POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
30 Haziran 2021 Çarşamba - 14:18

CHP’li Polat: Esnafı salgın değil, AKP bitirdi!

CHP’li Polat, “İşletmeler normalleşmenin dışında kalabilir fakat, 15 aydır açılmayan esnaf nasıl geçinsin, salgın döneminde kapalı olan nargile salonu işletmelerinin mevcut ve 2021 yılı içinde doğacak olan SGK prim borçları ile KDV hariç vergi borçlarının 1 Ocak 2022 tarihine kadar faizsiz ertelenmesi için verdiğimiz kanun teklifi acilen yasalaşmalıdır” ifadelerini kullandı. CHP’li Polat ayrıca, esnafı salgının değil, AK Parti’nin politikalarının bitirdiğini söyledi.  

CHP’li Polat: Esnafı salgın değil, AKP bitirdi!

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 1 Temmuz 2021 itibariyle başlayacak olan kademeli normalleşme kapsamının dışında tutulan nargile işletmeleri ile ilgili açıklama yaptı. İnsan sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayan CHP’li Polat, “İşletmeler normalleşmenin dışında kalabilir fakat, 15 aydır açılmayan esnaf nasıl geçinsin, salgın döneminde kapalı olan nargile salonu işletmelerinin mevcut ve 2021 yılı içinde doğacak olan SGK prim borçları ile KDV hariç vergi borçlarının 1 Ocak 2022 tarihine kadar faizsiz ertelenmesi için verdiğimiz kanun teklifi acilen yasalaşmalıdır” ifadelerini kullandı. CHP’li Polat ayrıca, esnafı salgının değil, AKP’nin politikalarının bitirdiğini söyledi.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, salgın nedeniyle aralıksız 15 aydır kapalı olan nargile salonu işletmelerinin 1 Temmuz 2021 itibariyle başlayacak olan 3. Etap Kademeli Normalleşme kapsamının dışında kalmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
İşletmelerin insan sağlığı açısından normalleşme kapsamının dışında kalabileceğini vurgulayan CHP’li Polat, 15 aydır açılmayan esnafın iflasa sürüklendiğini belirtti.

KANUN TEKLİFİ ACİLEN YASALAŞMALIDIR!
Salgın nedeniyle 15 aydır kapalı olan, sürecin hiçbir döneminde açılmayan nargile işletmelerinin kârsız şekilde harcamalarına devam ettiğini vurgulayan Polat, “İnsan sağlığı her şeyden daha önemlidir. Fakat iktidar aylardır açılmayan esnafı da düşünmek zorundadır. Esnafı salgın değil, AKP iktidarının politikaları yani; ekonomik sıkıntılar vurdu. Daha önce uyarılarda bulunduk. Sektör iflasa sürükleniyor dedik. Verdiğimiz kanun teklifi halen Meclis’te bekliyor. 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren normalleşme kapsamının dışında bırakılan ve açılamayacak olan nargile işletmeleri ve etkileyen sektörleri ele aldığımızda neredeyse bir buçuk milyon insanı etkiliyor. Devam eden kira ödemeleri, kapalı dükkana ödenen faturalar işletmeleri bitirdi. Pandemi öncesinde bahar ve yaz aylarına hazırlık olarak nargile işletmeciliğine dahil olan franchise alanlar veya küçük işletme sahiplerinin 4 bin 590 TL tutarındaki ‘Nargile Sunum Belgesi’ alma zorunluluğu, diğer işletme türlerinden farklı olarak nargile sektörünü olumsuz yönde etkilemiştir. Nargileciler TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu) ruhsatlarını yenileyebilmek için 4 bin 590 TL ödemiş ancak pandemi sebebiyle iş yerlerini açamamışlardır. Nargile esnafını ilgilendiren kanun teklifi acilen yasalaşmalıdır!” dedi.

 
Sürekli ihracatçılarla buluştu: Cumhuriyet tarihi rekoru!
 
AK Parti'den çarpıcı iddia: O başkan kaçak inşaat yaptırdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli ihracatçılarla buluştu: Cumhuriyet tarihi rekoru!
AK Parti İzmir il Başkanı Kerem Ali Sürekli, sivil toplum ve meslek kuruluşları ...
CHP Konak'tan 'istismar' isyanı!
Çocuğa karşı işlenen cinsel istismar suçlarının önlenmesine yönelik eylem ...
DEVA İzmir'den 'İstanbul Sözleşmesi' tepkisi
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, İstanbul ...
 
Erdoğan'dan muhalefete müsilaj benzetmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kıyılar nasıl müsilaj tehdidi altındaysa siyasette ...
CHP'de başkanlar 6 ay sonra toplanıyor, Soyer il yönetimiyle buluşuyor!
CHP İzmir’de en son Ocak ayında online yapılan ilçe başkanları toplantısı ...
Bahçeli: Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır
MHP lideri Bahçeli, ''Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. Türkiye ...
 
Rusya'dan Türkiye'ye önemli ziyaret
Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ...
Cumhur İttifakı'nda sürpriz Büyükşehir Adayı
Ben de erkenden Cumhur İttifakı cephesinde bugüne kadar fazlaca dillendirilmemiş/yazılmamış ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli uydu için tarih verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli Türksat 6A uydusunun gelecek yıl uzaya fırlatılacağını söyledi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri