POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
17 Kasım 2018 Cumartesi - 09:07

CHP'li İnal'dan Bornova mesajları...Parola: Huzur ve refah!

CHP Bornova Belediye Başkanlığı Aday Adayı Ethem İnal, vizyonunu, projelerini, yönetim anlayışını Gerçekİzmir’e anlattı. İnal, “Vatandaşımızın derdiyle dertlenmek, huzur ve refahını arttırabilmek en büyük mottom.. Bornova için kafa yoran herkesin ulaşabileceği bir belediye başkanı olacağım. Bu sokaklarda yaşayan her insan, her canlı için , Bornova için, hangi çözümleri üretmemiz gerekiyorsa elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

CHP li İnal dan Bornova mesajları...Parola: Huzur ve refah!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- CHP’de yerel seçim hareketliliği  devam ederken, partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de aday adayları da bir bir projelerini ve vizyonlarını açıklıyor. Partinin metropol cephesinde önemli yer tutan Bornova’yı yola çıkan isimlerden biri de Bornova Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkanvekili Ethem İnal…

SİYASETE ÜNİVERSİTE YILLARINDA BAŞLADIM

Bornova’nın köklü ailelerinden gelen İnal, 1986 Bornova doğumlu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Bornova’da tamamlayan İnal, Celal Bayar Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümünden mezun olduktan sonra yerel siyasete ilgisinden dolayı açık öğretim fakültesinde yerel yönetimler bölümünü okudu.    Siyasete üniversite yıllarında başladığını belirten İnal, “Cumhuriyet Halk Partisi bana her şeyi verdi. Ailem zaten CHP’nin hep içindeydi. Ben bu partinin içinde üniversite bitirdim, askerliğimi yaptım, evlendim, çocuk sahibi oldum. Öğrencilik yıllarımı hep aktivist olarak geçirdim.Ancak aktif siyaset hayatım 2005 yılına dayanır.Bornova, CHP içinde siyasetin en büyük okullarından biridir.  Dolayısıyla Bornova’da siyaset yapmak çok değerlidir” dedi.

HANGİ GÖREVLERDE YER ALDI?

İnal, aktif siyasi hayatını şöyle anlattı : “Genç yaşlarda mahalle çalışma gruplarının içinde bulundum, ardından ilçe kongre delegeliği, il delegeliği ve gençlik kolları yönetiminin aktif olarak içinde oldum. Genelde işin mutfağındaydım. Gençlik kollarındayken meclis üyesi aday adayı oldum. O dönemde partimiz Bornova’da6-7bin kişinin katılımıyla eğilim yoklaması yaptı ve 80 arkadaşımızın içinde beşinci oldum.  Ardından belediye meclisi komisyonlarında görev alarak belediyeciliği aktif olarak öğrenmeye başladım. Belediye meclisindeki ilk olarak kültür-turizm ve çevre-sağlık komisyonunda görev aldım.  Bir yıllık bir aradan sonra 2016 yılında denetim komisyonunda görev aldım, belediyenin işleyişini anlamak adına benim için oldukça faydalı bir komisyon oldu. Ardından 2016-2017 yılları arasında Kent yenileme komisyonu ve plan-bütçe komisyondaydım, burada da bütçeleme konusunda ciddi tecrübelerim oldu. 2017-2018’de Kadın erkek eşitliği, sosyal hizmetler ve esnaf komisyonunda görev aldım.2018-2019 hukuk komisyonu vehalen başkanlığını yaptığım belediye taşınmazlarının değerlendirilmesi komisyonunda bulunuyorum. Son 2 yıldır da grup başkanvekilliği görevini sürdürmekteyim.”

SİYASETE BELEDİYE BAŞKANI OLMA HAYALİ  İLE BAŞLAMADIM

Aday adayı olmaya nasıl karar verdiğini anlatan İnal, mücadelenin içinde olmayı sevdiğini söyleyerek “Siyasete belediye başkanı olma hayaliyle başlamadım. Ben siyasete, siyasi mücadelenin içinde olmak, nefer olmak, ülkeye faydalı olmak için başladım. Bornova’yı yönetmeye talip olurken de ilçemizin birçok semtinden, hem vatandaştan, hem partilimizden çok ciddi destek alarak yola çıktım. Vatandaşımızın derdiyle dertlenmek, huzur ve refahını arttırabilmek en büyük mottom.  ” ifadelerini kullandı.

BORNOVA, İZMİR’İN TÜRKİYE’YE AÇILAN KAPISI

İnal, Bornova için projelerini anlattı : “İhtiyaçlar sonsuz, bütçeler sınırlı… Bunu çok iyi bir şekilde biliyorum.  Kolay kolay söz vermem, verdiğim sözü de muhakkak yaparım. Bence vatandaş siyasetçiden istemeli, diyalog kurmalı ve aldığı cevabın da sonuna kadar takipçisi olmalı… diyen İnal şöyle konuştu :

“Projeler önce hayallerden çıkar. Ama hayallerimizin yarattığı projeler olduğu gibi ihtiyaçların da yarattığı projeler var. Bornova iki tane üniversiteyi içinde barındıran, nüfusu yoğun ve ciddi bir yüz ölçümü olan bir ilçe. Bornova, adeta İzmir’in Türkiye’ye açılan bir kapısı… Biz bir anlayış üzerine aday adayı olduk. Beş yıl boyunca belediye meclisinde edindiğimiz tespitlerle yola çıktık. Bornova’daki yeşil alanları ve ailelerin sosyalleşebileceği alanları artırmak istiyorum. Üniversitemizin arkasında kalan Mevlana-Doğanlar-Naldöken bölgemizin daha canlandırılması gerektiğini düşünüyorum. Orada potansiyel bir öğrenci nüfusu var, bu bölgeye bir gençlik merkezi yaparak hem ekonomik değerini arttırabilir hem de öğrencilerimizin vakit geçireceği alanlar yaratabiliriz. ”

KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMSİYORUZ

Projeler kapsamında özellikle kadın istihdamını önemsediğini vurgulayan İnal, “Kadınlarımız için güzel projelerimiz, eğitim kurslarımız var ancak bunların sayısının artmasını,  daha az yatırım görmüş mahallelerimizde yatırıma ağırlık vererek istihdamı arttırmak ve bölge kreşleri kurmak istiyorum. Günümüzün ekonomik koşullarında kadınlarımız çocuklarına bakmak için ya istihdama katılamıyor ya da kazanımının çoğunu kreşe verdiği için ekonomik bütçesine yeterli katkıyı sağlayamayabiliyor. Bu noktada kreş önemli bir yer tutuyor, her bölgeye en az 6 kreş yapmak istiyorum. Kadınlarımızı spor mekanizmasının içinde tutmak istiyoruz. Kadın kooperatiflerimizin etkinliğini büyütmeyi hedefliyoruz” dedi.

ENERJİ VE OTOMASYON

Enerji ve otomasyona yönelik de projelerini olduğunu belirten İnal, “ Yarattığımız yeşil alanlar ve parklarımızda çocuklarımız için kamera sistemi, otomasyon sulama sistemi ve kendi elektriğini kendi üreten parklar için projeler tasarladık. Enerji eylem planının güncellenmesi ve  devreye sokulması noktasında yeşil alanların arttırılarak, Bornova’nın en azından kendi kurumsal binalarındaki enerjinin kendi üretebileceği, yenilenebilir enerji kaynaklarından olmasını çok önemsiyorum. En büyük vizyon projelerimden  biri bu karbon ayak izimizi küçültmek… Aldığımız nefesin kalitesini artırabilecek bir proje… Avrupa Birliği ve İzmir Kalkınma Ajansı fonlarından güneş tarlaları kurabilme imkanımız var. ” dedi.

HİZMET BİNASI PPOJESİNİ HIZLANDIRACAĞIZ

Belediyede uzun süredir çalışması yapılan ancak henüz gerçekleşmemiş olan “Hizmet Binası” projesini başkan olduğu takdirde hızlandıracağını belirten İnal, “ Şuan mevcut stadyumumuzun yakınlarında bir antreman ve müsabaka sahası yaratıp, o alanda jimnastik salonu yaparak hem sporu daha çok canlandırmak hem de o alanın önünde yaratılacak meydanın alt katına zemine inebildiğimiz seviyede bir otopark yaparak o bölgedeki otopark sorununu çözmek istiyoruz” diye konuştu.

GENÇLERİMİZ İÇİN SPOR VE SOSYAL ALANLARI ARTTIRACAĞIZ

En büyük ideallerinden birinin sosyal belediyecilik ile gençleri sosyal demokrat anlayışla birleştirmeye devam etmek olduğunu belirten İnal, “Ben gençlere dokunabilmenin en iyi yolunun, olan gençlik merkezlerimizi çoğaltarak alternatif bölgelere yaymak ve spor olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizin spor yapabileceği mecraları ve sosyal alanları arttırabilmek en büyük hedeflerimizden biri… Devam eden mevcut festivallerimizin kapsamını daha da genişleterek gençleri ve üniversiteyi de buna entegre etmeyi hedefliyoruz. Bunun yanı sıra engelsiz kent olma ilgili eksikliklerimiz varsa bunların ivedi bir şekilde giderilmesi, zaten uygulanan ama daha da yüksek seviyeye gelmesi için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

LEVANTEN MÜZESİ

Mevcut projeleri devam ettireceklerini ve devam eden projeleri de tamamlayacaklarını belirten İnal, bunların yanı sıra yeni projelerle kenti daha iyi bir noktaya taşımayı hedeflediklerini söyledi. Kültürel projeler kapsamında tasarladıkları “Levanten Müzesi” projesinden bahseden İnal, “Bornova’nın 8 bin 500 yıllık tarihi olan bir yer. Aynı zamanda Cumhuriyet öncesinde de bir Levanten şehriydi…Ben, Bornova’da bir Levanten müzesi oluşturmak istiyorum. Öte yandan Bornova’da tarihi köylerimizvar, köylerimizin ve yeşilin dokusunu bozmadan katma değerini artırabilecek projelerimiz var” dedi.

YERELDEKİ OYUMUZU GENELE YAYMAK İSTİYORUZ

Bornova’nın sivil toplum kuruluşları noktasında zengin bir kent olduğunu ifade eden İnal, “Bornova’daki sivil toplum kuruluşlarımızın çokluğu kültür bakımından ne kadar zengin olduğumuzu yansıtıyor.  Bu katılımcı ve çoğulcu anlayışı halkımızla birleştirmek en büyük isteklerimizden biri ve bunu tek başına yapamazsın. Bu noktada tüm sivil toplum kuruluşlarımız çok önemli bir yer tutuyor, başkan olduğumda tüm sivil toplum kuruluşlarımız ile senenin belirli zamanlarında toplanacağım.  Var olan kent konseylerimizi de kuvvetlendirmeden yanayım. Biz yereldeki oyumuzu genele yaymak istiyoruz.  Genel iktidar yerelden gelir lafı benim için bir slogan değil bir şiar. Ben bunu gerçekleştirmek istiyorum. Bunun için de yerelde aldığımız oyun üstüne çıkmak lazım” diye konuştu.

HERKESİN ULAŞABİLECEĞİ BAŞKAN OLACAĞIM

 “Bornova için kafa yoran herkesin ulaşabileceği bir belediye başkanı olacağım” diyen İnal, “Benim ekibim; muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, meclis üyelerimiz, partimizin örgütlü yapısı ve Bornova için kafa yoran tüm vatandaşlarımız olacak. Şimdiye kadar vatandaşımız ve bu mekanizmalar bana nasıl ulaşabiliyorsa, elimizdeki yetkiyle neler yaptıysam bu yetki arttığında da neler yapacağımı zaten bu noktaya gelmemiz için destekleyen herkes biliyor. Bornova’da 4 bin 440 sokak var, ben Bornova’yı sokak sokak biliyorum. Bu sokaklarda yaşayan  her insan, her canlı için , Bornova için, hangi çözümleri üretmemiz gerekiyorsa elimizden ne geliyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı. 

 
Ege’nin üretici kadınları Balçova’da buluştu
 
Seferihisar'da 'tarihi' müzayede, eğitime destek!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa kılıçlı 17 Kasım 2018 Cumartesi 15:03

Sayın başkan adayım umarım Cenab-ı allah gönlünüze göre verir çıktığınız bu yolda başarılarınızın devamını dilerim yolunuz açık olsun saygılarımla...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Demir'den taş ocağı vizesine sert tepki!
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan aday adayı Övünç Demir Torbalı’ya ...
CHP'den istifa etti, AK Parti'ye geçti, o ilçeden aday adayı oldu!
İzmir’de yerel seçim hareketliliği devam ederken, CHP ve AK Parti kanadında ...
CHP İzmir büyük buluşma: 1815 aday adayıyla dayanışma yemeği
CHP İzmir Örgütü belediye başkan ve meclis üyesi aday adaylarıyla iktidar ...
 
AK Partili Bilgi Narlıdere için yola çıktı
Ak Parti Narlıdere eski ilçe başkanı Aslan Bilgi, 2019 yerel seçimleri ...
CHP'li Sandal'dan 'marka proje' mesaisi: Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı!
‘Önce iş, önce aş, önce insan’ diyerek yola çıkan CHP Bayraklı Belediye ...
CHP'li Bayır: Adrese teslim kanun maddesi!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar kanununda değişiklik ...
 
İzmir'de o kaymakamdan 'adaylık' istifası!
İsmi uzun süredir AK Parti’den Karabağlar Belediye Başkan Adaylığı için ...
Foça Aday Adayı Gürbüz'den katılımcı belediyecilik vurgusu
CHP’den Foça Belediye Başkan Aday Adayı olan Gürbüz, Halk TV’de açıklamalarda ...
İki belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı
Haklarında yürütülen soruşturma kapsamında Elbistan Belediye Başkanı Durmuş ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri