POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
19 Şubat 2021 Cuma - 11:02

CHP'li Serter'den bakanlığa 'devir' tepkisi!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın aldığı İzmir’de depremde yıkılan evlerin Hazine’ye devredilmesine kararına sert tepki gösterdi. Bu karar ile halk adına şaşkınlığını ifade eden Serter, “Bir hükümet, ancak bu kadar fırsatçı bir politikayla halkının mal varlığına çökebilir! Kınıyorum!” dedi.

CHP li Serter den bakanlığa  devir  tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın aldığı İzmir’de depremde yıkılan evlerin Hazine’ye devredilmesine kararına sert tepki gösterdi. Bu karar ile halk adına şaşkınlığını ifade eden Serter, “Bir hükümet, ancak bu kadar fırsatçı bir politikayla halkının mal varlığına çökebilir! Kınıyorum!” dedi.

Şapkadan tavşan çıkardılar

Halkın emek emek, kuruş kuruş biriktirerek sahip olduğu evlerinin, arsalarının üzerine 6306 sayılı kanunun 6A maddesini gerekçe gösterilerek el konulduğunu ifade eden Serter, “Tüm yıkılan ve orta hasarlı evleri Hazineye devrediyoruz diye hak sahiplerine sadece mesaj attılar. Depreminden üzerinden 3,5 ay geçti. Her konuşmamda “daha çivi bile çakılmadı” diye üstüne gittiğim bu konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şapkadan tavşan çıkarttı. Öyle bir sistem kurmuşlar ki akıllarınca, hak sahibi olan kat maliklerine, binanın arsa payı üzerindeki oranı kadar rayiç bedel üzerinden ödeme yapacaklarmış. Bir hükümet, ancak bu kadar fırsatçı bir politikayla halkının mal varlığına çökebilir! Kınıyorum” diye konuştu.

“Mücadeleye devam edeceğiz”

Önümüzdeki hafta yapılacak AKP’nin İzmir kongresinde de son noktayı koyup konutların temelini atacaklarını öğrendiğini dile getiren Serter, şöyle konuştu: “İktidar, artık son raddede inanılmaz kötü yönetimiyle İzmir’in yaşadığı bu deprem felaketi sonucunda İzmir’i, İzmirlileri, depremden zarar gören tüm İzmir halkını mağdur etmiştir.  Her söyledikleri yalan, her söyledikleri riya. Halkı kandırma ve malının üstüne çökme politikasıyla hayatlarını idame ettirmeye çalıştıklarını düşünmektedirler. 6.9’luk depremin ardından 116 canımızı kaybettik. Cumhurbaşkanı,  o günlerde 6 Bakanı İzmir’e gönderdi. Ve biz, CHP grubu olarak, yüze yakın milletvekiliyle sahada depremden etkilenmiş olan Bornova, Manavkuyu ve Bayraklı halkıyla günlerce, gece gündüz demeden birlikte olduk, onlara destek olmaya çalıştık.  Hükümet elindeki tüm gücüyle mağduriyetleri çözeceğini söyledi ve birçok projeden bahsedildi. Ağır ve orta hasarlı olduğu tespit edilen 570 binanın yıkımlarının gerçekleştirileceği ve binaların yıkıldığı yerde,  5’şer, 6’şar katlı TOKİ’nin yaptığı sosyal konut benzeri konutları en kısa sürede bitirilip depremzede insanlarımızın en kısa sürede evlerine taşınacaklarıydı. Bayraklı’nın sırtlarında henüz bitiremedikleri Şehir Hastanesi’nin etrafındaki 1360 hektar alanının Tarım ve Orman Bakanlığıyla anlaşılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na aktarılacağı ve burada da TOKİ vasıtasıyla sosyal konut içeriğinde binaların yapılacağını da dile getirdiler. Ancak gelinen noktada bambaşka bir karar alındı. Bir CHP Milletvekili olarak adalete bir dirhem de olsa güvenmek istiyorum. Buradaki halkımızın haklarının ve emeklerinin korunması için tüm mücadeleyi onlarla beraber vereceğime söz veriyorum.”

 
Gaziemir’de can dostlar emin ellerde
 
Menderes'te belediyeler arası gönül köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Seferihisar'da esnaf mesaisi
İYİ Parti İzmir İl başkanı Hüsmen Kırkpınar, Divan Kurulu Üyeleri ve İl ...
AK Parti'de flaş atama: İzmirli başkan genel başkan oldu!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini 2018 yılından itibaren ...
O atamaya eleştiri disiplinlik oldu: İhracı istendi!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde ...
 
Sürekli'den Ankara mesaisi: Listesi ön onay aldı... Kota üzerine çalışacak!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Ankara’ya giderek liste mesaisi ...
İYİ Parti İzmir'de Gençlik Kolu İl Başkanı istifa etti
İYİ Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Eren istifa etti. Eren ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile 'Karabağ'ı görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, ...
 
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık dava!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında '13 şehidimizin ...
Altun'dan NATO'ya terörle mücadelede dayanışma çağrısı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Altun, NATO'ya terörle mücadelede ...
CHP Konak’tan hükümete: Ülkeyi kim yönetiyor?
Konak İlçe Başkanı Gruşçu, ekonominin kötü gittiğini söylerken üreticiler ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri