POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
19 Mayıs 2020 Salı - 13:55

CHP'den Ata'nın huzurunda alternatif tören: Başkanlar ne mesaj verdi?

CHP İzmir İl Örgütü, Cumhuriyet Meydanı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü nedeniyle tören düzenledi. Koronavirüs salgınından dolayı sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde az sayıda katılımla gerçekleşen etkinlikte İl Başkanı Yücel, İl Gençlik Kolu Başkanı Uyan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer konuşma yaptı.

CHP den Ata nın huzurunda alternatif tören: Başkanlar ne mesaj verdi?

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı katılım ve sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer , CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat, Tacettin Bayır, Atila Sertel, Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, Murat Bakan, Özcan Purçu ve Kani Beko'nun yanı sıra Belediye Başkanı Abdül Batur ile CHP Konak ilçe Başkanı Çağrı Gruşçu da katıldı.

BİRLİĞİMİZE ENGEL OLMAK İSTEYENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan ve Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar ile birlikte Atatürk anıtına çelenk sunumunu gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yaptığı konuşmada “Bin bir zorluk ve fedakarlıkla kurulan bu ülkede huzur ve barış içerisinde yaşamamıza engel olmak isteyenlere asla ve kat'a izin vermeyeceğiz” dedi.



Yücel konuşmasında şunları dile getirdi: Bugün Türk ulusunun emperyalizme karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinin başladığı gün. 15 Mayıs 1919'da işgal kuvvetlerine ilk kurşunu bu topraklarda Hasan Tahsin atarken, 4 gün sonra 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk ulusal direnişi örgütlemek için Samsuna çıkıyordu. Her türlü yokluğa ve imkansızlığa rağmen bu topraklar kanla ve ateşle yoğrularak tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bizlere bu vatanı bahşeden, bu topraklarda eşit yurttaşlık temeline dayalı özgür bireyler olarak yaşamamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum. Bin bir zorluk ve fedakarlıkla kurulan bu ülkede huzur ve barış içerisinde yaşamamıza engel olmak isteyenlere asla ve kat'a izin vermeyeceğimizi, Cumhuriyet'e ve onun değerlerine bağlı kalacağımıza Atamızın huzurunda söz veriyoruz. Başta Atamızın Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerin ve tüm İzmirli hemşerilerimizin 19 Mayıs gençlik ve spor bayramını kutluyorum.

SOYER: GENÇLERİMİZE SÖZ VERİYORUZ…
Törende yaptığı konuşmayla İzmirlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “ Cumhuriyete ve onun değerlerine devam edeceğiz” dedi. Soyer, konuşmasında şunları söyledi: 
Kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir de, hepimiz bu gururla yaşıyoruz ve ilelebet bu gururla yaşayacağız. İzmir ve Türkiye emperyalizme karşı tarihin bildiği en büyük zaferi kazandı. Atalarımız gerçekten çok büyük bedeller ödediler ve bugün üzerinde huzurla barışla yaşadığımız bu cennet vatanı bizlere bıraktılar. O nedenle minnettarız, atalarımızın aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz. Ve şunu çok iyi biliyoruz ki cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Buradan Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle tüm gençlerimize söz veriyoruz, onların mutlu ve huzurlu yaşayacakları bir memleket kurmak için son nefesimize kadar canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bayramımız kutlu olsun hepinizi saygıyla selamlıyor, tüm İzmirli hemşerilerimizin ve Türkiye’nin bayramını kutluyorum, bayramımız kutlu olsun”

UYAN: YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törende gençler adına konuşma yapan CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Ozan Uyan da konuşmasında şunları belirtti:
19 Mayıs özgürlük ve demokrasi mücadelesidir. 101 yıl önce atamızın başlattığı bu mücadeleye onun gençleri olarak sonuna kadar sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu toprakların gençleri olarak mücadeleyi sürdüreceğimize, diktaya asla izin vermeyeceğimize söz veriyoruz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye cumhuriyeti, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk!

 
İzmir'de denetleme raporu: 1448 kişiye ceza!
 
Drone ehliyeti almak isteyenleri dolandırdılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Gruşçu’dan anlamlı proje: Sesli Nutuk
CHP Konak İlçe Başkanı Gruşçu,  Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri olan Nutuk’u ...
AK Partili Sürekli'den 19 Mayıs mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, ...
Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Pompeo ile görüştü
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "İşbirliği ...
 
Erdoğan Putin'le 'salgını ve bölgeyi' görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleşen ...
AK Parti'den Uygur'a salvo: 14 aydır karantinada!
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, Torbalı Belediye Başkanı ...
Kılıçdaroğlu'ndan 16 maddelik öneri paketi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde yapılan Merkez ...
 
İYİ Partili Çıray'dan RTÜK Başkanı'na istifa çağrısı
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'i istifaya çağırdı.
CHP İzmir'den akademisyenlerle salgın zirvesi: Neler konuşuldu?
CHP İzmir İl Başkanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle akademisyenlerle ...
İzmir'in Romanlar Vekillerinden o karikatüre sert tepki!
İzmir’in AK Parti ve CHP'li Roman milletvekilleri, sosyal medya hesaplarından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri