POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
Ümit Özat, Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
Ümit Özat, Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
Özel: Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir!
Özel: Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir!
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal
18 Ağustos 2018 Cumartesi - 10:55

CHP'li Arslan: Üretim ekonomosine geçilmeli

CHP İzmir Milletvekili Arslan, "Sonuç itibari ile Ayşe teyze cebinde dolar ile gezmiyor olsa da yaptığı ödemelerin tamamının temelinde dolar var. Bu nedenlerle ülkemizin bir an evvel tüketim ekonomisinden çıkıp, bizim söylediğimiz gibi üretim ekonomisine geçmesi gerekmektedir” diye konuştu.

CHP li Arslan: Üretim ekonomosine geçilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Narlıdere İlçe Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu bayramlaşma töreninde CHP Narlıdere İlçe Örgütüyle bir araya geldi.

Bayramlaşma törenine Arslan’ın yanı sıra, ev sahibi Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Yöneticileri Hacer Taş Gültepe ve Ulaş Gül, önceki dönem CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Mustafa Moroğlu ve 27. Dönem CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Devrim Barış Çelik’in yanı sıra çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili katıldı. Arslan konuşmasına, sıcak hava ve mesai saati içerisinde olunmasına rağmen Narlıdere ilçe binasına gelen çok sayıda partiliye teşekkür edip, birlik ve beraberliğin değerini vurgulayarak başladı.

TÜKETİM EKONOMİSİNDEN ÇIKIP, ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇİLMELİDİR
24 Haziran seçimlerinin istekleri doğrultusunda sonuçlanmadığını belirten Arslan “Seçimler sadece bizim açımızdan olumsuz olarak sonuçlanmadı. İktidar partisi açısından da seçimler olumsuz sonuçlandı. Bizler 16 Nisan referandumu öncesinde Anayasa değişikliğinin ülke ekonomisinde düzeltilmesi zor yaralar açacağını söylemiştik. Bugün ABD Başkanı Donald Trump bir tweet attı ve ülkemizde ekonomik dalgalanmalar başladı. Akabinde ‘Ayşe teyze dolar mı kullanıyor’ şeklinde ifadeler kullananlar oldu. Ayşe teyze dolar kullanmıyor ama doğalgaz dolar, yüzde ellisi doğalgazla üretilen elektrik dolar, hayvan ithal ediyoruz o da dolar, kuru bakliyat ithal ediyoruz o da dolar, samanda dolar, ilaçta dolar… Sonuç itibari ile Ayşe teyze cebinde dolar ile gezmiyor olsa da yaptığı ödemelerin tamamının temelinde dolar var. Bu nedenlerle ülkemizin bir an evvel tüketim ekonomisinden çıkıp, bizim söylediğimiz gibi üretim ekonomisine geçmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Ülkenin 2007 yılından sonra terk edilen mali disiplin sonucunda hızla tüketim ekonomisine yöneldiğini ifade eden Arslan, ”Bulunan kredilerle üretim tesisleri kurulacağına, kobiler destekleneceğine, çiftçinin üretimine destek olunacağı yerde aldığımız kredilerle inşaat sektörüne yöneldik. Tüketici kredilerini, ev kredilerini, kredi kartlarını finanse ettik. Sonuç itibari ile hep tükettik. Üretime yönelik hiçbir çalışma yapmadık” şeklinde konuştu.

Ülkemizin geldiği nokta itibari ile borcu borçla ödeyecek durumda olduğunu söyleyen Arslan; “Borçlar ötelenemez bir hale geldi. Bizler bir başka ülkenin, ülkemize dayatma ve yaptırım yapamayacağını savunanlardanız. Biz bunu sadece bugün savunmadık. Deniz Gezmiş ve arkadaşları, 6. Filoya defol diyenler ‘Tam Bağımsız Türkiye’ dememiş miydi? Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda “Ya istiklal ya ölüm” dememiş miydi? “Askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun iktisadi zaferlerle taçlandırılmadıkça sonuçsuz kalır” diyen Atatürk değil midir? İlimizde ilk İktisat Kongresi’ni toplayan Atatürk değil midir? Ülkemizde şeker fabrikalarını açan Cumhuriyet Halk Partisi değil midir? İktidar, bu kazanımların hepsini sattı. Ülkemizin limanlarını, fabrikalarını sattılar. Üretim alanlarının birçoğundan çekildik.”

EMPERYALİZM ALMAYA BAŞLADIKÇA SONU GELMEZ
ABD Başkanı Donald Trump’ın bir tweet ile ülkenin ekonomik dengeleriyle oynadığını belirten Arslan, “Sende at bir tweet ABD’ye bir şey oluyor mu? Olmaz. Çünkü ABD üretiyor, demokrasi var, herkese eşit işleyen hukuk var. Sorun burada. Ekonomik krizin faturasını bir tweete bağlarsak hata yaparız” diyerek,  Krizin faturasının emekliye, işçiye, köylüye, çiftçiye, esnafa kesilmeye çalışıldığını söyledi. Konuşmasına devam eden Arslan; “Bunun karşısında hep beraber durmak zorundayız.  Türkiye Cumhuriyeti, tam bağımsız, demokratik bir hukuk devletidir. Diğer ülkelerin, ülkemize yaptırımlar uygulamasını asla kabul etmemeliyiz. Emperyalizme karşı 80 milyon tek vücut olmalıyız. Çünkü emperyalizm almaya başladıkça sonu gelmez. ABD’nin politikaları karşısında iktidarı ve muhalefeti bir arada durmak zorundayız. Fakat şunu gözden kaçırmamak gerekir. 16 yıldır bu ülkede uygulanan başarısız ekonomik politikaların bir sonucudur budur. İktidar ülkenin ekonomik bağışıklığını bu kadar düşürmemiş olsa, diğer ülkeler aba altından sopa gösteremezler. Döviz bu kadar dalgalanmaz ve bir takım yaptırımlar uygulayamazlar. Ülkemizin ortak akılla daha saygın bir dış politikaya ihtiyacı var. Ekonomiyi siyasetin üzerine çıkartarak iktidar ve muhalefet birlikte üretim ekonomisinin tekrar güçlendirilmesi üzerine çalışılarak bu bunalımdan çıkabiliriz” dedi.

GENEL İKTİDARIN YOLU YEREL İKTİDARDAN GEÇER
Genel iktidarın yolunun, yerel iktidardan geçtiğini söyleyen Arslan, “Parti içi tartışmaları saygınlıkla izledik. Kurultay isteyenler, istemeyenler vardır. Herkesin hassasiyeti farklıdır. Sosyal Demokrat anlayışın verdiği olgunlukla, çok seslilikle, çok renklilikle, kurultay tartışmalarına son vererek hep birlikte partimizi yerel seçimlerde başarılı yapmak için çalışmalıyız. İstanbul’u, Ankara’yı kaybettiğimiz gün biz ülkemizde iktidarı kaybettik. Bizim iktidarı yeniden alabilmemizin yolu İstanbul veya Ankara’dan en az birini alabilmektir. Bunu başardığımız gün Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecektir. Beş yıl sonra adayımız kim olursa olsun ipi mutlaka göğüsleyecektir” şeklinde iddiasını belirtti.

Konuşmasının ardından CHP Narlıdere İlçe Örgütü ile bayramlaşan Arsan, CHP İzmir İl Başkanlığı’nın Fuar Kültür Park İzmir Sanat’ta düzenlemiş olduğu bayramlaşma törenine katılmak üzere CHP Narlıdere İlçe Başkanlığı binasından ayrıldı.

 
CHP'li Beko'dan Yarımada'da 'teşekkür' servisi!
 
Başkan Pekdaş: Görevimiz kentin enerjisini yükseltmek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan Yarımada'da 'teşekkür' servisi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, Karaburun, Balçova ...
Erdoğan'dan net mesaj: Oyunu gördük ve...
AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi bugün yapılıyor. Kongrede konuşma ...
Sözcü Kalın'dan New York Times'a sert tepki!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, New York Times'ta yer alan bir ...
 
CHP'de gündem aday belirleme: Ön seçim olacak mı?
CHP’de yerel seçim hazırlığı sürüyor. Başkan adaylarını belirlemede tüm ...
İnce belediye başkan adaylığı hakkında net konuştu!
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye ...
Kocaoğlu'ndan Kılıçdaroğlu ve İnce'ye çağrı!
Edremit Belediyesi’nin düzenlediği 2. Edremit Kitap Fuarı’na katılan İzmir ...
 
CHP’nin töreninde ilginç diyalog: Kocaoğlu ile Karataş’tan ‘başkanlık’ atışması!
CHP İl Örgütü Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenledi. ...
Bayramlaşma törenine damga vuran konuşma: O'nu Büyükşehir Başkanı yapacağız!
Narlıdere Belediyesi’nde gerçekleşen bayramlaşma törenine Belediye-İş ...
CHP'li Serter'den 'kriz' çıkışı: 1 Ekim'den sonra meclis kürsüsünde...
CHP İzmir Milletvekili Serter, gündeme dair konularda değerlendirmelerde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri