POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
13 Ağustos 2022 Cumartesi - 14:15

CHP’li Bakan: KPSS’deki skandal PAEM-7’de de yaşanmış!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Sınavdaki soruların bazıları, ‘Kariyer Hocam’ adlı yayına ait bir sınava hazırlık kitabından aynen alınmış. Yani KPSS’deki skandal PAEM-7’de de yaşanmış. Birebir aynı skandal!” dedi.

CHP’li Bakan: KPSS’deki skandal PAEM-7’de de yaşanmış!

Polislik sınavları için soru kitapları hazırlayan ‘Kariyer Hocam’ adlı yayın, ‘Misyon Koruma Deneme’ kitabındaki soruların 26 Haziran 2022’deki Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7’nci dönem sınavında çıktığını, sınavdaki soruların 32’sinden 18’inin aynı, 14’ünün de benzer olduğunu duyurdu.

‘Kariyer Hocam’ın YouTube hesabından sınavdan bir gün sonra yayınlanan videoda, “Hani ‘Neye niyet neye kısmet’ derler ya; bizim mart ayında hazırlamış olduğumuz, sorularını özenle seçtiğimiz aylarca emek ettiğimiz bu ‘Polis Misyon Koruma’ kitabımızda dünkü PAEM-7 sınavında tam 18 soru geldiğini sizlerden öğrenmiş bulunmaktayız. Detaylı incelediğimizde de 14 sorunun da benzer şekilde geldiğini; toplamda 32 soruya bu kitapta dikkat çektiğimizi sizlerden öğrenmiş bulunmaktayız” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca “PAEM-7’den Önce Biz Sorduk! (18 soru aynen, 14 soru benzer geldi)” başlığıyla YouTube’ye yüklenen videonun açıklama kısmında, “26.06.2022 tarihi itibariyle PAEM-7 (Komiser Yardımcılığı Sınavı) sınavını geride bıraktık, Misyon Koruma 10’lu deneme kitabımızdan 18 soru PAEM-7’de birebir çıktı, 14 sorunun da benzerleri geldi” denildi.

Geçtiğimiz günlerde ise, Yediiklim Yayınları’na ait deneme sınavı soru kitapçığındaki 20 sorunun Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) aynen sorulduğu ortaya çıkmış, Devlet Denetleme Kurulu inceleme başlatmış, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmış ve KPSS iptal edilmişti.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya dair açıklama yaptı.

Öyle gurur duymuşlar ki ‘PAEM-7’den Önce Biz Sorduk!’ yazarak paylaşmışlar!

PAEM sınavındaki soruların da bir sınava hazırlık kitabından aynen alınmış olmasının son KPSS’de yaşanan skandalla aynı skandal olduğunu söyleyen CHP’li Bakan şu şekilde konuştu:

“Her yıl milyonlarca insan, meslekleri ve kariyeri için kamunun açtığı sınavlara hazırlanıyorlar. Büyük emek ve çaba sarfetiyorlar. Maddi manevi yıpranıyorlar. Ancak sonuçta hem emeklerinin karşılığını alamıyorlar hem de büyük bir adaletsizliğe maruz kalıyorlar. KPSS ile ilgili skandal ortaya çıktığında, sosyal medya hesabımdan bir paylaşım yapmış ve son 7 yıldır PAEM sınav sorularının neden açıklanmadığını, saklananın ne olduğunu, bu sınavda da KPSS skandalında olduğu gibi birebir benzerlikler çıkabileceğinden mi endişe ettiklerini sorgulamıştım. Bugün görüyoruz ki PAEM-7 sınavında da aynı skandal söz konusu. Sınavdaki soruların bazıları, ‘Kariyer Hocam’ adlı yayına ait bir sınava hazırlık kitabından aynen alınmışYani KPSS’deki skandal PAEM-7’de de yaşanmış. Birebir aynı skandal! Üstelik soruların alındığı kitabı hazırlayanlar, 18 sorunun birebir, 14 sorunun da çok benzer geldiğini övünerek bizzat kendileri duyuruyor. Öyle gurur duymuşlar ki ‘PAEM-7’den Önce Biz Sorduk!’ yazarak paylaşmışlar. Öncelikle PAEM-7 de KPSS gibi iptal edilmeli. Kamu sınavlarının güvenliği sağlanmalı, gerekirse -herkesin hakkı saklı kalmak koşuluyla- sınav güvenliği sağlanana kadar sınav açılmamalı. Ve en önemlisi son yıllarda yapılan tüm sınavlar bağımsız bir kurul tarafından incelenmeli. Sınavlardaki usulsüzlükler tespit edilmeli, bu usulsüzlükleri yapanlar hukuk karşısına çıkarılmalı.”

 
CHP'li belediye başkanları Tekirdağ'da toplandı
 
Yetişkin yineledi: Zeytinli Rock Festivali’ne talibiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li belediye başkanları Tekirdağ'da toplandı
CHP'li büyükşehir belediye başkanları, 'Büyükşehir Belediye Başkanları ...
AK Parti Menemen’den bir ilk!
AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik’in, önceki dönemlerde görev ...
AK Kadın zirvesi: İzmir'de geldiğimiz nokta çok iyi!
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, partinin 21. kuruluş yıldönümü ...
 
CHP'li Torun'dan Soylu'nun açıklamalarına yanıt!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bakanlık bünyesinde CHP’li belediyeleri ...
Soylu'dan o iddiaya yanıt: İzmir'den 4 belediyeyi örnek gösterdi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ’CHP’li belediyeleri soruşturmak için ...
DEVA'dan yoğun katılımla aşure etkinliği
DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın Karabağlar’da gerçekleşen aşure etkinliği ...
 
CHP İl Başkanı Yücel: Devletin Alevi vatandaşlarla helalleşmesine ihtiyaç var
Buca Çamlıkule Mahallesi’nde bulunan Aşık Mahzuni Şerif Parkı’nda gerçekleştirilen ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye açıklaması!
Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Suriyeli mevkidaşıyla görüştüğünü söylemesi tartışma ...
Kılıçdaroğlu: CHP iktidara en yakın dönemde
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP Yurt Dışı Örgütlenme Çalıştayı’nda açıklamalarda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri