POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
25 Kasım 2022 Cuma - 15:15

CHP'li vekilden 'zehir' isyanı: Gençler zombi gibi geziyor!

Tepecik Mahallesi’nde düzenlediği basın açıklamasında yoksulluk ve uyuşturucu sorununa dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Purçu, “Gençlerimiz zombi gibi geziyor. Roman mahallelerinden sadece oy almak için gelmeyin. Bir şeyler yapın” dedi.

CHP li vekilden  zehir  isyanı: Gençler zombi gibi geziyor!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Tepecik Mahallesi’nde düzenlediği basın açıklamasında, Roman vatandaşların yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız’ın da katıldığı açıklamada konuşan Purçu, Roman vatandaşların yoksulluk, işsizlik ve uyuşturucu kıskacında çaresizlik içinde olduğunu vurguladı. Mahalleye gelen çuval dolusu icra dosyalarını gösteren Purçu, “Sokakta çöpün içinde ekmek arıyor insanlar. Gençler uyuşturucuya bulaşmış durumda. Yüzünüz yok Roman mahallelerine girmeye. Bu vatandaşa çektirdiğin eziyet yetmedi mi?” diye sordu.

SADECE OY ALMAK İÇİN GELMEYİN
Yoksulluk ve uyuşturucu kıskacında Roman vatandaşların yaşadıklarına dikkat çeken CHP’li Özcan Purçu, “Bir roman mahallesindeyiz. İzmir’in en eski Roman mahallesindeyiz. 20 bini aşkın nüfusu buluyor. Bu muhtarlığa gelen icra dosyaların bakın. Torbalar dolu. Milletimizin fakirliğine bakın. Torbalar dolu. Fakirliğimizin yoksulluğumuzun kanıtı bunlar. Hükümet, milleti çaresizliğe itmiş, bu seçimde iktidar olacağım diye uğraşıyor. Ülkeyi bitirdin, satmadık mal bırakmadın. Sokakta çöpün içinde ekmek arıyor insanlar. Gençler uyuşturucuya bulaşmış durumda. Bu vatandaşa çektirdiğin eziyet yetmedi mi? Türkiye çok zengin bir ülke ama milleti fakirlikten kırdınız. Roman mahalleleri açlıktan uyuşturucudan, işsizlikten kırılıyor. Bir tane yetkili gelmiyor buraya. Gençleri hepsi uyuşturucu bağımlısı oldu. Analarını babalarını dövüyorlar, evde satacak bir şey kalmadı. Çocuklar tedavi olmak istiyor. Roman mahalleri çaresiz. Strateji eylem planı yapıyorlarmış. İzmir’de şu an toplantı var. Bir eylem planı daha yayınlayacaklar. Buraya girdiniz mi hiç ne yaptınız bu mahallelere? Uyuşturucuyu yoksulluğu bitirdiniz mi? Roman mahallelerinden sadece oy almak için gelmeyin. Bir şeyler yapın. Bu mahallede binlerce genç var, hangisi devlet kapısında. Müzisyenler açlıktan kırılıyor. Gelmişler şimdi İzmir’de 2023 eylem planı yapacaklarmış da... Bu saatten sonra ne yaptınız da yapacaksınız? 20 yıldan beri hiçbir şey yapmadınız” dedi.

GENÇLER ZOMBİ GİBİ GEZİYOR!
CHP iktidarında uyuşturucu sorununu bitireceklerini kaydeden Purçu, “Yüzünüz yok Roman mahallelerine girmeye. Buradan bir tane oy alamayacaksınız. Yok saydınız Romanları ama bu güzel insanları bitiremeyeceksiniz. Biz iktidara geldiğimizde her gün nasıl bu mahalleye geliyorsak tekrar geleceğiz. Uyuşturucuyu bitireceğiz, gençleri tedavi ettireceğiz. Gençlerimiz zombi gibi geziyor. Sağlık İl Müdürlüğü gelip de bunları tedavi ettirelim demiyor” ifadelerini kullandı.  

ROMANLAR CEVABI SANDIKTA VERECEK
Purçu, şunları söyledi: “35 yıldan beri hapis yatan insanlar var burada. Çaresizlikten işsizlikten dolayı iş bulamıyor. 30 sene sonra hapisten çıkıyor, sabıka damgası var. İş bulamıyor. Uyuşturucu satacağım diyor çünkü devlet sahip çıkmıyor diyor. Mahallerimizde sosyal dönüşüm bekliyoruz. Önce bunu yapacaksın vatandaşına sahip çıkacaksın. Mahallemizde hizmet yok. Artık hükümetin strateji eylem planıymış, vaatmiş bitti. 7,5 milyon roman... Her yerde var. Hepsi AKP’nin yoksulları oldu. AKP romanları daha da yoksullaştı. Eskiden yoksuldu, AKP döneminde açlığa mahkum oldu. Romanlar dersini aldı cevabı sandıkta verecek.”

PKK’SINIZ SİZ!
Sokaktan geçen AK Partili bir seçmen, Purçu’nun sözlerine tepki göstererek, “3 tane şehit verdik Kılıçdaroğlu geçmiş olsun bile demedi. PKK’sınız siz” dedi. Purçu ise, “Nereden biliyorsun demediğimi ben sana ispatlayım. Ayıp ediyorsun. Biz şehitlerimizin acısını hep paylaşıyoruz acının reklamını yapma burada. Şehit ülkemizin şehidi” yanıtını verdi.

 
CHP İzmir’i sarsan ölüm!
 
Pandemi cezaları nasıl silinecek?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’i sarsan ölüm!
CHP Konak Kadın Kolları Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Nurten Serhadbeyi yaşamını yitirdi.
CHP'li Beko'dan iktidara 'sağlık' salvosu!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerine ...
''24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koyacağız''
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal ...
 
Erdoğan'dan 'güvenlik kuşağı' mesajı: Tamamlayacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye kara harekatına ilişkin yeni bir mesaj ...
''Kadına şiddet insanlığa ihanettir!''
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla ...
'TSK, ABD gözlem noktasını vurdu' iddiasına yanıt
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin ...
 
Başkan Kılıç'tan Lider'e ailece ziyaret!
Buca Belediye Başkanı, Ankara mesaisi kapsamında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ...
Sürekli'den Seferihisar çıkışı: Pişmiş tavuğun başına gelmedi!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, ‘Karınca Modeli’ saha çalışması kapsamında, ...
Seçim takvimi değişecek mi? AK Parti'den açıklama
Üniversite sınav tarihinin 18 Haziran olarak açıklanması "Erken seçim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri