POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
20 Kasım 2018 Salı - 12:58

CHP’li Özreçber’den Buca mesajları: 11 başlık... 25 proje... Yüzde 58 iddiası!

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Barış Özreçber, Kafe Siyaset’e konuk oldu. İlçeyi yakından bilen iyi bir ekiple uzun zamandır Buca özelinde çalıştığını belirten Özreçber, 11 başlık altında 25 proje ile yola çıktıklarını söyledi. Özreçber bir çok kesimden oy alacak bir isim olduğunu söyledi, “Adaylık bize nasip olursa yüzde 58’lik bir oy oranı geçiyor aklımdan” dedi.

CHP’li Özreçber’den Buca mesajları: 11 başlık... 25 proje... Yüzde 58 iddiası!

GERÇEKİZMİR - CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Barış Özreçber, Gerçekizmir’de gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

Özreçber, Buca’da köklerinin 1830’lu yıllara dayandığını söyledi, doğup büyüdüğü Buca için çocuk yaşlardan itibaren hayalinin olduğunu ifade etti.

Belediye başkanı olması halinde sokakta vatandaşla olacak bir belediye başkanı profili sergileyeceğini ifade eden Özreçber, ilçeyi yakından bilen iyi bir ekiple uzun zamandır çalıştığını belirtti, 11 başlık altında 25 proje ile yola çıktıklarını söyledi.

Özreçber bir çok kesimden oy alacak biri olduğunu söyledi, “Adaylık bize nasip olursa yüzde 58’lik bir oy oranı geçiyor aklımdan” dedi.

BUCA İÇİN NE YAPARIZ DİYE YOLA ÇIKTIK
Özreçber’in programdaki konuşmasında satır başları şöyle:
Buca’da doğduk, büyüdük...Buca’yla ilgili hep hayalimiz vardı. Buca’yla ilgili yola çıkmadan ekip oluşturduk. Ekibin içinde ilçede yaşayan mimar, şehir plancısı, sanat tarihçisi, metin yazarı, ziraat mühendisi ve  AB konusunda uzman arkadaşlarla  ‘Buca için ne yaparız’ diye yola çıktık. Daha öncede kültür sanat eğitim ve spora katkı için ne yaparız diyorduk. Son 1 yıldır rotamız belediyecilik oldu.

ADAY GİBİ ÇALIŞIYORUM
Sokakta olan bir belediye başkanı olacağım. Ulaşılabilir bir belediye başkanı olacağım. Projelerimizi 11 başlık altında topladık. 11 başlık altında 25 proje var. 1 yıldır projeleri hazırladık. Hiçbirinin altı boş değil. Aday adayı gibi değil aday gibi çalışıyorum. Projelerle öne çıkmak istiyorum İlk yola çıkarken söylüyorum. Kentin dili olması gerek. Bunu kültür sanat ve eğitimle aşarız. Üniversite bir avantaj bizim için...

Fazla aday adayı olması parti lehine... Parti adına çalışıyor 18 isim... İçimizden biri aday olursa herkes kenetlenir. Birlik beraberlik açısından güzle tablo var. İçimizden biri çıkarsa kırılma olmaz. Dışarıdan bir aday gelse parti için elini kaldırırız ama içimizden biri olursa omzumuza alır yürürüz.

YÜZDE 58
Kökleri 1800'lü yıllara dayanan Bucalı bir ailenin çocuğuyum. Göçmen kimliğim var. Buca’nın her kesiminde arkadaşlarım var. Her siyasi görüşten arkadaşlarım var. Adaylık bize nasip olursa yüzde 58’lik bir oy oranı geçiyor aklımdan. 55 olur 60 olur ama içimden 58 geçiyor.

Örgüt geniş bir aile...Keşke önseçim olsaydı kendimizi örgütün önüne atsaydık. Örgütü arkanıza almazsanız işleri başaramazsınız. Önce örgüt desteğini arkaya alacaksınız sonra halkla iç içe olmalısınız. Örgütün içinde gelen biri olarak örgütle iyi ilişki içinde olacağım belediye başkanı olursam...Örgütle belediyeyi iç içe geçirecek bir uyum sağlayacağım.

İl Başkanımız tarafsız ve geniş açıyla bakıyor adaylıklar konusuna. Bu bir şans. Ankara’da tarafsız şekilde en doğru adayı belirlemek adına mesai harcıyor.

11 BAŞLIK ALTINDA 25 PROJE
11 başlık altında 25 projemiz var. Eğitim alanında kampüs, ilçe kütüphanesi ve iki eğitim merkezi projemiz var. Trafik sorunlarına yönelik TOKİ-Evka1-Hasanağa Bahçesi arası Teleferik projesi, yeraltı ve katlı otoparklar ile bisiklet yolları projemiz var. Kurumsal işleyiş ve yönetim başlığı altında yazılımsal iş yönetimi altyapısı oluşturacağız. Muhtarlık ofislerini yenilemeyi istiyorum. Bir de Buca Belediyesi Üretim Merkezi kurmak istiyorum.  Spor alanında ise çok amaçlı spor kompleksi, su sporları aktivite merkezi ve Bucaspor’un yeniden yapılandırılmasına öncelik vereceğiz. Sağlık başlığı altında çok amaçlı bir sağlık tesisi projemiz var. Kültür ve sanata çok önem vereceğiz. Tarihi Buca Evlerinin röleve, resititusyon ve restorasyon projelerimiz olacak. Kent arşivi ve müzesi oluşturmak istiyoruz. İlçede bienaller, festivaller düzenleyeceğiz. Sosyal koruma projelerimiz olacak. Bu noktada otizmli çocuklar için gıda ve üçeşitli üretim ataölyeleri, eğitim ve sosyal tesisi kurmak istiyoruz. Yaşlı bakım evi ve yaşam kampüsü düşüncemiz var. Madde bağımlıları için rehabilite merkezi projemiz var. Katı atıklara yönelik de projemiz var. Kentsel atıklar toplama ve değerlendirme tesisi kurmak istiyoruz. Hayvanları koruma projelerimiz olacak. Bu doğrultuda sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon köyü projemiz var. Sosyal yaşam kampüsleri projemiz olacak. Burada öncelik öğretmenler için sosyal yaşam kampüsü ve Şirinyer Hipodromu çalışanları için sosyal yaşam kampüsü projemiz var. Üretim ve yerel kalkınmaya önem vereceğiz. Buca köylerini kalkındırma projemiz olacak. Proje kapsamında tarımsal araştırma merkezi, köy meydanları, tarım ve hayvancılık kalkınma kooperatifi olacak. 

 
Erdoğan: İzmir'in su sıkıntısını biz giderdik
 
İzmir'de tarım arazileri için başvuru yağmuru!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cengiz Biçen 20 Kasım 2018 Salı 22:16

Ortak mutabakatın en ideal ismi olacaktır. Adil, Üretken, Güleryüzlü, Çalışkan, Dürüst... Daha ne olsun. Buca''ya hayırlı uğurlu olsun..

Yorumu oyla      0      0  
Deniz Erçay 20 Kasım 2018 Salı 15:47

Barış sunduğu bu projeleri gerçekleştirebilecek potansiyel ve donanıma sahip bir kişiliktir 32 yıllık yengesi olarak gönülden destekçisiyiz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: İzmir'in su sıkıntısını biz giderdik
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisindeki ...
Mersin Belediye Başkanı MHP'den istifa etti
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 50 yıldır içinde ...
Bahçeli: Gündemi davet sahibi belirler!
Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, yarın ...
 
Akşener'den hükümete Suriyeli mülteci sorusu!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Suriyeli mültecilere Türk vatandaşlığı ...
CHP'li Karlıdağ Bornova’ya hizmet için iddialı!
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Şehir Plancı Okan Karlıdağ, seçim ...
TBMM Başkanı Yıldırım o zirveler için İzmir'de!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, bugün Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenterler ...
 
Erdoğan-Bahçeli zirvesinin tarihi belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli, yarın bir araya gelecek.
İzmirli 83 yaşındaki eski devlet bakanı bir kez daha meclis üyesi aday adayı
Merhum Bülent Ecevit'in başbakanlığındaki koalisyon hükümetinde Anavatan ...
CHP'li Polat'tan Bakan Kurum'a 'Belevi Gölü' soruları!
CHP’li Polat, İzmir’de Uluslararası Ramsar Sözleşmesi’yle koruma altına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri