POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Al Sani ile görüştü
Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Al Sani ile görüştü
CHP Lideri'nden YSK'ya Hatay ve İskenderun itirazı
CHP Lideri'nden YSK'ya Hatay ve İskenderun itirazı
Ayhan Bora Kaplan davasında ilk duruşma
Ayhan Bora Kaplan davasında ilk duruşma
Selektörle radar uyarısı yapmak suç mu?
Selektörle radar uyarısı yapmak suç mu?
17 Ağustos 2022 Çarşamba - 08:33

CHP’li Koç’tan ‘oy oranı’ mesajı, adaylık ve ‘Tugay’ sorularına yanıt!

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Koç, CHP İzmir tarafından kendisine açıklanan ve partisinin ilçede oy düşüşü yaşadığı yönündeki verilere yanıt verirken, CHP’nin ikinci bölgeden 16 ilçe başkanıyla gerçekleştirdiği saha çalışmaları için, “Zararı var mı yok, faydalı sadece gereksiz enerji harcamamak lazım” ifadelerini kullandı. Milletvekili adaylığı konusunda da konuşan Koç, Belediye Başkanı Tugay ile aralarının bozuk olduğunu iddialarını yalanladı.

CHP’li Koç’tan ‘oy oranı’ mesajı, adaylık ve ‘Tugay’ sorularına yanıt!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç kent ve ilçe gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

İlçe örgütünün yeni çalışma prensibi hakkında detaylar veren Koç, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından yaptırılan ve ilçe başkanlarına sunulan ankette İl Başkanı Deniz Yücel’in ‘Karşıyaka’da oy düşüşü var’ bildirimine karşılık ‘oylarımızı yüzde üç artırmış durumdayız’ açıklamasını yaptı. 

Koç geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile gerçekleştirdikleri Ankara ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyareti hakkında da bilgiler verirken Tugay’la aralarının bozuk olduğu iddialarına ‘’Cemil Başkan benim kardeşimden ötedir. Bunu herkes böyle bilsin. Bunun dışında başka bir şey düşünenler parti içinde art niyetli olan insanlardır’’ çıkışında bulundu. 

Koç partisinin ilçedeki üye sayısını da açıklarken gelecek genel seçimlerde milletvekilli adayı olacağına dair iddialara da yanıt verdi. İlçe Başkanı Koç CHP’nin ikinci bölgeden 16 ilçe başkanıyla gerçekleştirdiği saha çalışmaları hakkında ise çarpıcı yorumlarda bulundu. 



BİZ SEÇİME HER ZAMAN HAZIRIZ!
Koç sözlerine örgüt yapısında yaptıkları değişikliği anlatarak başladı. 

Koç, ‘’Biz örgüt yapımızda bir değişiklik yaptık. 16 ilçe yöneticimizi mahalle sorumlusu yaptık, o yüzden çok geniş bir yapılaşma içerisine girdik. Bunların içerisinde yaklaşık 800’e yakın mahallede çalışan arkadaşlarımız var. Biz seçime her zaman hazırız erken da yapsalar zamanında da yapsalar, ne zaman istiyorlarsa yapabilirler’’ dedi. 

KARŞIYAKA’DA HERKES OYUNU KİME VERECEĞİNDE KARARLI!
Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından yapılan ankette Karşıyaka’da oy düşüşü yaşandığı basına yansımış konu ilçede ve siyaset kulislerinde tartışma konusu olmuştu. İlçe Başkanı Koç, Belediye Başkanı Tugay’ın yaptırdığı anketten rakamlar vererek oy düşüşü olmadığını ifade etti. 

Koç, ‘’Bu basına kapalı bir toplantıydı maalesef bir şekilde söylenmiş ama. Normal şartlarda genel olarak yapılmış bir anket sonucunu ilçe ilçe belirlerken şuraya düşmüş buraya düşmüş mantığında söylemedi. Biraz daha iyi çalışılması için bazı şeylere daha fazla özen gösterilmesi için söylenen bir şeydi. Bir oy düşüşü var Karşıyaka ile ilgili ama orada şöyle bir şey var; Yüzde 11 oranında kararsızlar var. Karşıyaka’da kararsız yok. Karşıyaka’da herkes oyunu kime vereceğinde kararlı! Karşıyaka’da belediye başkanımızın yaptırmış olduğu bir seçim anketinde partimizin genel seçimlere yönelik oy oranı yüzde 61 civarındayız. Oyumuzu yüzde üç, üç buçuk civarında artırmış durumdayız. Bu da partimizin örgütümüzün sistemimizdeki değişiklikten kaynaklandığını düşünüyorum. Aynı zamanda da ülkenin ekonomik şartları, durumu da etkili bunda. Daha iyi olmak zorundayız. Özellikle Karşıyaka’da. CHP’nin oy yüzdesi yeterli değil. İktidar olabilmemiz için 10 puan yükseltmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ben kendim bir anket yaptıracağım. Karşıyaka CHP’nin İzmir’deki kalesi. CHP’nin kalesi İzmir ama İzmir içerisinde de Karşıyaka kalesidir. Bunu herkes böyle bilsin’’ ifadelerini kullandı. 



KILIÇDAROĞLU’NA ANKET İÇİN GİDİLMEDİ!
Geçtiğimiz günlerde CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile gerçekleştirdikleri Ankara ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretleri hakkında konuşan Koç ziyaretin Karşıyaka’daki oy düşüşü iddiaları ve anket rakamları ile ilgili olmadığını belirtti. 

Koç, "Anket gündem olmadı yok gerektiği yerlerde belki konuşuldu ama öyle sadece bir anket için gidilmedi. Faik başkanımızın annesinin vefatı için taziye için gittik. Bütün genel başkan yardımcılarımıza uğradık genel başkanımız da genel merkezdeydi kendisi de ziyaret ettik. Özel olarak şunun için gidildi diye bir şey olmadı. Karşıyaka için yapılan çalışmalar anlatıldı. Genel başkanımızın sormak istediği sorular vardı onların cevaplarını verdik. İzmir özelinde Karşıyaka genelinde soruları oldu" ifadelerini kullandı. 

GEREKSİZ ENERJİ HARCAMAMAK LAZIM!
CHP İzmir tarafından yeni başlatılan İl Başkanı, ikinci bölgeden 16 ilçe başkanı ile kadın ve gençlik kollarının İzmirli MYK üyelerini katıldığı saha programı hakkında değerlendirmede bulunan Koç, ‘’Üç çalışmanın ikisine katıldım Menemen ve Çiğli’de esnafımızı dolaştık. Karşıyaka ilçemizde pandeminin en yüksek olduğu dönemlerde partimizin genel başkan yardımcılarımı ve genel sekreteri ile esnaf ziyaretleri yaptık, esas önemlisi ilçe yöneticilerimiz ile birlikte Karşıyaka’nın tüm semtlerinde bölge bölge esnaf ziyareti yaptık. Hepsinin bir raporu var. Sorunlarını biliyoruz. Onlar ne düşünüyor, onu da sorduk. Onun haricinde bunu yaptıktan sonra MYK üyelerimizle yine esnaf ziyareti yaptık. Şimdi Karşıyaka’yı biz biliyoruz. Karşıyaka’da nereyi dolaşacağımızı biz biliyoruz. Karşıyaka’da hangi bölge ne düşünüyor biz biliyoruz. Ben başka ilçeye gittiğimde oradaki esnafın düşüncesini, niteliğini bilemem. Sadece ekonomik durumunu sorarım ve anlatırım. Karşıyaka’da İmbatlı Mahallesi’ndeki esnafı, Bostanlı’daki esnafı bilirim ama başka ilçelerin hepsinin kendine özel bir yapısı var. Örnekköy’e gittiğinizde sokaktaki insan iş ister ama Nergiz’e gittiğinizde başka bir şeyle karşılaşırsınız. İlçe çalışmalarının zararı var mı yok, faydalı. Sadece burada gereksiz enerji harcamamak lazım. Esas enerji bize seçimlere yakın bir zamanda gerekli. Bu sürede de örgütlerin seçime hazır olması gerekli'' dedi. 



CEMİL BAŞKAN KARDEŞİMDEN ÖTEDİR!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’la aralarının bozuk olduğuna ilişkin iddialara yanıt veren Koç Tugay ile Ankara’ya hiçbir zaman ayrı ayrı gitmediğini ekledi. Koç, "Ben Cemil Başkanla Ankara’ya hiç ayrı gitmedim. Genel merkeze sürekli gidiyorum, 24 yıldır partinin aktif üyesiyim. Başka bir iş için yalnız gittiğimde insanlar farklı algılıyor. Genel başkanımızla belediye başkanları buluşması var Ankara’da örneğin benimle mi gitmesi gerekiyor? Hayır. Kendi işi için kendisinin katılacağı toplantılara belediye başkanımız gider bunu ayrıştırma olarak görmek veya bu hale sokmak maalesef parti içindeki bazı kişilerin işine yaradığı için yaptıkları bir şey. Cemil başkanımız bizim belediye başkanımız. Herkes bunu bilsin. Bizler belediyelerimizin başarısı için çaba sarf eden biz örgütüz. Çünkü belediyelerin başarısı bizim seçimi kazanmamıza yarar. Bunu bırakalım Cemil Başkan benim kardeşimden ötedir. Bunu herkes böyle bilsin. Bunun dışında başka bir şey düşünenler parti içinde art niyetli olan insanlardır’’ dedi. 

TUGAY’IN PERFORMANSINI DEĞERLENDİRDİ!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın görev süresi boyuncaki performansını da değerlendiren Koç şunları söyledi, ‘’Cemil başkan talihsiz bir süreçten geçiyor. AKP ile birlikte tüm başkanlarımız talihsiz bir dönem geçiriyor. Gerektiği kadar İller Bankası’ndan veya Dünya Bankası’ndan para alamıyorlar. Şu anda İller Bankası Karşıyaka Belediyesi’nin payı olan rakamın bile yarısını gönderiyor. Duyduğum kadarıyla personel maaşının yarısı bile tutmuyor. Böyle şartlarda yatırım yapmanın çok mümkünatı yok ancak Karşıyaka’nın yeşile ihtiyacı var. Belediye başkanımızın yapmak istediğini algılayabiliyorum, temiz, yaşanabilir bir Karşıyaka, yeşil bir Karşıyaka. Çarşı Projesi örneğin çalışmaları bitirdiler yanılmıyorsam. Karşıyaka Çarşı çok kritik bir nokta, yenilenmeye ihtiyacı var elbette ama Çarşı esnafına sorun yenilenmesini istiyorlar ama kapanmasını istemiyorlar. Burada da sağlıklı bir süreç yönetiyor Cemil Başkan. Bildiğim kadarıyla yenileme için gereken tüm malzemelerin tedarikini tamamlıyorlar. Buranın yapım tedariğinin malzemelerin tamamladıktan sonra sadece işçilik kısmı kalacak. Çok hızlı bir şekilde bitecek. Salah Birsel Sokak önemli bir örnek bunun için Akbank sokağı olarak anılan.’’ 

KARŞIYAKA İÇİN ART NİYETTİR!
Karşıyaka’da bulunan Atakent Anadolu Lisesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yıkım kararı vermesi ve gelen tepkiler hakkında konuşan Koç, ‘’Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’ndan Milli Eğitim Müdürlüğü bir analiz istemiş sanıyorum. Analiz sonucunda riskli bina sınıfına sokulmuş. Devlet aslında kendi mülkleri arasında riskli olanları tespit etmeye çalışır. Buraya kadar problem yok. Arkadaş siz buranın riskli bina olduğunun tespitini yaz ortasında mı yaptırıyorsunuz? Eğitim-öğretim devam ederken yaparsınız ara verildiğinde başlarsınız en azından yüzde 80’ni yaz sonunda bitirirsiniz. Bun yapabilirsiniz. Neden yapmıyorsunuz? Amaç orada bu kış öğrencileri okutmamaksa yaptıkları doğru ama çocukların menfaati için gerekli hızlı çalışmayı yapmaları gerekiyorsa bunun kışın hazırlığını yaparsın okullar kapandığında üç aylık bir süre var. En azından eğitim-öğretim sürecinin ikinci dönemine yetiştirirsin o okulu. Ben yetiştiririm örnek olarak. Ama böyle yaparsanız bu art niyettir. Karşıyaka için art niyettir. Atakent’te okuyan çocuklar için art niyettir. 98 Yalova depreminden sonra deprem yönetmeliği değişti. Haklı olabilirler. Bun binaya da baktığınızda riskli olabilir. Yerine ne yapacağınız önemli’’ dedi. 

İLÇE SEKRETERİ DEĞİŞİKLİKLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
Görev süresi boyunca ilçe örgütünde birden çok kez ilçe sekreteri değişmesi konusunda konuşan Koç, ‘’Hülya Hanım’ın ailevi problemleri vardı, mecburen ayrıldı. Yönetimden de ayrıldı. Sadece ilçe sekreterliğinden değil. Ardından Beyzanur Hanım kendi avukatlık mesleğinden dolayı yoğunluktan dolayı ayrıldı. İlçe sekreterliği çok önemli bir görev. Bu konuda tecrübeli çok değerli STK’lara başkan yardımcılığı yapmış, devlet erkanından emekli bir abimiz ilçe sekreterliği yapıyor şu an bununla ilgili bir problem uyumsuzluk yok. Herkesin düşünceleri farklı olabilir. Bilişim sorumlumuz var Genco Bey baştan beri değişmedi, Eğitim Sekreteri değişmedi saymanımız değişmedi. Yöneticilerimiz değişmedi. Ama kişisel olarak yapmak istemeyenleri de zorla tutamazsınız’’ dedi. 

ÜYE SAYISINI AÇIKLADI!
Partisinin ilçedeki üye sayısını açıklayan Koç, ‘’Karşıyaka’da 13 bin 400’dü üye sayımız göreve başlarken. İstifa edenler, adresini taşıyanlar, depremden sonra buradan ayrılanlar 400 üyemiz gitti. Şu anda 14 bin 700. Bin 700 artış yakalamışız. Yüzde 10’un üzerinde bir artış demektir bu. Karşıyaka’da demokratik bir yapı var. Karşıyaka’nın böyle bir yapısı var. Herkesin birbirine karşı bir güveni var burada. Karşıyaka’da bir önceki 2018 seçiminden çok farklı bir yüksek oy alacak partimiz’ diye konuştu. 

GÖNLÜMDE VEKİLLİK YOK!
Son olarak milletvekili olmak istediği yönündeki iddialar hakkında konuşan Koç çarpıcı yanıtlar verdi. 
Koç, "Gönlümde vekillik diye bir şey yok. Benim görevim Karşıyaka CHP İlçe Başkanlığı. Arkadaşlarımızla gereğini yapıyoruz, genel seçimlerde daha fazla oy almak için. Partimizin tüzüğünde var. Seçimlerden bir süre önce ilçe başkanları aday olacaksa istifa süreci başlar. Seçim ne zaman olacak belli değil. Biz şuanda bunu düşünemeyiz. Tek hedefimiz var CHP’nin genel seçimlerde en yüksek oyu almasını sağlamak, genel başkanımızı da Cumhurbaşkanı yapmak. Başka bir düşüncemiz yok şu anda olamaz da zaten’’ dedi. 

 
İzmir'de sıra dışı kaza: Domuz sürüsüne çarptı!
 
Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
K.yaka 17 Ağustos 2022 Çarşamba 11:49

Cemil Tugay belediye başkanı olduğunu herkes biliyor.bunu ilçe başkanı herkes böyle bilsin demesine gerek yok.ve Koç mv adaylığını düşünüyor .keşke önseçim olsa 2015 yılında 33 mü 34 olabilir sırası önseçim olsa bu defa 44 sıraya gelmesi bile şaşırtıcı olur.karşıyaka kendisinde memnun değil.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli'den Soyer'e 'genel siyaset' salvosu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ulusal kanalda katıldığı ...
Erdoğan, Zelenskiy ve Guterres ile görüşecek
Birleşmiş Milletler, 18 Ağustos'ta Ukrayna'nın Lviv kentinde BMGenel Sekreteri ...
CHP İzmir'de sürpriz gelişme: İlçe başkanı istifa etti
CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet İşler istifa etti.
 
"S400 tedarikinde yeni bir gelişme söz konusu değil"
Savunma Sanayii Başkanlığı, Rusya'dan S-400 tedarikiyle ilgili çıkan haberler ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan Suriye açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Şam yönetimiyle Türkiye arasındaki ilişkiler ...
Sertel'den İstanbul Havalimanı tepkisi!
İstanbul Havalimanı’nın kira borçlarının ertelenip ertelenmediğine ilişkin ...
 
CHP'de o ilçede başkan ve yönetim düştü
CHP Bergama’da sürpriz bir gelişme yaşandı. Yönetim içinde yaşanan istifalar ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOKİ açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin kuruluş yıl dönümü konuşmasında, TOKİ'nin ...
Kaftancıoğlu hakkında resen soruşturma başlatıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri