POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
15 Mayıs 2022 Pazar - 08:34

Çiğli'de Balkan rüzgarı: Makedon bakan da katıldı!

Çiğli Belediyesi'nin ev sahipliğinde 13- 14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Çiğli- Çaşka Kuzey Makedonya Festivali'ndeki coşku, müzik ve halk oyunları gösterisiyle son gününde de devam etti. Festivalde konuşan Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski ise ülkesi ve Türkiye'nin kardeşliğinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Çiğli Belediyesi'ne teşekkür etti.

Çiğli de Balkan rüzgarı: Makedon bakan da katıldı!

Çiğli Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Çiğli-Çaşka Kuzey Makedonya Festivali'nde coşku son günde devam etti.  Çiğli-Çaşka Kuzey Makedonya Festivali'ne katılmak için kente gelen Çaşka Belediye Başkanı Goran Stojanovski, Mavrovo-Rostuşe Belediye Başkanı Medat Kurtovski ve Stumıca Belediye Başkanı Kostadın Kostadınov ile Kuzey Makedonyalı devlet yetkilileri, iş insanları festival boyunca kentte dolu dolu 2 gün geçirdi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i ziyaret eden Kuzey Makedonya heyeti, daha sonra da Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski ile beraber İzmir'de faaliyet gösteren Makedonya Dernek Başkanlarının ve temsilcilerinin katıldığı bir programda Kuzey Makedonya'da değişen vatandaşlık hakları hakkındaki bilgilendirme toplantısında buluştu.



Kuzey Makedon sanatçılardan ve  Halk Oyunları Ekibi'nden önce Engelliler Haftası nedeniyle Çiğli Kent Konseyi Engelli Meclisi Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Ardından Kuzey Makedon Köprülü Şarkı Ekibi alanı dolduran yüzlerce Çiğliliyi coştururken,  Halk Oyunları ekiplerinin sahne almasıyla beraber coşku daha da arttı. 

'YAŞASIN MAKEDONYA YAŞASIN TÜRKİYE'

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski yaptığı  konuşmasında ülkesi ve Türkiye'nin kardeşliğinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Spasovski, "Çiğlili vatandaşlara  bu gece burada bulundukları için çok teşekkür ederim. Bizim belediye başkanlarımız ve Milletvekillerim de burada, büyük bir heyet olarak burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizlere Kuzey Makedonya'dan çok sıcak selamlar iletiyorum. Öte yandan bu festivalin düzenlenmesi için büyük bir çaba harcayan  Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'ye ve Çaşka Belediye Başkanı Goran Stojanovski'ye çok teşekkür ederim. Özel bir teşekkürüm de de burada bulunan Kuzey Makedon Göçmeni kardeşlerimize olacak çünkü sizler Makedon geleneğini buraya kadar getirdiniz ve burada yaşatmaya devam ediyorsunuz. Bizim burada her iki ülkede yaşayan vatandaşlarımıza hem Makedon hem de Türk kültürünün geliştirilmesine katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz.  Yaşasın Makedonya Cumhuriyeti, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" ifadelerini kullandı. 

'MUTLULUK DUYUYORUZ'

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski'yi burada ağırlamak bizim için çok önemli. Kuzey Makedonya Cumhuriyeti 31 yıl önce kuruldu ve ilk tanıyan devletlerden bir tanesi de Türkiye oldu.  Makedonya ve Türkiye arasındaki kardeşlikten dolayı mutluluk duyuyoruz. Çiğli Belediyesi 12 Eylül'de kapatıldı ve 30 yıl önce tekrar açıldı. Bu 30. Yıl anısına Nedim Atila'ya rica ettik ve o da Çiğli'nin kitabını yazdı. Bu kitabın ilk baskısı ve tek örneğini Sayın İçişleri Bakanımıza hediye etmek istiyoruz" dedi. 

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ'DEN ANLAMLI HEDİYE

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski'ye Nedim Atila tarafından yazılan ve Çiğli'nin tarihini anlatan 'Tarihten Günümüze Çiğli' kitabının ilk baskısını hediye etti. 

Konuşmaların ardından festival kaldığı yerden devam etti. Kuzey Makedon sanatçılar teker teker sahne alarak, Çiğlililere unutulmaz bir gece yaşattı. Konser sonrasında Başkan Utku Gümrükçü, Kuzey Makedonya heyeti ve siyasi parti temsilcileri festivali gala yemeği ile bitirdi. (DHA)

 
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
 
ABD'de binlerce kişi 'kürtaj hakkı' için sokağa çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de Kolombiya Kahve Festivali yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kolombiya Büyükelçiliği tarafından bu ...
Karşıyaka'da Yörük Festivali başladı
Karşıyaka Belediyesi, Ege Bölgesi İzmir Yörük Türkmen Federasyonu ve bağlı ...
Bergama'da enduro ve ATV heyecanı başladı
Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası ilk ayak yarışları Bergama Cumhuriyet ...
 
Çiğli-Çaşka Kuzey Makedonya Festivali coşkuyla başladı
Çiğli Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Çiğli-Çaşka Kuzey Makedonya ...
Anneleri için limonata ve şerbet yaptılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ...
İzmir'de dopdolu 19 Mayıs programı: Soyer'den gençlere müjde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs’ı Gençlik Festivali’yle kutlamaya ...
 
Büyükşehir’den yol yatırımları için dev bütçe!
Yüzyılın en büyük salgını, deprem ve sel felaketini birlikte yaşayan İzmir’de ...
Karşıyaka’da eğlenceli ‘Fen Bilimleri’ şenliği
Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Öğretmen Kulübü ...
Başkan Sandal’a doğa ve çevre teşekkürü
Bu yıl 17’ncisi İzmir’de düzenlenen Küresel Isınma Kurultayı’na katılan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri