POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
18 Temmuz 2022 Pazartesi - 16:25

CHP’den Menderes seçimi yorumları: Torun, Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?

Menderes’te CHP’nin adayı Özkan’ın kazandığı başkanvekilliği sonucu değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Torun, CHP İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’den önemli mesajlar geldi.

CHP’den Menderes seçimi yorumları: Torun, Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – Menderes’te yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından başkanvekilliği seçimi gerçekleştirildi. 

Seçimi üçüncü tur sonunda salt çoğunluğu sağlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayı aynı zamanda başkan yardımcısı olan Meclis Üyesi Erkan Özkan kazandı. 

CHP’nin son turda fire vermediği seçim sonrası seçimi yerinde takip eden Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den önemli mesajlar geldi. Öte yandan Özkan da seçim zaferini değerlendirdi. 

TORUN'DAN SOYLU'YA SALVO! 
Seçim sonrası belediye önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu sert sözlerle eleştirdi. Torun, “Ben en baştan tüm belediye meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok onurlu bir davranışta bulundular ve Menderes halkının oyuna sahip çıktılar. Tabiki İl Başkanıma, Büyükşehir Belediye Başkanıma, milletvekillerimize ve örgütümüze de çok teşekkür ediyorum. Onlar da bu süreçte büyük bir duyarlılıkla davrandılar, şeffaf bir şekilde süreci yönettiler. Ve bugün o salondan Menderes halkının iradesini çaldırmadılar. Ben herkesi yürekten kutluyorum. Şunun da bilinmesini istiyorum ki kendini İçişleri Bakanı zanneden zata sesleniyorum… Bu tür olaylarla bizi korkutamazsın, sindiremezsin, milletin iradesini çalamazsın, çaldırmayız. Yargıyı pas ederek, kendini yargı yerine koyanları yarın o yargı kantarında tartarlar! Bugün yaptığınız bu haksızlığın, hukuksuzluğun yarın yargı karşısında hesabını verirsiniz. ‘Milli irade’ dediniz, artık milli irade hırsızlığı yapmaya başladınız. Milli iradeyi zorla gasp etmeye çalıştınız, ama buna asla izin vermeyeceğiz. Ne Menderesli izin verecek, ne bir başka yerde izin verilecek. Kaybedeceksiniz, kaybediyorsunuz ve bu son çırpınışlarınız ve geliyor gelmekte olan! İnşallah halkın iktidarında halk iradesine her zaman saygı göstereceğiz. Menderes halkına hayırlı uğurlu olsun ama şunu bilin ki burada yaşanan haksızlıktır, hukuksuzluktur ve yargı kararı olmadan İçişleri Bakanı’nın keyfi bir uygulamasıdır. Elbette bir gün bunun da karşılığı alınır. Biz ‘Adaletten, haktan hukuktan sapmayacağız’ diyoruz ama hakkımızı da her yerde arayacağız” diye konuştu. 

YÜCEL'DEN ÖRGÜTE TEŞEKKÜR 
CHP İl Başkanı Yücel ise açıklamasında, “Az önce Menderes Belediye Başkanvekili olarak Ertan Özkan arkadaşımız seçilmiştir. Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerimizin fire vermeksizin verdikleri oylarla seçilmiştir. Menderes’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tüm meclis üyelerimizin Cumhuriyet Halk Partili olmanın onuruna, haysiyetine uygun bir şekilde görevlerini yapmışlardır. Tüm meclisimize, örgütümüze ve Menderesli hemşerilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

SOYER: SONUNA KADAR YANINDAYIZ! 
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerimiz Menderes’in oyuna sahip çıkmıştır. Hiç fire vermeden… Kaldığımız yerden devam edeceğimiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes Belediyesi’nin sonuna kadar yanında… Ne kadar hizmet varsa yapmamız gereken, hepsini sonuna kadar yapacağız” dedi. 

ÖZKAN: BU BİR SEVİNÇ DEĞİL 
Başkanvekili seçilen Özkan ise duygularını, “Öncelikle meclis üyelerine beni tercih ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bu bir sevinç değil sonuçta bir mağduriyetten dolayı buraya geldik. Hayırlısıyla en yakın zamanda da başkanımızın davası sonuçlanır ve kendisi görevine iade olur. O gelinceye kadar biz görevimize devam edeceğiz” sözleriyle dile getirdi. 

 
Bakan Kurum'dan 'Nae Sao Paulo' açıklaması: Milletimiz müsterih olsun!
 
Benzine bu kez indirim geldi: İşte güncel fiyatlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kurum'dan 'Nae Sao Paulo' açıklaması: Milletimiz müsterih olsun!
Brezilya Donanması’na ait olan ve bünyesinde 900 ton asbest barındırdığı ...
CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na kayyum!
Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na kayyum atanmasına karar verdi.
İYİ Partili Çıray'dan '128 milyar dolar' soruları!
İYİ Partili Çıray, “dış mihrakların ekonomik saldırıları” ifadelerini ...
 
"Asbest bombası gemiyi getirmeyeceğiz!"
CHP İzmir Milletvekili Beko, 600 ton asbest barındırdığı iddia edilen ...
Çiller hakkındaki iddialara avukatından yalanlama!
Eski başbakanlardan Tansu Çiller, "Ekonominin dümeninde Çiller var" haberlerini ...
Bakan Kurum'dan 7 maddelik 'NAe Sao Paulo' açıklaması!
Brezilyalı 'NAe Sao Paulo' isimli uçak gemisinin Çevre, Şehircilik ve ...
 
İzmir'in gözü o sandıktaydı: Başkanvekili kim oldu?
Başkan Kayalar’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından yapılan seçim ...
Gözler Kabine'de: KYK borçlarına düzenleme geliyor
Öğrenim kredi borçlusu gençlerin gözü bugün kabine toplantısından sonra ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri