POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
28 Haziran 2021 Pazartesi - 14:21

CHP'li Gruşçu AK Partili ve MHP'li seçmenlere seslendi

Yoksulluk ve işsizliğin her geçen gün arttığına vurgu yapan Gruşçu, AK Parti ve MHP seçmenine seslendi ve “Biliyoruz gidişattan siz de memnun değilsiniz. Gelin cevabı sandıkta birlikte verelim” dedi.

CHP li Gruşçu AK Partili ve MHP li seçmenlere seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanlığı ve İlçe Sosyal Hizmetler Komisyonu, “Konak’ta Biz Varız” konulu basın açıklaması yaptı. Konak Kemeraltı girişinde gerçekleştirilen açıklamaya; Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun yanı sıra Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Halime Yurteri ve çok sayıda partili katıldı. Yoksulluk ve işsizliğin her geçen gün arttığına vurgu yapılan açıklamada, iktidarın pandemi sürecinde sosyal devlet anlayışından uzak bir sınav verdiği vurgulandı. “CHP iktidara geldiğinde hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyecek” diyen Gruşçu, AK Parti ve MHP seçmenine seslendi ve “Biliyoruz gidişattan siz de memnun değilsiniz. Bu iktidar size de güven vermiyor. Gelin tefeciler için çalışan bu iktidara gereken cevabı sandıkta hep birlikte verelim” diye konuştu.

VİCDANINIZ RAHAT MI?
Yoksulluk ve işsizliğin her geçen gün arttığını belirten CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “Bu ülkede bir çocuğa ‘Hayalin nedir?’ diye sorulduğunda, ‘Hayalim fakirlik olmaması. Evde yiyeceğimizin olması’ diyorsa ve yalnızca bir çocuk dahi yatağa aç giriyorsa kimsenin ‘Nankörlük etmeyin’ deme lüksün yoktur. İktidar pandemi ve geçim sıkıntısıyla boğuşan yurttaşın taleplerini görmezden gelirken yoksulluk büyüyor. Ekonomik kriz karşısında alım gücü düşen yurttaşlar temel ihtiyaçlarını bile karşılayamazken, iktidar çareyi gerçekleri manipüle etmekte arıyor. Erdoğan, ‘Neymiş, millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun, siz de doyuruverin! Nankörlük parayla değil’ diye konuşurken, gelin biz tarihleri ve rakamları birlikte hatırlayalım. 2003 Nisan’ında 4 kişilik bir aile, günlük minimum 15,51 TL’ye sağlıklı beslenebilirken, bugün ancak 93,85 TL’ye beslenebiliyor. Yurttaşın bankalara olan borcu 2002’de 6,8 milyar lirayken bu yılki kredi borçlarının toplamı 872 milyar lira. Türkiye’de açlık sınırında 17 milyon yaşarken, 34 milyon yoksul vatandaşımız bulunuyor. Ey Erdoğan! Sen ekonomiyi batırdın, halka yardıma Cumhuriyet Halk Partisi ve belediyeleri koştu. O kadar gönlün fakir ki; sahip olduğun tek şey sarayların, paraların ve kibrin. Haberiniz var mı? Yandaş firmaların milyonluk borçlarını silerken Kübra bebek açlıktan yaşamını yitirdi. Somali’nin IMF borcu ödenirken, Tunus’a 40 milyar TL hibe ederken atanamayan genç öğretmen Mikail Cengiz çalıştığı inşaattan düşerek yaşamını yitirdi. Bu ülkede bir baba oğluna pantolon alamadığı için kendini astı. Meydanlarda işsizler kendilerini yaktı. Bunca insanımızın vebalini taşıdığınızı düşünüyor musunuz, yoksa vicdanınız hala rahat mı?” sözleriyle iktidarı hedef aldı.

AK PARTİ VE MHP’Lİ SEÇMENE SESLENDİ
CHP iktidara geldiğinde hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini söyleyen Gruşçu, “Buradan bilhassa AK Parti’ye ve MHP’ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum: Milyonlarca çocuğun feryadını, evinde aş kaynama hayaliyle yaşayan, açlık ve sefaletle boğuşan çocuklarımızı sizler de görüyorsunuz. Vicdan ve inanç sahibi insanlar olarak saraydan kibirle ‘Nankörlük etmeyin’ diyen bir iktidarı değiştirme zamanı gelmedi mi? Biliyoruz, gidişattan siz de memnun değilsiniz. Bu iktidar size de güven vermiyor. Gelin, tefeciler için çalışan bu iktidara gereken cevabı sandıkta hep birlikte verelim. Cumhuriyet Halk Partisi olarak güçlü devletimizin kaynaklarını 83 milyon insanımıza adaletle dağıtmaya söz veriyoruz. Türkiye’yi dışa bağımlı bir ülke konumuna getiren, üretmek yerine ekonomik değerlerini haraç mezat satan bu iktidarın bütün sattıklarını, milli değerlerimizi ve geleceğimizi birer birer geri alacağız. Söz veriyoruz. Biz tefeciler için değil halk için çalışacağız. Devletimize, milletimize, bayrağımıza zarar veren, yerli ve milli olmayan bu iktidarı tarihin tozlu raflarına kaldıracağız. Söz veriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadroları bunu yapmaya muktedirdir, yeterlidir. Aydınlık yarınlar yakındır” açıklamasında bulundu.

9 BİN 500 AİLEYE ULAŞTIK
İhtiyaç sahibi vatandaşlar için yapılan yardım çalışmalarından bahseden CHP Konak Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Halime Yurteri ise, “Ülkemizde her geçen gün giderek büyüyen bir yoksulluk var ve milyonlarca yurttaşımız sosyal yardım almaya muhtaç durumda. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün resmi rakamlara göre 2020 yılında 6 milyon 630 bin hane sosyal yardım almak durumunda kaldı. Biz de Konak İlçe Başkanlığı Sosyal Hizmetler Komisyonu olarak bugüne kadar sahada ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza el uzatmaya çalıştık. Bu çalışmalarımızda beyaz eşya, çeşitli ev eşyaları, gıda, çocuklarımıza bot ve mont, bayramlık kıyafet, defter, kitap, okul araç gereçleri, zor durumdaki ailelerimize market alışverişi kartları gibi çeşitli yardımlarla destek olduk. Bu yardımlarla beraber Konak’ta ihtiyaç sahibi toplam 9 bin 500 aileye ulaştık. Maalesef arkadaşlarımızla birlikte sahada hep içimizi acıtan manzaralarla karşılaştık. Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki bu yaptığımız çalışmalarla zor durumdaki yurttaşlarımıza kalıcı çözümler üretemedik. Ancak bir nebze de olsa kendilerine moral kaynağı olmaya özen gösterdik. Türkiye’de dört duvar içinde bir koltuğu, bir halısı, bir buzdolabı olmadan yaşamaya çalışan, işsiz ve sosyal güvencesi olmayıp temel gıda maddelerini almakta zorlanan, pazarlardan artık toplayan ve bu koşullarda yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımızı bu durumdan kurtarmak mevcut iktidarın görevidir” dedi.

GÜNE ZAMLARLA UYANIYORUZ
Alım gücünün günden güne düştüğüne işaret eden Yurteri, “Türkiye’de Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun açıkladığı rakamlara göre 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 3 bin 468 TL, yoksulluk sınırı ise 11 bin 925 TL’dir. Asgari ücretin 2 bin 825 lira olduğu ülkemizde, bu ekonomik kriz şartlarında milyonlarca insanımızın yardımlara ihtiyaç duyması, en temel yaşamsal ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanması elbette ki şaşırılacak bir durum değildir. Sokağa çıktığımızda görüyoruz ki pazardaki vatandaşımız, esnafımız, çiftçimiz, üreticimiz, işçi ve emekçimiz, emeklimiz yaşanan bu darboğazdan bıkmış durumda. Alım gücü günden güne düşüyor ve biz her yeni güne yeni zamlarla uyanıyoruz. Türkiye’de işsizlik rekor seviyelere ulaşmış durumda ve her dört gençten biri işsiz. Böyle bir Türkiye ikliminde büyümeden, gelişmeden söz etmek ise en hafif tabiriyle aymazlıktır. Sosyal adaletin olmadığı, refahın olmadığı, gelir dağılımlarında büyük uçurumların olduğu bir ülkede büyümeden nasıl söz edilebilir ki? Pandemi döneminde de sosyal devlet anlayışından uzak kötü bir sınav vererek vatandaşımıza gerekli destekleri hiçbir şekilde sağlamayan şahsım hükümeti, CHP’li belediyelerimizin halka hizmet götürmesini de engellemeye çalıştı. Bu millet bunları unutmayacaktır. Bizler demokrasiye inanan, adalete inanan insanlar ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri olarak ivedilikle yapılması gereken seçimi kazanıp hep birlikte adil bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
İzmir GastroShow’da vitrine çıktı: Soyer'den dirençli turizm vurgusu!
 
'Olacak O Kadar'dan bir yıldız daha kaydı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili gençlerden Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu
AK Parti İzmir Gençlik Kolları üyeleri, 'Katarlı gençler sınavsız tıp ...
AK Partili Çankırı'dan Büyükşehir'e salvo!
AK Partili Çankırı, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki ziyaretinde, vatandaşların ...
CHP'li Sındır: En güzel miras üreten Türkiye
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Tire İlçe Başkanlığının ...
 
AK Partili Kırkpınar'dan 2 ilçede 'fırtına' mesaisi
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, yağış ve fırtınadan etkilenen ...
CHP İzmir'de gündem o 2 ilçe: Sandık öncesi son durum!
CHP İzmir İl Yönetimi, geçici başkan ve yönetimin görevde olduğunu Menemen ...
MHP İzmir'de istişare zirvesi: Başkan ve vekiller ne mesaj verdi?
MHP İzmir, Torbalı’da tertip edilen istişare toplantısında bir araya geldi. ...
 
İYİ Partili Çıray sordu: 5 hastane yabancılara mı satıldı?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Başdanışmanı İzmir Milletvekili ...
AK Parti'de 'mahalle başkanları' toplantısı: Sürekli ve vekiller ne mesaj verdi?
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığının metropol ilçeler için düzenlediği, ...
AK Partili eski başkanın oğlu DEVA'yı seçti: "Erdoğan'ı da çok seviyor ayrıca Babacan hayranlığı var!"
Ödemiş Belediyesi eski Başkanı ve 2019 yerel seçimlerde AK Parti adayı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri