POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
29 Kasım 2019 Cuma - 11:44

CHP'li Bakan engellenen okul etkinliğini Meclis'e taşıdı!

İzmir’in en köklü okullarından biri olan Atatürk Lisesi’nde düzenlenecek bir etkinliğe katılmak üzere İstanbul’dan İzmir’e gelen şair ve yazar Haydar Ergülen, daha havaalanındayken etkinliğin iptal edildiğini öğrendi.

CHP li Bakan engellenen okul etkinliğini Meclis e taşıdı!

İddiaya göre; söyleşi saatinden birkaç saat önce İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Atatürk Lisesi Müdürü’nü aradı söyleşinin iptal edilmesi yönünde baskı yaptı, hatta Ergülen’in BirGün Gazetesi yazarı olduğunu belirterek hakkında birtakım ithamlarda bulunarak “Şikayet var etkinliği iptal edin” şeklinde talimat verdi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KİMİN ‘İTİBARINI’ KORUMAYI GÖREV EDİNMİŞTİR?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyu TBMM gündemine taşıdı, yaşananlarla ilgili tepki verdi: “Üç yıl önce Şükrü Erbaş İzmir’e gelmişti. O zaman da İlçe Emniyet, otelde düzenlenmesi planlanan etkinliğe Şükrü Erbaş’ın şiirlerini oturarak okuması halinde izin vereceğini, şiirlerini ayakta okursa müdahale edeceğini duyurmuştu. Bugün de ders kitaplarında eserleri olan, ülkemizin kıymetli edebiyatçılarından Haydar Ergülen’in etkinliği İl Milli Eğitim Müdürü tarafından engelleniyor. İzmir’i böyle bir saygısızlığa sahne edenleri kınıyorum. Tehditle talimatlarla özgür sanatı, şiiri ve fikir ifade özgürlüğünü zapturapt altına alanları kınıyorum. Haydar Ergülen’den kim neden rahatsız olur? Ya da Milli Eğitim Müdürü kimin ‘itibarını’ korumayı görev edinmiştir? Yoksa hukuk ve etik dışı davranışlarına rağmen nasıl hala o konumdadır? Kamuoyuna açıklanması gerekenler var… Ayrıca unutulmamalı ki eğitimcinin görevi; öğrencileri şiire, edebiyata, düşünmeye, sorgulamayasevk edip, geleceğe hazırlamaktır! Kendinden olmayanı itme/sindirme operasyonlarını öğrencilere izletmek, gençleri koku ikliminin içine çekerek gelecek umutlarını yok etmek değildir!Nereye saldıracağını şaşırmış haldekilere cevabı Haydar Ergülen versin: ‘Hangi yalana inanacağını şaşırdıkça/yalnızca inanmaya inanıyor insan/ve hiçbir yalan kalmıyor sonunda/her şeyin gerçek olduğundan başka.’”

‘ÖMER YAHŞİ’NİN KAMU KAYNAKLARINI AİLE TATİLİNE AKTARDIĞI İDDİASI’

CHP’li Bakan, verdiği önergede Ömer Yahşi ile ilgili şu iddialara da yer verdi:

“Öte yandan, 2017’nin Kasım ayında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile öğrencilerinin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması şartı ile Turkcell A.Ş tarafından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Gelişim Akademisi hesabına 400 bin TL aktarılmış, aktarılan paranın İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tarafından aile yakınlarının tatil amaçlı konaklama giderleri için kullanıldığı bu sebeple hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında soruşturma geçirdiği, soruşturma sonunda ise kınama cezası aldığı iddia edilmektedir.”

CHP’Lİ BAKAN, ZİYA SELÇUK’A SORDU:

1 – Liselerde ders kitabı olarak okutulan kitaplarda eserleri olan, şair ve yazar Haydar Ergülen’in İzmir Atatürk Lisesi’ndeki etkinliğin iptal edilmesinin sebebi nedir?

2 – Söyleşi saatinden birkaç saat önce İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin, Atatürk Lisesi Müdürü’nü aradığı, söyleşinin iptal edilmesi yönünde baskı yaptığı, hatta Ergülen’in BirGün Gazetesi yazarı olduğunu belirterek hakkında birtakım ithamlarda bulunarak “Şikayet var etkinliği iptal edin” şeklinde talimat verdiği iddialarının araştırılması amacıyla soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa neden başlatılmamıştır? Başlatıldıysa soruşturma hangi aşamadadır? Elde edilen bulgu ve/veya sonuçlar nelerdir?

3 – İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin kamu kaynaklarını şahsi menfaatleri doğrultusunda kullandığı iddiası ile ilgili soruşturma geçirdiği doğrumudur? Bu konudaki açıklamanız nedir?

4 – Söz konusu soruşturma gerçeği yansıtmaktaysa hem hukuk dışı hem etik dışı davranan Ömer Yahşi’nin hala İzmir İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapıyor olmasını nasıl açıklamaktasınız?

 

 
Torbalı’da müzik yarışması yapılacak
 
Narlıdere Belediye Tiyatrosu sahnede!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat'tan o belediyeye 'davadan çekilme' salvosu!
İzmir’in Bergama İlçesi’ndeki Ovacık bölgesinde, bir altın madeni firmasına ...
CHP'de sandık kapanıyor... İşte kritik son hafta programı!
CHP İzmir’de mahalle delege seçimleri hafta sonu bitiyor. İşte Cumartesi-Pazar ...
Eski Belediye Başkanı disipline sevkini duyurdu...O isimleri hedef aldı
Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel’e sözlü ve fiziki ...
 
İzmir'den 2 belediye başkanından Kılıçdaroğlu'na ziyaret!
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü ve Buca Belediye Başkanı Kılıç Ankara’da ...
AK Parti'de flaş gelişme: Sandık mesaisi ertelendi!
AK Parti İzmir'de delege seçimleri 29 Kasım Cuma günü itibariyle Ödemiş’te ...
Genel Merkez’den İzmir’deki 2 mahalle için karar!
CHP Genel Merkezi, Buca’da itirazlarla gündeme gelen Menderes ve Çamlıpınar ...
 
Feci kaza: CHP İl Yöneticisi ölümden döndü!
CHP İzmir İl Sekreteri Hacer Taş kaza geçirdi.
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık dava
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tank-palet fabrikasıyla ilgili kendisine yönelik ...
Çavuşoğlu: Baltık için istenen bizim için de istenmeli
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO'nun tüm müttefiklerin endişelerini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri