POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
5 Aralık 2018 Çarşamba - 12:28

CHP'li Dayanç Balçova vizyonunu anlattı: Hayalim kültür-sanat kenti inşa etmek

Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken ve Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Balçova Belediye Başkan Aday Adayı olan müzik eğitmeni Dayanç, Kafe Siyaset programına konuk oldu. Dayanç ilçe için hayalini kültür-sanat kenti inşa etmek olarak açıklarken, aday gösterilmesi halinde yüzde 75 oy hedefi koydu.

CHP li Dayanç Balçova vizyonunu anlattı: Hayalim kültür-sanat kenti inşa etmek

GERÇEKİZMİR - Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle kent ve ülke çapında ses getiren çalışmalara imza atan ve Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Balçova Belediye Başkan Aday Adayı olan müzik eğitmeni, belediye eski meclis üyesi Muharrem Dayanç Gerçekizmir’de Gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

Dayanç neden belediye başkanlığı istediğinden projelerine, belediye başkanı olması halinde yapmak istediği belediyecilikten hedeflediği oy oranına kadar bir çok konuda açıklamada bulundu.

Dayanç’ın programdaki konuşmasında önemli satırbaşları şöyle:

İNSANA DOKUNAN BİR SİAYSET ANLAYIŞIM VAR

Ben uzun yıllardır CHP’de aktif siyaset yapıyorum. Belediye başkanı olma kararım çok kısa bir süreye yayılmadı. Gençlik kollarından beri CHP’de aktif siyaset yapıyorum. Geçen dönem bir meclis üyeliğim oldu. Daha insana dokunan bir siyaset anlayışım var. Hayalini kurduğum bir dünyaya bakış özlemim vardı. Bunu siyasetle hayata geçirebileceğime inandım. O yüzden CHP’de aktif siyasete başladım.

BAŞKAN OLARAK YAPMAK İSTEDİĞİM ÖNEMLİ ŞEYLER VAR

Belediye başkanı olmak beni için hayati bir önem taşımıyor. Ama belediye başkanı olarak yapmak istediğim çok önemli şeyler var. Bugüne kadar yaptığım sosyal sorumluluk projelerini belediye ve Balçova için yapmak istiyorum. O yüzden aday adayı oldum. Kamu gücünü arkasına alarak insana dokunan projeler yapmanın çok daha etkili ve güçlü olacağını düşündüm.

KÜLTÜR SANAT KENTİ İNŞAA EDECEĞİZ

Balçova, sosyolojik yapısı, sosyo-ekonomik seviyesi iyi konumlanmış, şirin bir ilçe. 78-79 bin nüfusu olan butik bir ilçeyiz. Sosyal yapısı, kültürel, sosyal sanatsal projelere çok uygun. Bu projelerle tüm yurttaşları kucaklayabileceğimi düşünüyorum. Bu konuda şanslı bir ilçede belediyecilik yapacağım. Uzun  zamandan beri kültür, sanat kenti inşa etmek gibi bir hayalim var. Balçova’nın sosyal dokusunun buna uygun olduğunu düşünüyorum. Balçova’ya kültür sanat kenti inşa etmekle işe başlayacağım. Bir kültür sanat kenti inşa edeceksek bir kültür merkezi olması lazım. Bir Atatürk kültür merkezi yamak istiyorum. Çünkü artık yoğun bir genç ve öğrenci nüfusu var. Hem öğrencilerin etkinliklerini yapacak bir alan olması, hem de diğer ilçelerden de gelerek bizim kültür merkezimizin kullanılması adına şık ve modern bir kültür sanat merkezi yapmak istiyorum.

BAYRAĞI DAHA İYİ YERLERE TAŞIMAK İSTİYORUM

Mevcut belediye başkanım Mehmet Ali Çalkaya 3 dönemdir belediye başkanlığı yapıyor, kendisinin çok değerli çalışmaları oldu. Ondan bayrağı devralmak ve daha iyi yerlere taşımak istiyorum.

MARKA ŞEHİR POTANSİYELİ VAR

Balçova’da bir marka şehir yaratacak potansiyel var, bunu hayata geçirebiliriz. İnciraltı bölgesini sağlık ve turizm bölgesine çevirebiliriz. Ben aynı zamanda Göztepe Spor Kulübü’nün alt yapısında yetişen bir sporcuyum. İnciraltı bölgesinde jeotermal enerjiyle bir sporcu yaralanma ve tedavi merkezi yapmak istiyorum. Seferihisar, sakin şehir projesiyle, uluslar arası arenada ülkemizi övgüyle temsil ediyor. Bunu Balçova’da da güçlendirebiliriz. Bu sporcu merkeziyle Balçova çekim merkezi haline gelebilir. Bu harika proje ile marka şehir yaratabiliriz. Marka şehir yaratılmaya Balçova uygun bir yer. En büyük sıkıntılardan biri kreş… Bence, Türkiye’deki hangi siyasi partinin belediyesi olursa olsun belediye çocuk kreşlerinin elzem olduğunu düşünüyorum. Toplamda 8 mahalleyiz, her mahalleye bir kreş yapacağım. Müzik aletleri yapımı projemizden . Ege Ünivesitesi’nde konservatuvarın çalgı yapım bölümü var, oradan her yıl ustalar mezun oluyor. Zorlaşan ekonomik koşullarda onların hepsinin atölye açacakları bir durumu yok. Hem istihdam yaratabilecek hem yeteneklerini icra edebilecekleri bir yer, Balçova’da harika bir müzik aletleri yapım atölyesi yapmak istiyorum. Orada, ut, ney kaval, gitar üretmelerini istiyorum. Onları da,  İzmir’deki müzik aletleri satan mağazalar satarak belediyeye gelir elde etmek istiyorum. Türkiye’de hiç olmayan bir proje… Hayata geçirirsek ilk olacak. İlçeye bir cemevi ve taziye evi yapmak istiyoruz. İlçede cemevimi yok.

HALKIN İÇİNDE OLACAĞIM

Halkın içinde bir belediye başkanı olacağım. Siyasetçinin halkla bağının kopması ciddi sıkıntılar doğuruyor. Yaptığım ziyaretlerde herkesin bana sorduğu “başkan olduğunuzda bizi ziyaret edecek misiniz” demek ki ciddi bir beklenti var. Vatandaş kendisi ile bağ kuracak bir siyasetçi istiyor. Benim dokum, yaptığım projeler, insana dokunan projeler. Ben belediye başkanı olduğumda esnafı ziyaret ederek güne başlamak istiyorum. Vatandaş, cenazesinde düğününde yanında olacak siyasetçi arıyor.  Ben bu profile uygun bir aday olduğumu düşünüyorum. Halkın sorunlarını dinleyen ve halkın içinde olan bir başkan olacağım.

DÖNEM SINIRLAMASI GEREK

Belediye başkanlığında bence dönem sınırlaması olması gerekiyor. CHP’nin yapısal sorunlarına bunu ekleyebiliriz. Genç, nitelikli kadronun yaratılması, önünün açılması adına dönem sınırlaması olması lazım. Siyaset bir meslek değil. İnsanlar belli bir süre sonra yeni yüzler, heyecan arıyor. Belki karşılığımın olmasının nedenlerinden biri de genç olmam, yeni olmam. Bir dönem kuralı ile bunu tüzüğe işlememiz lazım. Ben o değişimin heyecanı adayı olduğum için de halkta karşılık buluyorum.

EN BÜYÜK BAŞARI BORÇSUZ DEVRETMEK

Yaklaşık 50-55 milyon borcu var. 85 milyon da bir bütçemiz var. Belediyeyi holding gibi yönetmeyeceğim. Halkla beraber, STK, muhtarlar sürecin içerisine dahil ederek farklı bir belediye başkanlığı yapacağım. Belediyeyi yönetmek sanattır. Borçsuz devretmek çok büyük bir sanat. En büyük başarı borçsuz devretmek. Ben borçlu bir belediye devralacağım, o borcu sıfırlayıp temiz bir bütçe bırakacağım. Belediyeye gelir getirecek, değer yaratacak projelerle olabilir. Bu vizyonu yaratabilmek lazım. Bunun bir çok kanalı da var. Avrupa Birliği kredileri var. Geçen defa 4 milyar dolar, projesizlikten dolayı hibe krediler geri döndü. Onlarla kenti dönüştürebiliriz. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e sormuştum; Siz de merkezi hükümetten gerekli payı alamıyorsunuz ancak kenti nasıl dönüştürdünüz” diye… Avrupa Birliği projeleri ile kenti dönüştürdüklerini söylemişti. Kendisini örnek alıyorum. Bütçe yaratmaktaki en büyük alanlardan biri Avrupa birliği…

YÜZDE 75’İ BULACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM

2009 yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliğimde 68.8 rekor oy aldık. 2014 yerel seçimlerinde yüzde 59.9 oy aldık.Yani 8-9 puanlık bir oy kaybımız oldu. CHP’nin Balçova’da kemikleşmiş yüzde 51 bandında oy oranı var. Balçova, Atatürkçü, laik kesimin yoğun yaşadığı bir yer . Ama Kasım 2015’te 58.8 oy oranımızı 24 Haziran’da yüzde 51’e düşürmüşüz. Ben yüzde 60’a düşen oy oranımızı yüzde 70- 75 bandına çekmek istiyorum. Bu hayali bir rakam değil. Bu hem yapmış olduğum projeler, hem toplumdaki karşılığım hem de bu yeni yüzle, yeni heyecanla ülkenin bulunduğu ekonomik koşulları fırsata çeviremeyeceksek 3 dönemin yorgunluğunun üzerine gelen heyecanla...  Ben yüzde 75’i bulacağımı düşünüyorum. Mahalle mahalle, sokak sokak profesyonel arkadaşlarımla çalışıyorum. Burada doğdum, büyüdüm. Hangi mahalleden ne kadar oy alacağımızı biliyorum. MHP’nin, 3-4 bandında, AK Parti’nin 13-26 arasında oy oranı var. Yeni bir yüzle heyecanla ciddi bir oy alacağımı düşünüyorum.

BELEDİYE SARAYINDA ADAY VE DELEGE BELİRLEYEN BAŞKAN OLMAYACAĞIM

Ben hiçbir şekilde örgütün işlerine  karışmayacağım. Ben  CHP’nin gençlik kollarından beri siyaset yapıyorum, 40 yaşındayım, CHP’nin koridorlarında büyüdüm. Elbet bize fikrimiz sorulur ama ben örgütü dizayn eden bir belediye başkanı olarak anılmak istemiyorum. Bunu doğru bulmuyorum. Halk bize hizmet edelim diye oy veriyor. Allah bana CHP’de ölmeyi nasip etsin ama ben CHP’nin belediye başkan adayı olduğumdan itibaren  rozetini çıkaran 80 bin kişiyi kucaklayan bir belediye başkanı  olacağım. AKP, MHP, HDP tüm yurttaşların belediye başkanı olacağım. Bir de bizim adamımız, benim ekibimden biri algısından uzaklaşmamız lazım. Hizmet üreten, nitelikli kadrolar yetiştirmek, benden sonra yetişeceklerin önünü açmak istiyorum. Ben ilçe örgütüne karışan, belediye saraylarında oturup aday belirleyen delege belirleyen bir belediye başkanı olmayacağım. Burada da söz veriyorum.

YERELDE SİYASETİ KURUMSALLAŞTIRABİLİRSENİZ GENELE KATKISI OLUR

Genele giden yol yerelden geçer. Ama sadece belediye ile değil STK’LAR, muhtarlar, üniversite, barolar,  kurumlar ile beraber ortak akılla bir yelpazeye yayarak yerelde güçlü olabilirsiniz. AK Partiyi kuran kadrolara bakın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan çıkan  kadrolarla ülkeyi yönetiyorlar. Yerel yönetimlerde siyaseti kurumsallaştırabilirseniz genele katkısı olur.

 
Bayraklı Aday Adayı CHP'li Polat'tan spor alanında 'sağlıklı' vaatler
 
Londra Adli Müşaviri görevden alındı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yavuz Uğur Özdemir 6 Aralık 2018 Perşembe 20:11

Balçova için yakışan aday, iyi bir tercih olacaktır

Yorumu oyla      0      0  
Elena 6 Aralık 2018 Perşembe 19:18

Kültür- Sanat kenti

Yorumu oyla      0      0  
Emre üstün 5 Aralık 2018 Çarşamba 12:51

Balçovaya Muharrem’ DAYANÇ yakışır.Genç yeni yüz.ulusal ve uluslar arası çok önemli projelere imza atmış bir başarılı siyasetçi.Gençlik kollarında yetişmiş partiyi bilen biri.harika olur.balçovaya heyacan gelir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı Aday Adayı CHP'li Polat'tan spor alanında 'sağlıklı' vaatler
CHP’den Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Polat, alanda adaymış gibi ...
CHP: Kadın temsili yürek sızlatıyor!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle ...
Bayraklı Aday Adayı CHP'li Sandal'dan STK mesaisi: Hedeflerini anlattı
CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Sandal, Tüm Bel-Sen, Disk ...
 
CHP'li Bakan 'o profesörü' sordu: Soruşturma var mı?
CHP İzmir Milletvekili Bakan, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ...
Ankara'ya Balkan çıkarması: Kılıçdaroğlu'ndan Büyükşehir'e o ismi talep ettiler
4 Balkan Federasyonu ve 27 Balkan Derneği’nin başkan ve yöneticileri bir ...
AK Partili Olgun: Seçmenin en büyük talebi...
Seçim kampanyasında gösterdiği performans ile göz dolduran AK Parti Torbalı ...
 
CHP'de İl Eski Başkan Vekili o ilçe için yola çıktı!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Üyesi, CHP eski İzmir İl Başkan ...
AK Parti İzmir'de seçim koordinasyonu o isme emanet!
AK Parti İzmir'de seçim sürecinde kritik rol üstlenecek SKM'nin başında ...
CHP'de Yücel'den o isimlerle seçim zirvesi!
CHP İzmir yerel seçim çalışmalarını tam gaz sürüyor. CHP İzmir İl Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri