, Akşener ve Davutoğlu, akşam yemeğinde ...
BBP Genel Başkanı Destici'den 'kuzu kesme' açıklaması
Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un Nedir Ne Değildir programında soruları ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan İsrail ile kritik temas!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Yair Lapid ile bir görüşme gerçekleştirdi.
 
CHP Grup Başkan Vekili Özkoç'a tazminat cezası
Son dakika haberine göre Ankara 35. Asliye Hukuk Mahkemesi, Cumhurbaşkanı ...
Kapatma davasında HDP'ye 30 gün süre
Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada, Yargıtay ...
HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlık dosyası Karma Komisyon'da
TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, ...
 
AK Parti'den Soyer'in elektrik fabrikası ve otogar metro isyanına tepki!
Başkan Soyer'in elektrik fabrikası ve otogar metro çıkışına AK Parti cephesinden tepkiler geldi.
AK Partili Çelik'ten Akşener'e 'İmralı' yanıtı
"Eğer İmralı'dakini çıkarmanın peşindeysen orada duracaksın. Sakın ha!" ...
Sertel'den Türksat'a çift maaş eleştirisi!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin KİT Komisyonu üyesi milletvekilleri Atila ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri