POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
34 il için kuvvetli sağanak yağmur uyarısı
34 il için kuvvetli sağanak yağmur uyarısı
Brezilya’da sel: Ölü sayısı artıyor!
Brezilya’da sel: Ölü sayısı artıyor!
BM: Gazze'deki enkaz Ukrayna'dan fazla!
BM: Gazze'deki enkaz Ukrayna'dan fazla!
Gözler bu görüşmede... 8 yıl sonra ilk!
Gözler bu görüşmede... 8 yıl sonra ilk!
18 Eylül 2018 Salı - 10:40

CHP örgütleri İzmir'de buluştu! Bölgesel zirve: Kim/ne mesaj verdi?

CHP'nin siyasi gelişmelerin yanı sıra ekonomik gelişmeleri de masaya yatıracağı bölge toplantıları İzmir'de yola çıktı. Toplantı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı ve CHP İl Başkanı Yücel'in önemli mesajlarıyla açıldı.

CHP örgütleri İzmir de buluştu! Bölgesel zirve: Kim/ne mesaj verdi?

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir ve Ege Bölgesi örgütleri Kültürpark'ta büyük bölgesel zirve için bir araya geldi. 

CHP İzmir Örgütü'nün ev sahipliğinde İsmet İnönü Kültür Merkezi'de gerçekleşen toplantı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın başkanlığında düzenleniyor. 

Siyasi gelişmelerin, 24 Haziran'daki seçim sonuçlarının ve yerel seçim sürecinin yanı sıra ekonomik gelişmelerin de masaya yatırılacağı zirveye Salıcı'nın yanı sıra Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) İzmir'den tek üyesi olan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) Üyeleri, Aydın, Muğla, Uşak, Denizli il başkanları ve milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve geçmiş dönem milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri katıldı. 

KOCAOĞLU ANKARA’DA 
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’daki önemli zirve nedeniyle toplantıya katılmadı. Kocaoğlu bugün Başkent’te AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’la bir araya gelerek İzmir’in projelerini masaya yatıracak. 

Bölgesel zirve saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Deniz Yücel yaptı. 



MÜCADELEMİZ DAHA YAŞANABİLİR TÜRKİYE 
İl Başkanı Yücel, "Önümüzde yerel seçim var. Yerel seçimlerde CHP iktidarı halkın iktidarı olacaktır. CHP’nin yereldeki iktidarı halkın başarısı olacaktır. 22 CHP’li belediyemizle Türkiye ve dünyaya örnek belediyecilik sergiliyoruz. 30 ilçede ve büyükşehirde seçimi kazanma hedefiyle yola çıktık. Bir sonraki seçimlerde partimizi genelde iktidara taşıyacak hayati öneme haiz seçim olduğunun bilincindeyiz. İzmir’de partimizin başarısını arttıracağız. Geçmişte hangi siyasi partiye oy verirse versin AK Parti’nin yürüttüğü politikalardan rahatsız olan herkese ihtiyacımız var. Kendi iktidarımızı güçlendirmek için değil mücadelemiz. Yandaşlarımıza ve çevremize rant sağlama mücadelesi değildir. Bizim mücadelemiz daha yaşanabilir bir Türkiye kurma mücadelesi. O yüzden herkese ama herkese ihtiyacımız var. İçinde vatan sevgisi olan, özgür ve demokratik Türkiye sevgisi olan herkese ihtiyacımız var. Kimseyi dışlamayacağız. Geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun bizlerle aynı kaygıyı taşıyan tüm yurttaşlara ihtiyacımız var. Birleşerek bu ülkeyi karanlıktan aydınlığa çıkaracağız” dedi.

DİLEKÇEYLE KURULAN PARTİ DEĞİLİZ! 
Yücel, “Bugün bizim için önemli bir gün. Bölge toplantılarımızın ilkini İzmir’de gerçekleştiriyoruz. Danışma kurulu toplantılarımızı gerçekleştirdik. Bugün de demokrasiyi, ifade ve basın özgürlüğünü yeniden tesis etmek, hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargıyı hayata geçirmek ve CHP’yi iktidara taşımak için konuşup tartışacağız. Çare ve çözüm yolları üreteceğiz. Gençlerimizi cemaatlere teslim etmeyeceğiz. Kindar nesiller yetiştirilmesine izin vermeyeceğiz. Onun emanetine sahip çıkacak fikri ve vicdanı hür nesiller yetiştireceğiz. Geçtiğimiz hafta İzmir’in kurtuluşu ve partimizin kuruluş yıldönümünü kutladık. Fikirlerimizi özgürce ifade edebiliyorsak burada, canını vatan için veren şehitlerimiz sayesindedir. Bizler köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafa-ı Hukuk tan alıyoruz. Dilekçeyle kurulan bir parti değiliz. Geçmişte olduğu gibi bugün de toplumun hangi kesiminden olursa olsun, hangi etnik köken inanç ve siyasi görüşten olursa olsun 81 milyon yurttaşımızın huzur ve barış içinde güven içinde, özgür ve şartlar içinde yaşaması için mücadele ediyoruz” diye konuştu.



İŞ BANKASI ÇIKIŞI 
Yücel konuşmasına şöyle devam etti: 95 yıllık Cumhuriyet kazanımlarının 16 yıllık AKP iktidarında bir bir yok edildiğini, yabancılara satıldığını görüyoruz. Tekel yandaşlara, Tüpraş İsraillilere, Petkim yabancı şirketlerine satıldı. 13 şeker fabrikamız satıldı. Kaynakları kendine yeten ender ülkelerden biri iken hayvan emini bile ithal eder duruma geldik. Bu zihniyet şimdi de Atatürk’ün emaneti olan İş Bankası hisselerine göz dikti. Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi Erdoğan İş Bankası hisseleri üzerinde emelleri varsa buna asla izin vermeyeceğimizi bilmelerini istiyoruz. İş Bankası bugün Türkiye’nin değil dünyanın en güçlü bankaları arasında. Bunu da Atatürk’ün kurduğu ilkelerinden taviz vermemesine, şeffaf yönetim anlayışından taviz vermemesine borçlu. Yönetimde görevli yönetim kurulu üyelerinin büyük payı var. Kendi çıkarları ve parti çıkarları için bankayı kullanmadılar. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li yönetim kurulu üyelerini kendi atadığı, bakan yaptığı damadıyla, çocuklarıyla karıştırıyorsa büyük bir yanılgı içine düşüyor. Türkiye’nin tarihin en büyük ekonomik krizini yaşıyor. Ama kimse karamsarlık ya da umutsuzluğa kapılmasın. Ne ekonomisi ne dış ne eğitim politikası milli olmayan bu iktidar ve rejim kaderimiz değil. Türk milleti makus talihini geçmişte nasıl yendiyse yine yenmeyi başaracaktır. Kimse karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmasın. Ülkemizi kurtaracak güç CHP’dir. Biz ülkenin birleştirici gücüyüz. Ülkemize ve tüm topluma karşı sorumluluğumuz var. Bir çocuğumuz gece karnı aç yatağa giriyorsa, kadınlarımız öldürülüyorsa, gençlerimiz iş bulamadıkları için göç ediyorsa, geleceklerini yurt dışında kurma planları yapıyorsa, işçi, memur ve emekçiler ay sonunu getiremiyorsa, birileri saraylarda saltanat sürüyorsa bizlere rahat yok! 



Toplantıda CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı da bir konuşma yaptı.

EN ETKİLENDİĞİM CÜMLELERDEN BİR TANESİ... 
Salıcı'nın konuşmasından satır başları şöyle: 
Benim en etkilendiğim cümlelerden bir tanesi biz bu partiyi dilekçeyle kurmadık. CHP Kuvayı Milliye’nin üzülerek savaş meydanlarında kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti’nden önce kuruldu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyeti kurdu. Bugün de tek adam rejimine karşı demokrasiyi , Atatürk ilkelerini , insan haklarını savunmaya devam ediyoruz..

TEK ADAM REJİMİ ÇIKIŞI
Türkiye dış politikada görülmediği kadar sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Eğitimde karma eğitimin sorgulandığı bir döneme girmiş durumda. Çetrefil bir ekonomik krizin göbeğindeyiz. Türkiye hazine ve maliye bakanlığı damada teslim edilmiş. Başkanın da kayınpeder olduğu bir anlayışla krizi aşmak mümkün değil. Merkez Bankası 4 gün önce faiz arttırdı. Ülkeyi yöneten şahıs nasıl müsaade etti bilmiyorum. Dolar kuru 6 seviyesine geldi kısa süreliğine. Bugün 6,35’e çıktı. Tek adam rejimi Türkiye’yi teslim almış durumda. Türkiye’nin bütün demokratik birikimlerini tarumar edecek bir siyaset izliyor. Yapacağımız birçok şey var. CHP Başkanın ve Bakanlar Kurulu’nun karşısındaki tek örgütlü güçtür.

Bizim bunun karşısında yapacağımız çok şey var. CHP, bakanlar kurulu ve başkanın karşısında tek örgütlü güçtür. İzmir Türkiye’nin, CHP’ nin gözbebeği, iş dünyası ve sanayinin de etkili olduğu illerden bir tanesi. Türkiye’de sadece hukuk devleti, sadece demokrasi yok edilmiyor. Koskoca bir cumhuriyet birikimi bu kriz ile beraber yok ediliyor. CHP bunun karşısında ne yaptı? 13 maddelik bir krizden çıkış önerisi hazırladı ve 81 ilde ekonomi heyetleri ile sanayi odaları, esnaf odaları ve krizden etkilenenlerle bu 13 maddelik önerileri paylaştı. 

SÖZLERİMİZ VATANDAŞA ULAŞMIYOR! 
Ne oldu 81 ile heyet gönderdik? Heyetlerimizin çoğu  bu maddelerin neredeyse ticaret ve sanayi  odalarının yarısı tarafından bilinmediğini söylüyor. Biz CHP’nin tüm birikimi ile bir mücadele veriyoruz. Bize,  yoksullaştırılmış sanayinin, ticaretin bir parçası olan AKP’liler tarafından bir perde çekiliyor. Bizim sözlerimiz vatandaşımıza ulaşmıyor.  Yapacağımız şey şu;  bu tek adam rejimi ülkeyi ekonomik, toplumsal olarak demokrasi hukuk devleti açısından duvara çarptırmak üzere. 

Her bir CHP’li bir basın bülteni gibi vatandaşla doğrudan konuşacağız. Aramızdaki aracıları ortadan kaldıracağız. Bunun dışında ne yaparsak yapalım iktidar sermayeyi kontrol ettiği sürece bunu aşmanın yolu yok. Türkiye’den yabancı sermaye çıkıyor. Yabancılar ülkeye karşı bir oyun planı içindeler.  Biz aslında ekonomik olarak mükemmeliz, bu iktidar döneminde iyi ne yapıldıysa onayladık ama hamam da ayakları kaysa kafalarını taşa vursalar dış mihraklar yaptı diyecekler. Onların yerleştirmeye çalıştığı anlayış bu. Tüm bunların toplamında ortaya çıkan sonuç;  pazarda domates 5- 6 liraysa, işsizlik varsa, Milletvekilimiz hapisteyse müsebbibi AKP’dir. Ekonomik krizin, zulmün, şatafatın müsebbibi AKP’dir. 

BİZİM OLANLARI AKP'DEN GERİ ALACAĞIZ 
Yerel seçimlerde İzmir’de bizim olmayan belediyelerimizi alarak taçlandırmak gerekiyor. İzmir için zaten bizim olanları AKP’den geri alacağız. Türkiye’nin kültür kenti İzmir’in nasıl örnek sosyal demokrat belediyecilik ile yönetildiğini, tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Bu 6 aylık süreyi nasıl örersek bu mücadeleyi başarıya ulaşırız bunu konuşacağız. On  bölge toplantısı yapacağız, bunun sonucunda CHP’nin yerel seçimlerden büyük bir başarıyla çıkmasını sağlayacağız.
 

Yücel ve Salıcı'nın konuşması sonrası basına kapatılan toplantı iki oturum halinde gerçekleşecek. İlk oturuma; CHP’nin İzmir, Aydın, Muğla, Uşak, Denizli il başkanları, milletvekilleri, PM ve YDK üyeleri katılacak. Bunun yanı sıra yine illerin kadın kolları ve gençlik kolları il ve ilçe başkanları da toplantıda yer alacak. Toplantının ikinci oturumuna ise CHP’nin geçmiş dönem milletvekilleri, belediye başkanları, PM üyeleri, YDK üyeleri katılacak.

 
İzmir'de sahte içki villasına baskın!
 
Bakan Varank açıkladı: İzmir'e model fabrika geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir'in yeni başkanından 'seçim' ve revizyon mesajı!
Karataş'ın sürpriz kararı sonrası MHP İl Başkanlığı görevine atanan Şahin, ...
CHP'de Balcı'dan 'kadın aday' çağrısı: '24 Haziran' telafi edilsin!
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ...
Muharrem İnce'ye 'apolet' soruşturması
Afrin harekâtını yürüten 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel hakkında, ...
 
Erdoğan ve Putin'den İdlib'de silahsız bölge kararı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin İdlib Zirvesi sonrası ortak basın toplantısı ...
CHP Sözcüsü Öztrak'tan hükümete faiz eleştirisi
CHP Sözcüsü Öztrak, "Bu faiz, esnafı, tüccarı, çiftçiyi, vatandaşı batırır, ...
Bakan Selçuk'tan '20 bin öğretmen' müjdesi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Aralık sonunda 20 bin öğretmen ataması ...
 
AK Partili Dağ'dan o ilçeye okul müjdesi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'in ...
İYİ Parti'de 'A Takımı' alana indi: Çıray 3, Dervişoğlu 2 kentte mesai yapacak
Bir yandan teşkilatlarda revizyon çalışmasını yürüten İYİ Parti bir yandan ...
Soçi'de İdlib zirvesi: Erdoğan Putin ile masada!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le görüşmesi başladı. Erdoğan görüşme öncesi, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri