POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
15 Mart 2019 Cuma - 13:00

CHP’li Batur’dan ‘Konak vizyonu’, ‘örgütle diyalog’ açıklaması ve ‘Soyer’ mesajı!

Konak Belediye Başkan Adayı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Kafe Siyaset programına konuk oldu. Batur, programda Konak’ın sorunları, projeleri, vizyonu, parti örgütüyle diyaloğu ve Büyükşehir adaylığı için yarıştığı Tunç Soyer’e kadar önemli açıklamalarda bulundu. Konak’ta yer alan Kemeraltı, Agora, Basmane ve Kordon’a dikkat çeken Batur, “ Bizim bu kente yapacağımız en büyük iyilik buraların harekete geçirilmesi ve tarihi değerinin ortaya çıkarılması” dedi.

CHP’li Batur’dan ‘Konak vizyonu’, ‘örgütle diyalog’ açıklaması ve ‘Soyer’ mesajı!

GERÇEKİZMİR - CHP’nin 31 Mart 2019 yerel seçimleri için Konak Belediye Başkan Adayı gösterdiği, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında gazeteci Sercan Avcı’nın konuğu oldu.

Batur, programda Konak’ın sorunları, vizyonu, parti örgütüyle diyaloğu ve Büyükşehir adaylığı için yarıştığı Tunç Soyer’e kadar önemli açıklamalarda bulundu.

99’DAKİ HEYECANIM KONAK İÇİN VAR

Batur’un konuşmasından satır başları şöyle:

Narlıdere’de 20 yıl başkanlık yaptıktan sonra Konak benim için yeni bir heyecan. Yeni hizmet yapacağımız bir ilçe.  Aday olarak vatandaşa ulaşmak, derdini dinlemek yöntemini uyguluyorum. Günde 10 bin adım atıyoruz. Konak’ın her köşesine gidiyorum. Bu da heyecan veriyor. Narlıdere 99’da göreve başladığımda nasıl bir heyecanım olduysa, bu heyecan şimdi yeniden Konak için var.

KONAK’I ÖNCE 1 AY DİNLEYECEĞİM!

‘Bana Konak’ta hangi projeyle başlayacaksın’ diyorlar. Konak’ı önce 1 ay dinleyeceğim. STK’ları dinleyeceğim, odaları dinleyeceğim, esnafı, vatandaşı, muhtarı dinleyeceğim. Dinlemeden bir hamle yapmayacağım. Yeni başkanlık yapacaklara da tavsiyem önce dinleyin.İnsan belediye başkanı olunca hemen bunu yapayım diyor. Bunlara dikkat etmeliler.

VATANDAŞ BANA HER ZAMAN ULAŞTI... KONAKTA’ DA BÖYLE OLACAK

Narlıdere’de başarılı olduğumuz en önemli konu halkla beraber olmak. İyi gününde kötü gününde...Vatandaş kendi evine geliyormuş gibi belediyeye geldi. Vatandaş bana her zaman ulaşabildi. Konak’ta da böyle olacak.Konak’ta yapılacak çok iş var. Ortaya çıkan sıkıntıları ve projeleri iyi planlamak lazım.Biz iyi bir planlama yapacağız.

‘BİRLİKTE KONAK’ ÇÜNKÜ...

Sloganımız ‘Birlikte Konak’ çünkü Konak’taki sorunlar, konular ve yapılacak çalışmalar birlikte yapılması gerek. Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte çalışacağız. Tunç Bey’in de Konak’taki kentsel dönüşüm ve tarihi değerlerin ortaya çıkarılmasıyla ilgili görüşü var.  Konak’taki tüm dinamikleri harekete geçireceğiz. Konak gündüz nüfusu 1 milyonu bulan, kentin kalbi olan bir ilçe. Bütün sivil inisiyatif, kamu ve Büyükşehir’le ortak çalışmalar olacak.

DÖNÜŞÜM, TEMİZLİK, ULAŞIM VE OTOPARK SORUNLARI VAR

Konak’ta yöresel olarak sıkıntılar ve problemleri sınıflamak lazım. Anketler yaptırdık mahallelerde. Bazı mahallelerde kentsel dönüşüm öne çıkıyor. Bazı mahallelerde trafik otopark, bazı mahallelerde temizlik sorunu var. Gültepe Toros Levent ve Tepecik bölümünde artık binalar çok eskidi. Dönüşüme ihtiyaç var. Bunu vatandaş söylüyor.

Gözlemlediğim Konak çok eskimiş. 50-60 senelik mekanlar. İnsanlar bu mekanlarda mutlu değil. Gültepe ve civarında 300 hektarlık belediye tarafından imar planı çalışması var. Geçtiğimiz ay Büyükşehir Meclisi’nde iade edilmiş. Belki hayır var bunda. Yeniden bakmak lazım. İmar planı yapılabilir ama yapıldıktan sonra dönüşüm yapılacaksa burada güvence belediye olmak zorunda. Narlıdere’de yaptığımız gibi. Vatandaş ve belediye sözleşme yapar, müteahhit ile belediye muhatap olu. Müteahhit ile vatandaşı karşı karşı getirirseniz vatandaşın hakkı yenebilir. Narlıdere’de yerinde dönüşüm yaptık. Yaparken de müteahhit ile vatandaşı karşı karşıya getirmedik. Mahallelerde sözleşmeleri imzaladık. Burada da imar planı düzenlemeleri ile vatandaşın hakkının yenmeyecek durumda olması lazım.Vatandaş bana park yok diyor. Oyun alanı yok sosyal tesis yok diyor. Bina bina bina. Belediyenin eli kolu bağlanmış. Kötü bir görüntü var. Gözlemim kimse mutlu değil. Bunu Büyükşehir’le oturacağız konuşacağız. Nefes alması lazım bölgenin. Nefes almıyor. Neşter vuracağız.

İlçenin denizle birleşen bölgelerinde ulaşım otopark sıkıntısı var. Burada Büyükşehir’in görev sorumluluğundadır deyip geçebilirsiniz  ama birlikte çözüm üreteceğiz.  Güzelyalı Alsancak bölgesinde yeni yönetmelik değişti. Artık okul bahçeleri bina alt taraflarının altında otopark yapılabilecek. Bu bölgelerdeki eğitim kurumlarıyla anlaşılarak yer altı otoparkları yapılabilir. Güzelyalı da bölgesel otopark yapılması şart. Deniz ulaşımı daha aktif hale gelmeli.Bu mezkezdeki ulaşımı rahatlatır.

Roman Mahalleleri’nde sıkıntılar var. Bu mahallelere çok gittim. 3 ana sıkıntı var. Eğitim, konut,iş...Romanların yaşam şartlarının değişmesine yardımcı olmamız lazım. Vekilimiz Özcan Purçu o mahallelerde bazı şeyler yapmış. Yerel yönetimin de daha aktif olması lazım. Özellikle değişim dönüşümde. Orada yavaş giden bir süreç var. Hızlandırılması lazım. Oraya Roman Kültür Merkezi yapmak istiyorum.Romanlar bu dönem kendileriyle ilgili bir belediye görecekler. Nüfusun 4’te 1’i Roman. İlçede söz söyleme ve yaşam şartlarsının iyileştirilmeleri en temel hakları.”

KONAK’I NARLIDERE’DEN DAHA GÜZEL YAPACAĞIZ

Genel Başkanımız “Konak’ın değişime dönüşüme ihtiyacı olduğu için sizi orada değerlendirdik” dedi. O konudaki tecrübelerimizi yaptıklarımızın bir model olarak uygulanması konusunda çalışacağız. Konak’ta şunu gördüm. Vatandaşın elini sıkarken ‘Narlıdere gibi mi yapacaksın. Konak’ı Narlıdere gibi istiyoruz’ diyorlar. Ben de diyorum ki Konak’ı Narlıdere’den daha güzel yapacağız.

Adaylığımız açıklandıktan sonra ilçe başkanımız Çağrı Gruşçu “Konak’a uygun iyi hizmetler yapacak kendini belediyeciliğe adamış birinin Konak’a gelmesinden mutluyuz” dedi. Kendisine teşekkür ederim. Yıllardır örgütün içinde kavga etmeden kimseyi üzmeden CHP’nin sıkıntılı olduğu noktalarda çare olmaya çalışan bir parti neferiydim. Buca’da da Konak’ta da Çiğli’de de tanındık. Belediye anlayışımızı herkes biliyor. Kapımız açık. Parti örgütüyle de iyi ilişkiler içinde oldum. Barışçıl kimliğim var. Beni eleştireni de dinlerim. Böyle bir tercih yapıldı. Hiç ses çıkmamasının temel nedeni şimdiye kadar yaptıklarımızın karşılığıdır herhalde. Sema Pekdaş’a da teşekkür ediyorum. Değişimi gayet olumlu karşıladı. Çalışmalarımıza eşlik ediyor.Sıkıntılı bir konu tespit ediyoruz, söylüyoruz hemen ilgileniyorlar.

YÜZDE 50’YLE BAŞLADIK HEDEF YÜZDE 65

Konak’ta yüzde 50’yle başladık. Sema Hanım’la birlikteyiz. Aday adaylarıyla bir araya geldik. Eski belediye başkanlarıyla bir araya geldik. Seçime yüzde 50’yle başladık.Yüzde 65 hedefimiz demiştim ilçe örgütünü ziyarette. İki kutuplu bir seçim yapılıyor.Evet ve hayır bloğu. Konak’ta gördüğüm vatandaşın ilgisini de hesaba katarsak minumum yüzde 65 alabiliriz. Bu hayal değil. 31 Mart akşamı net şekilde göreceğiz.

SİYASİ DURUŞUM AYNI DEVAM EDECEK

Siyasette taraf olmak bence hangi noktada olduğunu belirtmek siyasi etik olarak en doğru hamledir. Yıllardır hangi il başkanını desteklediğim bellidir açıklama yaparım. Kurultayda tarafım bellidir açıklama yaparım. İmza sürecinde de ilk açıklama yapan belediye başkanıyım. Burada Muharrem İnce’ye karşı bir tutum değil, yeri ve zamanının doğru olmadığını ortaya koydum. Yerel seçimlere giderken bir kurultayın partiye zarar vereceğini düşündüm. Duruşumda hiçbir değişiklik yok. Aynı şekilde devam edecek. Parti örgütüyle ilişkim aynen devam edecek. Örgüt de mutlu Konak’ta yerel yönetimle örgütün iç içe olacağını anlamış durumdalar. İyi bir frekans var. Allah ağız tadımızı bozmasın. Böyle değecek. Konak’ın buna ihtiyacı var. Barıştan kimse zarar görmez.

MECLİS ÜYELERİ DE SAHADA OLACAK

Meclis listemiz gayet güzel. Örgütten temsilciler var. Kendi meslek gruplarında belli noktalara gelmiş arkadaşlarımız da var. Hepsi iç içe. Kadınlar ve gençler var. Seçilebilecek noktalardalar. Ulvi Puğ gibi bir değeri Konak’a kattık. İzmir’in tanıdığı kente değer katan çalışmaları  olan bir isim. Mühendisler, mimarlar var listede. Kenti birlikte yöneteceğiz. Konak’ta yapacak çok işimiz var. Meclis üyeleri de sahada olacak.

ŞİMDİDEN SÖYLÜYORUM: ÇARŞAMBA GÜNLERİ BELEDİYEDE YOKUM

Şimdiden söylüyorum Çarşamba günleri belediyede değilim. Sahadayım. Esnafa gideceğim mahallelere gideceğim.Halkın problemlerini dinlemek kadar doğru bir yol yok. Halk gününü halkın yanına giderek yapacağız.

BİZİM BU KENTE YAPACAĞIMIZ EN BÜYÜK İYİLİK...

Kemeraltı, Agora, Basmane, Kordon...Tunç Soyer’in de benim de bakış açım bu bölgelerin kalkınması turizmin ayağa kalkması. İzmir’in şansı Büyükşehir ve Konak Belediye Başkan adayları belediyeciliğe gönül vermiş isimler. Gezdikçe değeri daha iyi anlıyoruz. Tarih fışkırıyor. Kemeraltı dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi. Kemeraltı’nı gece de yaşatacağız. Agora büyük bir değer. Büyükşehir’in önemli çalışmaları oldu burada. Basmane Bölgesi...Tarihi misyonu büyük... Saydığım bölgedeki her yeri dolaştım. Kadifekale harika bir yer. Eskiden semaverde çay içerdik. İzmirlileri oraya çıkarmak gerek. Bunu Tunç Soyer’le birlikte yapacağız. Tarihi aksı harekete geçireceğiz.Kordon çok önemli. En çok misafir ağırladığımız yer. Kordon’daki işadamlarıyla beraberdik geçen gün. Bir festival yapalım istiyoruz. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelenlerin buluştuğu bir festival. 1 hafta sürecek. Çalışmasını başlattık. Önerilerini değerlendireceğiz. Bizim bu kente yapacağımız en büyük iyilik buraların( Kemeraltı, Agora, Basmane, Kordon, Kadifekale) harekete geçirilmesi ve tarihi değerinin ortaya çıkarılması. Yapacağımız çalışmalarla,Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Ticaret Odası ve ilçedeki STK’lar dinamikler hep birlikte bunu başaracağız.

ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ BİTTİ

Büyükşehir aday adaylığı... O iş bitmiştir. Tercih yapılmıştır. Çıktığım her programda Konak için kendime Büyükşehir için Tunç Bey’e oy istiyorum. O işleri aşmamız lazım. Biz ne yapacağız. Birlikte İzmir’e nasıl değer katacağız. Bunları düşünüyoruz. Kentin kalbiyle ilgili düşüncelerimizi projelerimizi zamanı geldiğinde götüreceğiz. Tunç Bey’in de bu konulara olumlu baktığını biliyorum. Aday adaylığı süreci bitti. Biz o süreçte kendimizi anlattık. Hiçbir alınganlık olmadı. Bize nerede görev verildiyse orada çalışma yapacağız.

 
CHP'de o ilçede eski başkandan adaylara mal bildirimi çağrısı
 
İzmir'de sıra dışı seçim yarışı: 157 seçmen, 6 aday!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de o ilçede eski başkandan adaylara mal bildirimi çağrısı
Menderes’te CHP’den belediye başkan aday adayı olan CHP Menderes Eski ...
AK Partili Arslan'dan Buca trafiğine 3 yılda çözüm sözü
Cumhur İttifakının AK Partili Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, ...
Soyer: Demokrasi 4.0'a ihtiyaç var!
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP'li Soyer demokrasi ...
 
CHP'li Engin: Mega projemiz barış ve eşitlik
Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, ...
CHP'li Gürbüz: Foça için her öneriye açığız
Millet İttifakı'nın CHP'li Foça Belediye Başkan Adayı Gürbüz, "Foça'nın ...
Zeybekci'den Soyer'e 'satış' salvosu ve çarpıcı çıkış: Aziz Kocaoğlu'na sorun...
Zeybekci, “İlçede satılmamış yer kalmamış. Bir de, “İzmir pazarlatmam” ...
 
Cumhur İttifakı Gaziemir Adayı Yılmaz'dan 'sağlıklı' vaatler
Hasta olmayanının sağlığın değerini bilemediğini vurgulayan Cumhur İttifakı ...
Erdoğan: Dünyayı tedbir almaya davet ediyoruz
Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan ve en az 49 kişinin öldüğü silahlı ...
AK Partili Doğan'dan mobilya sektörüne güvence
Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Bilal Doğan, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri