POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
16 Haziran 2022 Perşembe - 17:09

CHP'li Böke ve Ağbaba İzmir'de sahaya indi: Çarpıcı mesajlar, 'seyyar'dan teşekkür ve yürek burkan anlar!

CHP Genel Sekreteri Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba İzmir'in merkezinde esnaf ve vatandaşın nabzını tuttu ve önemli mesajlar verdi. Saha çalışması sırasında yanlarına gelen bir genç öğrenci yaşadığı geçim sıkıntısını anlatırken göz yaşlarına hakim olmakta güçlük çekti.

CHP li Böke ve Ağbaba İzmir de sahaya indi: Çarpıcı mesajlar,  seyyar dan teşekkür ve yürek burkan anlar!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba partinin saha çalışması kapsamında Konak’ta esnaf ve vatandaşı dinledi. 

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda vatandaşın nabzını tutan CHP Genel Sekreteri Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, İzmir Seyyar Satıcılar Derneği ile bir araya geldi. Çalışma kapsamında yürürken yanlarına gelen bir öğrenci İzmir’de dışarıdan geldiğini ve çok zor şartlar altında olduğunu belirttiği konuşması sırasında göz yaşlarını hakim olmakta güçlük çekti. İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin ise seyyar esnafına destekleri için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti. 

BÖKE’DEN ORTAK AKIL VURGUSU
Saha çalışması sırasında konuşan Böke, "CHP olarak bugünden itibaren önümüzdeki 3 gün İzmir’de bütün parti meclisi üyelerimiz, bütün YDK üyelerimiz, İzmir milletvekillerimiz ve örgütümüzle birlikte saha çalışması yapmaya geldik. Türkiye’nin sorunlarının ancak ortak akılla çözülebileceğini biliyoruz. O yüzden İzmir’in farklı ilçelerine dağılıyoruz. Bugün bizi buluşturan böyle bir çalışma’’ dedi. 



6 MİLYON İNSAN... VARLAR AMA ASLINDA YOKLAR!
Böke’nin ardından açıklama yapan Ağbaba şunları kaydetti: Partimizin üst yönetimi İzmir’de sahada... Türkiye’nin gerçeklerini görmek istiyorsa iktidar sahipleri sokağa inmelidir. AKP Genel Başkanvekili 'Eski dönemde Türk lirası çok değerliydi. Değersizleşmesi lazım' dedi. Ülkenin parası şerefidir, namusudur. Manipülasyonla sokağın yaşamış olduğu gerçekler gizlenemez. Enflasyon yok hayat pahalılığı var diyorlar. Gelsinler sokak esnafına sorsunlar. Türkiye’de 6 milyon civarında insanımız sokaktan yaşamını sürdürmeye çalışıyor, varlar ama aslında yoklar. Bu insanların devlete yükü yok. Kışın soğukta yazın sıcakta evlerine ekmek götürmeye çalışıyorlar. Bu insanları kayıt altına almamız lazım. Çek-çekçi dediğimiz kağıt toplayıcıları ile de ilgili bir düzenleme yapılacak. Sözümüz söz, sözümüz Kemal Kılıçdaroğlu sözü! Boynumuzun borcu biz çetelerin değil fakirin fukaranın, çiçekçinin, çek-çekçinin iktidarı olacağız. Biz sokaktan geçimini sağlayan insanların kayıt altına alınmasını istiyoruz. Sokak emekçisi var ama bunu kimse görmüyor. Sokak müzisyeni, ayakkabıcısı var, çiçekçisi var… Sokak emekçileri kayıt altına alınmalı, iktidar geldiğimiz zaman yapacağız bu bizim tahaddümüz. Aile destekleri sigortası eğer geliri asgari ücretin altındaysa onu asgari ücrete devlet tamamlayacak. Kimse devletin eline gıda paketine bakmayacak. Türkiye’de yoksulluğu yönetmeyeceğiz, bitireceğiz… 

SEYYARLARIN BAŞKANINDAN KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR
Saha çalışması kapsamında vatandaşın nabzını tutan Ağbaba’ya dert yanan İzmir Seyyar Satıcıları Derneği Başkanı Evren Laçin ise, "Seyyar esnaf kendi beden gücüyle geçiniyor, büyük bir emek veriyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederim. 2019 çalıştayında bizi var eden odur. 36 ilde örgütlendiysek Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederiz’’ dedi. 



GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ!
Böke ve Ağbaba’nın saha çalışmasını gerçekleştirdiği sırada yanlarına gelen bir kadın öğrenci CHP’li isimlere dert yanarak zor şartlar altında olduklarını belirtirken göz yaşlarına hakim olmakta güçlük çekti. 

Genç öğrenci şunları söyledi: Çok zor şartlar altında okuyoruz. Boşa okuyor gibi bir şey oluyoruz. Bu ülkeye bir değişim gelmesi lazım. Benim babam çiftçi ben buraya uzaktan okumak için geldim. Gerçekten çok zor şartlar altındayız. Konuşurken duygulanıyorum. Ülkem için çok üzülüyorum. Doktorlar gidiyor bu ülkeden onlara ihtiyacımız var ama giderlerse gitsinler diyorlar onlara. Bizim emeklerimiz gerçekten boşa gidiyor.

 
Sezgin Baran Korkmaz önce ABD'ye iade edilecek!
 
Çilek karşılığı yayınevi alışveriş çeki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Kazanmak dışında bir ihtimal yok!
AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ...
Arınç'tan AK Parti'ye: Kral çıplak demenin vaktidir
Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” başlıklı ...
Şeker ve tekel fabrikaları özelleşti 550 kişi işsiz kaldı!
CHP Genel Merkezinin görevlendirmesi ile, Muş’ta saha çalışması yürüten ...
 
MHP'den Diyarbakır İl Başkanlığı kararı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Diyarbakır İl Teşkilatı'nın ...
CHP'li Serter'den 'endüstri bölgesi' çıkışı: 3 yıldır çivi bile çakılmadı!
CHP İzmir Milletvekili Serter, Mayıs 2019’da bir Cumhurbaşkanı Kararı ...
CHP’li Sertel: Kiralar ödenebilir seviyeye çekilsin, televizyonlar yaşasın
TÜRKSAT’ın bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Komisyonu toplantısında ...
 
Türkiye, İngiltere ve Ukrayna'dan üçlü toplantı
Türkiye, İngiltere ve Ukrayna savunma bakanları, Brüksel'de üçlü toplantıda ...
AK Parti'de 'eskiler'le istişare zirvesi, Sürekli'den önemli mesajlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘Dünden Bugüne Yol Arkadaşlarımızla ...
Okullardaki ayrıştırmayı TBMM'ye taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova İmam Hatip Ortaokulu’nda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri