POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
22 Nisan 2021 Perşembe - 14:32

CHP'li Yücel'den çarpıcı 'Torbalı' mesajları: Aday çıkarırlarsa...

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Torbalı Belediye Başkanlığı’nı yürütürken vefat eden İsmail Uygur’un yerine görev yapacak ismin mecliste seçilecek olmasıyla ilgili konuştu. Menemen’deki meclis seçiminin hatırlatılması üzerine açıklama yapan Yücel, Cumhur İttifakı’na da gözdağı verdi. Yücel, “Aday çıkarırlarsa boylarının ölçüsünü alırlar. İkinci bir Menemen’e izin vermeyiz” dedi.

CHP li Yücel den çarpıcı  Torbalı  mesajları: Aday çıkarırlarsa...

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Patisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ege TV’de yayınlanan Politika Durağı Programı’na katıldı ve Gazeteci Sercan Avcı’nın sorularını yanıtladı. Torbalı Belediye Başkanlığı görevini yürütürken vefat eden İsmail Uygur için konuşan İl Başkanı Yücel önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Yücel, “İsmail Uygur’un genç yaşta vefatı bizim, Torbalı, CHP için büyük kayıp. Torbalı’ya çok ciddi hizmetleri oldu. Partimizde önemli görevleri oldu. En tecrübeli olduğu dönemde görev süresinin bitimine ömrü vefa etmedi. İsmail Başkan gerçekten iz bırakan bir belediye başkanıydı” dedi.

BAYRAĞI BAŞKA BİR ARKADAŞIMIZ ALACAK
Yeni süreçte mecliste yapılacak seçimle görevi yürütecek ismin belirlenmesi aşamasına ilişkin konuşan Yücel, “Önümüzde bir süreç var. Salı günü yerine bir belediye başkanı seçilecek. Meclis üyeleri içinden seçilecek. Tüm meclis üyelerinin bu görevi yapabileceğini düşünüyorum. Ama önemli olan İsmail Başkan’ın emanetine sahip çıkarak, CHP ideolojisine, hizmetlerine sahip çıkarak bu sürecin tamamlanmasıdır. Biz Torbalı’da örgütümüze gereken desteği vereceğiz. Salı günü bayrağı İsmail Başkan’ın bıraktığı yerden başka bir arkadaşımız alacak” ifadelerini kullandı.  

MENEMEN İLE TORBALI KIYASLANAMAZ, ORADA KİŞİSEL BEKLENTİLER ÖNE ÇIKTI
Menemen’de belediye idaresinin CHP’den AK Parti’ye kaptırılmasının hatırlatılması üzerine konuşan Yücel, “Açıkçası Menemen ile Torbalı’yı birbirine benzetmek, kıyaslamak doğru değil. Torbalı’da bir vefat olayı var. Menemen’de başkan hakkında hukuki süreç başlamıştı. O süreç başlamadan önce de belediye başkanı partimizle bağlarını kendi kararıyla kesmişti. Disiplin süreci var ama akabinde, yanılmıyorsam 2 gün sonra partiden istifa etti. Tutuklanan ve görevden alınan CHP’li bir başkan değildi. Kişisel beklentiler Menemen’de öne çıktı. Arkasından bir meclis üyemiz daha istifa etti. Yapılan seçimde birinci turda bir, ikinci turda iki, üçüncü turda üç meclis üyesi CHP adına oy vermediler. Çeşitli sebepleri vardır ama bir dayatma yapılmadı. Meclis üyeleriyle tek tek görüşüldü. Bize ulaşan herkesin görüşü alındı. Yüzde 100 mutabakat demek doğru değil, matematik olarak sağlamanız mümkün değil. Geniş bir mutabakatla aday belirlendi. Aday kim olursa olsun oy verilmesi için şerefleri üzerine söz alındı ama 3 arkadaşımız CHP adayına oy vermemeyi tercih etti. Kişilik ve karakter zafiyeti olan insanlar her yerde çıkabilir” dedi.

EN ÖNEMLİ AKTÖRLER MECLİS ÜYELERİDİR!
Yücel sözlerini sürdürdü ve “Menemen’de bunu yaşadık, Torbalı’da böyle bir şey olacağını zannetmiyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile ilk başından beri iletişim halindeyiz, süreci beraber yürüteceğiz dedik. Genel merkezle birlikte meclis üyelerimizi sonuna kadar destekleyeceğiz. Seçimin en önemli aktörleri meclis üyeleridir. Oy kullanacak olan onlardır. En önemlisi onların görüşleridir. Aday için beraber istişare edeceğiz” diye konuştu.

SOYER’LE SÜRECİ YÖNETECEĞİZ
“Genel merkez yöneticileri gelecek mi?”  sorusunu yanıtlayan Yücel, “Genel merkez yöneticilerinin gelip gelmeyeceğini bilemiyorum. Gelip gelmemesi söz konusu değil. Önümüzde 4 gün var. Gelebilirler de gelmeye de bilirler. Biz büyükşehir belediye başkanımızla süreci yöneteceğiz” dedi.  

DAYATMA SÖZ KONUSU DEĞİL
Yücel, “Bir dayatma olması söz konusu değil. Menemen’de de dayatma olmadı ama orada farklı faktörler devreye girdi. Biz bunların bazılarını sonradan tespit ettik. Somut gelen bilgiler de oldu. Menemen sürecini domine eden kişilerin ilişkileriyle ilgili bilgiler geldi” diye konuştu.  

DOĞRUSU ADAY ÇIKARMAMALARIDIR, ÇIKARIRLARSA DA BOYLARININ ÖLÇÜSÜNÜ ALIRLAR
AK Parti’nin aday çıkarıp çıkarmayacağıyla ilgili gelen soruyu cevaplandıran Yücel, “Karşımızda Cumhur İttifakı var. Biz artık bir etik anlayış aramıyoruz. Menemen’de yaşananlar ortada. Bir kura çekimi vardı. Kameraların çekildiği bir ortamda, kuranın yapılış eklinde itiraz etmediler. Ne zaman kurada kendi adayları çıkmadı, gittiler dava açtılar. Hangi şekilde onlar daha iyi bilir ama bir şekilde böyle oldu. Bilimsel mütalaalar aldık ve kuranın iptali için bir usulsüzlük yoktu. Buna rağmen bir mahkeme önce yürütmeyi durdurma kararı verdi. Sakat bir karardı. Yeniden kura çekilemezdi, iptal kararı gerekiyordu ama önceden hazırlanan, yazılan bir senaryonun parçasıydı. Tamamen hukuka, yasaya aykırı bir şekilde kura işlemi iptal edildi. Bunu neden anlattım? Etikmiş, ahlakmış bunları geçtik. Artık çığırından çıkmış bir anlayış var karşımızda. Ama bir ölüm olayı var, doğru olan aday çıkarmamalarıdır. Ama seçim olana kadar ne olur biter bilmiyorum. Aday çıkarırlarsa boylarının ölçüsünü alırlar. İkinci bir Menemen’e izin vermeyiz” dedi.

TAHİR ŞAHİN’İN ‘İADE-İ İTİBAR’ TALEBİ HAKKINDA YORUM: CHP’YE GERİ DÖNÜŞ NEDEN OLMASIN!
Yücel ayrıca, Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin için de konuştu. 20 yıl görev yapan eski Başkan Şahin’in CHP’den ihraç edilmesi sonrasında ‘İade-i itibar istiyorum’ çıkışında bulunmasına değinen Yücel, “Tahir Şahin ismi bizim için değerli. Partiye emeği olan bir isim. Bir disiplin süreci yaşadı. Biz o dönemde partiden ihraç edilmesi yönünde bir görüş beyan etmedik. Yani il yönetim kurulu olarak… Kınama cezası için disipline sevk ettik. Ama YDK farklı değerlendirdi ve ihraç oldu. İade-i itibar yapılabilir, neden olmasın! İade-i itibar demek de doğru değil ama Tahir Bey öyle değerlendiriyor olabilir. Önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz. Bizim herkese ihtiyacımız var. CHP’ye geri dönüş neden olmasın!” dedi.

KEREM ALİ SÜREKLİ’Yİ AYDINLATIRIM!
Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin hizmet ve yatırım iddiası için de açıklama yaptı. AK Partili Sürekli’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi için, “Bizim belediyelerimize destek gelmiyor” minvalindeki açıklaması üzerinden konuşan Yücel, “Bunlar karalama kampanyasıdır. Belki yetersince anlatamıyoruz ama ben Tunç Başkan’ın kırsal ilçelerdeki tarım modelinin anlattığı toplantılara katıldım. CHP’li olmaktan gurur duydum” mesajını verdi.

Hizmette ayrım yapılmadığını aktaran Yücel ayrıca, “Hatta CHP’li olmayan belediyelere yapılan yatırımlar bazı arkadaşlarımızca eleştirilir. Biz de, ‘Doğrusu budur. Büyükşehir ilçeleri parti ayrımı gözetmeden kucaklamak zorundadır’ deriz. Hizmet için özen gösterildiğini biliyorum. Ben Kerem Ali Sürekli’yi bu konuda aydınlatırım” ifadelerini kullandı.   

SAMİMİYETSİZLİK VAR
Menderes’te İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi için yaşanan tartışmayı değerlendiren Yücel, “İzmir Büyükşehir Belediyesi yeri kendi kendine belirlemedi. 6 ilçeye hizmet verecek bir tesis olacak. Bunu gündeme getirenler AKP’li vekiller. Ama yer için onay veren bakanlık. Burada bir samimiyetsizlik var. Bu tesis kentin göbeğinde yapılmayacağına göre bir yerde yapılacak. Bu hem Menderes’in hem de bölgedeki diğer ilçelerin ihtiyacıdır. İnsana, doğaya zararı olduğuna yönelik en ufak bir rapor varsa CHP burada her adımı atar. Herkesin güveni olsun” dedi.  

 
Küçük başkandan ağaçlandırma talimatı
 
Selçuk Bayraktar'dan F-35 açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''İzmir’de meydanları dolduran çöp yığınları görüyoruz!''
CHP’nin belediyecilik çalışmalarını eleştiren Kırkpınar, “Bugün yeniden, ...
AK Parti Karşıyaka'dan Tugay'a 2 yıl salvosu!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, yerel seçimlerin üstünden ...
Gündem Torbalı: CHP'de aday bolluğu ve kritik zirve, AK Parti'de aday netleşti!
CHP İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Torbalı gündemiyle ...
 
Erdoğan'dan kabine revizyonu mesajı!
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine revizyonuna ...
CHP'li Polat 'maske iddiaları'nı Meclis'e taşıdı!
CHP'li Polat, maske ihracatı için ön izinle zorunlu hale getirilen hibe ...
Erdoğan'a Menderes benzetmesine sert tepkiler!
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
 
Kabinede revizyon ve iki yeni bakanlık!
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bölündü. Aile ve Sosyal Hizmetler ...
CHP'de Menemen'e o isim başkanlığında geçici yönetim!
CHP İzmir İl Yönetimi, Menemen’e Ömer Güney başkanlığında 5 kişilik geçici yönetim atadı.
AK Parti'den Meclis'e Mısır başvurusu
AK Parti, Mısır'daki darbe sonrası Türkiye tarafından kaldırılan dostluk ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri