POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
İsrail Gazze'de yine sivilleri vurdu!
İsrail Gazze'de yine sivilleri vurdu!
19 Kasım 2018 Pazartesi - 13:41

CHP'li İduğ 'Bornova vizyonu'nu anlattı: Daha iyi yöneten olmak istiyoruz

Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programına konuk olan Bornova Belediye Başkan Aday Adayı İduğ, her yere talip olan biri olmadığını, belediyeciliğe odaklandığını, doğduğu ilçe olan Bornova’ya hizmet etmek istediğini söyledi. “Gerek projelerde gerek yönetim anlayışında daha iyi yöneten olmak istiyoruz” diyen İduğ, ilçede yapmak istedikleri belediyeciliği ve projeleri paylaştı.

CHP li İduğ  Bornova vizyonu nu anlattı: Daha iyi yöneten olmak istiyoruz

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova Belediye Başkan Aday Adayı, iş adamı Mustafa İduğ, Gerçekizmir’de gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

İduğ’un programda konuşmasında öne çıkan satır başları şöyle:

BÜTÇEYİ YÖNETMEK İÇİN ÖNCE HAYAL ETMEK GEREK
Ekonomide önümüzdeki dönemde belki yerel seçimlere kadar hızlı gitmez ama seçimlerden sonra kırılma olur. Büyümenin olmadığı ortamda istihdam ciddi anlamda etkileneceğini öngörüyorum. Bu açıdan işadamlarının nakit akış tablolarını iyi okumaları gerek. Borçlanmaya dikkat etmeleri gerek. Belediyecilik anlamında ticaretle belediyecilik yönetim ve bütçeleri  farklı ama yatırım planlamaları ve bütçeyle doğru orantılı projelerin hayata geçirilmesi önem arz ediyor. Bu konuda yetkin kişilerin başkan adaylığı bence önemli. Bornova Belediyesi için 300 milyon gibi bir bütçeden bahsediliyor. Bu bütçeleri yönetmek için önce hayal etmek sonra yönetmek önemli...

HER YERE ADAY OLAN BİRİ OLMADIM
İcraatçı bir adamım. İcraatın içinde oldum. Ben Bornovalıyım. Bornova’da büyüdüm. Ekmeğimi orada kazandım. Ekibim, arkadaşlarım orada. Bornova’ya hizmet etmek benim için önemli. Buraya odaklandım. Her yere aday olan bir siyasetçi olmak istemedim. Elime fırsatlar geçti ancak insanın 1 hedefi olur 10 hedefi olmaz. Benim hedefim Bornova’da yerel de hizmet etmek.

ANA ÇIKIŞIMIZ BÜYÜTME
İş dünyası ve akademik camianın siyasete girmesi lazım. Belediye ve ülke yönetimlerinde görev almaları şart. Bunun dışında kalırlarsa ülke gelişmez. Bizim de ana çıkışımız büyüme, büyütme üzerine. Eğitim ve iş insanlarının birlikte hareket etmesiyle büyüteceğiz. Başka şekilde olması mümkün değil.

ÖRGÜT BU İŞİN KALBİ
Bornova ilçe örgütünün ve partililerin büyük desteği ile karşılaştım. Örgütü çok önemsiyorum. Örgüt bu işin kalbi. Kanı pompalayan kalp. Bana yaklaşımları ve geçmişteki bilinirlik birleşince güzel bir sinerji ortaya çıktı. Örgüt olmazsa bu iş olmaz. Onlarsız hiçbir şekilde proje ve program yapılmaması gerek.

DAHA İYİ YÖNETEN OLMAK İSTİYORUZ
Gerek projelerde gerek yönetim anlayışında daha iyi yöneten olmak istiyoruz. Birinci ana hedefimiz bu. Örgütle ilişkisini arttıran iletişim içinde olan  birleştirici bir belediye yönetimi hayal ediyoruz.

İYİ BİR EKİBİMİZ VAR
Görev yapan belediye başkanlarımız hepsi belli alanlarda başarı elde etti.  Hepsini kutluyorum. Aday adayları var. Hepsi çok değerli. Doğru ekip kurarak, olması gerekenleri tespit ederek yol haritamızı belirleyeceğiz. Çok iyi iş adamları ve akademisyenlerden oluşan ekibimiz var. Daha iyi yönetmek üzere hareket ediyoruz, verimlilik üzerine, etkili bir belediyecilik öngörüyoruz. Beklemeye tahammülümüz yok. Bir an önce başlayan ve devam eden projelerimiz olacak.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ
Bornova bir üniversite kenti. 100 bin öğrenci ve 10 bin öğretim üyesi var. İstihdam sorunu var. Bu doğrultuda gençlik merkezlerinin geliştirilmesi genişletilmesi gerek. Kolları buradan sıvacağız. Bornova’ya şehir dışından gelecek öğrencinin barınma yeme içme ve belli süre ihtiyaçlarını karşılayacak projeler önceliğimiz. İş insanıyım...Üniversitedeki akademisyenlerden iş dünyasının çok büyük düzeyde faydalanmadığını düşünüyorum. Üniversite sanayi işbirliği oluşturmak istiyoruz. Profesörlerin tozlu raflardaki projelerinin artık masa üstüne çıkması lazım. Ben  onları buluşturacağım. Ben hem akademisyenim hem iş insanıyım. Her iki tarafı da biliyorum. Bu buluşmayı sağlamak önemli bir proje olacak.

HALKA DOKUNMAK ÖNEMLİ
2009-2014 meclis üyeliği dönemimde Kamil Okyay Sındır’la görev yaptım. Halka dokunmak önemli. İnsanlar önemsenmek istiyor. İnsanlar karşısında dinleyen bir başkanın olmasını istiyor. Karşınızdakini dinlerseniz sorunları anlar paylaşırsınız ve sorunlar küçülür. Dokunmak gerek. Bornova’da bunu tek başınıza yapamazsınız mahalle temsilcileri muhtarlar ve STK’lar...Elimden geldiğince bunu yapmaya çalışacağım.

YERELDEKİ BAŞARI GENELE TAŞINIR
Biz yerelde başarıyı sağlarsak genele taşıma şansızımız yüksek. Şuan ki iktidarın yaptığı buydu. Biz bunu yapabilecek ekiplere sahibiz. İnsanlara yerel yönetimlerdeki hizmeti hissettireceksiniz ki bu genele taşınsın. Bunu başarmak için geliyoruz.

RAKİP DEĞİLİZ
Aday adaylarıyla rakip değiliz. Dostlarımız partililerimiz onlar. Kişisel bakmamak gerek. Belediyeye başarı getirecek kişinin aday olması orada olması bizi mutlu etmesi gerek.

TÜM YÖNETEMLERE HAZIRIM
Örgütün tercihi önseçim. Örgtüle birlikte hareket eden biri olarak önseçim isterim Zaman yeterli olursa en doğru yöntem önseçim. Süreç kısa gibi duruyor. Atamalar olabilir. Mülakatlar olacaktır. Ben hepsini hazırım.

ADAYLAR OY ARTTIRACAK İSİMLER OLMALI
CHP’nin şuanda ihtiyacı olan Türkiye’de kendi oyları dışında oy getirecek adayları aday göstermesidir. Yerel seçimlerde parti önemli ama aday da oy artıracak biri olmalı. Tabi ki CHP’nin adayları sadece oy arttıracak değil belediyeyi de seçildiğinde iyi bir şekilde yönetecek isimler olmalı.

YÜZDE 55-60
İş insanlarının diyalogları her partide görev alanlarla oluyor. Her adayın kendine göre bir ilişkisi var. İş insanı olarak iş yapmadığım insan yok. Hangi alana giderseniz tanıdığım insanlar var. Orada partinin dışında aday oy verebilecek bir yapı var. Akademik camiaya geldiğimizde üniversitede hocalık yaptım. Oradaki insanların oylarına talibim. STK’larda 13 yıldır hizmet ediyorum. Ege Otomotiv Derneği’nde 4 dönem başkanlık yaptım. Önemli bir sektör... Bu sektördeki insanlar bizleri tanıyor. CHP’ye Mustafa İduğ’la birlikte oy atacak insanlar...Bizi yüzde 55’lere yüzde 60’lara taşıyabilir.

 
Ünlülerin astroloğu trafik kazası kurbanı
 
Almanya'dan 'Kaşıkçı' yaptırımı: 18 Suudi'ye yasak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP kampa giriyor: Başkan Şahin 'Lider'e rapor sunacak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin il başkanları ve MHP’li belediye ...
CHP İzmir'in 'rekortmen il başkanı' yanıtladı: 30'da 30 mümkün mü?
CHP İzmir’de adayların kimler olacağı merakla beklenirken, Genel Başkan ...
CHP’li Gümrükçü’den ‘Youtube’ hamlesi!
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Utku Gümrükçü, kişisel Youtube kanalını ...
 
CHP'li Sandal'dan Bayraklı için marka kent sözü ve sandık iddiası: AKP'nin 1.5 katı...
Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı CHP'li Sandal, “AKP’nin aldığı oyun ...
Şengül'den CHP'ye: Sarıldıkları 4 argüman var, bunlarla prim yapmaya çalışıyorlar!
?Yerel seçim öncesinde İzmir’e ihtiyacı olduğu projeleri kazandırmak için ...
Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelecek: Masada ittifak!
31 Mart yerel seçimleri öncesi AK Parti ile MHP arasında ilk temas gerçekleşiyor. ...
 
CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi yerel seçimde işbirliği stratejisi peşinde
CHP'nin yaptığı İYİ Parti görüşmesi ve yapmayı planladığı Saadet Partisi ...
DSP partilerin küskünlerine kapıyı kapattı!
DSP İzmir İl Başkanlığı tarafından DSP’nin 33'üncü kuruluş yıl dönümünde ...
Narlıdere Belediye Başkan Aday Adayı Kılıç'tan pazaryeri mesaisi
Narlıdere Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Kılıç, ilçenin en büyük halk ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri