POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
12 Aralık 2019 Perşembe - 08:34

Çevrimiçi çocuk istismarına darbe!

Interpol, FBI, ABD Ulusal Kayıp ve Sömürülen Çocuklar Merkezi'nin, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı bilgi paylaşımı sonucunda 4 siber tacizci yakalandı. Bu tacizcilerden biri sadece bacak görüntüsünden yakalandı.

Çevrimiçi çocuk istismarına darbe!

Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin, sanal ortamdaki sapıklara yönelik operasyonlarını İstanbul Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan, "Toplum ve Suç Araştırmalarında Sınırları Aşan Bir Suç: 'Çevrimiçi Mert Çocuk İstismarı ve Bu suça Karşı alınabilecek Önlemler” başlıklı makalesinde anlattı.

Milliyet gazetesinden Mert İnan'ın haberine göre, Interpol, FBI, ABD Ulusal Kayıp ve Sömürülen Çocuklar Merkezi'nin, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı bilgi paylaşımı sonucunda tespit edilen 4 siber tacizcinin yakalanma hikayesi şöyle.

İSTİSMARCI DAYISI ÇIKTI

Avusturya Interpolü'nden, sanal ortamda çocuğun cinsel istismarını içeren evrak önce Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na, ardından İstanbul İl Emniyet müdürlüğüne gönderilir. Avusturya'dan gönderilen evraklar içerisinde yer alan fotoğraflar incelendiğinde yüzü rahatlıkla görülebilen bir kız çocuğunun, yüzü görülmeyen ve sadece bacakları görülebilen erkek bir şahıs tarafında cinsel istismarına maruz bırakıldığı saptandı. Avusturya Interpolü, sanal ortamda çocuğun cinsel istismarını içeren bazı fotoğrafları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ulaştırdı. Harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, yüzü rahatlıkla gökurtardığı rülebilen bir kız cocuklar çocuğunun, yüzü görülmeyen ve sadece bacakları görülebilen erkek bir şahıs tarafından cinsel istismara maruz binan rakıldığını tespit etti.

Teknik incelemeyle fotoğrafın paylaşıldığı konum belirlendi. Mağdur kız çocuğunun 11 yaşında olduğu belirleyen ekipler, istismarcıyı da bacaklarından yola çıkarak aramaya başladı. Ortalama boy kilo oranıyla fiziki bir eşkâl oluşturan polis, çocuğun yakın çevresindeki erkek şahısların boy kilo oranlarını analiz ederek dayıya ulaştı. Fotoğraftaki fiziki yapıya en uygun kişi olan dayı, gözaltına alıdığında suçunu itiraf etti ve tutuklandı.

VERİLERİ DEPOLAMIŞLAR

FBI tarafından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bilgi paylaşımında Deep Web (Derin Web) internet portalında, çocuk istismarı ile alakalı görüntülerin İstanbul üzerinden depolandığını bildirince polis adresi tespit etti. Operasyon sonrası şüpheliler gözaltına alındı, dijital materyallere el konudu. Yapılan incelemelerde 2'si erkek olmak üzere, 17 çocuğa ait uygunsuz görsel ele geçirildi. 

MEMURUN BİLGİSAYARINDA CİNSEL İÇERİKLİ GÖRSELLER

İstanbul Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı görev yapan siber polis, internet üzerinde devriye görevi yaptığı esnada, Facebook sosyal paylaşım sitesi üzerinde 18 yaş altı 8 liseli kız çocuğu tarafından oluşturulan bir Facebook sayfasında cinsel içerikli yazışmalar yapıldığını tespit etti.

Yazışmaya katılanların profilleri incelemeye alınınca bir profilin sahibinin okulda çalışan devlet memuru olduğu anlaşıldı. Gözaltına alınan şüphelinin bilgisayarlarında çocuk pornografisi görselleri bulundu.

TIP ÖĞRENCİSİ DE YAKALANDI

ABD Ulusal Kayıp ve Sömürülen Çocuklar Merkezi tarafından İstanbul Il Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen özel bir raporda, uyuyan kız çocuğuna ait müstehcen görsellerin internet ortamında paylaşıldığı bildirildi. Siber Suç ekipleri, o fotoğrafları paylaşan kişinin konumunu belirledi.

İkametin tespitinin ardından tıp bölümünde okuyan şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin el konulan bilgisayarının şifresi çözümlenip, silinen görüntüler geri getirilerek maddi deliller ortaya çıkartıldı.

 
İzmir'de yılbaşı öncesi 'gümrük kaçağı ürün' operasyonu
 
Ankara'dan ABD'deki yaptırım hazırlığına tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yılbaşı öncesi 'gümrük kaçağı ürün' operasyonu
Konak ilçesinde, polis ekipleri bir depoda yılbaşı öncesinde piyasaya ...
ABD'deki yaptırım tasarısı kabul edildi
ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi, Türkiye'ye yaptırım öngören yasa tasarısını ...
Şırınga çikolatadan ölüm sonrası flaş gelişme
Ankara'da 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi Mert'in şırınga şeklindeki çikolatayı ...
 
Mecliste yüksek tansiyon: Arbede çıktı!
Bütçe görüşmelerinin yapıldığı Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP ...
'Yüzyılın' iklim uyarısı: İzmir 55 dereceyi görecek!
Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Araştırma Merkezi ...
Korkutan açıklama: 7.2 büyüklüğüne varan depremler üreten diri faylar var
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. ...
 
Başsavcılıktan 'şırınga çikolatadan ölüme' açıklama
Ankara'da 7 yaşındaki bir ilkokul öğrencisi tenefüste fenalaşarak hayatını ...
Kanada Hükümeti'nden İzmir Barosu'na 'Kaz Dağları' yanıtı
İzmir Barosu'nun, Çanakkale'de devam eden ve doğal hayatta büyük bir tahribat ...
Suikast hazırlığındaki terörist yakalandı
Suruç Belediye Başkan Vekili Kenan Aktaş'a suikast hazırlığındaki terörist ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri