POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
26 Mayıs 2023 Cuma - 12:56

CHP'li Bayır'dan Van'da 28 Mayıs mesajları!

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmaları için Van’da bulunan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Pazar günü ikinci kez sandık başına gidiyoruz. Ülke her alanda ciddi sorunlarla karşı karşıya. Vatandaşlarımızın ülkemizin kaderini belirleyecek Pazar günkü seçimde tercihlerini Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanmaları halinde demokrasiyi seçmiş olacaklar. Bu seçim ülkemiz açısından çok önemlidir. Mutlaka değişim olması gerekiyor” dedi.

CHP li Bayır dan Van da 28 Mayıs mesajları!

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmaları için Van’da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Pazar günü ikinci kez sandık başına gidiyoruz. Ülke her alanda ciddi sorunlarla karşı karşıya. Vatandaşlarımızın ülkemizin kaderini belirleyecek Pazar günkü seçimde tercihlerini Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanmaları halinde demokrasiyi seçmiş olacaklar. Bu seçim ülkemiz açısından çok önemlidir. Mutlaka değişim olması gerekiyor” dedi.

28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmaları kapsamında Van’a giden İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İl Başkanı Hakan İlvan, CHP Van Milletvekili Adayı Seracettin Bedirhanoğlu, Millet İttifakı ortakları ve partililerle beraber vatandaşları ziyaret ederek destek istedi.

Van’dan İzmir’deki Hemşerilerine Çağrı

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Van merkezi ve ilçelerinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Şuan bütün milletvekillerimiz sahada çalışıyor. Örgütlerimiz, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, teşkilatlarımız çalışma halinde ve iyi de çalışıyoruz. Partimiz tarafından Van’da görevlendirildim. Şuan Türkiye’de özellikle Doğu Anadolu Bölgesinde birçok milletvekili arkadaşlarımız görevlendirildi. Bu hafta Van’a geldim. Hafta sonuna kadar burada seçim çalışmalarımızı yürüteceğiz. Çalışmalarımızı birkaç koldan yürütüyoruz. Öncelikle halkla bir araya geldiğimizde geçen hafta yapılan seçim sonuçlarını değerlendirerek seçime katılma oranı nedir? Nerelerde eksiğimiz var? Nerelerde sandık görevlilerimiz eksik, bunların çalışmasını yaptık. Verilen oyları inceledik. Van’da yaklaşık 165 bin civarında insanımız oy kullanmaya gitmemiş, yaptığımız araştırmaya göre bunların bir kısmı merkezden yaylalara çıkmış durumda, merkezde gözüktükleri için yaylalardan oy kullanmak için gelmemişler. Bir kısmı da büyük kentlere çalışmak için giden insanlarımızdır. Sandığa gitmeyen 165 bin insanımızdan kaçını daha sandığa getirebiliriz diye bir toplantı yaptık. Yaylalarda olup oy kullanmak isteyen vatandaşlarımızın ulaşım talepleri var. Yayladaki vatandaşlarımıza ulaşım desteği sunmak için çalışma yaptık. Oy kullanmak isteyen vatandaşlarımıza gereken desteği vereceğiz. 14 Mayıs tarihinde Van’da aldığımız oyları kıymetli buluyoruz. Burada,  İzmirlilere de büyük iş düşüyor. Hemşerilerimden isteğim; Van da eşi dostu akrabası olan İzmirli yurttaşlarım o dostlarınıza bir telefon açıp oy kullanmasını istemenizdir. İzmir’de çok sayıda Vanlı inşaat ustası işçisi çalışmakta ve bunların da Van' da oy kullanmaları ve Van ilimize gitmeleri için ikna edilmesi yerinde bir çalışma olur. Yurt dışı oylarda katılımda artış gözlemliyoruz yurt içinde de katılımı yükseltmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Askıda Bekleyen 12 Milyon 661 Bin Oy Var

28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi ile ilgili olarakta bilgi veren Bayır,  “Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ettik. 200 - 300 esnafla sohbet ettik. OSB’deki esnaflardan 5’i seçimde oy kullanmaya gitmemiş. Uzun sohbetler ettik. Oylarınızı neden kullanmadınız diye sordum. Onlarda siyasilere kızgın olduklarını söylediler. Bazıları da bir oyla ne değişir ki gibi söylemlerde bulundular. Biz onlara bir oyun ne kadar önemli olduğunu anlattık. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında 2 buçuk milyon fark var ama senin gibi sandığa gitmeyenleri ele aldığımızda 8 milyondan fazla insan sandığa gitmemiş dedim. 1 milyon 100 bin de iptal edilen oy var. Yaklaşık 3 milyon Sinan Oğan ve Muharrem İnce’ye verilen oy, 28 Mayıs seçimlerinde yeni oy kullanacak yaklaşık 45 bin gencimiz var. Topladığımız zaman askıda 12 milyon 500 bin oy var. Buna böyle baktığımızda seçim sonucunun değişmesi mümkündür. Aradaki farkın beş katı kadar askıda oy var. Sinan Oğan tercihini Erdoğan’dan yana yaptı ama arkasındaki asıl güç olan Zafer Partisi ve Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu’ndan yana tercihini yaptı. Sinan Oğan’ın da, Erdoğan’a taşıyabileceği bir oy kalmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla 2 buçuk milyon oy bu tarafa taşındığında aradaki fark kapanır. Kapanan farkın üzerine, sandığa gitmeyenler oyunu kullanırsa, bu seçimde Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yaparız” diye konuştu.

Değişim Şart

Van’da ekonominin büyük bir darbe aldığını da aktaran Bayır, “Öte yandan burada ekonominin durma noktasına geldiğini de gördük. Sanayi Sitesinde vatandaşlarımıza ekonominin düzelmesini istiyorlarsa CHP’ye oy vermeleri gerektiğini de hatırlattık. Van'da Marangozlar Sanayi sitesine gittik. Bir tek çekiç sesi bir tek makine sesi yok. Bir tek araba sesi yok, ekonomi durmuş durumda, on dükkândan yedisi kapalı. Eskiden bu sanayi sitelerine gürültüden girilmezdi. Pazar günü sandığa gidecekler ve artık değişim şart. Ülkemizde her alanda ciddi sıkıntılar var. Biz ülkemizin tüm sorunlarını çözmeye talibiz. Vatandaşlarımız Pazar günü sandığa gidip oylarını değişim için kullansın. İkinci tur seçiminde Kılıçdaroğlu’nun 5-6 puan farkla kazanacağını düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

 
Altınordu'da Özkan düğmeye bastı!
 
Karşıyaka'da seçim baskısı tam gaz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na destek mesajı
Ümit Özdağ'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik desteğini açıklaması ve anlaşma ...
MHP'den CHP'ye 'ülkücü kanaat önderi' tepkisi!
MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin, “Basın bültenleri CHP tarafından ...
AK Parti'de mazbata günü, Saygılı'dan 28 Mayıs mesajları!
AK Parti’de İzmir’den milletvekili seçilen isimler İl Seçim Kurulu’na ...
 
Fahiş kira artışı: Erdoğan'dan 'cebri adım' çıkışı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kira ve konut fiyatlarındaki artışla ...
Ve ikinci turun yurt dışı oyları Türkiye'de!
Türkiye'de Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci turu ...
"Kredi kartı borçlarını faizleri silinecek!"
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Memleket Partisi'nden destek kararı çıkmadı
Memleket Partisi'nde 28 Mayıs’taki seçimler için MYK toplantısı yapıldı. ...
AK Partili Dağ'dan üye katılım töreninde 28 Mayıs mesajları
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de geçen hafta Memleket ...
Erdoğan'a yanıt: Herkese ispat edeceğim!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sayın Kılıçdaroğlu TRT'deki açıklamasında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri