POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
12 Ocak 2021 Salı - 15:18

CHP'li Karakurt'tan ikinci boykot sonrası çarpıcı mesajlar: Vali kanalıyla...

Menemen'de olağanüstü oturumda gerçekleşen ikinci boykot sonrası konuşan Millet İttifakı Adayı CHP'li Karakurt, "Yine alınan bu ara kararı sanki mahkeme nihai kararı vermiş gibi bu konuda yetkisi bulunmayan Vali kanalıyla kullanmaya çalışıyorlar. Hiçbir güç hukukun üstünde değildir. Biz bugüne kadar yapılan hiçbir hukuksuzluğa boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP li Karakurt tan ikinci boykot sonrası çarpıcı mesajlar: Vali kanalıyla...

GERÇEKİZMİR - Menemen'de yılan hikayesine dönen başkanvekili kura seçimi CHP'nin ikinci boykot kararıyla yeni bir oturuma taşınırken, Millet İttifakı'nın CHP'li Adayı Meclis Üyesi Deniz Karakurt'tan önemli açıklamalar geldi. 

BİLDİĞİMİZ YOLDAN DÖNMEYECEĞİZ! 
CHP'li Karakurt, “Menemen üzerinde büyük bir oyun oynanıyor. Kendi yanlarında getirdikleri toplarla herkesin gözü önünde yapılan kuraya önce ‘tamam’ deyip sonra dışarıdan aldıkları belli olan talimat ile dava açtılar. Hiçbir hukuk kuralının ve hiçbir tarafsız mahkemenin kabul etmeyeceği bir dava açtılar. Açılan davada hükümetin gücünü kullanarak, baskı altında tutarak uygulanabilirliği olmayan bir yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Yine alınan bu ara kararı sanki mahkeme nihai kararı vermiş gibi bu konuda yetkisi bulunmayan Vali kanalıyla kullanmaya çalışıyorlar. Hiçbir güç hukukun üstünde değildir. Biz bugüne kadar yapılan hiçbir hukuksuzluğa boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Dün bizim yaptığımız mücadeleyi gayet iyi bildiği halde bize ‘neredeydiniz?’ diye soran Sayın Cumhur İttifakı meclis üyeleri şu anda adalet yok ediliyor asıl siz neredesiniz? Ülkede seçim dışı yollarla yönetimi ele geçirmek olağan hale getirilmeye çalışılmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atar ‘Cumhurbaşkanlığı yetkisinde’ dersiniz, dilediğiniz belediyeye kayyum atar ‘kendi yönetemedi’ dersiniz. Gözünüzün önündeki kurayı inkar eder dava sonucunu dahi beklemeden devletin Valisine kura çektirirsiniz. Biz buradayız, ben buradayım, arkadaşlarım burada! Mahkemenin karar vermesini bekliyoruz. Bizler talimatla hareket etmeyiz! Menemenlinin iradesine ket vurulmasına izin vermeyeceğiz! Bugün bu kurayı çekerseniz Menemen’de kimseyi adil yönettiğinize inandıramazsınız. Belli ki gözü kara siyasi anlayışınız nedeniyle siz hukuka aykırı kurayı çektireceksiniz. Ama biz de kuradan kim çıkarsa çıksın bu hukuksuz işleme itiraz edeceğiz. Mahkemeleri baskı altında tutsanız da devlet erkanına talimat verseniz de bizleri ‘Siz de Şakran’a gideceksiniz’ diye tehdit etseniz de biz doğru bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz” diye konuştu.

MECLİS ÜYELERİ HUKUKSUZLUĞA TAVIR SERGİLEDİ
‘Kuradan kendiniz çıkarsanız da itiraz edecek misiniz?’ sorusunu yanıtlayan Karakurt, “Kuradan kimin çıktığı önemli değil. Her halükarda biz bu itirazı yapıp davayı açacağız. Tabi ki belediyeyi boş bırakmayız, ama buraya isteyerek değil hukuku bekleyerek oturacağız. Hukuk gelinceye kadar da bu görevi sonuna kadar tabi ki yerine getiririz. Ben bugün bu toplantıya katıldım yarın da katılacağım. Bugün buradayım, yarın da burada olacağım. Meclis üyesi arkadaşlarım bu hukuksuz duruma bir tavır sergilediler, yarın da sergilerler mutlaka. Ama ben toplantıya katıldım yarın yine katılacağım.

HUKUK ALEYHİMİZDE KARAR VERİRSE İSTİFA EDECEĞİM 
Kuradan kendisinin çıkması halinde yol haritasının ne olacağını açıklayan Karakurt, “Ben davamı açacağım, hukuk ne karar verirse eğer aleyhimizde gelirse geldiği gün istifamı vereceğim. Hukuktan kura da çıkabilir, seçim iptali de çıkabilir, saygımız sonsuz. Aynı dakikada koltuğu boşaltırım. Belediyeyi tabi ki boş bırakmayız, ama hukuk mücadelemizi devam ettireceğiz. Biz daha dün mahkemeye başvurduk ve dedik ki lütfen kararınızı hızlı verin. Biz Valinin kayyum kararıyla gelmek istemiyoruz. Biz hukuk karar versin istiyoruz. Bir an önce kararınızı verin diye yeni bir dilekçe verdik.”

 
Toplu ulaşımda HES dönemi, Büyükşehir'den 'eşleştirme' çağrısı!
 
Erdoğan'dan AB'ye 'Brexit'li Türkiye çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den 'ikinci boykot' çıkışı: Yarından kaçış yok!
Menemen Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Aydın Pehlivan, “Yarınki ...
AK Partili Dağ açıkladı: O ilçede 3 cadde Büyükşehir'e devredildi!
AK Partili Dağ, İzmir’in Dikili ilçesinde yer alan bazı caddelerin, Karayolları ...
Kılıçdaroğlu: 1 paralık dava açacağım!
CHP PM toplantısı açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, "Sözde Cumhurbaşkanı ...
 
Sürekli'den Soyer'e 'Agamemnon' yanıtı: Ne ekersen...
Meselenin sadece bu iskeleye verilmiş olan isim olmadığının altını çizen ...
CHP'li Sertel kritik 'MKE' raporunu açıkladı
CHP İzmir Milletvekili Sertel, MKE ile ilgili Sayıştay raporlarına yansıyan bulguları paylaştı.
CHP'den kritik Menemen hamlesi: Kuraya yine boykot freni!
Menemen'de belediye başkanvekilini belirleyecek kura çekiminin Millet ...
 
CHP'de o örgütte ‘karar defteri’ krizi: İlçe sekreteri görevden alındı!
CHP Bayraklı’da ‘karar defteri’ krizi sonrası İlçe Başkanı Susmuş, ilçe ...
Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık dava
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sözde Cumhurbaşkanı" ifadesi nedeniyle CHP Genel ...
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'sözde' tepkisi!
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Sözde Cumhurbaşkanı" ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri