POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
29 Mayıs 2022 Pazar - 17:58

CHP'li Özkan'dan Sahil Bulvarı'nda bakanlığa 'arıtma' salvosu: Yüzde 68'i neden çalıştırılmıyor?

Kötü koku ve kirlilik tartışmasında son çarpıcı çıkış Sahil Bulvarı Karataş bölgesinde kameraların karşısına geçen atık su arıtma tesisleri rakamlarıyla bakanlığı hedef alan CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Özkan'dan geldi. 

CHP li Özkan dan Sahil Bulvarı nda bakanlığa  arıtma  salvosu: Yüzde 68 i neden çalıştırılmıyor?

GERÇEKİZMİR - İzmir'de havaların ısınmasıyla birlikte artan ve siyasetin gündemine damga vuran koku sorunu üzerine tartışmalar sürüyor. 

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın hafta içinde Manda Çayı kıyısında yaptığı basın açıklamasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirmesinin ardından İZSU'dan detaylı bir çalışma raporu yayınlanmıştı. 

Tartışma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel'in mesajları ve AK Parti yöneticilerinin bu mesajlarıyla yanıtlarıyla sürerken, son çarpıcı çıkış Sahil Bulvarı Karataş bölgesinde kameraların karşısına geçen atık su arıtma tesisleri rakamlarıyla bakanlığı hedef alan CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'dan geldi. 

Karataş'ta deniz kıyısında Türkiye'nin atık su arıtma tesisi sorununu bakanlığın resmi rakamlarıyla ortaya koyan CHP'li Tuncay Özkan, denizlerde yaşanan müsilaj kabusu ve kentlerindeki koku sıkıntısı nedeniyle 'Ankara'yı sert sözlerle eleştirdi. CHP'li Özkan, bakanlığın atık su arıtma tesislerinde kullanılan elektrik giderinin yüzde 50’sini karşıladığını, bu teşvikten sadece 710 tesisin yararlandığını ve kalan 1538 tanesinin sağlıklı çalıştırılamadığını, bu durumunda denizlerde kirlilik, kentlerde koku sorununa yol açtığının altını çizdi. 

"TESİSLERİN YÜZDE 68'İ NEDEN ÇALIŞTIRILAMIYOR?" 
CHP'li Özkan, "İzmir'de Karataş bölgesindeyiz. Türkiye'nin bir atıksu arıtma tesisi sorunu var. Buna dikkat çekmek için bazı şeyler paylaşmak istiyoruz. Denizlerimiz, nehirlerimiz, kentleşme büyüdükçe çok çabuk kirlenir, kokar ve çürür hale geldi. Aslında Türkiye'nin yaşadığı bu atık su sorunu ne yazık ki iktidarın yozlaşmasının, çürümesinin bir sonucu... Saraj rejimi kokuştuğu için denizlerimiz müsilajla, kentlerimiz bu kötü kokularla boğuşmak zorunda kalıyor. İzmir de bu kentlerimizden birisi... Türkiye'de atık su arıtma tesisi durumunu anlatmak için Çevre Bakanlığı'nın resmi rakamlarından bazı şeyler sunmak istiyorum. Çünkü aslında kentlerin atık sularının arıtılması sağlamak, denizlerimizin temiz kalmasını sağlamak Çevre Bakanlığı'nın sorunu... Ama bununla ilgili yaptıkları hiç bir şey yok. Bakanlık, atık su arıtma tesislerinde kullanılan elektrik giderinin yüzde 50’sini karşılıyor. Bakanlık verilerine göre 2021 yılında ülke genelinde bulunan 2248 adet atıksu arıtma tesisinden sadece 710 tanesi bu teşvikten yararlanabiliyor. Bu durum ülke genelinde 1538'nin çalışmadığı, çalıştırılmadığı anlamına geliyor ve ya mevcut tesislerin yönetmeliklere uygun şekilde arıtma yapmadığını ifade ediyor. Bu durumda bakanlığın ülke genelinde arıtma tesislerinin yüzde 68'sinin neden teşvikten faydalanmadığını açıklamasını bekliyoruz. Bunlara bir çözüm üretmesi gerekmiyor mu? Tesislerin yüzde 68'i neden çalıştırılmıyor ve neden o kirlilik denizlerimize bırakılıyor, kentlerimiz kokuyor?" dedi. 

"YA GÖREVİ YERİNE GETİRİN YA DA İSTİFA EDİN GİDİN!"
Özkan sözlerini şöyle tamamladı: İzmir'de, Ege'de pek çok kentimizde müsilaj sorununu yaşıyoruz. Pek çok kentte arıtma tesisi çalıştırılamadığı için, çalıştırılamadığı için, bakanık bununla ilgilenmediği için, saraj rejimi kokuştuğu için, aslında arıtma tesisi yapmak için vermeleri gereken parayı New York'ta vakıflara aktarıp gökdelen diktikleri, çiftlik satın aldıkları için, her bir kuruşu çarçur ettikleri için atık sular arındırılamıyor, bakanlık bu görevini yerine getiremiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nı görevini yapmaya, atık su tesislerinin neden çalıştırılamadığını araştırmaya, tam kapasite çalıştırılması için görevini yerine getirmeye çağırıyorum. Ya o koltuklarından istifa edin, gidin, ya Türkiye'yi erken seçime götürün biz gelip halledelim, ya da ülkeyi müsilajla, çürümüyle, kokuyla mücadele etmek zorunda bırakmayın. Denizlerimizden, kentlerimizden elinizi çekin! 

 
Rus oligarklar yatlarını görünmez yaptı!
 
İstanbul'da fetih şöleni: Erdoğan ilk fidanı dikti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Bir gece ansızın tepelerine inmeye mecburuz!"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta ...
Kılıçdaroğlu başkanlara o talimatı verdi: Sorun istemiyorum!
Kılıçdaroğlu, seçime giderken belediyelerle il ilçe örgütleri arasında ...
İYİ Partili Çıray'dan Bakan Soylu'ya 'atış poligonları' soruları!
İYİ Partili Çıray, Türkiye genelinde giderek yaygınlaşan atış poligonlarını ...
 
AK Parti'den Ödemiş mesaisi ve iddialı mesaj!
AK Parti İzmir İl Başkanlığının aralıksız sürdürdüğü “Karınca Modeli” ...
Kılıçdaroğlu'ndan çifte İzmir örneğiyle 'baskı' çıkışı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'nda ...
CHP Menemen'in dayanışma yemeğinde Kılıçdaroğlu sürprizi
CHP Menemen İlçe Başkanlığı tarafından “Biz yürüdükçe yaklaşır aydınlık” ...
 
Nasır 'yerel yönetim engelliyor' dedi... O projeleri tek tek sıraladı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, hükümet tarafından İzmir’e yapılacak ...
Gözler 6'lı masada: Gündemde hangi konular var?
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA ...
Sürekli’den Çiğli’de çarpıcı mesajlar ve 'Harmandalı' çıkışı
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli; Çiğli’de esnaf ve vatandaşlarla bir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri