POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
24 Aralık 2021 Cuma - 11:00

CHP’li Yücel’den 'baskın seçim' çıkışı ve 'Kılıçdaroğlu' mesajları!

CHP İl Başkanı Yücel partisinin İzmir’deki çalışmaları, Millet İttifakı, ekonomideki gelişmeler, erken seçim ihtimali ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylık konusu üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

CHP’li Yücel’den  baskın seçim  çıkışı ve  Kılıçdaroğlu  mesajları!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Medyascope’a verdiği röportajda partisinin İzmir’deki çalışmaları, Millet İttifakı, ekonomideki gelişmeler, erken seçim ihtimali ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylık konusu üzerine önemli açıklamalarda bulundu. 
İşte CHP’li Yücel’in öne çıkan mesajları: 

İZMİR CHP’Yİ TERCİH EDİYOR ÇÜNKÜ... 
İzmir’in bir takım hassasiyetleri, kırmızı çizgileri var. Bunda İzmir’in tarihsel misyonu ve gelişimi etkili... İzmir, Kurtuluş Savaşı’nın silahlı mücadele kısmını başlatan ve bitiren bir şehir... Her zaman farklı kültürdü, farklı inançta insanların bir arada yaşadığı bir kent... Vatana, millete, Cumhuriyet değerlerine bir bağlılığı var. Bunun yanına tabiki demokrasiyi ekleyebiliriz. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bunun bir karşılığını görüyorlar ki tercihleri bu yönde oluyor. 

ÖNCELİĞİMİZ BİZE MESAFELİ DURAN SEÇMENE
Örgütünün motivasyonunu diri tutma meselesi sadece parti içi çalışmalarla olmuyor. Zaten siz o motivasyonu sağlayıp da örgütü sahaya çıkardığınızda kendiliğinden artıyor. Biz geçmiş dönemlerde kendimizi yeterince anlatamadığımız ya da CHP’ye karşı mesafeli duran seçmene öncelik veriyoruz. Ben hep şunu söylüyorum, biz ulaşıp kendimizi anlatamazsak bizi başkalarının anlattığı şekilde değerlendirip yargılıyorlar. 

EKONOMİK KRİZ KADER DEĞİL TERCİH! 
Toplumun büyük bölümü şu 3 aylık süreçte ciddi şekilde fakirleşti. Biz şunu anlatıyoruz, bu yaşananlar bir kader değil, tesadüf değil, bu bir tercih... Ülkeyi yöneten kişilerin aldıkları bir takım kararlar, yaptıkları bir takım tasarruflar. Ve özellikle aklın ve bilimin rehberliğinde ekonomi biliminin çizdiği kurallar çerçevesinde ülkeyi yönetmeyen, dini inançları referans alarak ülkeyi yönetmeye çalışan bir Cumhurbaşkanı, bir iktidar söz konusu... Merkez Bankası’ndan tutun da bakanların atanmışlar arasında belirleniyor olması... Demokrasinin olması gereken denge ve denetim mekanizmalarının ortadan kaldırılması... Liyakat yerine itaat ya da sadakat atamalarının yapılması... Böyle bir yapı her geçen gün ülkemizi felakete doğru götürüyor. Pazartesi günü açıklanan tedbirler de ekonomi biliminde yeri olmayan tedbirler. Palyatif tedbirler. Bir taraftan faize karşıyım diyorsunuz, bir taraftan faizle kur arası farkı biz karşılayacağız diyorsunuz ve kaynağını açıklamıyorsunuz. Büyük ihtimalle para basılarak karşılanacak. E o zaman alım gücü daha düşecek, enflasyon daha da artacak. Yerli ve milli olduğunuzu iddia ediyorsunuz ama Türk Lirasını dövize endeksliyorsunuz. Bir taraftan yeni bir para birimi icat edilmiş oluyor. Paralel bir para birimi icat ediyorsunuz. Bunlar sorunu çözecek tedbirler değil. Bu adımlar da bir seçim ekonomisi yaratmaya yönelik hamleler. 

BASKIN SEÇİME YÖNELİK HAREKETLER! 
Bu tedbirler açıkçası samimiyetsiz, ülkeye sıcak para girişine yönelik tedbirler... Ve bir palyatif de olsa nefes alma olduğunda aynı 2018 Haziran seçimlerinde olduğu gibi düğmeye basıp bir erken seçim değil baskın seçim yapma hazırlığına matuf hareketler... 

İTTİFAK MESAJLARI 
Mevcut seçim sisteminde belli noktalarda buluşan partilerin aynı ittifak içinde yer almaları doğaldır. Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, eşitlik ve adaleti öncüleyen ve Cumhuriyet değerlerine bağlı partiler de bir araya gelebilir. Millet İttifakı da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Hanımefendi’nin de katkısıyla öncelikle CHP ile İYİ Parti arasında kurulmuş Saadet Partisi ve Demokrat Parti de buna katılmıştır. Bu 4 siyasi partinin hassasiyetleri diyebileceğimiz noktalarda ortaklaşan diğer siyasi partilerin de bu birlikteliğin içinde yer alması çok doğaldır. Her siyasi partinin kendi özelinde hedef ve iddiaları da vardır. Ülke artık rayından çıkmış durumda... Siyasi iktidar bunu bilinçli bir şekilde ülkeyi bu şekilde yönetiyor. Bunun karşısında olan partilerin de bir araya gelmesi çok doğal... Biz ittifak partileriyle düzenli olarak diyalog halindeyiz. Geçmiş seçimlerde de birlikte çalışma şansımız oldu. Önümüzdeki dönemde de bu birliktelik Genel Merkez, il ve ilçeler düzeyinde devam edecek. 

GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN ADAY KILIÇDAROĞLU 
Genel Başkanımızı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı bizi mutlu eder. Bu bizim gönlümüzden geçen şeydir ama buna CHP’nin tek başına karara vermesi de söz konusu değil. Bir ittifak var. Öncelikle bu ittifak partileriyle bir uzlaşı olması gerekiyor. Bu tabi ki bir anda olabilecek bir iş değil. Seçim takvimi açıklandığını bu aday bir şekilde belirlenir. Kemal Kılıçdaroğlu dürüstlük, namus, ahlak, erdem, Cumhuriyet değerlerine bağlılık konusunda Türkiye’ye hatta dünyaya kendini ispatlamış bir liderdir. Bu kriterler baz alındığında akla gelecek ilk isim Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Diğer taraftan devlette liyakatın yerini ithaate ve sadakate bırakmasıyla Türkiye’de büyük bir tahribat yaşanmıştır. Bu yaşanan tahribatın tamir edilmesi de herşeyden önce parlamenter sisteme geri dönüşle olabilecek bir şeydir. Demokrasinin olmazsa olmazı kuvvetler ayrılığı ve TBMM’nin yeniden işlevli hale getirilmesi... Bu devleti parlamenter sisteme hızlı bir şekilde dönüştürebilecek en önemli liderlerden bir tanesi Kemal Kılıçdaroğlu’dur... 

 
İhracatçılardan 'döviz kuru' çıkışı: Sipariş alamama noktasındayız!
 
'Yüzen oteller' 6 yıl aradan sonra İzmir Limanı'na demir atacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Nebati: Üç günde dövizde bu noktaya geldik!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemiz üzerinde oyun oynanmasını ...
Bakan Pakdemirli Efes Antik Kenti'ni denizle buluşturacak proje için tarih verdi!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dünyaca ünlü Efes Antik Kenti'ni ...
Erdoğan'dan İzmir Büyükşehir'e dönüşüm çıkışı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme ...
 
CHP'li Sertel'den Erdoğan'a ÇAYKUR çağrısı
Çay sektöründe Türkiye’de, Avrupa’da ve Dünya’da söz sahibi olan ÇAYKUR, ...
Yücel'den Devrim Şehidi Kubilay için anlamlı mesaj
CHP İl Başkanı Yücel, Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın ...
AK Partili Hızal'dan Büyükşehir'e salvo!
Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir’de ...
 
Erdoğan Türk Yahudi Toplumu üyelerini kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Türk Yahudi Toplumu ve ...
İYİ Parti'den İzmir'de iki önemli ekonomi zirvesi: Lider de geliyor!
İYİ Parti İzmir Teşkilatı cumartesi günü Kalkınma Politikaları Başkanı ...
İzmir'de Cumhur İttifakı masası!
MHP İl Başkanı Şahin'in AK Parti İl Başkanı Sürekli'yi ağırladığı buluşmada ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri