POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kanal kazısında göçük: Toprak altında kalanlar var
Kanal kazısında göçük: Toprak altında kalanlar var
Yunanistan'a uyarı: Türkiye müsaade etmeyecek
Yunanistan'a uyarı: Türkiye müsaade etmeyecek
Kobani davasında karar ertelendi
Kobani davasında karar ertelendi
Önder, TBMM'de oturumu yönetirken rahatsızlandı
Önder, TBMM'de oturumu yönetirken rahatsızlandı
17 Eylül 2019 Salı - 11:12

CHP'li Beko balık çiftliklerini sordu: Mahkeme iptallerine rağmen bu ısrar neden?

İzmir’in Seferihisar ve Urla ilçelerinde mahkeme tarafından verilen iptal kararlarına rağmen sürdürülen ve yapılmak istenen balık çiftliklerini Çevre ve Şehircilik Bakanına Ocak 2019’da “Neden mahkeme iptallerine rağmen yeni ÇED kararları verilmekte ısrar ediliyor” diye soran ve “Bu resmen hukuksuzluktur” tepkisini gösteren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, önergesine cevap verilmemesi üzerine aynı önergeyi yeniden sundu.

CHP li Beko balık çiftliklerini sordu: Mahkeme iptallerine rağmen bu ısrar neden?

Seferihisar ve Urla’da belediyelerin de desteğiyle çevre halkının tepkilerine neden olan ve sık sık eylemlerle gündeme gelen balık çiftliklerini Meclis gündemine Ocak 2019’da taşıyan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Çevre ve Şehircilik Bakanının yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti. Ancak bölge halkının artan tepkilerine rağmen önergesine hala cevap verilmeyen CHP’li Beko, sorularına cevap almak için önergesini yeniden TBMM’ye sundu. Önergesinde İzmir’in kıyı kentlerinden olan ve turizm açısından büyük değer taşıyan iki ilçenin denizinin, kültürel mirasının ve yaşamsal alanlarının balık çiftlikleri ile yok edildiğini hatırlatan Beko, “Kıyıya yakın çiftliklere mahkeme her defasında izin vermezken bakanlık işletmeler her istediğinde ÇED olumlu raporunu veriyor. Seferihisar ve Urla Belediye başkanlarımızın da destekleriyle eylemler yaptık, davalar açıldı ve halkın zaferi ile sonuçlandı bu davalar. Mahkeme kararlarına rağmen bakanlığın bu izinleri vermesi resmen hukuksuzluktur. Buna izin vermeyeceğiz. Sorularımız yanıtlanana kadar da ‘nedenini’ soracak, bunlara izin veren ilgili Bakanlığın kamuoyuna bir açıklama borçlu olduklarını hatırlatacağız” açıklamasında bulundu.

MAHKEME İPTALLERİNE RAĞMEN BU ISRAR NEDEN?
Verilen iptal kararlarının neden uygulanmadığını ve yeni ÇED kararlarının neden verilmekte ısrar edildiğini soran CHP’li Beko, Çevre ve Şehircilik Bakanına şu soruları yöneltti: “2010 yılında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Çevre Düzeni Planı’nda yer alan, Sığacık Koyu’nda iki bölgede ‘su ürünleri yetiştiricilik alanları’ hakkında açılan dava sonucu iptal edildiği halde bu Danıştay Kararı neden uygulanmamıştır? Ardından her iki alan için gerek çipura ve levrek yetiştiricilik, gerekse orkinos yetiştiricilik faaliyetleri için bu plan kararı bertaraf edilerek ÇED gerekli değildir ve ÇED olumlu kararları neden verilmiştir? Seferihisar Belediyesi ve Urla kıyısındaki, AKKOY ve YADEM Çevre Dernekleri, Altınköy Sitesi sakinleri ve yurttaşlar tarafından açılan davalarda verilen iptal kararları neden uygulanmamakta ve yeni ÇED Kararları verilmekte ısrar edilmektedir? Bu çiftliklerin Sığacık Koyu’ndan çıkarılması gerektiği halde neden çıkarılmamaktadır?”

TURİZM VE ANTİK KENTİ OLUMSUZ ETKİLİYOR
Çiftliklerin faaliyetine devam etmesi halinde, Seferihisar ve Urla Kıyılarındaki otellerin ve turizmin olumsuz etkileneceği bilindiği halde neden ısrar edilmektedir? sorusuna yanıt bekleyen Kani Beko, ayrıca bölgedeki doğal mirasın korunmasına yönelik de şu soruyu yöneltti:  “Yine mahkeme kararı ile sabit olan; Urla kıyısında Demircili Mahallesi’nde yer alan AİRAİ Antik Kenti’nin olumsuz etkileneceği ve kıyıların kullanımı ve korunması ile ilgili olarak, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun ilke kararına aykırı olduğu gerçeği karşısında bu tesislerin kaldırılması, kıyıların ve antik kentin korunması için ne gibi icraatlarınız olacak?”

 
Çeşme'de havai fişek yok, bütçesi fidan olacak!
 
‘Şükran Kurdakul Şiir Ödülü’ sahibini buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat nesli tükenen fokları Meclis'e taşıdı
Polat, nesli tükenmek üzere olan Akdeniz Foklarını Meclis gündemine taşıdı. ...
Tüm detaylarıyla üçlü Suriye zirvesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Çankaya Köşkü'nde beşinci üçlü ...
Üçlü zirvede önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya ...
 
CHP'den işsizlik çıkışı: Can yakıyor!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, "İşsiz sayısı son 7 aydır her ay 900 ...
Gözler Başkent'te: Üçlü Suriye zirvesi!
Bugün başkent Ankara'da kritik bir toplantı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...
AK Partili Sürekli'den elektrik fabrikası açıklaması: En kısa sürede...
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
CHP’li 200 kadın Bayındır’da buluştu
CHP Bayındır İlçe Kadın Kolları Başkanı Aslı Özadır öncülüğünde düzenlenen ...
Dağ açıkladı: AK Parti'de 9 aylık eğitim maratonu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partilerinde ekim ayında başlayacak ...
CHP'de flaş kararlar: MYK'ya süper yetki!
CHP’nin Pazar günü toplanan Parti Meclisi toplantısında PM ve MYK çalışma ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri