POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
759 bin çocuk kutlama yerine çalışmak zorunda!
759 bin çocuk kutlama yerine çalışmak zorunda!
TBMM 104 yaşında, devlet erkanı Anıtkabir'de
TBMM 104 yaşında, devlet erkanı Anıtkabir'de
Şimşek: Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var!
Şimşek: Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var!
13 Temmuz 2021 Salı - 10:59

CHP'li Meclis Üyesi'nden isyan: Lütfen İzmir'e mezarlık alanı verin!

Mecliste söz alan ve İzmir'in yeni mezarlık alanlarına ihtiyacı olduğunu söyleyen CHP'li Gürsul, belirlenen parsellere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay gelmediğini aktardı. Merkezi hükümete seslenen Gürsul, "Lütfen İzmir'e mezarlık alanını verin!" çıkışında bulundu. Başkan Soyer, dosyaların AK Parti Grup Başkan Vekili Hızal'a teslim edilmesini rica etti. Hızal da konunun takipçisi olmak için Gürsul'dan dosyaları aldı.

CHP li Meclis Üyesi nden isyan: Lütfen İzmir e mezarlık alanı verin!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısında söz alan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyesi Bahar Gürsul, mezarlık alanı ihtiyacından doğan taleplerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bekletilmesiyle ilgili konuştu.

CHP'li Gürsul, 2020 yılında kentte yaklaşık 37 bin ölüm olduğunu aktarırken 19 bin cenazenin metropolde bulunan mezarlıklara defnedildiğini vurguladı. Gürsul, veriler sunması ve ihtiyacın boyutunu açıklamasıyla birlikte belirlenen ve talep edilen parselleri tek tek sıralarken bakanlığın onay vermeme gerekçelerini de belirtti.

LÜTFEN İZMİR'E MEZARLIK ALANINI VERİN!
Gürsul, "İzmir'de 2020 yılı itibariyle ölüm sayısı yaklaşık 37 bin olup bu sayının 19 bini merkezde bulunan mezarlıklara defnedilmektedir. Bu yoğunluktan dolayı da özellikle kent merkezlerinde yeni mezarlık alanlarına ihtiyaç vardır. Mezarlık alanları belirlenirken yaklaşık 15 kurum ve kuruluştan görüş alınıp hıfzıssıhha kurulu kararından sonra da imar planları düzenlenmektedir. Daha sonra da tahsis talebi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ya da Bakanlığı, Tarım Müdürlüğü ya da Tarım Orman Bakanlığı tarafından da izin istenmektedir. Bu şekilde belediyemiz tarafından tahsisi istenen bazı yerler vardır. Bunlardan ilki Buca İlçesi Kırıklar Mahallesi 1061, 1062 parsellerde kurul kararları olumlu olmasına rağmen fakat 3 yıldan beri bu beklemektedir. En son olarak da 26 Mart 2021 tarihinde de Milli Emlak Müdürlüğü ret kararı vermiştir. Burası bir tarım arazisi ve İl Tarım Müdürlüğü'nün görüşü alınması gerekiyordu. İl Tarım Müdürlüğü'nün burayla ilgili olumlu karar vermesine rağmen daha sonra Milli Emlak buranın tarım arazisi vasfında olduğu gerekçesiyle talebi reddetmiştir. Yine önemli bir alan da Bayraklı İlçesi Doğançay  Mezarlığı'nın kuzeyi, 418 nolu parseldir. Burası tapu sicilinde de mezarlık alanı olarak tescillidir. Bu talep de nedenini anlayamadığımız nedenlerden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bekletilmektedir. Yine Güzelbahçe İlçesi Büyükkaya mevkiinde 1020 ada 9 parsel civarı, Urla İlçesi Güzelbahçe Mezarlığı kuzeyi 333 ada 404 nolu parsel civarı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda halen bekletilen talepler arasındadır.  Ayrıca şunu da biliyoruz ki Gaziemir halkının da mezarlığa çok ihtiyacı var. Sarnıç Mezarlığı bitişiğinde bulunan orman alanı ki burası yangınlardan dolayı yanan ormanların olduğu bir bölge... Görüşmelerde buranın mezarlık alanı olabileceği söylenmiş. Bunun üzerine belediyemiz tarafından bir izin talebinde bulunulmuş. Hatta Orman İşletme Müdürlüğü kendisi İl Hıfzıssıhha Kurulu'na başvurarak bu kararı aldırmış. Valilik de Tarım Orman İl Müdürlüğü de bu kararı onaylamıştır. Fakat ne hikmetse daha sonra da Orman İşletme Müdürlüğü değişmiş ve bu talep maalesef Bakanlığın bu alanla ilgili projesi olduğu gerekçesiyle reddedilmiştir. Gerek merkezi hükümetin gerek de yerel yönetimlerin en önemli görevleri arasında halkın acil ihtiyaçlarının yerine getirilmesi vardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu sorunun çözümü için üzerine düşen her şeyi yerine getirmesine rağmen maalesef nedenini bilmediğimiz sebeplerden dolayı bu talepler bekletilmekte. Hukuki olmayan gerekçelerle de reddedilmektedir. Bu durum siyaset üstü bir konudur. Çünkü ölüm geldiğinde parti gözetmeyecek. İzmir'in buna acil olarak ihtiyacı vardır. İzmirli bir vatandaş olarak şunu söylüyorum; merkezi hükümetten ve yereldeki temsilcilerinden, özellikle bu meclisteki temsilcilerinden bu sorunun çözümü için müdahalede bulunmalarını istiyorum. İzmir'in buna ihtiyacı var. Lütfen demek zorundayım. Lütfen İzmir'e mezarlık alanını verin!" dedi.

DOSYALAR HIZAL'DA!
Gürsul'un konuşması sonrasında oturumu yöneten Başkan Soyer, "Bahar Hanım o notları zahmet olmazsa grup başkan vekilimize iletin" diye konuştu. Soyer sonrasında AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal'a dönerek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde takip konusunda sizden destek isteyelim" ifadelerini kullandı. AK Partili Hızal da dosyaları CHP'li Gürsul'dan teslim aldı.

 
İzmir damgası: 2 yılda 5 büyük organizasyon!
 
Marble İzmir’de yeni dönem başlıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halkçı 13 Temmuz 2021 Salı 12:37

Bir iş yapılırken en azından demokrasinin mihenk taşı olan halka sormak gerekir.ben yaptım oldu diye günü kurtarıcı siyasetle sonuç alınamaz.bir sürü orman yangınından zarar gören alanlar var.mezarlıklar doğal orman alanına dönüştürülebilinir.yerleşim yerinden uzak ormanlaştırılacak çok mezaryerine uygun alanlar değerlendirilsin.

Yorumu oyla      0      0  
Alaattin Bıçak 13 Temmuz 2021 Salı 12:35

Mezarlığa da ihtiyaç var.Türk milleti olarak Kaybettiklerimize her zaman saygı ve rahmetle anıyor ve sahip çıkıyoruz.Ama her şeyin yerinede yapılması gerekir.O bölgede yaşam dikkate alınmalı.Kırıklar Mahallesi''nde köyün merkezine yapılan mezarlığı uygun bulmuyor ve şiddetle kınıyorum.Yerleşim yerinin dışında olmalı.Tüm köy halkımda aynı düşüncededir.Gerçekleri görmeden karar verilemez.

Yorumu oyla      0      0  
Prof. Dr. Akif Kundakçı 13 Temmuz 2021 Salı 11:38

Siz hanım efendi . Mezarlıklar yönetmeliğini okuyun. Kırklar köyüne gelin. Köyün içine nasıl mezarlık yapılır bize anlatın. Köylü seni bir tükürük yağmurunda yıkasın. Zamanında Ahmet sarışın tepecik gnlvn buraya almak istedi. Cesaret edemedi. Mezar yapmak köye hizmet değil. Hizmetle gelin bize. Benim Belediyeye 2017 lerde yazdığım itiraz dilekçesini okuyun. İnsan olun. Önce insan deyin. Nokta

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan açıkladı: Bayram tatili kaç gün olacak?
Türkiye'nin corona virüsle mücadelesinin değerlendirildiği kabine toplantısı ...
Bakan Gül'den o avukata geçmiş olsun ziyareti
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir'de haziran ayında haciz işlemi sırasında ...
Kazakistan’da mahsur kalan işçilerden CHP'li Beko’ya mektup!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Kazakistan Aktau kentinde çalıştırılıp ...
 
Erdoğan: Hayallerinizin çalınmasına izin vermeyin!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de gençlere seslendi, "Lütfen ne kendine ...
Bakan Gül'den uzlaşma raporu ve Buca Cezaevi mesajları!
Adalet Bakanı Gül, 2017 yılında yüzde 80 ile başlayan müzakere başarı ...
CHP'li Sertel Niğde'ye İzmir modelini anlattı
Niğde Bor’a bağlı Çukurkuyu, Kızılca ve Bahçeli’yi ziyaret eden CHP İzmir ...
 
Gözler Kabinede: Bayram tatili kaç gün olacak?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı ...
Erdoğan'dan Srebrenitsa soykırımı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa soykırımının 26. yılı anma törenine ...
CHP'li Yücel'den AK Partili Dağ'a sert yanıt: Ahlaksızlığınız zirve yapmış durumda!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, 8 Temmuz'da Emek ve Demokrasi Güçleri mitingine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri