POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
61 yaşındaki ev arkadaşını tüfekle öldürmüş
61 yaşındaki ev arkadaşını tüfekle öldürmüş
Suç örgütü çökertildi: 9 gözaltı
Suç örgütü çökertildi: 9 gözaltı
Psikolojik sorunları vardı… Eşini öldürüp, intihar etti!
Psikolojik sorunları vardı… Eşini öldürüp, intihar etti!
Ege Denizi'nde korkutan deprem
Ege Denizi'nde korkutan deprem
28 Ağustos 2019 Çarşamba - 12:45

Çeşme Festivali çeyrek asır sonra 'Ege'nin İki Yakası' temasıyla dönüyor!

Çeşme Festivali’nin lansman toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Oran, “Küllerinden yeniden doğan Çeşme Festivali’ni 18-22 Eylül tarihleri arasında ‘Ege’nin İki Yakası’ temasıyla gerçekleştireceğimiz zengin bir programla yeniden başlatıyoruz” dedi. Oran, festival boyunca; Çeşme Turistik Otelciler Birliği’ne bağlı otellerde yüzde 50 indirim uygulaması yapılacağını ve Karşıyaka, Sakız ve Saros adalarından gelen misafirlerin feribot tarifelerinde yüzde 50 indirimden yararlanacağını söyledi.

Çeşme Festivali çeyrek asır sonra  Ege nin İki Yakası  temasıyla dönüyor!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - 1980’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran, efsane müzik festivalleri arasında yer alan Çeşme Festivali, ‘Müzik ve Kültür Duraklarıyla’ 25 yıl sonra yeniden hayata geçiyor.

18-22 Eylül tarihleri arasında Çeşme Belediyesi tarafından yeniden hayat bulacak olan festivalin lansman toplantısı Ilıca Otel’de gerçekleşti.

‘Ege’nin İki Yakası’ teması ile birbirinden değerli isimlerin ve grupların sahne alacağı festival tarih, dans, müzik ve yemek kültürü buluşmalarına da ev sahipliği yapacak. Festival içeriği hakkında bilgilendirmede bulunan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, festival boyunca; Çeşme Turistik Otelciler Birliği’ne bağlı otellerde yüzde 50 indirim uygulaması yapılacağını ve Karşıyaka, Sakız ve Saros adalarından gelen misafirlerin feribot tarifelerinde yüzde 50 indirimden yararlanacağını söyledi. Başkan Oran, Avrupa Sörf Şampiyonası’nın Çeşme’de yapılacağını söyledi. Şampiyonanın yüklenicisi Milli Sörfçü Çağla Kubat ise şimdiden 15 ülkeden 116 sporcunun başvuru yaptığını belirtti. Ayrıca Başkan Oran, festivalde Çeşme Gönüllüsü gençlerin çalışacağını da ifade etti.

25 YIL SONRA BİR EFSANEYİ HAYAT GEÇİRMEK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR MUTLULUK
‘25 yıl sonra bir efsaneyi yeniden hayata geçirmenin heyecanı içindeyiz’ diyerek sözlerine başlayan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran şunları söyledi:
Kıymetli Ağabeyim Ahmet San’ın organizatörlüğünde 80’li, 90’lı yıllarda dünyaca ünlü birçok ismi Çeşme Festivali’nde konuk ederek Çeşme’nin tanıtımına büyük katkı sağlamıştık. Geçmişte İtalya’dan Belçika’ya, Yunanistan’dan Lüksemburg’a kadar onlarca ülkede canlı yayınlanan,, benim de 14 yaşında gönüllü rehber olarak başladığım Lara Fabien, Georges Moustaki gibi sanatçılara Çeşme’de geçirdikleri zaman boyunca eşlik ettiğim, 22 yaşında festival koordinatörü olarak görev aldığım bu çok değerli organizasyonu, bugün Çeşme Belediye Başkanı olarak yeniden hayata geçirmek, benim için tarif edilemez bir heyecan ve mutluluk.

O dönemi hatırlayanların özlemle andığı küllerinden yeniden doğan Çeşme Festivali’ni 18-22 Eylül tarihleri arasında ‘Ege’nin İki Yakası’ temasıyla gerçekleştireceğimiz zengin bir programla yeniden başlatıyoruz.

TÜM KONSER VE ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ OLACAK
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Turistik Otelciler Birliği, Çeşme Esnaf Odası ve Alaçatı Turizm Derneği’nin de katkılarıyla gerçekleştireceğimiz Çeşme Festivali’nde; Ilıca, Alaçatı, Ildırı, Çiftlikköy, Reisdere gibi Çeşme’nin her köşesinde gün boyu devam edecek etkinliklerin ardından Türk ve Yunan Sanat Dünyası’nın önemli isimleri festival sahnemizde misafir edeceğiz. Beş gün devam edecek festivalimizin tüm konser ve etkinlikleri ücretsiz olacak.

ETKİNLİKLER NELER?
Hüsnü Şenlendirici, Yeni Türkü, Cafe Aman İstanbul, Şinadika, ve Kırıka,  Yunanistan’dan ise Eleftheria, Arvantaki, Solon Lekkas gibi müzik grupları ile Maria Ekmekçioğlu, Georgia Kofinas gibi ünlü şeflerin yemek atölyeleri, Sunay Akın ile Ege Öyküleri, Ankara Devlet Opera ve Balesi’ni sergileyeceği ‘Zorba’ gösterileri de Çeşme Festivalimize zenginlik katacak.

Her yıl büyüyerek genişleyeceğine inandığımız bu festival ile Çeşme Yarımadası’nda tarih, dans müzik, kültür ve yemek buluşmalarına ev sahipliği yapacak, farklı temalar ile her yıl dünyanın dört bir köşesine dostluk köprüleri kuracağız.

ECEVİT’İN DİZELERİNDEN ALINTI YAPTI
Nezaketi ve şair kişiliği ile Türk Siyasi hayatında yeri doldurulamayacak olan Rahmetli Başbakanımız, halkın onu bağrına bastığı ismiyle Kara Oğlan,  Bülent Ecevit’in 1947 yılında kaleme aldığı Türk-Yunan şiirinin;
‘Aramızda mavi bir büyü, Bir sıcak deniz, Kıyılarında birbirinden güzel iki milletiz, Bizimle dirilecek bir gün, Ege’nin altın çağı, Yanıp yarının ateşinden  Eskinin ocağı’ dizelerinde sözünü ettiği Ege’nin Altın Çağı’nın dirilmesine dostluğumuzun ve ticari ilişkilerimizin pekişmesinde etkisi olacağına yürekten inanıyoruz.

TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ
Bölgenin en güzel zamanı Eylül ayında bugüne kadar ev sahipliği yaptığı; İyon, Lydia, Pers, Pergoman Krallığı, Roma, Bizans, Osmanlı gibi sayısız medeniyetleri ile zengin kültürüne tanıklık edeceğiniz tarih, sanat ve lezzet dolu bir keşif yolculuğuna tüm halkımızı bekliyoruz. Bir mavi büyü ile birbirine bağlanmış, ortak kaderleri, zengin kültürleri ile iki güzel milletin Çeşme’deki buluşmasına sizleri de çağırıyoruz.

 
Soyer’in çağrısına miniklerden büyük destek
 
Karşıyaka'da 'birlik' mesaisi... Tugay'dan stat mesajları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer’in çağrısına miniklerden büyük destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları öğrencileri kendi hazırladıkları ...
Bayraklı'da piknikçilere farkındalık mesaisi
Turgut Özal Rekreasyon alanında kuru yemiş kabuklarının ve çöplerin yere ...
'Başkanın odasında böcek' krizinde kritik gelişme: O iki ismin görev yeri değişti
Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Serdar Sandal’ın makam odasında elektrik ...
 
Narlıdere'de büyük zafer korteji!
30 Ağustos Cuma günü saat 19.30'da, Güzel Sanatlar Fakültesi önünden başlayacak ...
Bornova'da 30 Ağustos'a özel dolu dolu program
Ünlü Opera Sanatçısı Hakan Aysev, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Bornova'da ...
Başkan Tugay ve işçilerden sözleşme halayı!
Karşıyaka Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında, 1100 Personel ...
 
Selçuk'ta engelsiz kamp yüzleri güldürdü
Efes Selçuk Belediyesi bu yıl da Pamucak’ta engelliler için bir kamp düzenledi. ...
Başkan Kılıç’tan yanan ev için talimat
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, geçtiğimiz günlerde Kuruçeşme Mahallesi’nde ...
Çiğli'de pozitif ayrımcılık çatısı: Kadın ve aile müdürlüğü
?3 Eylül 2019 tarihli Belediye Meclis toplantısında gündeme alınacak olan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri