POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
17 Eylül 2021 Cuma - 17:46

CHP'den Cumhur İttifakı'nın 'semazen' çıkışlarına sert tepki: İzmir düşmanlığı ve cehalet!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Kültür Zirvesi'nin gala gecesinde semazen temasıyla yapılan dans gösteri siyasetin tartışma konusu oldu. CHP İl Başkanı Yücel ve vekiller Cumhur İttifakı cephesinden gelen çıkışlara sert tepki gösterdi.

CHP den Cumhur İttifakı nın  semazen  çıkışlarına sert tepki: İzmir düşmanlığı ve cehalet!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Kültür Zirvesi'nin gala gecesinde semazen temasıyla yapılan dans gösteri siyasetin tartışma konusu oldu. 

AK Parti ve MHP'de gösteriyi 'yarı çıplak semazen' olarak tanımlayarak Büyükşehir Belediyesi'ni sert sözlerle eleştiriler geldi. AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İl Başkanı Veysel Şahin ile MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de aynı paralelde sert çıkışlara imza attı. 

Büyükşehir Belediyesi'nden tepkilere yönelik detaylı bir açıklama gelirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Milletvekilleri de sessiz kaldı. 



YÜCEL: İZMİR DÜŞMANLIĞI VE CEHALET 
CHP İl Başkanı Yücel, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Öncelikle Atatürk’ün şu güzel sözünü hatırlatalım; hepiniz Milletvekili olabilirsiniz, Bakan olabilirsiniz; hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkar olamazsınız. Daha önce aynı gösteriyle ve devletin kendi kurumlarının organizasyonlarıyla, ülkemizi yurtdışında temsil etmiş olan, sanatını başarıyla icra etmiş değerli bir koreograf ve dansçı, aynı performansı İzmir'de gerçekleştirince bazı kesimlerin İzmir Büyükşehir Belediyemizi  hedef alması en hafif tabirle sanat düşmanlığı, İzmir düşmanlığı ve cehaletle açıklanabilir" ifadelerini kullandı. 

POLAT: HADSİZLİKTE SINIR TANIMIYORLAR! 
Cumhur İttifakı’nın yaptığı eleştirilerin içinin boş olduğunu vurgulayan CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Polat ise, “İktidarın yapamadığı etkinlikler İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. 65 ülkenin katılımıyla özellikle İzmir’in ve Türkiye’nin kültürünün tanıtımı açısından çok güzel bir gece düzenlendi. Yapılan şey bir dans gösterisi, dini bir ritüel değil. Siyaset malzemesi üretmeye çalışan güruh, yurttaşlarımızın dini hassasiyetlerine dokunarak güya karalama kampanyası düzenliyor, yazık. Özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu’nun kullandığı üslup siyasetteki etik ve ahlaktan çok uzak. İşin garip tarafı meyilleriyle Türkiye’yi karanlığa teslim etmiş partinin temsilcileri söylüyor bunları. Türkiye’yi karanlığa teslim edenlerin konuşmaya hakkı yok. Hadsizlikte sınır tanımıyorlar” dedi.

İzmir’in demokrasi ve özgürlüklerin kenti olduğunu vurgulayan CHP’li Polat, “Çöplüğün içerisinde yaşayanlar çöplüğün kokusunu almayıp dışarıdaki farklı kokudan rahatsız olurlar. Türkiye’yi çöplüğe ve karanlığa sürükleyen iktidarın ortağı MHP’nin Genel Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı kendi çöplüklerine baksınlar. Türkiye getirdikleri durum ortada… İktidarın tam zıttını yaparak yerel yönetimlerimizde sanatı, kültürü, bilimi, demokrasiyi, özgürlüğü, kadın-erkek eşitliğini, inanç ve kültürlerin özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Bu açıklamaları yapmadan önce biraz araştırsalardı; aynı dans ve sanatçının 2011-2014 yılları arasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın etkinliklerinde de gösteri yaptığını görürlerdi. Şimdi boş konuşanlar o dönem sahiplerinden izin çıkmadığı için Kültür Bakanlığı’na hiç ses çıkarmamışlardı. Ama iktidar hırslarından dolayı geçmişte olduğu gibi şimdi de bir çizgileri ve üslubu olmadan sadece eleştirmek için eleştiri yaptıklarını görüyoruz” diye konuştu.



PURÇU: HADSİZLİKTEN BAŞKAN BİRŞEY DEĞİL  
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bir sanat gösterisinin siyasi malzeme yapılarak dini hassasiyetleri kullanıp karalama yapmak hadsizlikten başka birşey değildir! Partinizin değerleriyle yaptıklarınız uyuşmuyor. Bizimle uğraşacağınıza kendi partiniz mum gibi eriyor siz bununla uğraşın! 

 
İzmir'deki kolonyalı vahşette ilk ifade: 'Nasıl oldu bilmiyorum' dedi!
 
Danışma kurulu ve il binası açılışına erteleme, o isim için ihraç talebi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlker Başbuğ hakkında 4 yıla kadar hapis istemi!
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarındaki ...
CHP'li Polat'tan: Hadsizlikte sınır tanımıyorlar!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, UCLG Kültür Zirvesi’nde ...
AK Partili Kaya açıkladı: O ilçeye 30 yeni okul
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar'da inşaatı ...
 
Erdoğan: Dağıttıkları vaatlerin altında ezildiler
AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 önemli tören için İzmir’e geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Kasım Cumartesi günü geleceği kentte depremzedeler ...
AK Parti İzmir’de bir ilk: Eşzamanlı danışma kurulları!
AK Parti İzmir’de 25 Eylül Cumartesi günü bir ilk yaşanacak. İlçe danışma ...
 
AK Parti'den '17 Eylül' açıklaması
AK Parti İzmir İnsan Hakları Başkanlığı, 17 Eylül 1961 tarihinde merhum ...
Başkan Sandal CHP Gençlik'le buluştu
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Bayraklı Gençlik Kolları ...
Başkan Selvitopu'ndan Lider'e rapor ve davet!
Başkan Selvitopu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Karabağlar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri