POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
20 Temmuz 2020 Pazartesi - 10:44

CHP'li Polat'tan AK Partili Dağ'a: Nefret suçu işliyor!

CHP’li Polat, “Erken müdahale ile algı operasyonunu ortaya çıkarmasak gökkuşağının herhangi bir yerde paylaşılmaması için bakanlık devreye girebilirdi. Halkın gerçek gündemi olan yoksulluk ve pandemi dışında her şeyin konuşulduğu Meclis’te bir tane de bununla ilgili yasa çıkarırlardı ”dedi. Polat ayrıca, Hamza Dağ’ın sosyal medya paylaşımıyla nefret suçu işlediğini vurguladı.

CHP li Polat tan AK Partili Dağ a: Nefret suçu işliyor!

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Süt Kuzusu Projesi’nin ve İzmir Büyükşehir Belediye binasına ait kolonların görsellerini sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın sosyal medyada algı yarattığını belirterek tepki gösterdi.

CHP’li Polat, “Erken müdahale ile algı operasyonunu ortaya çıkarmasak gökkuşağının herhangi bir yerde paylaşılmaması için bakanlık devreye girebilirdi. Halkın gerçek gündemi olan yoksulluk ve pandemi dışında her şeyin konuşulduğu Meclis’te bir tane de bununla ilgili yasa çıkarırlardı ”dedi. Polat ayrıca, Hamza Dağ’ın sosyal medya paylaşımıyla nefret suçu işlediğini vurguladı.

AKP’li Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılında başlattığı Süt Kuzusu Projesi’ndeki görsellerde gökkuşağının eski Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde olmadığını, Tunç Soyer’in başkan seçildikten sonra görsele eklendiğini iddia ederek, ‘neyin mesajı bu’ notu ile paylaşımda bulundu. Bir başka paylaşımında ise ‘Bu kolonlar İzmir Büyükşehir Belediye binasına ait. Şehrin merkezinde yer alan ve kamuya ait olan bir binayı LGBT’yi simgeleyen renklere boyayarak İzmir'e nasıl bir fayda sağlamayı amaçlıyorsunuz?’ ifadelerini kullandı. Paylaşımın tamamen AKP’nin yarattığı algılardan sadece biri olduğunu ve bununda hemen ortaya çıktığını belirten CHP’li Polat, “Erken müdahale ile algı operasyonunu ortaya çıkarmasak gökkuşağının herhangi bir yerde paylaşılmaması için bakanlık devreye girebilirdi. Halkın gerçek gündemi olan yoksulluk ve pandemi dışında her şeyin konuşulduğu Meclis’te bir tane de bununla ilgili yasa çıkarırlardı” ifadelerini kullandı.

GÖKKUŞAĞI İÇİN YASA ÇIKABİLİRDİ
Görsele bakanların bilinçaltına göre yorum yaptığını belirten Polat, “İzmir’deki AKP’li siyasetçiler Başkanımız Tunç Soyer’i ‘nasıl eleştiririz?’, ‘nasıl algı oluşturabiliriz?’ diye yarışıyorlar. AKP’li Dağ, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla bu duruma düşmüştür. Bu yaşananlar kentimizde iktidarın yaratmaya çalıştığı algılardan sadece biriydi ve gerçek ortaya çıktı. Dağ, 2012 yılından beri 1-5 yaş arasındaki miniklere ücretsiz gönderilen sütlerin üzerindeki temsili fotoğrafta bulunan gökkuşağını ‘sakıncalı’ buluyor. Tunç Soyer’in başkan seçildikten sonra görsele eklendiğini iddia ediyor. Halbuki 2016 ve sonrasında Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlara baktığımızda; görsellerde gökkuşağı var. Ben görsele ilk baktığımda doğanın güzelliklerini gördüm. Dağ’ın, bilinçaltında ne varsa başka bir şey görüyor. Erken müdahale ile yalanı ortaya çıkarmasak gökkuşağının herhangi bir yerde paylaşılmaması için Bakanlık devreye girebilirdi. Halkın gerçek gündemi yoksulluk ve pandemi dışında her şeyin konuşulduğu Meclis’te bir tane de bununla ilgili yasa çıkarırlardı” dedi.

AKP’Lİ DAĞ NEFRET SUÇU İŞLİYOR!
AKP iktidarıyla birlikte toplumun sadece etnik ve dini değil, her anlamda sınıflara ayrıldığını vurgulayan Polat, “AKP seçim döneminde her kesimden oy istiyor. Seçildikten sonra sadece kendi yandaşlarına çalışıyor. Bizler bu ülkede yaşayan yurttaşlarımızı ırk, din, dil, kültürel ve cinsel yönelimlerine göre ayıramayız. AKP’li Dağ, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda cinsel yönelimleri farklı olan yurttaşlarımızı hedef göstererek subliminal mesaj veriyor. Nefret suçu işliyor ” diye konuştu.
 

 
İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri tarihi belli oldu
 
Başkan Tugay'dan rotasyon: 10 ay önce istifa eden müdür yine aynı görevde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de kurultay trafiği: Yücel ve Soyer'den kamp, 'anahtar'da Böke iddiası!
CHP’de gözler kurultaya çevrildi. İzmir delegeleri bugün bir araya gelecek. ...
AK Partili Dağ Büyükşehir Binası önünden seslendi: O renkleri oradan kaldırın
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, Büyükşehir ...
Bakanlık açıkladı: İki ülkeye uçuşlar durduruldu
Ulaştırma Bakanlığı, covid ile mücadele kapsamında İran ve Afganistan'a ...
 
Erdoğan'dan Ayasofya ve Taksim Camii'nde inceleme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya Camii'ndeki ziyaretinin ardından ...
Sertel o projeyi hatırlattı: İki yıldır bir çivi bile çakılmadı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmirlilere ...
CHP’de kurultaya doğru: İşte İzmir’den oy kullanacak 72 kişi!
Ankara’da gerçekleşecek kurultayda salonda kimlerin oy kullanacağı merak ...
 
AK Partili Dağ’dan ‘Pandemi sonrası’ mesajları… Soyer’e ‘gökkuşağı’ sorusu!
AK Parti Gaziemir İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle bir kahvaltı salonunda ...
TBMM'de İzmirli vekiller hangi komisyonda görev alacak?
İzmir Milletvekili olarak parlamentonun yolunu tutan AK Partili, CHP’li, ...
CHP'de kurultay öncesi İzmir'de son zirve!
CHP’de 25-26 Temmuz’daki kurultay öncesi İzmir delegeleri pazartesi günü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri