POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
24 Haziran 2020 Çarşamba - 09:23

CHP'li Başak ve Canbaz'dan çiftçiye destek çağrısı

Yoğun yağış ve dolu nedeniyle ürünleri tarlada kalan Bergamalı çiftçilerin sesine CHP Konak İlçe Eski Başkanı Başak ve CHP Bergama İlçe Başkanı Canbaz kulak verdi. Başak ve Canbaz mağdur olan çiftçiler için ‘acil destek’ çağrısı yaptı.

CHP li Başak ve Canbaz dan çiftçiye destek çağrısı

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - İzmir’in tarım alanları içinde önemli bir yere sahip olan Bergama ilçesinde, yaşanan yoğun yağış ve dolu nedeniyle çiftçilerin ürünleri tarlada kaldı. Yoğun yağış ve doludan etkilenen ürünlerin tarlada kalmasıyla mağdur olan Bergamalı çiftçilerin sesini, Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Eski Başkanı ve Kurultay Delegesi Mehmet Şakir Başak ile CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz duydu. Ürünlerin hasarını yerinde inceleyen Başak ve Canbaz, yaşanan mağduriyetin giderilmesi için çiftçilere destek çağrısında bulundu.

ÇİFTÇİMİZİN DURUMU İÇLER ACISI

Ekilen ürünlerin, 90’ının yoğun yağış ve dolu nedeniyle yüzde hasar gördüğünü belirten CHP Konak İlçe Eski Başkanı ve Kurultay Delegesi Başak söz konusu ürünlerden verim alınmasının mümkün olmadığını söyledi. Hasarı, CHP Bergama İlçe Başkanı Canbaz ile birlikte yerinde inceleyen Başak, çiftçilerin yaşadığı mağduriyeti CHP Genel Merkezi’ne ilettiğini dile getirdi. Çiftçilerin binbir emekle ekim yaptığını ve yaşanan mağduriyetin içler acısı olduğunu söyleyen CHP’li Başak, çiftçilerin taleplerini de dinlediklerini kaydetti.

MAĞDUYETİ GENEL MERKEZİMİZE İLETTİK

Çiftçilerin taleplerine ilişkin konuşan Mehmet Şakir Başak, “Çiftçiler, borçlarının en azından 1 yıl faizsiz olarak ertelenmesini talep ediyorlar. Herhangi bir hibe istemiyorlar. Çünkü ektikleri ürünlerin mahsul verme şansının olmadığını ve bu nedenle borçlarını kısa vadede ödeme imkanlarının olmadığını dile getirdiler. Ben de durumu, genel merkeze bildirdim. Genel Merkeze, bu konuda Milletvekillerimizin önergeyle; buranın afet bölgesi ilan edilmesini, bu çiftçilerin var olan sorunlarını ve borçlarının en az 1 yıl faizsiz olarak ertelenmesinin gündeme getirilmesi gerektiğini ifade ettik. Şimdi bu konuyla ilgili çalışacaklar. Çiftçilerimizin durumu gerçekten içler acısı. Ürünlerin hasarını bizzat gördüm. O fidelerin sağlıklı bir ürün verme ihtimali sıfır” açıklamasında bulundu.

İKTİDAR, ÇİFTÇİYİ MAHKUM EDEN BİR POLİTİKA İZLİYOR

‘CHP olarak tarım birinci önceliğimiz’ diyen Başak, “Yaşadığımız pandemi süreci tarımın önemini bir kez daha ortaya koydu. Biz 7 ülkeyi doyurabilecek bereketli topraklara sahipken, sebzeyi meyveyi ithal ediyoruz. Tarımla ilgili yeni bir politika ortaya konması gerektiğini düşünüyorum. CHP bu konuda çok hassas bir noktada… Çiftçilerin tarımla ilgili teşviklerle, maliyetlerinin azaltılmasıyla desteklenmesi gerekiyor. Özellikle çiftçinin maliyetini yükselten mazot yatlara sıfır vergiyle nasıl veriliyorsa, çiftçiye de bu şekilde verilmesi gerekir.  Çiftçiyi teşvik edecek yatırımlar yapılmalı. Ancak maalesef ki 18 yıllık iktidarın bu konuda hiçbir şey yapmadığını, çiftçiyi mahkum eden bir politika izlediğini görüyoruz. Ne yazık ki tarımda dışarıya mahkum olmuş bir noktadayız. Dolayısıyla bunların yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Genel Başkanımızın ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sözü bunun da bir parçası. Tarımı üretime dayalı bir politikayla desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Çiftçinin üretmede başarılı olabilmesi için rekoltenin güçlü ve kaliteli olmasını sağlayacak teknolojinin de uygulanması ve devletin bu konuda çiftçiye el uzatması, yardım etmesi gerekiyor. Muhalefet olarak bunları dile getirmek bizim boynumuzun borcu. Ama iktidarın kayıtsız kalacağını da biliyorum. Biz elimizden geldiğince çiftçilerimizin yanında olacağız ve onların sorunlarını gündeme getirmek için çaba sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÜRÜNLERİN YÜZDE 90’I ZARAR GÖRDÜ

Bergama’nın Göçbeyli, Kadıköy ve Alibeyli köylerinde yağış ve dolu nedeniyle zarar gören ve ürün hasarı oluşan yaklaşık 5 bin dekar yer olduğunu belirten CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz da, “Çiftçi gerçekten mağdur. Tam ekim yaptılar, ki inanılmaz bir üretim maliyeti var. Ama şu an ürünlerde yüzde 90’ında hasar var. İnsanlar inanılmaz mağdur oldu” dedi.

BAKANLARI BELİRLİ PERİYOTLARLA AĞIRLIYOR AMA…

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçtiğimiz hafta kente geldiğini hatırlatan Canbaz şunları söyledi: “Geçtiğimiz hafta buraya Tarım Bakanı geldi. Bu olay da geçtiğimiz Perşembe Günü oldu. Bakan Bey buraya da götürülebilirdi, mağduriyeti yerinde inceleyebilir, çiftçilerimizi dinleyebilirdi. Bakanları belirli periyotlarla ağırlıyorlar ama Bergama’nın sorunlarına, kısa, orta ve uzun vadedeki can alıcı konulara maalesef çözüm olma noktasında bir gayret göremiyoruz. Şakir Başkanımız geldi, beraber gittik durumu yerinde inceledik, çiftçilerimizi dinledik. Çiftçilerimizin acilen desteklenmesi lazım. Biz de bu konuyu ne kadar gündeme taşıyabilirsek, çiftçimize bir nebze de olsa faydalı olabilirsek ne mutlu bize.”

 
3 ay sonra cemaatle ilk sabah namazı
 
İzmirim Kart için üçüncü merkez
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalın ile O’Brien Libya'yı görüştü
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ...
TBMM’de 2 yıl: İşte İzmirli vekillerin meclis karnesi!
24 Haziran 2018'de yapılan genel seçimlerden bu yana iki yıl geride kaldı. ...
TBMM’de İzmir tartışması: AK Partili vekiller ve CHP'li Özel karşı karşıya!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 'İzmir Bayrağı ve İzmir ...
 
Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezası onandı
İstinaf mahkemesi, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'na yaptığı paylaşımlar ...
Kılıçdaroğlu'ndan baroların yürüyüşüne destek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasaya göre barolar, kamu tüzel ...
CHP'li belediye başkanı görevden alındı
Balıkesir'in Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ihaleye fesat karıştırma ...
 
Özuslu’dan 'siyasi üslup' uyarısı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, yaptığı açıklamada ...
Türkiye'den Macron'un açıklamalarına tepki
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, ...
Yücel’den ‘kurultay’ açıklaması: Genel Başkanımızın karşısına…
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, katıldığı canlı yayında kurultayla ilgili ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri