POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
5 Mart 2019 Salı - 12:37

CHP'li Serter'den 8 Mart buluşması ve önemli açıklamalar

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda önemli mesajlar verdi. Kadın erkek eşitliğinden, kadın cinayetlerine ve kadının iş dünyası, siyasetteki yerine kadar birçok konuda değerlendirmede bulunan Serter, “Kadını güçlendirmek, dünyayı güçlendirmektir”dedi.

CHP li Serter den 8 Mart buluşması ve önemli açıklamalar

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Eşi, İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İzmir’de görev yapan kadın gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Programda, 24 Haziran Genel Seçimleri’nde Milletvekili seçildiğinden bu yana mecliste yaptığı çalışmalarını slayt gösterimi ile anlatan Serter, “İzmir Milletvekili, Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili olmak çok onurlu bir görev. Bu görevi yapmaktan çok mutluyum.  Amacım sadece siyaset değil İzmir’e, topluma hizmet edebilmek...” dedi. Gazetecilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayan Serter,  “Kadını güçlendirmek dünyayı güçlendirmektir” ifadelerini kullandı.

KADIN- ERKEK EŞİTLİĞİ KURULMALI
Her alanda kadın erkek eşitliğinin kurulması gereketiğini belirten Serter, “8 Mart’ın dünya emekçi kadınlar günü olmasına vesile olan ABD’deki grevden, akabinde 129 kadının ölümüyle sonuçlanan polis saldırısından bahsetti. Serter, “8 Mart tarihi, kadının emeğini anlama ve saygı günüdür” dedi. Atatürk’ün kadınlara verdiği önemi ve değeri de hatırlatan Serter, “Ne kadar büyük bir lidermiş ki Atatürk, Cumhuriyet’i kurduğu tarih itibariyle ve öncesinde, Kurtuluş Savaşı’nda da kadınsız hiçbir şeyin olmayacağına inanarak, onlarla yol alıp Kurtuluş Savaşı’nı kazanmıştır. Kuruluştan sonra da kadın haklarına, kadınların özgürlüğüne, kıyafetinden yaşam tarzına kadar bir çok farkındalığı ortaya çıkarmış ve yaşama döndürmüş bir liderin evlatlarıyız” diye konuştu.

KADINLAR KONUSUNDAKİ KAZANIMLAR GERİYE GİDİYOR
Kadınlar konusunda Cumhuriyet kazanımlarının geriye gittiğini söyleyen Serter, “Bugün ne yazık ki İslam Konferansı Örgütü’nın kadınlarla ile ilgili ayrımcı ifadeler içeren Kadın İlerlemesi Teşkilatı Tüzüğü’nün onaylanmasına dair kanun teklifinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM’ye gönderildi” dedi. Bunun kabul edilemez olduğunu dile getiren Serter, “1934’te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanıyan dünyadaki ilk liderlerden biridir Atatürk... Bugünden o güne baktığımızda, belki de altı çizilmesi gereken en önemli noktalardan ve Cumhuriyet mucizelerinden bir tanesi şudur: Atatürk ve arkadaşlarının1934’te tanıdığı seçme ve seçilme hakkı sonrası yapılan ilk seçimlerde, 1935 seçimlerinde TBMM’ye 18 kadın milletvekili girdi. O günkü kadın temsil oranıyla Türkiye, dünyada 2.sıradaydı. Bugün ise 149 ülke arasından kadının siyasette temsilinde 113. sıradayız. İşte geldiğimiz nokta…” diye konuştu.

KADIN CİNAYETLERİ VURGUSU
İktidar partisinin 17 yıllık yönetiminde insanların eşit hak ve özgürlüklerini kullanabilmesi noktasında Türkiye’ye eşitsizlik getirdiğini ifade eden Serter, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Gözlemliyoruz ki, işte tam da bu anlayışla, geçtiğimiz yıllara dönüp bakmadan iktidarın geliştirdiği yanlış ve cahilleri cüretkar hale getiren politikalarla 2018 yılında 440 kadınımız öldürülmüştür. Bu kadınlar, en yakınları, kocaları, eşleri ve sevgilileri tarafından öldürülmüştür. Bugün aynı zamanda Aileyi Koruma ve Aile içi Şiddeti ve Kadına Karşı Şiddeti Önleme yasası olan 6284 sayılı yasanın parlamentonun onayıyla yürürlüğe girmesinin 7.yılı. Kadına karşı şiddeti önleme konusunda hem politikaları güçlendirmek hem de uygulamaları takip etmek için devlete daha fazla imkân, yaptırım ve mali güç veren bir yasa 6284. Yani devletin şiddeti önleme konusunda önünde yazılı olarak hiçbir engeli ve bahanesi yok! Uygulamada ise eksik çok... Çünkü niyet yok.”

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDAN RİCAM...
Kadınların toplumda ve siyasette yeterince yer almadığı ve bu noktada hangi çalışmaların yapılabileceği noktasındaki soruyu yanıtlayan Bedri Serter, “Erkek çocuk sahibi olan annelerin önemli bir misyon üstleniyorlar, çocuklarını yetiştirirken kadına bakış açıları konusunda daha uygun bir eğitim ve vizyon sergileyebiilrler. İzmir’de gödüğüm kadarıyla çok cevval çalışkan kadınlarımız var. Ama Anadolu’ya gittiğim zaman bu verimliliği göremiyorum. Toplumsal eğitimsizlikten, duyarsızlıktan dolayı kadın bazı yerlerde sokakta bile rahat dolaşamıyor. İzmir özelinde konuşacak olursak; Kadın ve erkek çalışanı eşit olan belediyemiz çok fazla... Bundan sonraki süreçtede İzmir’de çok başarılı bir yerel seçim geçireceğiz.  Tüm belediye başkan adaylarımıza tavsiyem, rica, çalışan kadın sayılarının arttırılması ve kadınlarımızın önemli konumlara getirilmesi... Hiç olmazsa bu noktada gönlümüz rahat olsun. Şuanki sayılarla gönlüm rahat değil..” diye konuştu.

KADINLARIN ÖNÜNE BARİYER KOYULUYOR
Kadınların iş dünyasında daha aktif rol almasına yönelik soruyu yanıtlayan Huriye Serter, “İş dünyasında yeterince kadın yok. İzmir gibi bir yerde bile kadınların önüne bariyerler koyuyorlar.  Kadınlarımız biraz cesaretlense önüne heme bariyer koyuluyor. Ataerkil bir toplum olduğumuz için kadının görevi evde, çocuk ve yaşlı bakmak olarak görülüyor.  Kadın, burada da kırmızı kart yiyor. Toplumdan ve yakın çevresinden gelen baskılar yüzünden girişimcilikte ve sonrasında da sahada kırmızı kart yiyor.  Şuan toplumsal cinsiyet eşitliğinde 149 ülkeden 139. Sıradayız. Bu eşitliğin sağlanması için gerekli çalışmalar yapılsa bile 217 yıl gerekiyor. Ama gençler var, umut var. İş kadınlarının çoğalması tek dileğim... Kadın para kazanırsa söz sahibi olacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HİÇ OLMAZSA 10 ADAY OLMALIYDI... 
Partisinde kadın belediye başkanı ve meclis üyesi sayısının az olması yönelik soruyu da yanıtlayan Serter, "Bununla ilgili genel başkanımızla konuştum. İzmir'de hiç değilse, 10 tane kadın belediye başkan adayımız olsun, hem İzmir için örnek olacağız dedim fakat bu gerçekleşmedi. Genel başkan yada onun düzeyinde olsaydım ben bunu yapardım. Burada eksiğiz. Biz CHP olarak da eksiğiz. Meclis üyeliklerinde bile eksiğiz" dedi. 

 
Soyer'den çarpıcı mesajlar: İzmir'den yeni bir siyaset dili şekillenecek!
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'Kocamaz' yorumu: Kumpas!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den çarpıcı mesajlar: İzmir'den yeni bir siyaset dili şekillenecek!
İzmir ve ülkenin sorunlarından hedeflerine kadar bir çok konuda çarpıcı ...
CHP Aliağa Adayı Durmaz: O yatırımlar için gerekirse Ankara'da kamp kuracağız!
CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Durmaz, Aliağa adına yapılmış her güzel ...
Zeybekci'den o iddiaya net yanıt: Kimseyi işten atmayacağız!
1 Nisan’dan itibaren İzmir’in hizmetkar belediyecilik anlayışıyla tanışacağını ...
 
AK Partili Arslan: Buca'nın parası çöpe gitmeyecek!
AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Çamlıpınar Mahallesinde ...
CHP'li Engin: Narlıdere 'deniz sporları' üssü olacak!
Engin, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ve kulüp yöneticileri ...
Sertel'den Hasan Tahsin için resmi tören çağrısı
Sertel, 15 Mayıs 1919’da düşmana ilk kurşunu sıkarak Kurtuluş Savaşı’nın ...
 
CHP'li Polat: Kentimize göz koyanlara...
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP YDK Başkan Yardımcısı Sezgin Kaya ...
Batur'dan 'efsane başkan'a vefa
CHP Konak Belediye Başkan adayı ve Millet ittifakın ortak adayı Batur, ...
Bayraklı'da miting gibi buluşma, Soyer'den dönüşüm sözü
Cengizhan Mahallesi’nde seçim bürosunu hizmete açan CHP İzmir Büyükşehir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri