POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eski İYİ Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı
Eski İYİ Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1915 mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1915 mesajı
Sıra dışı vaka: Covid'i 613 gün atlatamadı!
Sıra dışı vaka: Covid'i 613 gün atlatamadı!
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
19 Haziran 2018 Salı - 09:11

CHP'li Sındır'dan AK Parti'ye sert sözler: 16 yıllık iktidarın özeti...

Saha çalışmalarını sürdüren CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bayındır ve Tire’de kahvehane toplantılarında Muharrem İnce’ye oy istedi, AK Parti'nin 16 yıldır ülkeyi çoğunluk diktatörlüğü ile yönettiğini söyledi.

CHP li Sındır dan AK Parti ye sert sözler: 16 yıllık iktidarın özeti...

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala çalışlarına devam eden CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bayındır ve Tire’de kahvehane toplantılarında Muharrem İnce’ye oy istedi, AK Parti'nin 16 yıldır ülkeyi çoğunluk diktatörlüğü ile yönettiğini söyledi.

Sındır, Türkiye’nin bilim alanında çağın gerisinde kaldığını söyleyerek “üniversiteleri bölmekle, böldüklerine yeni üniversite isimleri vermekle gelişme olmuyor” dedi.

“ÇOĞUNLUK DİKTATÖRLÜĞÜ”
AK Parti iktidarının azınlığın sesine 16 yıldır kulaklarını kapattığını söyleyerek sözlerine başlayan Sındır, “Demokrasinin çok temel ilkelerinden bir tanesi çoğulculuktur. Bir toplumda herkes aynı düşünmeyebilir, bazı düşünceler azınlıkta da olabilir, ama çoğunlukta olan düşüncenin azınlıkta olan düşünceye saygısı olması gerekir. Azınlıkta olan düşüncenin bir gün çoğunlukta olabileceğinin güvencesi de demokrasidir. Bir de çoğunluk diktatörlüğü vardır ki, bugünkü siyasal iktidarın demokrasi anlayışı çoğunluk diktatörlüğüdür. Çoğunluk düşünce, azınlığa baskı kurar, azınlığı yok etmeye çalışır, azınlığın haklarını gasp eder, hak ihlali yapar, azınlığın kul hakkını yer. AKP iktidarının 16 yıllık özeti budur. Artık bu iktidara son vermenin zamanı geldi” dedi.

“İFLAS POLİTİKASI”
Erdoğan’ın derdinin ülkeyi yönetmek değil tek derdinin kendisini siyasal iktidarda tutmak olduğunu söyleyen Sındır, “Osmanlının son yıllarını hatırlayınız. Erdoğan yönetimi 16 yılda saltanatı, ihtişamı ve sarayları getirdi. Belki de hiçbir padişahın bile geçmişte sahip olmadığı saltanat, şu anda sarayda Cumhurbaşkanı’nın uhdesinde. Bu politikanın sonucu iflas politikasıdır ki bugün geldiğimiz nokta ortada. Üretmeyen, üretmediği için refaha erişemeyen Türkiye’yi hepimiz görüyoruz. İktidarımızda üretim kapasitesini arttıracağız. Bu hem miktar olarak, hem de değer olarak arttıracağız. Katma değeri yüksek, teknolojik ürünler ortaya koyacağız. Bugün Türkiye’de gayrisafi yurtiçi hasıladan ARGE’ye ayrılan pay yüzde 1 bile değil. Bu gelişmiş ülkelerde 3, 3.5 oranında. 650 – 670 milyar dolar borcu olan, son 10 yılda 151 milyar dolar faiz ödeyen bir Türkiye’den üreten bir Türkiye yaratacağız. Ne yazık ki üniversiteleri bölmekle, böldüklerine yeni üniversite isimleri vermekle gelişme olmuyor” dedi.

“HARAMİLER DÜZENİ”
Türkiye’nin koşar adım uçuruma sürüklendiğini ifade eden Sındır, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü. Yap, işlet, devret ve kamu özel ortaklığı yapılan bu projelerin ülkemize maliyeti 50 milyar dolar. Bu üç projeyi devlet yapmış olsaydı, maliyeti 6.5 milyar dolar olacaktı. Bakın çiftçinin banka borcu 90 milyar liraya ulaşmış, tüketicinin banka borcu 500 milyarın üzerine çıkmış. Çiftçinin tarla tapuları ipotekte, üreticinin kullandığı su özelleştirilmiş. Ne toprak işleyenin, ne su kullananın. Ezilenler, işsizler, memurlar, emekliler, açlık, sefalet içerisinde daha da eziliyorlar. Bu kadar kötü gidişe iktidar millet kıraathaneleri diyor, bedava kek vereceğim diye bunu proje olarak sunuyor. CHP çağın gerekliliği olan projeleri ortaya koydu ve seçmenin karşısına çıktı. Bize kaynak nerede? diye soranlara cevabımız şu; kaynak, hukuktan, adaletten, demokrasiden geçiyor. İnanıyorum milletimiz bu haramiler düzenine 24 Haziran’da dur diyecek.”

 
Menderes'te 'barış masası' devrede!
 
CHP’li Çam’dan Baro'ya ‘güvenlik’ çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Buca 24 Haziran'a hazır
AK Parti Buca İlçe Başkanlığı 24 Haziran seçimlerinde görev alacak sandık ...
CHP'li Bayır: Ranta açılmasına engel olacağız!
CHP İktidarında, 40 bin ziraat mühendisi, veteriner ve tekniker istihdamı ...
İYİ Parti Adayı Kırkpınar'dan 'yap-işlet-devret' eleştirisi!
İYİ Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Hüsmen Kırkpınar, yağmur çamur ...
 
AK Parti'den 'Kordon'da Dünya Kupası' buluşmaları!
İl Gençlik Kolları’nın Kordon’da düzenlediği ‘Çay çiğdem bizden sohbet ...
Kılıçdaroğlu'ndan Tansu Çiller'e 'Yenikapı' çıkışı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir televizyon programında gündeme ...
Bahçeli: Cumhuriyet'in üçüncü evresine geçiyoruz!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldığı bir canlı yayında "Yeni sistemle ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan çifte zirvede 'Koca' övgü ve çarpıcı 'İzmir' mesajı!
CHP Lideri AASSM'de düzenlenen iki toplantıda STK'lar, meslek odaları, ...
Başbakan startı Bayraklı'dan 'Koca salvo'ya verdi: Yaptığın tramvayın...
Başbakan Yıldırım seçim haftasını İzmir'e ayırırken, 4 ilçede 4 mitingli ...
Erdoğan: ABD'de vardığımız anlaşmayı adım adım...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ordu’da konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri