POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
25 Ekim 2021 Pazartesi - 12:16

CHP'den 'kaynak' tepkisi: TBB'ye suç duyurusu!

CHP’li Seyit Torun, Türkiye Belediyeler Birliği’nin kaynaklarını Cumhur İttifakı belediyelerine aktardığını belirterek TBB Başkanı Fatma Şahin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

CHP den  kaynak  tepkisi: TBB ye suç duyurusu!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Merkezi’nde Türkiye Belediyeler Birliği’ne (TBB) ilişkin açıklama yaptı. TBB’nin belediyeler arasında ayrımcılık yaptığını, bütçesini “partizanca tutumla” kullandığını belirten Torun, TBB Başkanı Fatma Şahin ve yönetimi hakkında “görevi kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Öte yandan Torun, CHP’li belediye başkanlarının TBB toplantılarına katılmayarak “adaletsizliği” protesto edeceğini de söyledi.

‘TBB’NİN BÜTÇESİ CUMHUR İTTİFAKI’NA AKTARILIYOR’
İktidarın, CHP’li belediyelerin önünü kesmek için her türlü hukuksuz ve kanunsuz yola başvurduğunu söyleyen Torun yaptığı açıklamada, “Belediyelerimizin yetki ve gelirleri ellerinden alınıyor, belediye başkanlarımız hakkında haksız soruşturmalar başlatılıyor, vatandaşa hizmet edecek projelere engeller çıkarılıyor. Bunlar da yetmiyor, belediyelerimizin hakkı olan kaynaklar dahi tamamen partizan politikalarla ellerinden alınıyor. Bu sorunlu anlayışın son örneğini, Türkiye Belediyeler Birliği’nde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

TBB’nin siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediyelerin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla kanunla kurulduğunu hatırlatan Torun, birliğin bütçesinin genel bütçeden belediyelere aktarılan paylardan kesilerek oluşturulduğunu söyledi. 2019 yerel seçimlerinden bu yana, birlik bütçesinin yüzde 50’den fazlasının sadece Cumhuriyet Halk Partili belediyelerden kesilen paylarla sağlandığını, 2020 yılında CHP’li belediyelerden 86 milyon liralık kaynak kesintisi yapılarak TBB bütçesine aktarıldığını ifade eden Torun şunları söyledi:

“Ancak üzülerek ifade ediyoruz ki; Birlik yönetimi bu bütçeyi, adaletsiz ve partizanca kullanmaktadır. Birliğin kaynaklarının neredeyse tamamı, Cumhur İttifakı belediyelerine aktarılmakta, muhalefet belediyelerine karşı açık bir ayrımcılık yapılmaktadır. Birlik yönetimi, kaynakları adil olmayan keyfi politikalarla harcarken, hesap verme ilkesini de rafa kaldırmıştır.”

‘TBB, CUMHUR İTTİFAKI BİRLİĞİ’ HALİNE GELDİ’
TBB Encümen Üyeleri CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un 23 Eylül 2021 tarihinde birlik yönetimine resmi bir dilekçe sunduğunu, birliğin hangi belediyelere, hangi kaynakları aktardığının sorulduğunu ancak yanıt alınamadığını belirten Torun sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Encümen toplantıları yasal süreleri içinde yapılmamakta, burada alınan kararlar uygulanmamakta ve Encümen üyelerimize hiçbir şekilde bilgi verilmemektedir. Son gelişmelerden de görüyoruz ki, Birlik yönetimindeki partizanlık artık ayyuka çıkmıştır. Türkiye Belediyeler Birliği artık ‘Cumhur İttifakı Birliği’ haline gelmiştir. Belediyelerimizin Türkiye Belediyeler Birliği üyeliğinden ayrılması yasal olarak mümkün değildir. Bu nedenle, yaşanan bu tablo partimiz tarafından değerlendirilmiş ve şu kararlar alınmıştır. Encümen Üyelerimiz, bugün, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin başta olmak üzere, Birlik yöneticileri hakkında ‘görevi kötüye kullanmaktan’ suç duyurusunda bulunacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir belediye başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği toplantılarına katılmayacak, bu adaletsizliği protesto edecektir. Bu tutumumuz, Türkiye Belediyeler Birliği’ndeki hukuksuzluk sona erene kadar devam edecektir.”

‘HİÇBİR BELEDİYEMİZİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ’
İktidarın “partizan politikaları”nın sadece TBB ile sınırlı olmadığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere pek çok kurumun CHP’li belediyelerin hakkı olan kaynakları kendi çevresine aktardığını belirten Torun sözlerine şu ifadelerle devam etti:

“Bu iktidar, sizin vergilerinizden oluşan kaynakları sadece kendi çıkarları için kullanmakta ve size yapılacak hizmetleri açıkça engellemeye çalışmaktadır. Ancak gururla söylüyorum ki; bizim belediyelerimiz, iktidarın veremediği hizmetleri vatandaşlarımıza ulaştırmakta ve iktidarın yapamadığını yapmaktadır. İşte iktidarın korkusunun nedeni budur. Bizim belediyelerimiz, tüm baskılara rağmen vatandaşlarımızın yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Belediye Başkanlarımız, seçim sonuçlarını içine sindiremeyen iktidarın çıkardığı tüm engelleri halkımızla aşmıştır ve aşmaya da devam edecektir. Bizim belediyelerimizin yeri, halkımızın yanıdır. Herkes bilmelidir ki; Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hiçbir belediyemizin hakkını hukukunu bu partizan yönetim anlayışına yedirmeyeceğiz.” (DUVAR)

 
Gaziemir’den Datça’ya dostluk köprüsü
 
4.5 yılda İskenderun'dan İzmir'e geldi: Ege sularında 'istilacı' tehdidi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakırçay’da vefa buluşması: Dağ ve Sürekli’den önemli mesajlar
Bakırçay’ın AK Partili eski ve yeni kadroları Bergama’da buluştu. Genel ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki muhtarlar zirvesinde mesaj ve vaat yağmuru!
CHP Lideri, Büyükşehir Belediyesi tarafından 81 ilden 2 bin muhtarın iştirakiyle ...
Kabine toplanıyor: Gündemde virüs ve dış gelişmeler var
Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
 
Kılıçdaroğlu İzmir'deki törende gençlere seslendi: Haramilerin saltanatı son bulacak!
CHP Lideri İzmir’de bugün yoğun bir mesaiye imza atıyor. Açılışı Karabağlar'da ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de iki sürpriz ziyaret birden!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Aydın'daki mesaisinin ardından İzmir'e geldi. ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'büyükelçi' yanıtı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 büyükelçiyle ...
 
Erdoğan'dan 10 büyükelçi için 'istenmeyen adam' talimatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala'nın bırakılması için çağrı yapan 10 ...
CHP Menemen'de 'eski başkanlar' zirvesi
CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney ve İlçe Yönetimi, önceki dönemlerde ...
Hastane polemiği: CHP'nin çıkışına, AK Parti'den yanıt!
CHP İzmir’de vekillerin saha çalışması kapsamında yeni durak Selçuk oldu. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri