POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
11 Ocak 2019 Cuma - 11:22

CHP'li Bayır'dan Samsun mesaisi: Ekonomi politikalarını anlattı

Bayır, STK’ları ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek partisinin ekonomi politikaları hakkında bilgi verdi.

CHP li Bayır dan Samsun mesaisi: Ekonomi politikalarını anlattı

Genel Merkez tarafından, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi sorunları anlatmak Samsun’da çalışma yapmak üzere görevlendirilen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, STK’ları ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek partisinin ekonomi politikaları hakkında bilgi verdi.

Ziyaretlerinde, Genel Merkez tarafından hazırlanan ekonomi raporunu da, İl Başkanı Mehmet Kundak ve İl Yöneticileri ile birlikte görüşmelerde paylaşan Bayır, ‘‘Ekonomik krizin etkilerini, krizin Samsun’a yansımalarını yerinde tespit etmek ve çözüm önerileri oluşturmak üzere ziyaretler gerçekleştirdik. Bu toplantılar esnasında, bölgenin sorunlarını da dinleyerek, tarafımıza sunulan, bilgi ve önerileri Genel Merkeze ileteceğim" diye konuştu. 

Adrese Teslim İhaleler İçin 180 Defa Kanun Değişti
CHP’nin ekonomi politikalarını anlatmak için Samsun’da sırasıyla Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Yol-İş Sendikası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Mühendisleri Odası ve esnaf ziyaretleri gerçekleştiren İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, ‘’Dünya Bankası’nın raporunda en fazla kamu ihalesi alan ilk on şirket arasında AK Parti’ye yakın 5 şirket var. Adrese teslim bu ihaleler için, 180 defa kanun değiştirildi. Bu 5 şirketin altyapı yatırımlarında aldığı ihalelerin bedeli 143 milyar dolara yaklaştı. Ekonomik krizden dolayı vatandaşların, zamanında ödemediği için takibe alınan krediler ise, aynı dönemde 33 milyar TL(%52.4) aratarak 96.2 milyar TL’ye çıktı. Vatandaşın takibe alınan tüketici kredisi ve kredi kartı borcu ise 21 Aralık itibariyle 19.1 milyar TL oldu. Bir yanda, yandaşa ballı kaymaklı ihaleler, diğer tarafta, borçtan yakasını kurtaramamış halk. İşte gelinen noktanın özeti bu’’ dedi.



260 Milyonluk Borcu Halka Yazacaklar 
Ak Parti iktidarlarının, kamu varlıklarının büyük bölümünü yandaşlarına peşkeş çektiği özelleştirmelere dikkat çeken Bayır, ‘’2004 yılında Türk Telekom’un özelleştirilmesiyle Türksat A.Ş’ye kalan ve 2017 rakamlarıyla döviz karşılığı 260 milyon TL’ye çıkan borç 15 yıldır ödenmedi. Ürdünlü Hariri ailesine yok pahasına satılan Türk Telkom’dan Türksat A.Ş’ye kalan ve 15 yılda 260 milyon TL’ye ulaşan borç Hazine’ye ‘Zarar’ yazılacak. Yazıktır günahtır. Bu zararı, halkımız neden ödeyecek? Çocuklarımız işsiz dolaşırken, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına, Kuala Lumpur Büyükelçisinin kızı atanıyor. Aynı zamanda bu Büyükelçinin kardeşi de milletvekili. Şirkete bakın. Bütün vasıflar sizin aile de toplantıda da, bizim mi haberimiz yok? Bu nasıl anlayış, bu nasıl yönetim? Uyanın artık. Bu yönetim, kendi yakınlarını koruyor. Her seçim zamanında fakir edebiyatı yapan AK Parti, vatandaşın çocuğunu unuttu ‘’ dedi.

Elektrik İndirimi Yalan Çıktı
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ziyaretine, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı meslek odaları temsilcilerinin yanı sıra, diğer emek ve meslek odası temsilcileri de katıldı. Görüşmelerde ücretli çalışan TMMOB üyelerinin özlük haklarının korunması için SGK ile protokol yapılması, TMMOB’ye yönelik mesleki denetim hakkı kısıtlamalarının kaldırılması, TMMOB örgütlülüğüne yapılan baskılara son verilmesi talepleri dile getirildi. Toplantı sonunda EMO enerji komisyonu tarafından elektrik enerjisi fiyatları ve sektörel durum değerlendirmesi konulu bir sunum yapıldı. Bayır burada yaptığı konuşmada, ‘’Sanayi, ticarethane ve tarımsal sulama kullanıcıları için yılbaşından itibaren elektriğe yapılan zam %71’e ulaştı. Dağıtım bedellerine yapılan %15.7’lik zam, doğrudan elektrik dağıtım şirketlerinin kasasına gidecek. 2018 yılında kur artışı, piyasa dengesi gibi gerekçelerle elektrik fiyatlarına, enerjinin temel bir hak olduğu ve enerji fiyatlarının herkese ulaşabileceği düzeyde olması gerektiği ilkesini göz ardı edecek denli yüksek artışlar yapıldı’’dedi. 

Enflasyon Rakamları ile Oynamak Dar Gelirlinin Cebinden Çalmaktır

Zirai Eğitimin 173. Yıl dönümü dolayısıyla Ziraat Mühendisleri Odasında yapılan plaket törenine katılımda sağlayan Bayır, ‘’Ücretlere düşük zam yapmak için resmi enflasyon rakamları, gerçek enflasyondan düşük açıklandı. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına bakıldığında saray vesayeti altındaki TÜİK kendisine verilen görevi yerine getirmiştir. Hükümet sopayla enflasyonu düşürme çabası içerisine girdi. TÜİK’in enflasyon rakamları ile pazar tezgâhları ve market raflarındaki enflasyon rakamları arasında büyük fark var.  Resmi rakamlar ne söylerse söylesin, halk enflasyonun ne oranda yükseldiğini yaşayarak biliyor. Tek gerçek, vatandaş markete gittiğinde aynı alışverişe 4 ay öncesine göre 2-3 katı para ödediği. Enflasyon rakamları oynamak, yalan söylemek dar gelirlinin cebinden çalmaktır. Kul hakkı yemektir’’ diyerek sözlerini bitirdi.

 
Türk ayakkabıları İtalya'da görücüye çıkıyor
 
Erdoğan teşkilata seslendi: Yakın markaja alalım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar'dan sınırda harekat mesajı!
Milli Savunma Bakanı Akar, Suriye sınırındaki birliklerde incelemelerde ...
Çandarlı Limanı'na imar muafiyeti kararı, CHP'li Bakan'dan sert tepki!
AK Parti'nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu teklife göre, atıl bir yatırıma ...
AK Parti İzmir’de ‘saha stratejisi’ netleşti!
Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre İzmir’de seçim sürecinde Cumhur İttifakı'nın(25 ...
 
CHP-İYİ Parti işbirliği genişliyor
CHP ve İYİ Parti arasında, işbirliği kapsamı genişliyor. 21 büyükşehirde ...
İzmir’de CHP içinde ‘anket’ tartışması: İki araştırmacıdan çarpıcı açıklamalar
Konsensus Araştırma’nın İzmir’e yönelik yaptığı anketin sonuçları CHP ...
Erdoğan: Bir toplumda sanat felç olmuşsa...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bir toplumda sanat ve edebiyat felç olmuşsa o ...
 
CHP'li Beko: Taşeron işçilere hakları verilmeli
Beko, kamuya geçirilen taşeron işçilerinin 2020’ye kadar kısıtlanan ekonomik, ...
MHP İl Başkanı Şahin'den ilçe turunda teşkilata 'Cumhur İttifakı' mesajları
MHP İzmir İl Teşkilatı’nın ilçe ziyaretleri devam ediyor. MHP İzmir İl ...
CHP'li Doğan'dan '10 Ocak' mesajları
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Doğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri