POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Rutte Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan destek isteyecek
Rutte Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan destek isteyecek
26 Haziran 2020 Cuma - 13:07

CHP'li Özbadur: Kayyum sınıfta kaldı!

Urla Kaymakamı Can tarafından kayyumla yönetilen Urla Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan ‘ilaçlama’ polemiği sonrasında CHP Urla İlçe Başkanı Özbadur’dan açıklama geldi. Özbadur, “Urla Belediye Başkanı (kayyum) halk ve çevre sağlığı gibi son derece önemli bir konuda çözüm üretemeyip, bu konu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda gibi manasız bir çıkışla topu taca atmıştır" dedi.

CHP li Özbadur: Kayyum sınıfta kaldı!

GERÇEKİZMİR- İzmir'in Urla ilçesinde sinek ve haşare şikayetlerinin artması üzerine Urla Kaymakamı Önder Can tarafından kayyumla yönetilen Urla Belediyesi, sinek ve haşare ile mücadelenin çevre ve çevre sağlığı hizmetleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğunu açıklamıştı.

Urla Belediyesi’nin açıklamalarının ardından Büyükşehir Belediyesi, “Bilinen tüm kaynaklarda rutin larva mücadelesi titizlikle sürdürülmektedir. Ancak bir plastik bardakta, bir stepne lastik yuvasında biriken suyun bir mahalleyi rahatsız edecek derecede sivrisinek üreteceğinden hareketle ihmal sonucu oluşmuş üreme kaynaklarının ekiplerimizce tespit ederek sorunu çözmesinde sorunun ve sorunlu adresin tanımlanarak tarafımıza iletilmesi önemlidir” açıklamasını yapmıştı.

Yaşanan polemik sonrasında,  konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Urla Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kaymakam Can’a yüklendi. CHP’li Özbadur, Urla Belediye Başkanının halk ve çevre sağlığı konusunda sınıfta kaldığını belirterek, “Urla Belediye Başkanı (kayyum) halk ve çevre sağlığı gibi son derece önemli bir konuda çözüm üretemeyip, bu konu İzmir büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda gibi manasız bir çıkışla topu taca atmıştır. Halk ve çevre sağlığı konusunda sınıfta kalmıştır. Aleni yetersiz ve başarısızlığının beyanında bulunmuştur” ifadelerini kullandı.

“KAYYUM SINIFTA KALDI”

Özbadur’un açıklaması şöyle: “Urla Belediye Başkanının hiç bahane üretmeden halk sağlığını korumak için özenle çalışmalar yapması gerekli; atanmış bir “kayyum “dahi olsa ...

Urla Belediye Başkanı (kayyum) halk ve çevre sağlığı gibi son derece önemli bir konuda çözüm üretemeyip, bu konu İzmir büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda gibi manasız bir çıkışla topu taca atmıştır. Halk ve çevre sağlığı konusunda sınıfta kalmıştır. Aleni yetersiz ve başarısızlığının beyanında bulunmuştur ...

Kayyum Belediyeciliği bilmelidir ki; her ne kadar 5393 sayılı yasanın 14. Maddesinin (a) bendi çevre ve çevre sağlığı konusunda Büyükşehir Belediyelerine görev veriyor ise de yine 5393 sayılı yasanın 38. Maddesi de İlçe Belediye Başkanının görevlerini sayarken: “Belediye Başkanı, ilçesi içerisinde yaşayan halkın sağlığını, esenliğini, huzurunu ve mutluluğunu temin etmekle zorunludur.” demektedir. Ayrıca yasanın 77. Maddesi ise “bu görevleri yerine getirirken, gönüllü yardım alma, ihtiyaç temin etme gibi zorunlulukları kendi İlçesi sınırları içerisindeki halkının öncelikli ve acil görevleri yerine getirmekle sorumludur.” demektedir.  Bu nedenle Kayyum Belediyesini, kendi belediye imkanlarını kullanarak özellikle halk sağlığı ile ilgili hizmetleri yerine getirmeye çağırıyorum. Urla halkına karşı sorumluluğunu yerine getirmek görevidir. Büyükşehir Belediyesini veya başka kurumları suçlamaktan vazgeçsinler. Siyaset değil kamu görevi yapması konusunda uyarıyoruz. Urla halkının hak ettiği hizmeti alması ve sorunların çözümü noktasında sonuna kadar takipçisi olacağız.”

 
Çeşme'de Ilıca Kafe de kapılarını açtı
 
İzmir merkezli büyük 'suç örgütü' operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu'nda gündem başkanların CV sitemi!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında gündem son yapılan ilçe başkanları ...
AK Kadınlar'dan can dostlar için İzmir'e çağrı!
AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dile Yıldız Büykdağ, sokak hayvanlarının ...
CHP'li Polat DEÜ Hastanesi'ndeki 'kesinti krizi'ni Meclis'e taşıdı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, DEÜ Hastanesi’nde sağlık ...
 
CHP ve LDP'den TÜİK'e ziyarette 'abaküslü' protesto!
CHP ve LDP, İzmir’de ilginç bir protestoya imza attı. LPD İl Başkanı Onur ...
CHP İzmir’den Genel Başkanlığa 2 talip: İl Başkanı’ndan ‘destek’ açıklaması!
CHP’de 11 Temmuz’da yapılacak 14. Kadın Kolları Olağan Kurultayı’nda İzmir ...
CHP Kurultayı'nda virüs tedbirleri: Yüksek ses yasak!
CHP’nin corona virüs salgını nedeniyle ertelenen kurultayının 25-26 Temmuz’da ...
 
Büyükşehir Meclis Üyesi parti değiştirdi: Transferi il başkanı duyurdu
MHP İzmir İl Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından yayınladığı foto-mesajla ...
AK Parti Buca 'A Takımı'nı belirledi
Bir süre önce Yönetim Kurulu listesi İzmir İl Başkanlığı ve Ak Parti Genel ...
CHP'de Yücel'den Kaftancıoğlu'na destek
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İstanbul İl ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri