POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
23 Mayıs 2022 Pazartesi - 12:05

CHP'li Beko'dan SADAT tepkisi: İktidarın karanlık koridoru!

Saray yönetiminin yalan, yolsuzluk ve rant iktidarı bırakmamak için SADAT gibi paramiliter, gladyo artığı güçlerden medet umduğunu ifade eden CHP'li Beko, SADAT'ın kontrgerilla faaliyetleri eğitimi veren, terörist yetiştiren bir kurum olduğunu hatırlattı. İktidarın karanlık arka koridoru olduğunu söyledi. 

CHP li Beko dan SADAT tepkisi: İktidarın karanlık koridoru!

Beko; paramiliterlerin ve mafya örgütlerinin CHP iktidarında kaçacak delik arayacağını, adlarının ve her tür bağlantılarının devletten temizleneceğini ifade etti. Şeriat devletini özlemi çekenlerin, özel harpçıların, SADAT’ların, mafyanın insan haklarına dayalı, demokratik, laik, hukuk devletinin ışığında kör olacaklarının altını çizdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT’ın İstanbul’da bulunan merkezine ani bir baskın ziyareti gerçekleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri gündeme bomba gibi düştü. Muhalefetin; kamuoyunun dikkatine bir kez daha getirdiği karanlık odaklar, seçimlerin güvenlik içinde tamamlanmasının önündeki en önemli engeller arasında yer alıyor.

ŞERİAT DEVLETİ RÜYASI GÖREN SADAT’LAR LAİK VE DEMOKRATİK TÜRKİYE’NİN KÂBUSUDUR!
SADAT merkezine yapılan baskında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yer alan milletvekillerinden CHP İzmir Milletvekili Kani Beko konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Beko, Türkiye’nin özel harpçılardan, gladyo artıklarından, mafya bozuntularından çok çektiğini hatırlattı. Ülkemiz tarihinin karanlık sayfalarında yer alan bu örgütler şimdi de SADAT ve benzeri yapılarla gündemdedir.  Türkiye'yi şeriat hükümleriyle yönetilecek bir yere çevirme iddiası, anayasal düzeni ortadan kaldırmak için örgüt kurma suçunun konusudur diyen Beko Cumhuriyet savcılarını görevlerini yapmaya çağırdı. Bu konuda kamuoyunda oluşan haklı endişelerin önemine vurgu yapan Beko, bu ekiplerin siyasal iktidar tarafından korunduğunu ifade etti.
 

BEKÇİ-ASKER-SADAT İLİŞKİSİ
Üyeleri arasında TSK’dan ihraç edilmiş, emekli edilmiş eski askerlerin olduğu bilinen SADAT’ın; ordu, polis ve güvenlik alanının her noktasına sızdığını kendileri söylüyor diyen Beko; “Türkiye’nin farklı şehirlerinde faaliyet gösteriyorlar, asker, polis, bekçi alımlarında referans olarak kurumlara iktidar tarafından yerleştirilmekle övünüyorlar” dedi. CHP'li Beko sözlerine, siyasal iktidarın koruma kalkanı olduğu bu ekiplerin yarattığı risklerin büyüklüğünün 15 Temmuz’da görüldüğünü ifade ederek devam etti. Bu konuda hükümetten ve bakanlıklardan açıklama beklediklerini, TBMM’de denetim amacıyla önergeler verdiklerini ama bu yapılanmaya kalkan olanlarca; girişimlerinin sonuçsuz kaldığının altını çizdi.

BU ÜLKENİN YURTTAŞLARI ŞERİATA KARŞIDIR
Kani Beko yaptığı açıklamada; Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşı, sırdaşı, başdanışmanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin, “Yeni Anayasamız Hayırlı Olsun” bildirisinin insan haklarını benimseyen, demokratik, laik ve hukukun üstünlüğüne dayalı cumhuriyet fikrine bağlı herkes için bir acil uyarı niteliğinde olması gerektiğini söyledi. Başdanışman şeriat hükümlerini içeren anayasa taslağını Meclise yollayacak kadar pervasızlaşmıştır. Kimden cesaret aldığınızı biliyoruz. Anayasanın değişmez maddelerinin ve laiklik ilkesinin önemini ve buna karşın idam cezasının, dindar ordunun nelere yol açtığını bütün dünya gördü. IŞİD’i gördü. Taliban’ı Afganistan gördü, görüyor. Unutulmasın ki, bu Cumhuriyet sahipsiz değildir. Bu ülkenin yurttaşlarının ezici çoğunluğu cumhuriyete sevdalıdır. Şeriat devleti özlemlerini çöpe atmıştır. 100. yaşında genceciktir. Herkesin ve başta da gidici iktidarlarının son demlerini yaşayanların bu gerçeği kabullenmesi gerekir" sözleriyle tepki gösterdi.
Tüm Saray yönetimleri gibi bugün ülkeye musallat olanların yalan, yolsuzluk, tek kişi çıkarı ve rant iktidarını bırakmamak için SADAT gibi paramiliter güçlerden medet umması herkesin bildiği karanlık bir hikayedir. Ancak Saray gölgesiyle ülkenin geleceğini karartma çabasının nafile olduğunu vurgulayan Beko, "Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun da işaret ettiği gibi SADAT kurucuları; El Kaide, El Nusra, Ahrar ül Şam, Taliban, IŞİD gibi terörist gruplara lojistik destek veren, onları harekete geçiren ve siyasi iktidarla işbirliği yapan bir çetedir. Bu gibi organizasyonlarla, halkımıza karşı psikolojik harp teknikleriyle iktidarı elde tutamazsınız, olsa olsa halkın gözünde daha da güvenilmez hale gelirsiniz" diyerek tepki gösterdi.


İKTİDARIN KARANLIK ARKA KORİDORU 
SADAT gibi bir yapının ciddi şekilde incelenmesi gerektiğini, bu yapılanmanın iktidarın karanlık arka koridoru olduğunu vurgulayan CHP'li Beko;
“Bunların kökeni, işlevi, misyonu nedir? Ne işe yararlar? Nereden gelip nereye giderler? Bu konuda özel silahlı birlikleri olan özel askeri şirket gerçeğine bakmak lazımdır. Daha önce Meclis tutanaklarında ‘SADAT, Recep Tayyip Erdoğan’ın silahlı örgütü mü?’  sorusuna iktidar kanadı yanıt veremedi. Bu konu gündeme gelince iktidar sus pus oluyor. Aslında bu soru, SADAT kurulduğu ve kamuoyunun gündemine geldiği günden bu yana doğrudan ya da dolaylı biçimlerde çok kez dile getirildi. Ama hiçbir zaman ikna edici bir yanıt verilmedi. Soruyu soranların haklı kuşkuları hiçbir zaman giderilmedi. Bu örgütün AKP iktidarıyla ilişkisinde kim, kimi kullanıyor? Yarın yine aldatılmışız diyerek timsah gözyaşlarıyla ağlayarak nutuklar mı çekmeye hazırlanıyorsunuz? diyen Beko; biz bu dakikadan sonra bu yapılanmanın her adımını takip edeceğiz. Silahlı, ne olduğu belirsiz bu gibi yapılanmaları, mafya döküntülerini asla kabul edemeyiz, etmeyeceğiz. Muhalefet yüreklidir, cesurdur. Halkımız yanındadır. Muhalefet Türkiye’dir. Biz Kuva-yi Milliye geleneğinden geliyoruz. Bu gibi dış güçlerin çıkarlarına hizmet edecek olan yapılanmalar bizi yıldıramaz. Ülkemizi yıkıma götürmek isteyenlere hep birlikte dur diyeceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın; iktidara geldiğimizde bunların adı bile olmayacak. Cumhuriyetin aydınlığı hepsinin gözlerini kör edecektir" dedi.

 
Karakayalı'dan dönüşüm mesajları: Planlar bakanlıkta, bu yıl içerisinde...
 
Buca'da rengarenk gençlik buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabine toplanıyor: Gündemde neler var?
Kabine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Toplantının ...
ABD Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Dışişleri Bakanlığına çağrılan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'a, ...
15 yıl sonra ilk: Bakan Çavuşoğlu İsrail'e gidiyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 25 Mayıs Çarşamba günü İsrail'e gidecek. ...
 
ABD'de yaşayan Türklere kritik uyarı!
Dışişleri Bakanlığı ABD'de yaşayan Türkleri bugün yapılacak büyük gösteri ...
Erdoğan'dan Akşener'e Abdülhamid tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adana da gençlik buluşmasına katıldı. ...
Babacan: 'Erdoğan kendini Beştepe'ye hapsetti'
DEVA Partisi, Demokrasi Meydanı'nda yapılması valilik tarafından engellenen ...
 
Kılıçdaroğlu: Biz kazanacağız, söz veriyoruz!
Hak, hukuk, adalet çağrısıyla CHP, 'Milletin Sesi' mitingi için Maltepe'de ...
Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO çıkışının yankıları sürüyor. Cumhurbaşkanı ...
Soylu: Dünyanın en güvenli pasaportunu basıyoruz
İçişleri Bakanı Soylu, ATO Congresium'da düzenlenen 4'üncü Verimlilik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri