POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
9 Nisan 2021 Cuma - 13:17

CHP'li Taşkın’dan Konak’ın tesislerine övgü

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile birlikte Engelsiz Yaşam Köyü ile Gençlik Destek Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulunan CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, her iki merkezin de örnek çalışmalar olduğunu söyledi. Taşkın, “Gezdiğimiz merkezlerden çok etkilendim. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bu güzel çalışmaları anlatacağım. Çok güzel işler yapmışsınız, bu çalışmalar diğer belediyelere de örnek olacak” dedi.

CHP li Taşkın’dan Konak’ın tesislerine övgü

Dünya Romanlar Günü etkinlikleri ve Roman Kültür Merkezi açılışı için İzmir’de bulunan CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile beraber belediyenin Engelsiz Yaşam Köyü ve Gençlik Destek Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İzmir’in ilk Roman Kültür Merkezi açılışı öncesi gerçekleşen ziyarete CHP İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da eşlik etti. İnceleme gezisi sırasında Başkan Batur’dan her iki sosyal tesis hakkında da bilgi alan Taşkın, yapılan çalışmalardan çok etkilendiğini ve bu örnek çalışmaları Genel Merkezde de gündeme getirerek diğer belediyelere örnek olarak göstereceklerini dile getirdi. Gezi sırasında, Engelsiz Yaşam Köyü’nün sevimli yüzü Minik Ege de ziyarete gelen konuklarla bir araya geldi. İlk adımlarını Engelsiz Yaşam Köyü’nde atan Minik Ege’yle sohbet eden Yüksel Taşkın ve beraberindekiler Konak Belediyesi’nin düzenlediği Otizm Festivalinde hazırlanan anı duvarına, otizme dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için renkli boyalarla el izlerini bıraktı.

Örnek olacak çalışmalar tanıtıldı

Konak’ta görev yaptığı iki yılda kendisini en çok mutlu eden hizmetin Engelsiz Yaşam Köyü olduğunu aktaran Başkan Batur, merkezde yapılan çalışmalarla ilgili Yüksel Taşkın’a bilgi verdi. Tesiste, Roman vatandaşların çocukları için hazırlanmış kreşlerin de yer aldığını söyleyen Başkan Batur şöyle konuştu:

“Konak’ta iki yılda birçok projeyi gerçekleştirdik, çok güzel işler yaptık. Ama beni en çok mutlu eden iş Engelsiz Yaşam Köyü oldu. Burada sosyal belediyeciliği de tam anlamıyla hayata geçirdiğimiz bir çalışma yaptık. Engelli sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte hareket ettik. 300 engelli çocuğumuz Engelsiz Yaşam Köyümüzden hizmet alıyor. Aralarında Down Sendromlu minik Ege’miz de var ve bizim için en özel çocuklarımızdan. Ege, yürümeyi burada öğrendi. Onun gelişimini izlemek, mutluluğunu görmek bizi daha da cesaretlendiriyor.  Ahşap evler, kafeterya, eğitim atölyeleri, sanat sınıfları, meyve bahçeleri oluşturduk.  Birlikte Konak, diyerek yola çıkmıştık. İşte bu anlayışın en güzel örneklerinden bir tanesi de Engelsiz Yaşam Köyümüz oldu. Buradaki tüm hizmetlerimiz ücretsiz. Aynı zamanda bu bölgede yaşayan Roman vatandaşlarımız için de tesis içinde iki kreş hazırladık. 3-6 yaş arası çocuklarımız eğitim hayatına burada başlıyor, okulla burada tanışıyor. Böylece hem onları eğitim hayatına hazırlıyoruz, hem de fırsat eşitliği sağlamış oluyoruz.”

Yüksel Taşkın’a Tarihi Kemer İstasyonun da yapılan çalışmaları anlatan Batur, bölge için büyük bir ihtiyacı karşılayacak bu tesis için gün saydıklarını ifade etti. Tarihi istasyonu restore ederek Gençlik Destek Merkezi olarak hizmete hazır hale getirdiklerini belirten Başkan Batur, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da anlattığımız, kendisinin de örnek bir çalışma olarak değerlendirdiği Gençlik Destek Merkezimiz de en umut dolu olduğumuz çalışmalardan. Burada, bölgedeki gençlerimize özellikle mesleki eğitim konusunda destek olacağız. Amacımız, gençler madde kullanımı ile hiç tanışmadan onları kazanmak, bağımlılıktan uzak tutmak” dedi.

Taşkın: Bir dokunuş olsa yeter

Her iki merkez hakkında da detaylı bilgi alan CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, İzmir’in ilk Roman Kültür Merkezi ile birlikte Konak Belediyesi’nin bölgedeki üç hizmet merkezinden de çok etkilendiğini dile getirdi. Çalışmaları hem Genel Merkeze aktaracağını hem de örnek olarak diğer belediyelere de tanıtacaklarını ifade eden Taşkın şunları söyledi:

“Hem açılışı için geldiğim Roman Kültür Merkezi’ni hem de inceleme fırsatı bulduğumuz bu iki sosyal tesisi çok beğendim.  Burada çok güzel işler yapmışsınız. Bir dokunuş olsa yeter. Bu örnek çalışmalar hakkında Genel Başkanımızı da bilgilendireceğim. Aslında, vadettiğimiz sosyal devleti inşa edersek birçok mesele kendiliğinden çözülecek. Bizim sosyal hizmetler alanında, iktidara gelince yapacağımız çok güzel çalışmalar var.”

İnceleme gezisine katılan CHP İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da yapılan çalışmalara yönelik beğenisini ifade ederek, “Çok güzel bir proje burada hayata geçirilmiş. Özellikle çocuklar için çok güzel bir tesis olmuş. Abdül Başkanımızın eline sağlık” dedi.

 
İzmir’de maraton zamanı: Sürdürebilir bir dünya için koşacaklar!
 
Karşıyaka nereden nereye!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni Şakran yolları yenileniyor!
İzmirgaz’ın Yeni Şakran’da başlatmış olduğu doğalgaz altyapı çalışmalarından ...
Bayraklı'da köy enstitüleri paneli
Bayraklı Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bayraklı Şubesi ...
'Mavişehir Jeotermal' ortak akılla yürüyecek!
TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil ...
 
Bucalı Romanların nikah mutluluğu
Buca Belediyesi, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde, Göksu Mahallesi’nde ...
Karaburun'da ilk kadın başkanla 2 yıl: Neler yapıldı/yapılacak?
Karaburun Belediye Başkanı seçilen İlkay Girgin Erdoğan, 9 Nisan 2019’da ...
Bornova'da 'büyük' temizlik harekatı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daha temiz bir kent yaratma hedefiyle ...
 
Konak'ta Roman bayramı: Kültür merkezi kapılarını açtı, Batur da bir de müjde geldi!
Tepecik’te kurduğu Roman Kültür Merkezi’ni 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde ...
Büyükşehir'den kahveci esnafına can suyu!
İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, İzmir Büyükşehir ...
Başkan Koştu'dan kalem kalem rapor: 2 yılda 298.5 milyonluk yatırım
Başkan Koştu, “Bergama’da hayal edilen, ama bugünü kadar yapılamayan birçok ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri