POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
23 Ekim 2018 Salı - 09:51

CHP'li Gürbüz Foça için hedeflerini ve yol haritasını anlattı: Her seçmenden oy alırım!

CHP Foça Belediye Başkanlığı Aday Adayı Fatih Gürbüz, adaylığı, projeleri ve seçim sürecinde izleyeceği yol haritası hakkında Gerçekİzmir’e önemli açıklamalarda bulundu. Gürbüz, “Burada yaşadığımız ve halkımızla sürekli iç içe olduğumuz için sorunlara ve taleplere hakimiz. Aday olursam tüm seçmenlerden de oy alabileceğimi düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Tüm ümidim gençliktedir” sözünden yola çıkarak bu göreve talip olduk" dedi. 

CHP li Gürbüz Foça için hedeflerini ve yol haritasını anlattı: Her seçmenden oy alırım!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Aktif siyasete, doğup büyüdüğü yer olan Foça’da CHP Gençlik Kolları ile başlayan Fatih Gürbüz 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP Foça Belediye Başkan Adaylığı için yola çıktı.

2019 için yaklaşık 4 buçuk yıldır saha çalışması yaptığını belirten Gürbüz, Foça için iyi bir ekiple, ilçeyi yeniden ayağa kaldırmak için hazır olduğunu söyledi. Uzun yıllardır Foça’da işletmecilik yapan evli ve bir çocuk babası olan Gürbüz, adaylığını, projelerini, süreçte izleyeceği yol haritasını ve vaat ettiği başkanlık profilini Gerçekİzmir’e anlattı. 



Neden aday adayı oldunuz ?
2014 yerel seçimlerinden sonra bu hedef için 4 buçuk yıldır çalışmalarımı yapıyorum. Bu bir bayrak yarışı, CHP’de daha fazla şeyler yapabileceğimi düşünüyorum. İnsanların talebi doğrultusunda bu kararı aldım. Foça’nı tanıyan, dokusunu bilen biri olduğum için insanların “sen olmalısın” dediği için bu yola çıktım. Yeni bir enerji ve heyecan için, Foça için aday adayıyım.

Foça’nın mevcut sorunları neler? Foça’yı nasıl bir noktaya taşımayı hedefliyorsunuz? 

Foça için yapılan güzel işler olduğu gibi eksik kalan işler de oldu. Enerjimizle, gençliğimizle, ekibimizle yarım kalan projeleri ve kendi projelerimizi tamamlamak için bu göreve talibiz. Foça için 35 kişilik bir ekibimiz var. Foça için hep birlikte diye yola çıktık. Bu ekip içinde; savcısından, işletmecisine, belediye personelinden tutun arkeoloğa, emekli komutanlara, avukatına kadar, uzun yıllardır Foça’da yaşayan ve işi bilen kişiler var. Kentin dinamikleri ile sürekli sorarak, öğrenerek bu işe başladık. Sorunları bildiğimiz için çözümlerini gerçekleştireceğimizi düşünüyorum.  Burada yaşadığımız ve halkımızla sürekli iç içe olduğumuz için sorunlara ve taleplere hakimiz. Çözüm odaklı projeler için buradayız. Foça’nın sorunlarını çözmek için, Foça’ya  katkı koymak için üzerime düşen neyse yapacağım.



Genel merkez adayların belirlenmesi noktasında önseçim, anket çalışması, eğilim yoklaması gibi yöntemler uygulanacağını açıkladı. Sizce Foça’da aday belirleme sürecinde hangi yöntem uygulanmalı?

Eğilim yoklaması, anket çalışması, önseçim, bunların hepsine katılırım. Genel merkezimizin bu yönde sağlıklı bir çalışma yürüteceğini düşünüyorum. Adayları mutlaka tanıyorlardır, kimin partiye nasıl katkı koyacağını biliyorlardır. Sonuçta çok iyi bir il ekibimiz var, ince eleyip sık dokuyorlar. Çünkü ilçelerde 30 da 30 yapmayı hedefliyoruz. Bu noktada da en yüksek oyu alabilecek adaylarla yola çıkmak gerekiyor. Biz doğru bir aday belirlersek, burada başka siyasi partilerin ittifak yapması durumunda da sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Küçük yerlerde adaylık noktasında biraz kişiye önem veriliyor. Burası çok farklı kültürde, hürriyete ve demokrasiye düşkün insanların yaşadığı bir yer. Burada kolay seçim diye bir şey yok. İnsanların sizi tanıması, inanması lazım, insanlara dokunmanız lazım. 

Foça’da 2009 ve 2014 yerel seçim tablosunda baktığımızda CHP, Foça’da yüzde 60’dan yüzde 42 oranına bir oy düşüşü yaşadı. Eğer siz aday gösterilirsiniz bu tabloda nasıl bir değişiklik olur?

Burada dik bir siyaset anlayışı yok. Her gün yüz yüze baktığınız insanlara, hangi partili diye bakmıyorsunuz. Aday olduğunda da bu kişilere taraflı bakmadığın için geri dönüşleri samimiyetle oluyor. Ben aday olursam tüm seçmenlerden de oy alabileceğimi düşünüyorum. Bizimle gönül bağı olan insanlardan rahatlıkla oy alabileceğime inanıyorum. Bu bir bayrak yarışıdır, insanlar artık yeni yüzler, enerjik bir gençlik, yeni bir ekip istiyor. Ben de bunu sağlayabileceğimi düşünüyorum. O yüzden aday gösterilecek kişinin profili çok önemli Ayrıca aday olan ismin diğer aday adaylarını da yanına çekmesi çok önemli.  Aday gösterilirsem, 24 Haziran da aldığımız oy oranının biraz daha üstünde oy alacağımı düşünüyorum. Sonuçta seçildiğim zaman sadece CHP’nin belediye başkanı olmayacağım, burada 30 bin kişi yaşıyor.



2014 yerel seçimlerinde yaşanan en büyük sıkıntılardan biri de parti içi anlaşmazlıklar oldu. Bu nedenle bazı ilçeler kaybedildi bazılarında da partinin oy oranlarında düşüş yaşandı. Siz bir aday adayı olarak süreçte küskünlük yaşanmaması için nasıl bir tavır izleyeceksiniz?

Öncelikle aynı gemideyiz kimse kimseye tavır almamalı. İkinci olarak da bu parti içi bir yarış, burada önemli olan aday çıkan ismin diğer aday adayları ile uyumlu bir şekilde çalışabilmesi. Projeleri neler, öngörüsü nasıl, partiye fayda sağlayacak mı, sokakta karşılığı var mı? Bunlar çok önemli. Eğer aday adayları birlik ve beraberlik içinde olursa birbiri hakkında olumsuz söylemlerde bulunmazsa bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Hedefimiz CHP’nin seçim kazanmasıysa zaten aklıselim olan hiç kimse birbiri hakkında konuşmaz. Ben bütün aday adaylarını toparlayabileceğimi düşünüyorum. Baktığımda aday olan arkadaşlarımızın hepsiyle bir şekilde yollarımız birleşmiş. O yüzden aday gösterilirsem bir sıkıntı yaşanmayacağını ve hepsinin katkı koyacağını düşünüyorum.



Şuan 36 yaşındasınız. Seçilirseniz genç olmanız, sizce avantaj mı dezavantaj mı olur?

Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Tüm ümidim gençliktedir” sözünden yola çıkarak bu göreve talip olduk. Bence avantaj, enerjimiz var bir dinamizm var. Bize yol gösterecek büyüklerimiz var. Biz de enerjimizle kendi hazırladığımız projelerle onların vereceği tavsiyelerle güzel işler yapacağız diye düşünüyorum.

Nasıl bir belediye başkanı profili vaat ediyorsunuz?

Katılımcı bir belediyecilik anlayışı olacak. Belediye başkanlığı sadece yönetmek değil aynı zamanda birlikte hareket etmek demektir. Şeffaf olacağız, ayrışma yapmayacağız,  hep birlikte hareket edeceğiz. Belediye personelleri arasında ayrım yapmayan, sendikal haklarını koruyan bir belediye olacağız. Sivil toplum örgütleriyle birlikte ortak akılla işler yapacağız, ilçeye fayda sağlayacak, yapılabilecek her projeyi değerlendireceğiz. Ulaşılabilir, halkın içinde olacak,  dokunan, sorunları yerinde tespit eden bir belediye başkanı olacağım. Bu göreve talipseniz bu sorumlulukları almak zorundasınız. Ben Foça için kendi ömrümden zaman ayırmaya hazırım. 



Foça için projeleriniz neler?

Foça’da yapılan birkaç iş var. Bunlar; balıkçılık, tarım, turizm var. Bir de kadınlarımız var. Bana göre CHP’nin en büyük gücü kadınlardır. Öncelikle kadın kooperatifi kuracağız, kadınlarımızın evde yaptıkları ürünler için sergiler, eğitim kursları, … Onların ekonomilerine katkı sağlamaları için belli başlı yerlerde pazarlar yapacağız. Bazı beldelerimize yeterli katkıyı koyamadık ancak kadınlarımız bir şeyler yapmak, ekonomilerine katkı sağlamak istiyor. Kadınlarımız için aşevi projemiz var. Bu projeyle belediye personelimiz hem ev yemeği yiyecek hem de kadınlarımızın bütçesine katkı da bulunmuş olacağız. Başka bir projemiz; bazı beldelerimize kreşler… Kadınlarımız dinlenmek istediklerinde ya da işleri olduklarında çocuklarını bırakabilecekleri kreşler istiyor. En büyük sıkıntılarımızdan biri istihdam, bunun alakalı da belediyemizin gençlerimizi istihdam edebileceği çok alan var. Gençlerimiz için bir arada zaman geçirebileceği bir toplanma merkezi yapmayı düşünüyoruz. Bununla birlikte gençlerimizin Foça’da kalması, dışarıya gitmemesi için birçok alanda yapacağımız projeler var. Yap-işlet-devret modeliyle hem belediyemize katkı sağlayabilir hem de gençlerimize istihdam yaratabiliriz. Kadınlarımız ve gençlerimiz bizim olmazsa olmazımız. Bunun dışında, Foça’mızın tarihi dokusundan bahsediyoruz ama bir müzemiz yok. Benim yapmak istediğim en önemli şeylerden biri müzemizin olması. Foça bir sit alanı, bu yüzden büyüme durumu yok. Ama çok fazla göç alıyor, yerli halk da dahil bunun sıkıntılarını yaşıyor. Bu nedenle imar planında, alt ve üst yapılanmada düzenleme yapılması gerekiyor. Dalış ve doğa sporları merkezi buraya can katar. Foça, küçük maliyetlerle iyi gelirler elde edilebilecek bir yer. Foça’nın doğal güzelliği çok fazla, bunun üzerine konulacak ufak rötuşlarla çok iyi sonuçlar alınabilir. Kış turizmine destek olmak, hareketlendirmek gerekiyor buna da teşvik açmak gerekiyor. Foça’nın yılın 10 ayında hareketli olması için yapacağımız projeler var. Sokak hayvanlarımızın için hem onların daha rahat yaşayabilecekleri, hem de insanlar için istihdam yaratacak bir rehabilitasyon merkezi projemiz var. Hayvanlarımızın hem doğal ortamında özgürce yaşaması hem de çocuklarımızın hafta sonları gidip görmeleri hayvanlarla iç içe olmaları için yaban hayatı koruma projemiz var. Bu projeyi hayata geçirebilirsek örnek olacağını düşünüyorum. Balıkçılarımız için bir kooperatif, entegre tesisi kurmak istiyoruz, bunun için de hibe alabileceğimizi düşünüyorum. Bana göre Ege’nin en iyi balığı Foça’dan çıkıyor, Foça balığını bir marka haline getirmemiz lazım. Bunun da Foça’ya büyük katkısı olacağını düşünüyorum, aynı zamanda bu şekilde istihdam da yaratmış olacağız. Mesela Gerenköy’de çok verimli topraklarımız var. Oraya bir domates kurutma tesisi yapmayı düşünüyoruz. Bunu başarabilirsek, Gerenköylü çiftçilerimiz çok rahatlayacak. İnsanlar ekmekten, biçmekten korkmayacak.  Yeni Foça’da yeni bir yat limanı yapılıyor, oradaki esnafımıza katkı koymak için oraya gelen gemilerle giderlerini Yeni Foça’dan karşılaması için iş birliği yapmayı hedefliyoruz. En büyük isteklerimizden biri de, Foça-Midilli feribot hattında karşılıklı görüşmelerle, anlaşmalar yapılarak tekrar aradaki bağlantıyı kurmak. Foça denilince akla marka bir kent getirmek istiyoruz. Bunu hem yurt içinde hem yurt dışında sağlamak için elimizden geleni yapacağız.

 
Okullarında yerel tohum dikecekler!
 
Bayraklı Belediyesi'nde ayaklı kütüphane!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muharrem İnce: İstanbul için 'varım' ama...
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, yerel seçimlerde İstanbul ...
Kalın: Ortada yanlış anlaşılma ya da çarpıtma var
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Erdoğan ve Bahçeli'nin açıklamaları üzerinden ...
Akar'dan Kıbrıs mesajı: İzin vermeyiz!
Milli Savunma Bakanı Akar, "Kıbrıs'ta, Ege'de ve Doğu Akdeniz'de, Türkiye'ye ...
 
Kılıçdaroğlu İzmir'de fener alayına katılacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıl ...
AK Parti'den Bahçeli'nin sözlerine yanıt
MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarına yanıt veren AK Parti Sözcüsü Ömer ...
Şengül'den teşkilata 'CHP' uyarısı: Bizim siyasi anlayışımıza yakışmaz!
Şengül, “CHP’nin kendi içindeki çekişme bizi ilgilendirmez. Hiçbir partilimiz ...
 
Erdoğan: CHP'yi bundan kurtarmamız lazım!
AK Parti Kadın Kolları Eğitim Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
MHP Lideri Bahçeli'den flaş 'af' mesajları!
Af tartışmalarıyla ilgili açıklama yapan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Partimizi ...
Kılıçdaroğlu: 750 milyar rakamı gerçekçi değildir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "38 yaşında emeklilik zaten olmaz. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri